Tilausohje aloittelijalle

Ensikertalaisen sähkötupakka aloituspakkaus

Ensimmäisen sähkötupakan tilaaminen voi ymmärrettävästi olla hieman hämmentävää ja olenkin saanut useita kyselyitä ensimmäistä sähkötupakkatilausta koskien. Koska yksittäisiin kyselyihin vastailu on aikaavievää koitan tässä vastailla yleisesti parhaani mukaan.

Mitä on laillista tilata ja mistä?

Sähkötupakka-laitteita, varusteita ja lisäosia jotka eivät sisällä nikotiinia voit tilata mistä päin maailmaa tahansa täysin laillisesti.

Sähkötupakkatuotteita jotka sisältävät nikotiinia tai nikotiinivahvuuksisia täyttönesteitä voit tilata omaan käyttöön vain ETA-alueelta ja enintään 20mg (2%) vahvuisena.

Tilanne muuttuu 1.7.2017 alkaen jolloin kaikkien sähkötupakkatuotteiden tilaaminen ulkomailta kielletään. Tämän jälkeen ostaminen on laillista vain suomalaisista kivijalkaliikkeistä.

Sähkötupakkatilaukseni jäi tulliin, mikä on tullin nettituonnissa tarvittava sähkötupakan tullikoodi (nimike)?

Kaikki sähkötupakka-laitteet voi tullata koodilla 8543709099. Nikotiinittomat nesteet voi tullata koodilla 3824909798 eli Sähkötupakan makupatruuna (nikotiini 0mg). ALV näille on yleinen 24% ja se peritään vain ETA-alueen ulkopuolelta tulevista, yhteishinnaltaan (tavara + postikulu) yli 20.84€ lähetyksistä.

Mikä sähkötupakka-malli kannattaa hankkia ensimmäiseksi laitteeksi?

e-Savuke.com:n sähkötupakka laitesuositukset löydät foorumiltamme. Jos listalta ei löydy sinulle soveltuvaa laitetta niin kysy toki foorumilaisilta lisää suosituksia. Ns. varmoja valintoja ovat ainakin Joye 510 (510-T, Easy 510, Genesis 510), Joye eGo (eGo Tank, Max, Echo) Riva, DSE-901 ja KR808D-1.

Mistä sähkötupakasta tulee eniten savua?

Jos otan kysymyksen kirjaimellisesti niin eniten savua tulee ns. sähkötupakka modeista jotka toimivat suuremmalla jännitteellä kuin normaalit sähkötupakat. Katso esimerkiksi ProVari modin arvostelu. Jos haluat runsaasti höyryä perinteisen mallisesta sähkötupakasta niin suosittelen manuaalista (manual) Joye 510 sähkötupakkaa johon hankit lisäosana Low Resistance (LR) atomisoijan. Joye 510 malli on tunnettu hyvästä savuntuotostaan ja lisäämällä siihen matalavastuksisen LR-atomisoijan, höyryntuoton pitäisi tyydyttää jokaista entistä sauhuttelijaa. Pieni täsmennys vielä että sähkötupakastahan ei savua itseasiassa tule, siitä imetään nimittäin vesihöyryä joka näyttää savulta.

Mikä sähkötupakka tuntuu ja näyttää eniten tupakalta?

Ensinnäkin tämä on huono lähtökohta ensimmäistä mallia valitessa. Laitteen pienentyessä myös sen suorituskyky ja akkukesto yleensä heikkenee. Itse en ole vielä kokeillut hyvin toimivaa täsmälleen tupakan kokoista sähkötupakkaa vaikka sellaisia toki on olemassa. Jos olet valmis hiukan tinkimään ulkonäössä ja koossa niin tupakalta tuntuvalle sähkötupakalle suositukseni on jälleen Joye 510 (manual). Suomalaisiinkin kauppoihin on pikkuhiljaa ilmestynyt ns. testipaketteja joissa on yksi toimintavalmis, valmiiksi nesteellä täytetty lähes tupakan kokoinen sähkötupakka. Nämä eivät ole kuitenkaan kovin pysyvä ratkaisu.

Mikä Sähkötupakka maistuu eniten oikealle tupakalle?

Sähkötupakan maku tulee siinä käytettävästä e-nesteestä eli liuoksesta jota atomisaattorilla höyrystetään. e-Nesteitä tai täyttönesteitä on olemassa nykyään tuhansia eri makuja mutta mikään niistä ei valitettavasti (tai onneksi) maistu täsmälleen oikealta tupakalta. Voit jälleen kääntyä foorumimme puoleen josta löydät paljon erilaisten e-neste makujen arvosteluita. Tästä on hyvä lähteä etsimään mahdollisesti kokeilemisen arvoisia makuja. Oma henkilökohtainen suosikkini tupakanmakuisista e-nesteistä on tällä hetkellä Marlboro (MLB, USA Mix) nimellä useissa kaupoissa myytävä maku.

Patruunoita (ampulli) on tarjolla erilaisia, mikä näistä on paras?

Patruunoita on tosiaan paljon erilaisia. Perinteinen kaksiosainen patruuna koostuu atomisaattorista ja vanulla täytetystä nestesäiliöstä, cartomizer on näiden kahden kiinteä yhdistelmä ja tankki (tank) on vanuton isokapasiteettinen säiliö jolla korvataan perinteinen nestesäiliö. Trendi tuntuu nykyään olevan sellainen että yhä useampi valitsee tankin sen hyvän kapasiteetin ja helpon uudelleentäyttämisen takia. Myöskään mitään sivumakuja ei tule sillä tankissa ei ole täyttövanua. Itse käytän kuitenkin cartomizereita ja vielä LR-versiona. Näin saan vielä suuremman kapasiteetin hyvällä suorituskyvyllä. Foorumiltamme kannattaa hakea lisämielipiteitä ja tässä ketjussa esitellään erilaisia atomisoijia, cartomizereita ja tankkeja.

Onko aloituspakkauksessa kaikki tarvittavat välineet ja osat?

Lähes kaikissa aloituspakkauksissa (starter kit) on mukana ainakin yksi akku ja atomisaattori, laturi, käyttöohje ja muutama eri nikotiinivahvuuksilla täytetty kokeilupatruuna. Tässä ovat kaikki osat jota käytön aloittamiseen tarvitset. Jotta selviäisit muutamaa päivää pidemmälle niin suosittelen kuitenkin lisäksi hankkimaan ainakin täyttönestettä (e-liquid) ja paketin sisällöstä riippuen pari ylimääräistä akkua ja atomisoijaa. Aloituspaketin mukana tulevia patruunoita voi yleensä uudelleentäyttää mutta ylimääräiset tyhjät patruunat voivat myös olla paikallaan.

Mikä on hyvä nikotiinivahvuus josta aloittaa?

Tähän ei ole mitään oikeaa vastausta. Sopiva nikotiinivahvuus riippuu ihan aiemmin polttamasi tupakan vahvuudesta. Sanoisin että normaalisavukkeita (~0.6mg) polttavan kannattaa lähteä kokeilemaan 18mg täyttönesteitten molemmilta puolilta. Kevytsavukkeita polttavalle riittää varmasti jo 8mg täyttönestekin. Melkein kaikista sähkötupakkaa myyvistä verkkokaupoista saa pieniä 5ml tai 10ml e-neste pulloja joiden avulla on helppo lähteä etsimään miellyttävää vahvuutta.

Kuinka paljon täyttönesteitä kannattaa tilata ja paljonko sitä kuluu?

Myös tämä on kiinni täysin käyttäjästä. Sanoisin että keskiarvo liikkuu jossain 1ml – 2ml paikkeilla per päivä eli 30ml pullo kuluisi 2 – 4 viikossa. Olen kuitenkin lukenut joidenkin höyryttelevän jopa yli 5 millilitraa päivittäin.

Haluan nikotiinittoman sähkötupakan, mistä tunnistan sellaisen?

Nettikaupoissa täyttönesteiden ja mukana tulevien patruunoiden nikotiinivahvuus ilmoitetaan milligrammoina. Etsi siis tuotteita joissa lukee 0mg tai ”no nicotine”. Kaikissa kaupoissa näitä ei valitettavasti ole myynnissä.

Mistä sähkötupakka kannattaa tilata?

Sivustollamme on kattava lista sähkötupakan ostopaikoista. Nämä kaikki ovat luotettavia ja hyvämaineisia kauppiaita.

Miten ulkomaille maksetaan esimerkiksi Punnilla?

Ulkomaille maksaminen onnistuu kätevimmin Paypal-rahanvälityspalvelun avulla. Täältä löydät hyvän Paypal oppaan. Paypalilla maksaessa sinun ei tarvitse huolehtia valuuttojen muutoksista, Paypal hoitaa ne automaattisesti. Joissain kaupoissa voit maksaa myös pankkisiirrolla ja Visa Electronilla.

Voiko Virosta ostaa sähkötupakan?

Virossa on kauppoja joista voi ostaa sähkötupakan. Virossa on kuitenkin sama ongelma kuin Suomessa eli nikotiinia sisältäviä täyttönesteitä tai patruunoita ei saa myydä. Myöskään hintataso ei ole edullisempi nettikauppoihin verrattuna. Jos haluat kuitenkin ostaa Viron reissulla nikotiinittoman sähkötupakan niin täältä löydät runsaasti liikeiden osoitteita.

Käykö ulkomailta ostettu laturi Suomen pistokkeeseen?

Euroopasta ostettu laturi käy Englantia ja Irlantia lukuunottamatta suomalaiseen pistokkeeseen. Kun tilaat sähkötupakan Englannista sinun tulee hankkia muutaman euron maksava adapteri jotta lataus onnistuu. Voit myös kysyä onko kaupalla tarjota EU-mallista kahden piikin laturia mukaan aloituspakettiin. Adaptereita löydät netistä ”uk eu adapter” hakusanoilla. Samantapaisen adapterin tarvitset amerikkalaisille sähkölaitteille.

Voitko avustaa Englanninkieliseltä sivulta tilaamisessa?

Tähän tarkoitukseen sivustollamme on ohje erikseen. Katso tästä suomenkielinen opas ECigWizard kaupasta tilaamiseen. Ohjetta seuraamalla sinun ei tarvitse osata sanaakaan Englantia. Yksittäisissä tilauksissa auttamiseen minulla ei valitettavasti ole aikaa.