Mulla on nyt 1.5mm vaijerin päällä 3 kiekkaa 0.3sta, ihan liian tujut höyryt. Pitää vaihtaa kotona joko enemmän kierroksia tai ohuempaa lankaa.
E: Hain toisen sumuttimen postista. Ei oo varmaan puoleen vuoteen putsattu.
![]()
Mulla on nyt 1.5mm vaijerin päällä 3 kiekkaa 0.3sta, ihan liian tujut höyryt. Pitää vaihtaa kotona joko enemmän kierroksia tai ohuempaa lankaa.
E: Hain toisen sumuttimen postista. Ei oo varmaan puoleen vuoteen putsattu.
![]()
Viimeksi muokannut larma; 04.11.13 kello 15:13.
Pieni demonstraatio misterin meshwickin ja vastuspaketin rakentelusta kuvin ja tekstein.
Uploaded with ImageShack.us
Ensimmäisenä mesh. Itse käytän #200 laatua koska se on taipuisinta, mutta tämä on täysin vapaavalintaista. Meshistä leikataan noin 5cm x 5cm pala vinoon siten, että meshin "säikeet" (pienen pienet teräslangat joista tuo koostuu) ovat arkin sivuihin nähden 45 asteen kulmassa. Tämä mahdollistaa käärityn mesh rullan taivuttamisen ilman sen taittumista. Suoraan leikatusta meshistä kääritty rulla on erittäin paljon vaikeampaa saada taipumaan U -muotoon. Itse tohotan meshin hyvin kevyesti tässä vaiheessa. Liikaa liekittäminen aiheuttaa ainoastaan karstaa tai parhaimmillaan puhdasta tuhkaa, mikä ei kovin hyvin palvele tarkoitusta ainakaan maun kannalta.
Uploaded with ImageShack.us
Leikataan meshpalan toinen puoli pyöreäksi. Ei täysin puolipalloksi, vaan suoran sivun vastakkainen puoli tulee olla melko terävä, kuitenkin kulmaton. Käärittäessä tällainen pala rullalle aloittaen kokonaiseksi jätetystä sivusta aikaansaa rullan, joka on keskeltä paksumpi ja päädyistä kapeampi. Tämä mielestäni tekee sekä asennuksesta helpompaa, että suorituskyvystä paremman. Meshi on päistään tarpeeksi ohut mahtuakseen misterin atomisaattoriosan niille tarkoitettuihin uriin, mutta keskeltä niin paksu, etteivät plus- ja miinusnavoille menevät langat tai "jalat" jää liian pitkiksi. Jos ne jäisivät, luvassa olisi nesteetöntä vastusta ja pahaa makua.
Tämäkin on mielipidekysymys ja täysin vapaavalintaista, mutta omasta mielestäni vastus on kaikkein helpoin kääriä hyvin wickin ollessa vielä taivuttamaton. Käärin vastuksen perinteisellä peukalo-etusormi -taktiikalla siten, että vastuslanka jää etupuolelle, eli meshin ja peukalon väliin. Tämä vain siksi että paikoilleen asennettuna plus- ja miinusnavoille menevät langat tulisivat meshin alaosasta, eli "alakautta". Mielestäni näin langat kulkevat ilmassa lyhyemmän matkan, ja luvassa saattaa olla dryhittien lisäksi jotain muitakin vivahteita.
Lopuksi kierrän molempia langanpäitä vielä puoli kierrosta yli halutun kieppimäärän (tässä tapauksessa langat siis sojottavat ylös vaikka aloitin alhaalta) kompensoidakseni vastuspaketin asettelun jälkeisen lankojen plus- ja miinusnavoille viennin aiheuttaman "yhden kiepin vähenemisen". Jos käärii toiselta puolen kuin minä, eli langat menisivät navoille "yläkautta", olisi efekti päinvastainen, eli kieppejä tulisi "1 lisää". Ellei sitten kääri vastusta valmiiksi siten, että langat sojottavat eri suuntiin. Kuten sanottua, tämä on täysin vapaavalintaista ja tyylejä on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Tämä on vain minun tyylini.
Oli tyyli sitten mikä hyvänsä, tärkeintä on muistaa, ettei meshin ja vastuksen väliin parane jättää ilmaa. Muutoin vastus käy kuivana ja maku ei välttämättä ole sitä mitä esitteessä sanottiin. Eli tiukka ote siihen käärimiseen, ja esimerkiksi pihdeillä voi vielä käärimisen jälkeen koittaa nykiä löysät pois.
Uploaded with ImageShack.us
Kuten näkyy, vinoon leikattuna varsinkin #200 mesh taipuu erinomaisesti. Tässä vaiheessa annan liekkiä toisen kerran, jotta tuo säilyttäisi U-muotonsa. Edelleenkään ei olla viemässä mummua seuraavaan hiippakuntaan joten krematoriotuhkaukset voitte unohtaa. Kevyt tohotus riittää.
Uploaded with ImageShack.us
Hyvin tehty wick palaa suorastaan halusta liukua omalle paikalleen. Tälläkin nimenomaisella kerralla käytännössä pudotin tuon paikoilleen, osu ja upposi. Aina se ei onnistu niin hyvin, vaan joutuu rullailemaan meshin päitä vielä hiukkasen ohuemmiksi. Tässä aktissa U-muoto yleensä aukeaa, mutta no worry, sen voi aina taivuttaa ja tohottaa uudestaan.
Uploaded with ImageShack.us
Sitten kaikkien rakastama pulssittelu. Välillä tämä hoituu yllättävänkin vaivattomasti, joskus taas aiheuttaa ohimosuonen pullistuksia. Tässä on hyvä olla varahöyrytin lähellä jos kärsivällisyys pettää, sitä nimittäin yleensä tarvitaan. Itse aloitan tämän ei-niin-täydellä akulla, eli jollain jolla on höyrytelty jo useampi tunti, jotteivat tehot olisi heti 50w kun nappia painaa. Nopeilla tulituksilla vastuslanka hehkumaan, niin että käy kuumana, muttei kuitenkaan kuumene poikki. Pienellä ruuvimeisselillä tai vaikka pinseteillä tulee harrastaa hienovaraista hiplausta siitä kohtaa vastusta, jossa hotspot ilmenee (kohdasta, joka joko hehkuu selvästi kirkkaampana - eli kuumempana - kuin muu vastus, tai jossa hehkuminen näyttää loppuvan). Toisin sanoen, kohdasta jossa sähkö joko kulkee tai yrittää kulkea meshin kautta vastuslangan sijaan.
Kun vastus on näennäisesti saatu hehkumaan tasaisesti, ja hehkuminen alkaa vastuksen keskivaiheilta, vaihdetaan akku vastaladattuun versioon, ja koitetaan samaa. Jos pulssittelu-hapetus on onnistunut, vastus hehkuu täydelläkin akulla tasaisesti. Toinen vaihtoehto on, että täysi akku - eli huomattavasti suurempi teho - aikaansaa joko uuden hotspotin, tai vanhan ilmestymisen uudelleen. Ellei hienovarainen hiplaaminen auta, on siirryttävä takaisin ei-niin-täyteen akkuun ja aloitettava alusta. Tätä harrastetaan kunnes vastus hehkuu täydellä akulla tulittaessa tasaisesti ja hehkuminen alkaa vastuksen keskivaiheilta.
Lopuksi imukappale päälle ja varmistus, ettei ole tullut vahingossa liikutettua pakettia eivätkä meshin päät ota imukappaleen kierteisiin kiinni aiheuttaen uusia hotspotteja.
Loppu onkin valtaosalle tutumpaa ja mieleisempää puuhaa eli tankki täyteen ja höyryä!
En tiedä mahtaako tästä olla kenellekään hyötyä tai iloa, ja pahoittelen suurta tilanvientiä.
Kiitos ja anteeksi.
Mister kestotesti päätetty reilun 2 kk kohdalla. Setuppi toimi edelleen moitteettomasti mutta oli ihan pakko päästä räpeltämään.
Vanhalla mesh setupilla ajettiin karvan yli 2kk ja nestettä meni läpi noin 220ml. Uusi setuppi kokeeksi sellainen pilli, 8 kieppiä 0,32 kanthalia 200# meshin ympärille. Tosi hyvin toimii näinkin. Vaikuttaa vähä siltä että tää toimii ihan millä virityksellä tahansa.
Itse ajalin Misterillä yhdellä ja samalla setupilla myös reilut 2,5kk. Noin 5 tankin välein huljuttelin kuumassa vedessä hanan alla setupin ja kuiva polttelin sen. Ei mitään ongelmaa...
Miksi riskeerata todella hyvää setuppia, kun tulee höyryä ja maku pysyy ennallaan.
Että äläpä yhtään ala siellä huutelemaan vieraisiin pöytiin![]()
"Elämä on kuin viini. Sen oleellisin osa on alkoholi, ja kun se loppuu, olet enempi tai vähempi kusessa".
Veljoni on jemmannu DURACElit näihin!![]()
Tämän kekkasin itekin tuossa vähän turhan myöhään. Olis varmaan säästynyt aika paljon aikaa tämänkin hajoilemisen suhteen, jos olis tajunnut täydellä akulla pulssitella tai ainakin ladata vielä rakennusvaiheessa moisen sisään kuten ehdotat. Varsin hyvä ohjeistus.
Lähti microcoil viritys irti sen takia, kun tuntu keräävän paljon nopeemmin karstan makua kuin tämä 3/4 .25 setuppi. Höyryntuotostakaan en äkkiseltään osaa eroja löytää kun pitäis päästä vertailemaan vierekkäin, mutta toisen misterin ostaminen ei ole toistaseks suunitelmissa. Lisättäköön vielä, että käytän nyt puffin #400 meshiä, koska tuntuis asettuvan kakssatasta paremmin mun nakeilla.
"Mutku mutku, entä jos siitä sais vielä vähän paremman..."
Niin ja jane varmaa viittas enemmänkin tuohon loppuun "vaikuttaa että toimii ihan millä virityksellä tahansa". Hyvällä setupillahan kyllä imeskelee hyvinkin 2kk kun välissä parin-kolmen viikon välein kuivaa, putsaa ja hehkuttelee uusiks.![]()
Hyvät ohjeet heseltä; jos ei noilla u-wicki onnistu Misteriin, niin sitten on parempi unohtaa koko juttu ja pitäytyä vaikka silicassa.![]()
Samaa mieltä noi ohjeet o TODELLA hyvät voisi itsekin koittaa tuota puolipalloa koittaa
mitä letkua käytät tossa 0.32 +- 0.04 ?
Nämäkin ohjeet pitäisi saada tuonne ensimmäiselle sivulle etteivät hautaudu tänne muun keskustelun alle. Hyvät ja selkeät ohjeet![]()
Lankana tuossa tapauksessa lankana käytin .32 kanthalia