Ritchy Era

Valmistaja: Ritchy
Kotisivu: http://www.goritchy.com/
Ostopaikka: http://www.goritchy.com/
Hinta ostohetkellä: 49.95$ (näytekappale oli ilmainen)
Malli: Era
Kokonaispituus: 13cm
Paino: 20g
Kytkimen tyyppi: automaatti
Max. imaisu / Jäähtymisaika: käytännössä rajaton
Akkujen kapasiteetti: 250 mAh
Pakkauksen sisältö:
2 x 250 mAh 510 akkua
2 x esitäytettyä XL kartoa
usb-laturi
verkkoliitin usb-laturiin
kuljetuspussi
Takuu:
- yksi (1) vuosi akulle ostopäivän jälkeen.
- kuusikymmentä (60) päivää kartolle.
Yhteensopivia malleja:
kaikki 510 kierteillä varustetut kartot ja akut (3,7v)Kyseessä on 510 akulla varustettu varsin erikoisen esitäytetyn (clearotyyppin) karton sisältävä höyryke.
Nestettä karto sisältää 2ml ja täyttö on mahdollista, joskin vaatii kärsivällisyyttä ja kapeaneulaisen ruiskun.
VG:tä sisätävällä nesteellä täyttö on tuskaisan hidasta.

Tässä on laite, joka saa kirjoittajan kieriskelemään varsin skitsofreenisissä tunnelmissa, nimittäin tämä värkki on totaalinen höyrykone.
Mukana tulleella 0mg kirsikalla höyryä riittää julmetusti ja niiltäosin suorituskyky on paljon suuremman laitteen tasolla.
Mauelämyksen saadakseni jouduin opettelemaan uudelleen miltä tuntui taannoin ylä-asteen vessan nurkilla välitunnilla.

Laitteen automaattiakun imu on todella kevyt, mutta maku tulee höyryn jäljessä. Kiivaalla analogimaisella kiskomisella ne maut viimein irtoavat, mutta onko makua riittävästi? - Riippuu siitä, että mihin vertaa - Bogen LR kartoa nämä eivät peittoa maun puolesta. Perusvastuksella olevaa kartoa paremmaksi kyllä päästään ainoastaan alkuperäisellä nesteellä. Minulle se ei henkilökohtaisesti riitä.
Voisin kuitenkin kuvitella, että kevytsavukkeita ja ultralightejä analogisia käyttävälle tämä on oiva pakkaus.

Kokeilin toiselle kartolle myös poistaa alkuperäisen nesteen injektioneulan avulla ja sainkin imuroitua 1,5 ml nestettä ulos. Wyatt Earppia ruiskuun ja 1ml nestettä sisään. Maku on jotakuinkin kammottava alkuperäisen marsipaanikirsikan ja höyrykoneen sekoitus. Olettaisin että kyseinen kartoratkaisu vaatii nesteen pitkän imeytymisen, sillä alkuperäisessä makua oli huomattavasti enemmän.

Ilmeisesti erillainen atomisaaattorin rakenne pidentää akun käyttöikää maun ja kurkkutuntuman kustannuksella, sillä pääsin noin 4 tunnin lukemaan jatkuvalla höyryllä, kunnes maku sai minut lopettaman (tuolla Wyatt-kirsikka sekoituksella). Taannoin hankimallaani 510 akku huusi hoosiannansa tunnin kohdilla vastaavanlaisella käytöllä.

Valitettavasti, ennenkuin vahvoja nikotiinipitoisuuksia sisältäviä Eran kartoja tulee myyntiin EU:n alueelle itseäni mielyttävällä maulla, en usko käyttäväni kyseistä laitetta. Laitteen takuulupaukset, höyryntuotto ja kestoaika kuitenkin antavat aihetta odottaa parempaa ja kunhan nikotiinillisiä tupakanmakuisia nesteitä saa, kokeilen uudellleen ja silloin saan ehkä rehellisemmän kuvan laitteen käyttökelpoisuudesta.


Höyryn määrä: 10 / 10
Kurkkutuntuma: 7 / 10
Imu: 8 / 10
Kytkin: 8 / 10
Akkukesto: 9 / 10
Ulkonäkö: 9 / 10
Patruuna: 8 / 10
Hinta/laatu: 7 / 10

Kokonaisarvosana: 8 / 10