Sivu 1 / 11 12345 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 215

Aihe: Toimitusten seuranta - Linkkilista ja yleistä keskustelua

 1. #1

  Toimitusten seuranta - Linkkilista ja yleistä keskustelua

  Kun paketti lähtee nettikaupasta eteenpäin toimitettavaksi sen kohtalo ei ole enää kauppiaan käsissä. Siksi postin toimitusajoista on turha puhua kauppiaan omassa ketjussa vieden huomiota olennaiselta. Osaa ketjuista on lähes mahdoton seurata koska suurin osa viesteistä liittyy toimitusaikoihin. Keskustele siis mieluummin täällä kaikesta joka tapahtuu sen jälkeen kun paketti on merkitty verkkokaupassa lähetetyksi siihen asti kunnes olet paketin vastaanottanut. Kaikki muu keskustelu kuuluu tietenkin jatkossakin näpytellä kauppiaan omaan ketjuun.  Useamman kuljetusfirman seuranta samassa nettipalvelussa (näistä nettipalveluista voit keskustella lisää täällä)
  Track-Trace
  PackageTrackr
  TrackItOnline


  Yksittäisten kuljetusfirmojen omat seurantapalvelut netissä jos tarvetta
  Suomen Posti (esim. Suomen sisällä liikkuvat paketit ja useiden ulkomailta tulevien pakettien lopputoimitus)
  DHL Saksa (Kuriirifirma, esim. Amazon UK DHL-paketit näkyvät täällä)
  UPS (Kuriirifirma)
  Royal Mail (Iso-Britannian perusposti)
  USPS (Amerikan perusposti)
  Quantium Shipment Tracker (FastTech toimitusten seurantaan)

  Seuranta-ohjelmat Windowsille
  TrackChecker (ohjelmasta voi keskustella täällä)

  Seuranta-ohjelmat Androidille
  TrackChecker (Ilmainen versio saatavilla)
  Parcels (Ilmainen versio saatavilla)
  PackageBuddy (Ilmainen versio saatavilla)

  Seuranta-ohjelmat iOS:lle
  TrackChecker (Ilmainen versio saatavilla)
  Parcel (Ilmainen versio saatavilla)
  Delivery Status ($4.49)

  Seuranta-ohjelmat Windows Phonelle
  Package Tracker (1.99€)  Toimitusaika-arvioita suomeen (arkipäiviä)
  Suomesta: 1-2vrk
  Euroopasta: 4-5vrk
  Amerikasta: 2-4vko
  Aasiasta: 3-6vko  Faktoja toimituksesta ja tilaamisesta

  • ETA (Euroopan talousalue) -alueelta tilatessa tuotteista ei tarvitse maksaa vastaanottaessa ALVia tai tullimaksua. Tästä näet mitkä maat kuuluvat ETA-alueeseen.
  • ETA-alueen ulkopuolelta tulevista paketeista peritään ALV jos tuotteiden yhteenlaskettu arvo on yli 22 euroa. Jos raja ylittyy niin maksettava ALV lasketaan kuitenkin tavaran ja toimituskulujen yhteishinnasta.
  • ETA-alueen ulkopuolelta tulevista paketeista peritään tullimaksu jos tuotteiden arvo on yli 150 euroa
  • Paketin tullauksen ja ALVien maksun voi suorittaa itse netissä. Saat ohjeet postitse kun aiheellista tai jos tunnet prosessin niin voit suorittaa tullauksen kun Postin seurantaan ilmestyy kohta "Paikka: TULLIPOSTI / Vantaa". Paketin tullaus tulee suorittaa 20vrk kuluessa saapumisajankohdasta tai muuten paketti lähetetään takaisin myyjälle
  • Tullikoodi laitteille: 8543 70 90 99, varaosille: 8543 90 00 90 ja yleisesti kaikille nesteille: 3824 90 97 99
  • Sähkötupakkatuotteiden ALV on 24% ja tullimaksu 3.7%.
  • ETA-alueen ulkopuolelta ei saa tilata nikotiinia sisältäviä tuotteita. ETA-alueelta voi tilata nikotiinituotteita kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän
  • Kirjatut/vakuutetut lähetykset toimitetaan aina Postiin josta ne voi hakea kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja saapumis-ilmoituksen (tai seurantakoodin) esittämällä
  • Ulkomailta tulevat pienet paketit ja kuriirifirmojen kuljettamat (UPS, DHL jne.) paketit toimitetaan yleensä perille toimitusosoitteeseen. Kuriirifirmat yleensä kyselevät puhelimitse sopivaa aikaa ennen toimitusta mutta käytännöissä on eroja jopa firmojen sisällä
  • Kiinasta tilatessa kannattaa ottaa huomioon että heidän kansallisina juhlapäivinään kaupat ovat kiinni ja posti ei kulje. Tästä näet kiinalaisten lomien aikataulun.
  Muita aiheeseen liittyviä keskusteluja (huomaa että nämä aiheet löytyvät Hankkiminen-alueelta, Kaupat-alue on tarkoitettu tätä ketjua lukuunottamatta vain yksittäisten kauppojen aiheille)
  Sähkötupakan tullikoodi (nimike)
  Täyttönesteiden tullikoodi (nimike)
  Yleistä keskustelua Tullista
  Akkujen palautus (rajoitukset) Postitse
  Keskustelua Royal Mail tilausten ongelmista

   
   
 2. #2
  Lainaus Alkuperäinen postaaja ViZi Näytä viesti
  • ETA-alueen ulkopuolelta tulevista paketeista maksetaan ALV jos tuotteiden ja toimituskulujen yhteenlaskettu arvo on yli 22 euroa
  Tästä asiasta väännettiin pari päivää sitten tuolla OT-ketjussa (sivu 316) ja siellä esitettiin erilainen näkemys. Pienenä ongelmana tässä onkin, että tullin omien dokumenttien mukaan arvonlisäveron kantamisperusteen euromääräinen raja-arvo muodostuu ilmeisesti eri tavalla.

  Siis, tullin itsensä tarjoama informaatio siitä, sisällytetäänkö postimaksut mukaan tuohon 22 euron raja-arvoon vai ei, näyttää olevan ristiriitaista.

  -----
  A)
  Tullin sivulla Tulli - Usein kysyttyä nettituonnista sanotaan (sivun julkaisupäivämäärä: 24.6.2013):
  Arvonlisäveroa kannetaan, mikäli lähetyksen sisältämien tavaroiden arvo ilman postikuluja on yli 22 euroa. Mikäli lähetyksen tavaroiden arvo on yli 22 euroa, mutta 150 euroa tai alle, tavara on tulliton, mutta arvonlisävero kannetaan. Lähetyksen postimaksut sisällytetään kokonaisuudessaan maahantuonnin arvonlisäveron perusteeseen.
  Tuon mukaan => jos tavaroiden arvo ilman postikuluja ylittää 22 euroa, arvonlisävero kannetaan ja veroperusteena oleva summa muodostuu tavaroiden arvosta + postikuluista.

  Sitten tullin toinen näkökulma samaan asiaan.

  -----
  B)
  Tullin sivulta Tulli - Internetistä ostaminen (sivun julkaisupäivämäärä: 15.1.2014) löytyy linkki "Ostaisinko Internet-kaupasta" (suora linkki: http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/..._yksityish.pdf). PDF-muotoinen asiakirja on nimeltään "Ostaisinko Internet-kaupasta – ohje tavaraa tilaavalle yksityishenkilölle" (päiväys: Tammikuu 2014)

  Sen sivulla 8 sanotaan:
  Arvonlisäveron määritys
  Arvonlisäveron perusteena eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta tavaran maahantuonnissa on tavaran tullausarvo eli tavarasta maksettu hinta, johon lisätään kuljetus-, lastaus-, purkaus- ja vakuutuskustannukset sekä muut maahantuontiin liittyvät kustannukset kuljetussopimuksen mukaiseen ensimmäiseen Suomessa olevaan määräpaikkaan tai muuhun EU:n alueella sijaitsevaan määräpaikkaan saakka.
  Tullittomuus ja verottomuus tavaran arvon perusteella
  Tuontitullittomuus myönnetään, jos lähetyksen sisältämien tavaroiden kokonaisarvo on enintään 150 euroa. Tätä arvorajaa ei kuitenkaan sovelleta alkoholituotteisiin, tupakkaan, tupakkatuotteisiin, hajuvesiin eikä eau de toilette -tuotteisiin. Arvonlisäverotuksessa vastaava lähetyksen arvoraja on 22 euroa.
  Edellä siteeratut kohdat eivät välttämättä ole ristiriidassa A)-kohdan kanssa, mutta ohjeen seuraavalla sivulla on esimerkki, jonka tarkoitus on havainnollistaa asiaa:
  Jerseyn saarelta tilataan dvd-levy, jonka hinta postikuluineen on 25 euroa. Jersey kuuluu EU:n tullialueeseen muttei sen arvonlisäveroalueeseen. Jerseystä ostetuista tavaroista ei kanneta tullia, ainoastaan arvonlisävero, joka dvd-levyistä on 24 prosenttia. Koska lähetyksen kokonaisarvo ylittää 22 euroa, lähetyksestä lasketaan arvonlisävero. Tämä lasketaan maahantuonnin veronperusteesta, eli hinnasta johon on lisätty lähetyskulut (25 euroa) = 6 euroa. Lähetyksestä kannetaan arvonlisävero, koska sen määrä ylittää 5 euroa.
  Tuon mukaan => jos tavaroiden arvo postikuluineen ylittää 22 euroa, arvonlisävero kannetaan ja maksuperusteena oleva summa muodostuu (tietenkin) tavaroiden arvosta + postikuluista.

  -----
  Eli lasketaanko postikulut mukaan tuohon 22 euron limittiin vai ei? PDF-ohje on päiväykseltään tuoreempi, joten sen tieto saattaa olla enemmän ajan tasalla. Mutta tietääkö joku tästä tarkemmin?

   
   
 3. #3
  Eikös se virallinen sääntö ole että jos saapuvan lähetyksen ALVilasku on yli 5 euroa niin silloin se peritään. Jos alle 5€ niin ei peritä. -> ALVihan lasketaan tavaran ja postikulujen yhteishinnasta. -> Eli tuo 22 euron rajakin on postikulujen kanssa, sama asia vaan valmiiksi laskettuna.

  Jos yllä oleva pitää paikkansa niin 22euroa ei ole edes se tarkka raja vaan se on 20.83€ (0.24 x 20.83€ = 4.99€).

  Noissa Tullin ohjeissa asiaa on koitettu yksinkertaistaa mutta metsään meni.

   
   
 4. #4
  En tiedä, siksi kysyinkin. Tuo A)-kohdan sitaatti väittää muuta - ja tuota esitettiin OT-ketjussakin totuutena. Mitä enemmän perehdyin noihin tullin ohjeistuksiin, sitä enemmän alkoi jurppia koko sekoilu. Miksi mokomaa asiaa ei voi ohjeistaa yksiselitteisesti

   
   
 5. #5
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,219
  Lainaus Alkuperäinen postaaja ViZi Näytä viesti
  Eikös se virallinen sääntö ole että jos saapuvan lähetyksen ALVilasku on yli 5 euroa niin silloin se peritään. Jos alle 5€ niin ei peritä. -> ALVihan lasketaan tavaran ja postikulujen yhteishinnasta. -> Eli tuo 22 euron rajakin on postikulujen kanssa, sama asia vaan valmiiksi laskettuna.
  Näin se on ainakin omalla kohdalla aina mennyt, jos on kamat tulliin jääny ja tuon ohjeen on useampikin tullin työntekijä kertonut.
  Laita kuiponen tuo teksti tullin aspaan, jos vaikka saisivat nettisivujen ristiriitaisuudet korjattua?

   
   
 6. #6
  Lähetin kysymykset linkkeineen tullineuvontaan. Lupaavat näköjään vastata viiden työpäivän kuluessa.

  Kysyin tuosta 22 euron raja-arvon laskentaperusteesta (sisältää postikulut vai ei) ja myöskin ViZin aprikoimasta raja-arvon suuruudesta (20,83 vs. 22 euroa).

   
   
 7. #7
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  01/2014
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  70
  Itse käytän Puolan nettikauppoja,evaper,inawera jne. Toimitusnopeus on hyvä Puolasta. Sen olen huomannut että mitä lähempänä Varsovaa nettikauppa on niin luonnollisesti paketti tulee nopeammin. Esim. Evaper sijaitsee 25km Varsovasta ja ne kerrat kun olen tilannut nesteitä niin ne on ollut noudettavissa neljäntenä arkena tilauksen lähetyksestä sisältäen Itellan hidastelut. Inawera taas sijaitsee 150km Varsovasta ja toimitusaikaan saa lisätä pari päivää verrattuna Evaperiin. Varsovasta paketit lähtee oitis suomeen lentopostina. Kauppoja on tosiaan turha syyttää jos paketti hidastelee jossain matkalla.

   
   
 8. #8
  Nyt Tullineuvonnasta tuli vastaus tähän alv-asiaan.

  Lyhyesti
  - tavaran arvo ilman postikuluja 22 euroa tai vähemmän: ei veroa
  - tavaran arvo ilman postikuluja yli 22 euroa: tavaran arvo ja postikulut lasketaan yhteen ja tästä kokonaissummasta maksetaan alv.

  -----
  Perusteellisesti ja pitkän kaavan mukaan

  Ensin Tullineuvonnan vastaus:
  Hei,

  Kiitos yhteydenotostanne. Olen välittänyt viestinne eteenpäin organisaatiossamme, jotta ohjeistustamme selkeytettäisiin.

  Vähäarvoisen lähetyksen raja enintään 22 euroa. Jos lähetyksen tavaran/tavaroiden arvo enintään 22 euroa, lähetys on veroton. Eli kun lähetyksen arvo ylittää tämän rajan, sisällytetään mukaan AVL 91 -93 §:ssä säädetyt erät (alv-peruste), josta lasketaan kannettavan veron määrä. Normaaliverokannan ollessa kyseessä, alv tulee kantoon aina kun tuo raja 22 euroa ylittyy, koska 0,24x22= 5,28 euroa. Eli jos lähetyksen tavaran arvo on esimerkiksi 22,50 e, määritetään veron peruste, josta kannettavan alv:n määrä lasketaan.

  Enintään 22 euroa on vähäarvoisen lähetyksen verottomuuden arvoraja (AVL 94 § 24 kohta) ja 5 euron raja on minimikantoraja (AVL 101 b §). Ensin siis tarkastellaan 22 euron rajaa ja vasta tämän jälkeen minimikantorajan soveltaminen (joka siis ylittyy aina lähetyksen tavaran/tavaroiden arvon ollessa yli 22 euroa). Lisätietoa aiheesta Tulli - Etusivu

  Sähköpostitse annetut vastaukset ovat osa Tullin yleisneuvontaa eivätkä ole sitovia. Tulli voi antaa hakemuksesta sitovan maksullisen ennakkoratkaisun arvonlisäverolain, valmisteverotuslain, väylämaksulain ja autoverolain soveltamisesta, ei kuitenkaan autoverolain mukaisesta verotusarvosta. Tariffia ja alkuperää koskeva sitova tieto on pääsääntöisesti maksuton.
  Siis:

  1. Ensin tarkastellaan pelkän tavaran/tavaroiden arvoa.
  Jos 22 euroa tai vähemmän -> ei veroa. Peruste: Arvonlisäverolaki (FINLEX ® - Ajantasainen lainsäädäntö: 30.12.1993/1501)
  Poikkeukset maahantuonnin verollisuudesta

  94 §
  Verotonta on seuraavien tavaroiden maahantuonti:

  24) tavarat, joiden kokonaisarvo on enintään 22 euroa, tupakkatuotteita, alkoholia, alkoholijuomia ja hajuvesiä lukuun ottamatta. (30.12.2010/1392)
  2. Jos tavaran/tavaroiden arvo (ilman postikuluja) ylittää 22 euroa -> aletaan laskea kannettavan arvonlisäveron määräytymisperustetta. Arvonlisäverolaki sanoo:
  91 § (29.12.1995/1767)
  Veron perusteeseen sisällytetään tavaran kuljetus-, lastaus-, purkaus- ja vakuutuskustannukset sekä muut maahantuontiin liittyvät kustannukset kuljetussopimuksen mukaiseen ensimmäiseen Suomessa olevaan määräpaikkaan saakka.
  Eli kannettavan alv:n perusteeseen lasketaan itse tavaran/tavaroiden arvo ja postikulut (sekä esimerkiksi mahdolliset vakuutuskustannukset). Tästä kokonaissummasta lasketaan kannettavan arvonlisäveron määrä. Normaaliverokannalla (24 %) minimikantoraja 5 euroa ylittyy aina, joten vero tulee aina maksettavaksi.

  Tässä vielä arvonlisäverolain minimikantorajan kohta:
  101 b § (25.3.2011/267)
  Tavaran maahantuonnin arvonlisäverotuksessa pienin kannettava tai perittävä veron määrä on 5 euroa.
  -----
  Eiköhän tämä asia vihdoinkin selvinnyt . ViZi voisi päivittää tiedon tuonne aloituspostauksen kohtaan "Faktoja toimituksesta ja tilaamisesta".

   
   
 9. #9
  Hyvä homma että selvisi. Nyt kun pääsit vauhtiin niin voisit kysyä myös ajantasaiset tullikoodit erikseen laitteille, varaosille (jos eri kuin laitekoodi), makutiivisteille ja valmiille nikotiinittomille nesteille Puhelimella niitä on ihan turha kysyä kun vastaus vaihtuu sen mukaan kuka sattuu puheluun vastaamaan, jos ne vaikka sähköpostituessa osaisivat ohjata kysymyksen asiasta oikeasti tietävälle henkilölle.

   
   
 10. #10
  Lainaus Alkuperäinen postaaja ViZi Näytä viesti
  Nyt kun pääsit vauhtiin niin voisit kysyä myös ajantasaiset tullikoodit erikseen laitteille, varaosille (jos eri kuin laitekoodi), makutiivisteille ja valmiille nikotiinittomille nesteille
  Tutkani varoittaa ulkoistamisyrityksestä . Mutta joo, pistin replyn, kiitin vastauksista ja kysyin samalla noista tullikoodeista.

   
   
 11. #11
  Tässä tänään saamani vastaus noille tullikoodeille:

  Laite: 8543 70 90 99
  Varaosat: 8543 90 00 90.
  Nesteet/tiivisteet/kemikaaliseokset: yleensä kaikki kohdistetaan nimikkeeseen 3824 90 97 99

   
   
 12. #12
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  01/2014
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  70
  Laitoin kyselyä itellalle ulkolaisten pakettien ja postien hitaasta liikkuvuudesta suomessa. Tuli aika suora vastaus asiaan.
  Eli ulkomaan postit liikkuu matalammalla prioriteetilla,eipä tartte enää ihmetellä nesteet kypsyy lentoasemapostissa ja Pasilassa pitempään ku muut.

  Ulkomailta tuleville lähetyksille on annettu ainoastaan arvioidut toimitusajat ja niiden toimitus voi kestää kotimaassa pidempään kuin tavallisen kotimaan lähetyksen. Otamme palautteesi huomioon ja toivomme, että voimme jatkossa palvella sinua paremmin odotuksesi täyttäen.

   
   
 13. #13

   
   
 14. #14
  Höyrykone

  Liittynyt
  03/2014
  Viestit
  3,083
  Tilasin puolasta maanantaina ja tänään soitto upsilta että olis paketti tulossa mutta perille ei kuulema voida toimittaa koska asun toimitusalueen ulkopuolella.Kävi ilmi että heidän auto ajaa noin kahden kilometrin päästä talostani mutta eivät pysty pakettia toimittamaan ja kuski ei kuulema puhelinta omista jotta olisin tien vieressä tai keskustassa pakettia odottamassa.vaihtoehdot joko itelalla mikä kestäisi varmaan ainakin seuraavan viikon puoleen väliin tai sovittu tapaaminen kuskin kanssa mutta odotus aika noin kaksituntia koska kuski ei puhelinta omista.kolmas vaihtoehto oli antaa kaverin osoite joka oli upsin toimitusalueella ja varmistaa että kaveri kotona ottamassa pakettia vastaan.valitsin kolmannen vaihtoehdon.hiukan ihmettelen tätä kyseistä kuriiri firmaa heidän toimitusaluettaan ja ainakin sitä että kuskeilla ei kännykkää ole

   
   
 15. #15
  Kuinka kauan teillä on kestänyt Liberty Flightsin tilaukset tulla postiluukusta kätöseen? Torstaina tuli toimitusvahvistus että pistetty etiäppäin pakettia ja hölmönä en sitte ottanu sitä seurantakoodilla. Eikös sen tänään pitäis kaiken järjen mukaan tipahtaa mulle?

   
   
 16. #16
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  07/2012
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  335
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Audrina Näytä viesti
  Kuinka kauan teillä on kestänyt Liberty Flightsin tilaukset tulla postiluukusta kätöseen? Torstaina tuli toimitusvahvistus että pistetty etiäppäin pakettia ja hölmönä en sitte ottanu sitä seurantakoodilla. Eikös sen tänään pitäis kaiken järjen mukaan tipahtaa mulle?
  Torstaina tai perjantaina itte odottelisin

   
   
 17. #17
  Onko kukaan tilaillut finnvapelta mitään kirjatulla kirjeellä?
  ite tilasin viime vklp ja kuulema posti oli hakenut vasta 10pv.
  11/07/2014 Dispatch from the point of origin international office

  Mitään ei ole tuon jälkeen tapahtunut? päivittyykö vasta kun paketti suomessa?

   
   
 18. #18
  Höyryttelijä rantakemisti's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  64
  Tuonne Windows Phone listaan voisin suositella tätä appia Lähetysten seuranta | Windows Phonen sovellusten + pelien kauppa (Suomi) ja tuon lisäksi myös Postin oma appi toimii joten kuten. Tosin siihen ei voi tallentaa noita seurantakoodeja jotka eivät näy vielä Itellan seurannassa....


  "Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true! "

  -Homer Simpson

   
   
 19. #19
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  11/2014
  Sijainti
  K:ala
  Viestit
  208
  Olen tullut käyttäneeksi 17track.net seurantaa sekä android puhelimessa, että koneella.
  Siihen kun saa 40 koodia kerralla ja se seuraa molemmat päät samaan aikaan.
  Sekä sillä voi seurata myös kuriiripostia.

   
   
 20. #20
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  08/2013
  Viestit
  38
  Kauan teillä inaweran tilaus on kestäny (air mail)? Viidettä päivää seisoo nesteet Varsovassa ja alkaa jo nakertaa.
  Edit. Ai perhana, ne on jotain sählänny ton seurannan kanssa. Edelleen näyttää että ois Varsovassa, mutta paketin kotiutin tänään.
  Viimeksi muokannut Ceacis; 21.03.15 kello 14:52.

   
   
Sivu 1 / 11 12345 ... ViimeinenViimeinen
Keskustelu Kaupat

Tämän aiheen tunnukset (tag)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •