Näytä äänestyksen tulokset: Kumpi voittaa XLVIII Super Bowl:n?

Äänestäneet
23. Sinä et voi antaa ääntä tässä äänestyksessä
 • Seattle Seahawks

  10 43.48%
 • Denver Broncos

  13 56.52%
Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 40

Aihe: Superbowl Sunday!

 1. #1
  Höyryttelijä Urmas Koiranpää's Avatar

  Liittynyt
  11/2013
  Sijainti
  Åbo
  Viestit
  90

  Superbowl Sunday!

  Elikkä otsikonmukainen urheilutapahtuma kolkuttelee taas ovella.
  Löytyykö yhteisöstä muita jotka seuraavat tätä tapahtumaa?

  Itsellä jo monivuotinen perinne katsoa superbowl kaverin kanssa, mörssätä asiaankuuluvia safkoja ja kiskoa ämpäritolkulla kaljaa.

  Pieniä betsejäkin yleensä laitetaan.

  Tänävuonna tarjolla pulledpork sämpylöitä, coleslawta ja bisseä.

  Kertokaa teidän perinteistä ja kokemuksista.
  Ei näitä kukaan kerkee päivitteleen..

   
   
 2. #2
  Höyrykonkari HerttuaAnkka's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vaasa
  Viestit
  318
  Useamman vuoden tullut nuo katsottua yöllä. Nyt jää valitettavasti väliin töiden takia, kun ei viitsi muutaman tunnin nukkuneena mennä hoitamaan yritysten raha-asioita. Toivoisin Seahawksien vievän tuon tänä vuonna, mutta samapa kai tuo, kunhan peli on hyvä.

  Oluen siivittämänä tuota on tullut yleensä katsottua. Jotain purtavaa ja touchdownista aina shotti väkevää .
  -Ei hätää! Kun ankalta menee järki, sen voi hakea Kuusta pullossa.

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari Tsaipe's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  242
  Viimeiset 19(?) vuotta tullu katsottua kyseinen tapahtuma, siitä lähtien kun Ricky Watters pelasi nuoruuden suosikkia Junior Seauta vastaan. Kyllähän sitä toisaalta tulee katsottua matseja joka viikko elokuusta lähtien, ettei pelkästään boulia. Nykyään siihen kuuluu litroittain kaljaa, texmex herkkuja ja vedonlyöntiä, sekä ihania seuraavia työpäiviä. Tänä vuonna on kyllä niin hyvät joukkueet vastakkain etten vieläkään ole päättäny kumman puolella olis. Manningin tarkkuus ja maan toisiks paras LB-osasto tekee Denveristä mielenkiintoisen, mutta sit taas Russell Wilsonin jalat yhdistettunä Beastmodeen ja satunnaisiin heittoihin kiehtoo Seattlen pelissä. Jos rahaa pitäis laittaa peliin niin kyllä se Broncosin puolelle menis. Ja toivottavasti Sherman saa turpaansa.


  Sähkötupakkaan liittyviin tarvikkeisiin mennyt 1105€ // Kokonaissäästö 6022€

   
   
 4. #4
  Höyrykonkari Kottonmouth's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Forssa
  Viestit
  100
  Jonkun 8-9 vuotta tullut seurattua SuperBowlia ja NFL:a yleensäkin. Pekkanen tulee varattua yleensä joskus syyskuun tienoilla, kerran oon maanantaina mennyt töihin samoilla silmillä pelin jälkeen, se romahdus on aika ikävä ruokiksen kohdalla.
  Kaverin luona pidetty kisastudiota SuperBowl XLII:sta, eli 2008, asti.
  Itse en yleensä kyl oo kauheesti juopotellut, mut hyvin syödään ja puhutaan huonoja juttuja ja haukutaan puoliaika showta.
  Tänä vuonna oon kyl Seahawksin puolella, Legion of Boom on ollut aika kovassa tikissä, toisaalta Broncosilla on se perkeleen Manning.
  Ihan noin niinkun fiilispohjalta ei voi Manningin sukua kannattaa missään tapauksessa, kun itse olen pitkän linjan Patriots kannattaja. Tänä vuonna Manning pudotti Patsin ja pikkuveli Eli on pilannut tässä pari SuperBowlia vuosien saatossa.


  Joyetech Delta II, Subtank Mini, IPV Mini, KFL+, Diablo Reaver

   
   
 5. #5
  Näköjään myös 4PRO HD-kanavat on auki viikoloppuna. Hieno homma, tulee varmaan katsottua tai ainakin nauhoitettua.

   
   
 6. #6
  Höyryttelijä Aleph's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Suolahti
  Viestit
  56
  Pekkanen varattuna maanataiksi, joten ei muuta kun naksuja ja dippiä ja kattomaan =D

   
   
 7. #7
  Höyrykone True Puffin's Avatar

  Liittynyt
  06/2011
  Sijainti
  Rauma
  Viestit
  2,463
  Laitetaan myös vinkkiä heille, jotka eivät ole ko. lajia seuranneet. Kaikkien sääntöjen opettelu voi olla aika haastavaa, mutta katsojan ei niitä kaikkia tarvitse tietää, että nauttisi touhusta. Riittää tieto säännöistä, että tuomari siirtää koko joukkuetta joko eteenpäin tai taaksepäin rangaistuksen vuoksi. Tässä tulee vinkit, jotka eivät ole täydellisiä:

  - Aloituspotku eli kick off: Potkaiseva joukkue potkaisee pallon mahdollisimman kauas omalta puolustusalueeltaan ja palauttava joukkue poimii pallon ja lähtee palauttamaan sitä. Potkaiseva joukkue valitaan kolikolla. Potkaissut joukkue pyrkii taklaamaan pallonkantajan ja palauttava joukkue tietysti pyrkii estämään tämän. Peli pysähtyy siihen kohtaan missä pallonkantaja saadaan taklattua. Tästä kohdasta palauttanut joukkue pääsee hyökkäämään.

  - Palauttava joukkue on hyökkäysvuorossa ja potkaiseva joukkue puolustuvuorossa.

  - Hyökkäyksellä on neljä yritystä (down) edetä kymmenen jaardin (9.144m) matka
  - Ennen kutakin yritystä hyökkäyksen pelaajat kokoontuvat juonimaan yritystä
  - Sitten pelaajat menevät omille paikoilleen
  - Keskimmäinen linjamies syöttää pallon taaksepäin pelinrakentajalle
  - Hyökkäys voi edetä juosten tai heittäen ja syötön voi ottaa vastaan lähes kuka tahansa pelaaja

  Nyt yritetään päästä tuo maaginen 10 jaardia edettyä, että saadaan uudet neljä yritystä. Mitä enemmän pelaaja etenee niin sen parempi Jos hyökkäävä pelajaa on edennyt yli 10 jaardia ja se torpataan sen jälkeen niin siinä kohdassa on uusi aloitus. Useasti jos neljännellä yrityksellä on vielä pitkä matka edettävänä uusiin yrityksiin tai ollaan lähellä omaa maalia, luovutetaan pallo vastustajalle potkaisemalla. Tätä kutsutaan lentopotkuksi (puntti). Potku tapahtuu potkaisijan käsistä.

  Mikäli hyökkäyksen rahkeet eivät aivan riitä touchdowniin, voidaan yrittää lisätä pistetiliä potkaisemalla pallo maalihaarukkaan. Potkumaalista saa kolme pistettä. Puolustava joukkue yrittää kaikkensa rikkoakseen potkaisevan joukkueen linjan ja estääkseen potkun.


  Puolustuksen toiminta on yksinkertaista eli estää eteneminen. Tärkeintä on, että kaikki puolustuksen pelaajat ovat omalla puolellaan palloa. Puolustuksen tehtävä on pilata hyökkäyksen kaikki neljä yritystä niin etteivät he pääse tarvittavaa kymmentä jaardia uusiin yrityksiin. Jos puolustaja saa pallon kiinni tapahtuu syötönkatko (interception). Syötönkatkossa hyökkäävä joukkue muuttuu puolustavaksi ja päin vastoin.

  Peliaika koostuu neljästä neljänneksestä. Kunkin neljänneksen jälkeen vaihdetaan kenttäpäätyä. Kahden neljänneksen jälkeen pidetään 15 minuutin tauko. Aika ei ole juokseva, vaan se pysähtyy mm. uusiin yrityksiin, epäonnistuneeseen heittopeliin, sivurajojen ylitykseen ja aikalisiin, joita molemmilla joukkueilla on käytettävissään kolme/puoliaika. Aikalisä on minuutin mittainen. Kaikkien katkojen vuoksi peli voi kestää 3 tuntia

  Maalinteko ja pisteet: Touchdownin syntyessä maalin tehnyt joukkue saa kuusi pistettä. He saavat myös mahdollisuuden yrittää lisäpisteitä (extrapoint, PAT = point after touchdown) joko potkaisemalla tai pelaamalla. Potkussa on tarkoituksena saada pallo potkaisemalla maalialueella sijaitsevaan maalihaarukkaan kolmen jaardin linjalta. Tästä saa yhden lisäpisteen. Pelattu lisäpiste lähtee myöskin kolmen jaardin linjalta ja siitä saa kaksi pistettä. Maalin jälkeen pisteitä tehnyt joukkue potkaisee aloituspotkun vastustajalle.

  Mikäli pelaaja tulee taklatuksi omalla maalialueellaan, hän tekee oman maalin (safety). Oma maali on kahden pisteen arvoinen vastapuolelle. Oman maalin jälkeen joudutaan pallosta lisäksi vielä kaiken lisäksi luopumaan.


  Joku voi korjata jos ohjeista jäi jotain olennaista pois, mutta näiden ohjeiden mukaan pystyy ihan hyvin seuraamaan peliä. Jos haluat päästä helposti mukaan niin mene katsomaan youtubeen kokonaista peliä. Omaa kokemustani ei lievennä se, että havaitsinko virheen tai ymmärsinkö täysin tuomarin päätöksen.
  Vape since 30/05/2011

  Westcoast Vape Squad still rollin'

   
   
 8. #8
  Ärsyttävintä tässä pelissä on se kun ruvetaan kikkailemaan/taktikoimaan jollain niistä miljoonista muista säännöistä (googlailin huvikseni ja sääntöjä NFL pelissä on yhteensä 11500 ) mistä peruskatsojalla ei ole mitään hajua. Kikkailulla tarkoitan siis esim. tahallisia virheitä joista hyödytään jotenkin, kellolla kikkailu (ajan kulutus, aikalisät), keltaisten lippujen paiskominen jne. Paljon muitakin tällaisia tuli eilen vastaan konferenssi(?)-finaaleja katsoessa mutta ei tule mieleen enää. Niin kauan kuin pelataan True Puffin kuvailemaan tapaan niin on viihdyttävää mutta touhu muistuttaakin välillä enemmän saippuaoopperaa kuin urheilua.

   
   
 9. #9
  Höyrykone True Puffin's Avatar

  Liittynyt
  06/2011
  Sijainti
  Rauma
  Viestit
  2,463
  Joskus aikoinaan tuli joku dokkari, jossa entinen pelaaja kertoi kaikesta "salaisesta" sikailusta. Kuten tökitään silmiin kasassa jne. Hauskaa tuon seuraaminen on kun kikkailuja on vähemmän. Todella yksinkertainen peli jos ei vaivaa päätään lukemattomilla säännöillä ja mun mielestä se ei ole normaalin katsojan ongelma edes. Tuomarit tekee päätöksiä ja isossa osassa virheet kerrotaan ruudulla, joten oppii aina lisää lajista. Jos lähdetään ihan perusasioista liikkeelle niin riittää tieto, että toinen hyökkää ja toinen puolustaa. Tietty raja täytyy ylittää ennen kuin yritykset on loppu.

  Hemmetin helppoa on tuota katsoa telkkarista kun kaikki näytetään, eikä tarvitse seurata ketjujengiä. Unelmana silti olisi joskus mennä itse tapahtumaan juomaan halpaa kaljaa ja nauttimaan hodareita&purilaisia. Vielä kun pääsis katsomaan baseballia samalla reissulla Siihen tarvis kyllä käydä läpi pelinkulkua ja sääntöjä.
  Vape since 30/05/2011

  Westcoast Vape Squad still rollin'

   
   
 10. #10
  Höyrykonkari Tsaipe's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  242
  Kikkailuhan on parasta tässä lajissa. Toisaalta NFL:n tasolla se ei ole läheskään yhtä kikkailua kuin esimerkiksi High School tai NCAA tasolla. Siellä se menee jo mauttomuuden rajoilla kun yritetään huijata junnuja tai jopa valmentajia, jotka ei itsekkään tiedä kaikkia sääntöjä. NFL:n ammattilaiset kuitenkin tietää jo että mitä saa ja mitä ei saa tehdä, joka tekee kikkailusta erittäin haastavaa. Esimerkiksi haastavista snap counteista tai wildcateista on enemmän haittaa kuin hyötyä NFL:n tasolla.

  Tästä löytyy myös hyvä, hauska ja ajankohtainen video lajin sääntöihin: A Guide To American Football - YouTube


  Sähkötupakkaan liittyviin tarvikkeisiin mennyt 1105€ // Kokonaissäästö 6022€

   
   
 11. #11
  Lainaus Alkuperäinen postaaja ViZi Näytä viesti
  Näköjään myös 4PRO HD-kanavat on auki viikoloppuna. Hieno homma, tulee varmaan katsottua tai ainakin nauhoitettua.
  Tainnu olla jo useamman vuoden tuo ilmainen SupahPuolin aikana (mukava veto imo).

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Aleph Näytä viesti
  Pekkanen varattuna maanataiksi, joten ei muuta kun naksuja ja dippiä ja kattomaan =D
  Itse aina kun töissä käynyt (eli siis kaik vuodet -viimoiset kaksi pois lukien) ottanut maanantain pekkaseksi

  Itse ekat pelit tuli katteltua joskus 2000 alkupuolella (Amitsun asuntola aikoina)..
  Sitten jokunen vuosi taukoa ja 2008 uudestaan. Tuosta lähtien sitten aina Bowlin kattonu.
  Kraksuja ja roskaruokaa eväänä. Tänä vuonna kuus hampparia (rouva teki mulle pihvit <3). Neljä hodaria. Karkkia. Pullaa. Lava kraksuja.
  Pientä live betsiä tulee aina vedettyä - taitaa Unibet olla tämän vuoden valinta jälleen.

  Peli tottakai tulee katsottua Lontooksi (suomiselostajat on saatanasta).

  Oma "joukkue" on Saints - joten jos eivät ole pelaamassa, niin sitten pärstäkertoimella valitaan se jota kannatetaan.
  Ja Seahawks voittaa tänä vuonna o/ (Me no gusta Broncos).
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 12. #12
  Höyrykonkari Tsaipe's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  242
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Yakousei Näytä viesti
  Peli tottakai tulee katsottua Lontooksi (suomiselostajat on saatanasta).

  Oma "joukkue" on Saints - joten jos eivät ole pelaamassa, niin sitten pärstäkertoimella valitaan se jota kannatetaan.
  Ja Seahawks voittaa tänä vuonna o/ (Me no gusta Broncos).
  En ymmärrä miks ne ottaa tyyliin jonkun salibandy-hipsterin selostamaan sitä, joka ei tiedä koko lajista mitään eikä edes osaa lausua pelaajien nimiä. Se suomiselostus on ihan kauheeta katsottavaa. Onneks on sitä valinnanvaraa sen suhteen. Ja pantterifanina en voi sietää noita divisioonavihollisia, eli Saintseja. Ilman Breesiä se joukkue ei olis mitään. Toivottavasti se jäis pian eläkkeelle.


  Sähkötupakkaan liittyviin tarvikkeisiin mennyt 1105€ // Kokonaissäästö 6022€

   
   
 13. #13
  Höyrykone True Puffin's Avatar

  Liittynyt
  06/2011
  Sijainti
  Rauma
  Viestit
  2,463
  Seahawkseja kannatetaan myös täällä
  Vape since 30/05/2011

  Westcoast Vape Squad still rollin'

   
   
 14. #14
  OP - laita Poll ketjuun voittajasta :P
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 15. #15
  Lisäsin äänestyksen. Jottei mene ihan tylsäksi niin minä kannatan sitten Broncosia

   
   
 16. #16
  Ajattelin, että vois vaikka tulla isojen pisteiden peli tällä kertaa -> Yli 47,5 veto yhteispisteisiin 5€
  Ja sitten tietty kympillä Seahawksin voitolla. 15€ sitten randomeihin / liveen pelin aikana.
  Ihan vaan pikkukivaa, eikä mitään moneymakingmillionairethingie.
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 17. #17
  Höyrykonkari Tsaipe's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  242
  Tuo 47,5 pistettä on aika helppo nakki kun Peyton heittää 4 TD:tä ja Moreno juoksee pari-kolme siihen päälle. Saattaa se Seattle nyt yhden potkumaalinkin myös saada.


  Sähkötupakkaan liittyviin tarvikkeisiin mennyt 1105€ // Kokonaissäästö 6022€

   
   
 18. #18
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 19. #19
  Höyrypää lassesamuli's Avatar

  Liittynyt
  05/2013
  Sijainti
  Vaasa
  Viestit
  642
  En ole koskaan ennen katsonut, mutta nyt ajattelin aloittaa. Tuli hyvä pikakurssikin pelin kulusta tossa muutama viesti ylempänä.
  Spoileri!   
   
 20. #20
  Höyrykone Barole's Avatar

  Liittynyt
  11/2012
  Sijainti
  Kauhava
  Viestit
  5,059
  Miksei kukaan kertonu että tää on TÄNÄYÖNÄ vastoon sitä että tää olis ollu VIIKON PÄÄSTÄ niinku minä luulin! MULLA ON TYÖHAASTATTELU HUOMENNA.
  Do or do not, there is no Barole.   
   
Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Yleinen keskustelu

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •