Pear

Valmistaja: Yunnan Dekang Biotechnology
Kotisivu: http://www.yndekang.com/
Hinta ostohetkellä: 3.30€ (5ml)
Ostopaikka: http://www.liberty-flights.co.uk/
Alennuskoodi: e-savuke.com (-15%)
Nikotiinipitoisuus: 14mg
PG / VG: PG
Pakkaus: Muovipullo tippakärjellä

Liberty-Flights myy Dekangin e-nesteitä 5ml, 10ml ja 30ml pulloissa. Vahvuuksia on useimmista mauista viisi. 0mg, 8mg, 14mg, 18mg ja 24mg. 5ml näytepullossa neste maksaa 0,66€/ml mutta isoimmassa 30ml pullossa hinta tippuu 0,53€/ml:n joka on jo varsin kohtuullinen varsinkin alennuskoodin kanssa.

Mainitsin jossain aikaisemmassa arvostelussa Dekangin värikoodatuista korkeista ja kuinka ne olivat ECISdirectin toimituksessa miten sattuu. Liberty-Flightsilta tilaamissani näytepulloissa 18mg pulloissa on oranssi korkki, 14mg pulloissa sininen korkki ja 8mg pullossa vihreä korkki. Nyt värit ovat siis oikeissa pulloissa. Käyttäjän kannalta väreillä ei juurikaan ole merkitystä koska harvemmin tulee montaa eri vahvuutta tilattua mutta tulipahan mainittua.

Pear eli päärynä e-neste on väriltään vaaleankellertävää ja näyttää kirkkaalta kuten kaikki kokeilemani Dekang e-nesteet. Neste tuoksuu mielestäni täsmälleen samalta kuin päärynän makuinen Grandi-mehu ja tuoksu on yllättävänkin voimakas. Päärynän tunnistaa siis helposti vaikka tuoksu onkin enemmän karkkipäärynää kuin tuoretta tavaraa. Lupaavaa kuitenkin.

Maku on oikeastaan yksi parhaista aidon hedelmän makua imitoivista e-nesteistä, tämä ei kuitenkaan tarkoita että maku olisi täsmälleen samaa kuin tuore päärynä. Päärynän maun kyllä tunnistaa heti mutta maku ei valitettavasti ole yhtä selkeä ja raikas kuin tuoksu oli. Nikotiini ilmeisesti tekee mausta aavistuksen tunkkaisen. Höyry maistuu jokseenkin samalta kuin päärynämehut tai laiha päärynäsiideri, todella lähellä aitoa päärynää siis. Sanoisin että maun voimakkuus on keskitasoa eli voisi olla voimakkaampikin. Makeus on juuri kohdillaan, hieman lisää ja maku muuttuisi varmasti liian karkkimaiseksi.

Kurkkutuntuma on valitettavan heikko jopa 14mg vahvuiselle nesteelle. Höyryä syntyy riittävästi, suunilleen saman verran kuin muistakin Dekangin PG-nesteistä.

Arvosana: 8 / 10