Espresso

Valmistaja: Johnson Creek
Kotisivu: http://www.johnsoncreeksmokejuice.com/
Hinta ostohetkellä: 12.10€ (15ml)
Ostopaikka: http://www.e-cigs.co.uk/
Alennuskoodi: 5% alennus tästä linkistä!
Nikotiinipitoisuus: 18mg (Medium)
PG / VG: PG
Pakkaus: Lasipullo + erillinen pipetti

Johnson Creek oli ensimmäisiä länsimaisia e-nesteen valmistajia ja tuotteet ovatkin käyneet läpi monia reseptimuutoksia. Jossain vaiheessa muistaakseni oli lakiteknisiäkin ongelmia mutta suurin osa muutoksista johtui käyttäjien todella vaihtelevasta palautteesta. Foorumeilla jotkut pitävät mausta ja ominaisuuksista mutta olen nähnyt puhuttavan atomisoijien tukkeutumisista nestettä käyttäessä, olemattomasta mausta, kemikaalimaisesta mausta ja jopa nesteen pilaantumisesta ja vihreäksi muuttumisesta. Tämänhetkisellä reseptillä valmistettu neste näyttää kirkkaalta enkä ainakaan huomaa aineksien erottumista tai muutakaan vikaa nesteen koostumuksessa. Saattaa olla että neste on hieman ohuempaa kuin esimerkiksi Dekangin PG-nesteet. Tilasin kokeeksi kolmea eri makua, Espresso, Tennessee Cured ja French Vanilla. Osaksi siitä syystä että uskoisin itse eniten näistä pitäväni ja osaksi sen takia että näistä luin vähiten negatiivista palautetta. Nesteet toimitetaan sinetöidyssä lasipullossa erillisen pipetin kanssa. Vaikka tämä ehkä saa tuotteen näyttämään hieman arvokkaammalta niin mielestäni tällaiset kaksiosaiset pullot ovat suoraansanottuna perseestä jos aiot täyttää patruunoita tai suoratiputtaa muualla kuin kotona. Hinta on euroopassa aika suolainen, 15ml pullossa 0.80€/ml ja 30ml pullossa 0.74€/ml joten tätä tuskin tulee tilattua lisää jos se ei aivan ällistyttävän hyvää ole. Nestettä myydään 15ml ja 30ml pulloissa ja vahvuudet ovat 0mg, 11mg, 18mg ja 24mg. Ensimmäisenä kokeiltavana on siis Espresso-maku jota kuvaillaan valmistajan sivulla näin:

Wake up to your favorite! Rich coffee with a bready and nutty scent. Perfect in the morning or after rich meals - so good you won't believe it's decaf!

Neste on väriltään todella tummanruskeaa ja pullosta lähtevä tuoksu on odotuksia nostattavan hyvä. Vaniljainen, "tumma" kahvin tuoksu joka on selvästi vahvempi kuin esimerkiksi Dekangin kahvi e-nesteestä. Tuoksua kuitenkin peittää jokin makea, lääkemäinen aromi jota en sen tarkemmin osaa kuvailla. Ensimmäisellä imaisulla, ensimmäisenä mieleen tulee.. vanilja. pelkkää vaniljaa!? Tuotteen kuvauksessa ei puhuta mitään vaniljasta mutta silti se hyökkää ensimmäisenä atomisoijasta. Seuraavilla imaisulla vaniljainen maku hellittää hieman ja esiin tulee kohtuullisen vahva, jokseenkin aidolta maistuva sokeroitu maitokahvi. Maku on aivan erilainen kuin Dekangin kahvi e-nesteellä mutta en oikeastaan osaa sanoa kumpi maistuu enemmän oikealta kahvilta, kumpikin on vähän sinne päin mutta ei sitten kuitenkaan. Täytyy myöntää että JC:n versio on ainakin persoonallisempi. Espressoa en tule tilaamaan uudestaan mutta ei se nyt totaalinen pettymyskään ole ja jos osan vaniljan mausta voisi vaihtaa vahvempaan kahvin makuun niin tämä olisi jopa ihan hyvää tavaraa. Itse en kyllä pääse yli näin liioitellusta vaniljasta. Kaiken lisäksi vanilja jää atomisoijaan kummittelemaan pitkäksi aikaa nesteen vaihdon jälkeen. Jos pidät kahvista vaniljasiirapin kera niin sitten voisin jopa suositella tätä kokeilemaan.

Kurkkutuntuma on sellainen kuin 18mg nesteeltä voi odottaakin, minulle juuri sopiva. Höyryn lämmössä en huomannut mitään erikoista mutta jostain syystä atomisoija tuntui kuumenevan JC e-nestettä käyttäessä enemmän kuin normaalisti . Höyryntuotto on riittävää mutta ei ainakaan parempaa kuin PG-nesteillä yleensä.

Arvosana: 6 / 10