Tobacco

Valmistaja: Yunnan Dekang Biotechnology
Kotisivu: http://www.yndekang.com/
Hinta ostohetkellä: 4.40€ (5ml)
Ostopaikka: Kauppa on lopettanut. Katso vaihtoehtoiset ostopaikat sähkötupakka-kaupat sivulta.
Nikotiinipitoisuus: 18mg
PG / VG: VG
Pakkaus: Muovipullo tippakärjellä

Halusin kokeilla myös jotain Dekangin uusista glyseroli-pohjaisista e-nesteistä ja mauksi valitsin tavallisen tupakka-nesteen. Pullon tuoteselosteen mukaan nesteessä on 75% glyserolia ja sen myös huomaa kun pulloa kallistelee. Neste on selkeästi paksumpaa kuin propyleeniglykoli-pohjaiset e-nesteet. Väriltään neste on todella vaalean kellertävää, lähes väritöntä ja tuoksuu miedosti suklaiselta tupakanlehdeltä.

Heti ensimmäisestä imaisusta lähtien neste on ainakin minulle iso pettymys. Maku on todella mieto ja tunkkainen. En oikeastaan osaa edes sanoa miltä höyry maistuu. Höyryä sisään imiessä suun täyttää mauton, "raskas" pöllähdys. Ulospuhaltaessa maussa on jotain tupakkamaista mutta muuten maku on vain paha, muuta en osaa sanoa. Uskoisin että tämä tunkkaisuus johtuu nimenomaan pohjana käytetystä glyserolista. Yllättäen maussa ei ole juuri lainkaan makeutta vaikka sitä VG-nesteeltä olisin odottanut. En tiedä olenko jo niin tottunut makeaan höyryyn että tässä sitä itseasiassa kaipaisi enemmänkin. Toisaalta jos unohdetaan nesteen maku ja ajatellaan että haluat vain mahdollisimman paljon oikeaa tupakansavua muistuttavan e-nesteen niin tämä pääsee kai aika lähelle koska makeutta ei juuri ole ja höyryn maku on tunkkainen ja tuntuu suussa "paksulta".

Onhan tupakanlehden maku jotenkin tunnistettavissa mutta minun makuaistillani tämä on yksi kehnoimmista tupakka e-nesteistä. Kurkkutuntuma on erittäin mieto 18mg nesteelle ja höyryntuotto on vain aavistuksen parempaa kuin PG-nesteillä vaikka glyseroli yleensä parantaa höyryntuottoa huomattavasti.

Arvosana: 5 / 10