DSE-901 (Auto

Valmistaja: Sailebao
Kotisivu: http://www.slbsmoking.com/
Ostopaikka: http://www.liberro.co.uk eli entinen http://www.e-cigs.co.uk/
Alennuskoodi: 5% alennus tästä linkistä!
Hinta ostohetkellä: 40€
Malli: Mini
Kokonaispituus / halkaisija : 119mm / 9.2mm
Paino: 16g
Akun kapasiteetti 180 mAh
Kytkimen tyyppi: Automaatti (ilmanpaine)
Max. imaisu / Jäähtymisaika: 5 sek. / 0 sek.
Pakkauksen sisältö: 2 akkua, 1 atomisoija, 1 laturi ja johto, ohjekirja, 5 patruunaa
Takuu: Kaikki osat 1kk
Yhteensopivia malleja: RN-4075

eCigs.co.uk:n myymä DSE-901 on brändäämätön eli mitään logoja tai muita muokkauksia ei ole lisätty. Tämän takia merkitsin valmistajaksi alkuperäisen Kiinalaisen tehtaan eli Sailebaon. Tämä arvostelu pätee siis missä tahansa myytyyn DSE-901:een ja useimmiten myös pelkällä "Mini"-nimellä myytävät e-Savukkeet ovat juuri DSE-901:ä. Ostohetkellä tarjolla oli vain valkoinen malli oranssilla ledillä ja musta sinisellä ledillä. Arvosteltu kappale on musta.

Pieni pettymys oli ainakin minulle se että e-savukkeen pinta on kiiltävä joten siihen jää helposti sormenjälkiä ja naarmut näkyvät paremmin, ihan makukysymys kuitenkin kummasta pitää. Pinta ei kuitenkaan ole erityisen liukas joten savuke pysyy hyvin kädessä. Kauppiaan sivulla ei ollut mainintaa onko kyseessä kiiltävä vai matta-versio, mattaversioitakin on nimittäin myynnissä (esim. http://www.heaven-gifts.com/). Pituutta laitteella on n. 12cm patruuna asennettuna joten kuljetus on vielä melko helppoa ja keveyden ansiosta savuke pysyy vaivattomasti kahdenkin sormen välissä. Kauttaaltaan mustassa e-savukkeessa on vain kapea kullattu rengas atomisoijan ja akun liitoskohdassa sekä päässä harmaa ledin "hattu". Osat näyttävät olevan kohtuu laadukkaita mutta akun pinnasta löysin pienen kolhun heti paketista otettaessa. Parin päivän käytön jälkeen pinnasta lohkesi myös pieni pala maalia. Patruunan suukappale on isohko pyöristetyn suorakaiteen muotoinen. Itse pidän tästä mallista.

Koska malli on alkuperäinen DSE niin varaosia saa todella helposti melkein kaikilta myyjiltä. Kaikki "901" nimellä myytävä siis pitäisi olla yhteensopivaa, kannattaa kuitenkin varmistaa myyjältä. Kokeilin myös RN4075 atomisoijaa tähän ja sekin sopii täydellisesti. RN4075 on itseasiassa eri tehtaan (First Union Tech, http://www.cssunny.com/) valmistama "ylikellotettu" kopio DSE-901:stä. Ylikellotuksen ansiosta sen atomisoija käy kuumempana ja teoriassa pitäisi tuottaa enemmän höyryä. Miinuksena tulee se että atomisoijat eivät ole yhtä kestäviä kuin DSE:t. Nopeassa testissä en huomannut toiminnassa mitään eroa 4075:n ja 901:n välillä (molemmat testattuna 901:n akulla) ja ulkoisesti ne ovat identtisen näköiset. 901:stä on myös hiukan paranneltu "2009" malli jossa on uutta mm. mikrofonikytkin ja parempi akkukesto. Tätä mallia en ole vielä päässyt kokeilemaan, testattava on siis vanhempaa ilmanpainekytkin-mallia.

Aloituspakkauksen mukana toimitettiin 5 valmiiksi täytettyä patruunaa pakattuna lapsiturvalliseen purnukkaan. Tämä on tietenkin turvallisuuden kannalta hyvä juttu mutta patruunoita oli todella vaikea saada ulos purkin kapeasta kaulasta, siitä vähän miinusta. Itseasiassa myyntipakkauksen sisällä oli tyhjä pahvikotelo jossa patruunat yleensä toimitetaan, Englannissa on niin tiukat säännöt näiden myymiselle että myyjä on joutunut tällaisen uudelleenpakkauksen tekemään. Maku on "Regular" ja vahvuudet olivat 2x High, 1 medium, 1 low, 1 non (nikotiiniton). Vakiopatruunoiden makua voisi kuvailla tunkkaiseksi, "palaneeksi" tupakaksi. "Regular" siis yrittää imitoida tupakan makua ja vaikkei todellakaan oma suosikkini olekaan niin se sopinee hyvin tällaiseen aloituspakkaukseen. Patruunat DSE-901:ssä ovat juuri sopivan kokoisia ja patruuna kiinnittyy atomisoijan perään todella jämäkästi. Patruuna on tarpeeksi pieni jotta sen saa höyrystettyä kohtuu hyvin pohjaa myöten mutta kuitenkin niin iso että ei tarvitse täyttää uudelleen joka käytön jälkeen. Isommissa patruunoissahan ongelmana on joskus että se on niin pitkä että pohjalla oleva e-neste ei koskaan imeydy atomisoijaan asti vaan jää patruunan pohjalle käyttämättömänä. Yhdestä valmispatruunasta sain n. 3-4 analogista savuketta vastaavan määrän höyryttelyä eli 50 imaisua ja kuivan patruunan täyttöön kuluu n. 20 tippaa e-nestettä. Tästä voimme päätellä että e-nestettä kuitenkin jää jonkin verran patruunaan pohjalle käyttämättömänä. 901:n atomisoija on ns. suljettua mallia eli e-nesteen tiputus suoraan atomisoijaan onnistuu myös.

Höyryntuotto on, kuten odotettua hieman kynämalleja vaisumpaa mutta 901:stä saa silti irti yllättävän hyvän kurkkutuntuman. Tavalliseen savukkeeseen verrattuna "savua" tulee ehkä hieman vähemmän mutta riittävästi kuitenkin jos viitsii ottaa tarpeeksi pitkiä henkosia. Niin tämän kuin useimpien muidenkin e-savukkeiden kanssa, höyryntuottoa voi parantaa lämmittämällä atomisoijaa useilla peräkkäisillä imaisuilla mutta myös kylmiltään laite antaa useimmiten riittävät höyryt.

Yhdestä akusta sain täydellä latauksella irti 130 noin neljän sekunnin mittaista imaisua joka vastaa yhdeksää tavallista tupakkaa. Tämän kokoiselta laitteelta ihan hyvä suoritus siis. Akuista täytyy mainita myös se että akun hiljalleen tyhjetessä savukkeesta imeminen tulee raskaammaksi eikä kytkin toimi enää niin herkästi. Jos akkujen ongelmista haluaa eroon ainakin kotikäytössä niin kannattaa hankkia USB-läpivienti jonka avulla laitteeseen saa tasaisesti virtaa USB-portista. 901-passthrough johtoja saa mm. testilaitteen myyneestä nettikaupassa.

901:n kytkin ei ole kovin herkkä eli todella hennolla imulla atomisoija ei käynnisty. Satunnaisesti kytkin myös tuntui jättävän imun kokonaan huomioimatta eikä käynnistynyt. Hetken kuluttua samalla voimalla imettynä kuitenkin taas toimi normaalisti. Näihin tuntui olennaisesti vaikuttavan jo mainittukin akkujen varauksen taso. Juuri latauksesta otetulla akulla kytkin toimi useimmiten hennoimmallakin imaisulla. Akun kuluessa ongelmia tuli useammin. Tästä en ole aivan varma mutta tuntui että kahden akun välillä oli myös pientä eroa.

Imeminen 901:n läpi on liian raskasta minun makuuni ja tämä saattaa olla joillekin suurikin miinus. Kunnon henkosia vetäessä tunne on jokseenkin sama kuin paksun pirtelön imeminen pillin läpi ja kun akku alkaa tyhjetä, joutuu savukkeesta kirjaimellisesti imemään posket lommolla. Imettäessä savukkeen päähän syttyy kirkas sininen led-valo. Tämä ilmoittaa että atomisoija on käynnistynyt. Yksi pieni käyttöä haittaava ominaisuus tässä mallissa on. Lähellä atomisoijan ja akun liitoskohtaa on pieni reikä josta otetaan ilmaa sisään. Tämä menee heti tukkoon jos siihen vahingossa laittaa sormensa. Tämä ei ole kuitenkaan iso ongelma ja reikä tukkeutuu vain harvoin vahingossa. Savukkeessa on myös turvatoiminto joka katkaiseen virransyötön jos imu kestää yli 5 sekuntia. Tämä estää atomisoijan ylikuumenemisen. 5 sekuntia on kuitenkin riittävän pitkä aika kunnon henkosten vetämiseen joten ominaisuus ei juurikaan haittaa käyttöä.

DSE-901 ei todellakaan ole täydellinen e-Savuke mutta vioistaan huolimatta hyvä laite. Sanoisin että laitteen suurin ongelma on keskinkertainen akku joka vaikuttaa negatiivisesti e-Savukkeen tärkeimpiin ominaisuuksiin. Toisaalta taas saatavuus on todella hyvä, eri värisiä runkoja ja ledejä on tarjolla todella paljon ja kun hintakin on kohdallaan niin tämä on varteenotettava mukana kulkeva malli niin aloittelijalle ensimmäiseksi e-Savukkeeksi kuin kokeneemmallekin käyttäjälle.

[b]Höyryn määrä: 8 / 10
Kurkkutuntuma: 9 / 10
Imu: 7 / 10
Kytkin: 8 / 10
Akkukesto: 7 / 10
Ulkonäkö: 8 / 10
Patruuna: 9 / 10
Hinta/laatu: 8 / 10
Kokonaisarvosana: 8 / 10