Tulokset 1 - 14 / 14

Aihe: Onneksi on sähkötupakka - Parveketupakointiin tulossa rajoituksia

 1. #1

   
   
 2. #2
  Höyrykone Leggins's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  2,005
  Kyllä on ongelmat täällä sossulandiassa kyllä..

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari Jarno's Avatar

  Liittynyt
  06/2012
  Sijainti
  Espoon Erityistalousalue
  Viestit
  373
  Tätä ollaankin odoteltu!

  E-savuke ei tässä tule kyllä auttamaan. Ei tartte odottaa pitkään, kun parvekehöyryttely kielletään.
  Kukkahattuasukas: "Täällä minun huoneistossa haisee tupakalle. Se on se naapurin renttu, joka sitä sähkösyöpävehjettään parvekkeella polttelee"
  Naapurin Renttu: "Ei se tämä ole. Mähän höyryttelen pinakoladaa ja nallekarkkia"
  Kukkahattuasukas: "Kylläpäs on".
  Sosiaalitantta: "Kyllä tässä nyt varmuuden vuoksi pitää kieltää tuo parvekesähkötupakointi"

   
   
 4. #4
  Tuli kyllä jotenkin niin elävästi mieleen.

  Spoileri!


  Savu menee mun piimään.hihi.gif

  "Tupakansavu on luokiteltu syöpävaaralliseksi aineeksi, mutta sen terveyshaitan näyttäminen toteen on osoittautunut erittäin vaikeaksi."

  Jossain oli yritetty tehdä tutkimus passiivisesta tupakoinnista ja kävikin ilmi, että siitä ei ole mitään terveyshaittoja. Tutkittiin tuhansia pariskuntia, joissa vain toinen osapuoli röökas, vuosikymmenien ajan. Kummasti vaan katos johonkin sekin tutkimus, löytäisköhän sen vielä jostain.

  E: Jaa en tiedä, mutta tässä jotain jälkipuintia aiheesta. Toisaalta eipäs oikeastaan kiinostakaan.

   
   
 5. #5
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  08/2013
  Viestit
  41
  Siinähän se: Environmental tobacco smoke and tobacco related mortalit... [BMJ. 2003] - PubMed - NCBI
  Ja linkeistä löytyy sitten polemiikkia enemmänkin ja tutkimukseen viitanneita uudempia tutkimuksia ja analyysejä.

   
   
 6. #6
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  132
  Velvet Glove, Iron Fist: A History of Anti-Smoking. Tuolla voi käydä tutustumassa "second hand smoking -tieteeseen". Sivustolla esitetään tulokset ja niiden merkitys 64:stä tutkimuksesta, joilla on pyritty näyttämään toteen keuhkosyövän ja passiivisen tupakoinnin välinen yhteys. Niistä käy ilmi, ettei sitä olla kyetty pätevästi todistamaan.

  Käsitys passiivisen tupakoinnin vaarallisuudesta luotiin joskus 80-luvulla, koska ihmisiä ei juurikaan kiinnostanut kuinka paljon kukakin tupakoi. Tupakkakysymyksen kiinnostavuus oli lähellä nollaa, mutta esittämällä tupakointi vaarallisena myös muille kuin tupakoijalle itselleen saatiin aktivoitua tupakoimaton kansanosa, ja saatiin se siirtymään tupakkasotaansa käyvien hihhuleiden puolelle (yhteiskunnallisesti täysin merkityksetön poppoo vielä 80-luvun alussa). Tupakkateollisuuden luoman tupakkatieteen luokattomuus sai suoran jatkon antismoking-väen luomasta uudesta uljaasta tupakkatieteestä. Nythän esim. Kalifornian yliopistossa pyritään näyttämään toteen, että tupakoimattoman ihmisen vaatteisiin tarttunut tupakansavu aiheuttaa terveysriskejä sivullisille (fourth hand smoking). Projektiin myönnettiin rahaa ainakin 300 000 dollaria. Eikä näiden hihhuleiden näköjään tarvitse enää mitään sivullisille koituvien terveysriskien olemassaoloa edes todistella. Parveketupakointiakin puuhastellaan kiellettäväksi vain sillä perusteella, että se ärsyttää joitakin tiukkapipoja.

   
   
 7. #7
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  08/2013
  Viestit
  41
  Ja niinhän se ärsyttääkin (nykyään) /pipo.
  Eipähän tarvi enää käydä yläkerran papan kanssa sotaa ja varoa päätään.

   
   
 8. #8
  Höyrykonkari Roki's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Pohjois-Karjala
  Viestit
  331
  Onneksi öyhytän virtakessua sisätiloissa, niin ei naapuri voi asiaan puuttua. Tosin eipähän nuo valitellu palavien tupakoiden poltostakaan, kun haja-asutusalueella matkaa tulee "sopivasti".
  Joko minä taas tilasin sähkötupakkaroinaa yli varojeni?

   
   
 9. #9
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  12/2012
  Sijainti
  Tuusula
  Viestit
  4
  Toi menee taas holhoomiseksi toi parveke tupakointi ei taas voi kun nauraa. Mun mielestä vois vapauttaa nikotiini nesteet kokonaan suomessa ja antaa tilaa sähkötupakalle ehkä ihmiset tajuais lopettaa normi röökin

   
   
 10. #10
  Höyrykone mrelwood's Avatar

  Liittynyt
  03/2012
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  1,209

  Onneksi on sähkötupakka - Parveketupakointiin tulossa rajoituksia

  Parveketupakointi on vähän kakspiippunen juttu. Tutun asunnossa on kesäsin hyvin hankala tuulettaa, kun alakerran naapurin tupakansavu ajautuu sisälle sietämättömän voimakkaana. Ko naapuri tupakoi keskimäärin puolen tunnin välein, viikonloppuiltaisin useammin. Se on todellakin jo kohtuuton haitta.

  Tupakan haittavero pitäis viisinkertaistaa, ja vain tehokkain vieroituskeino saisi jäädä markkinoille. Mutta niinhän ei voi missään tapauksessa tehdä koska sehän olisi kansanterveyden kannalta paras vaihtoehto.
  ___
  Näprääjä, tippunut kalustokelkasta.

   
   
 11. #11
  Höyrykonkari Maastomato's Avatar

  Liittynyt
  07/2012
  Sijainti
  Järvenpää
  Viestit
  267
  Ei ehkä parveketupakoinnista, mutta tupakan hajusta asunnossa tuli mieleen entinen asuntoni, missä oli makuuhuoneen seinässä railo listan alla. Vieressä oli naapurin olohuone, missä herra tupakoi sisällä vaikka parvekkeen ovi oli samassa huoneessa. Vaikka itsekin tupakoin, oli oikeasti todella epämiellyttävä haju.

  Tämähän on todella kaksipiippuinen homma, sillä kieltämällä parveketupakoinnin rajoitetaan jo todella rankasti mitä omassa kodissa saa tehdä. Samalla voi kieltää kotona ruuan laittaminen, sillä ruuan haju saattaa kulkeutua porraskäytävään ja joku ei välttämättä pidä siitä ruuasta mitä laitat. Paras vaihtoehto, jos pidät hajuttomasta, mautomasta ja äänettömästä elämästä, on muuttaa omakotitaloon keskelle korpea.

   
   
 12. #12
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Asunto-osakeyhtiöissähän yhtiöjärjestys määrittää, mitä asunnossa saa tehdä, ja sen muuttaminen vaatii kaikkien osakkaiden suostumuksen, joten muutoksia yhtiöjärjestyksiin tapahtuu erittäin harvoin.

  Grillailen ympäri vuoden kerrostalon parvekkeella kaasugrillillä ja naapuri tupakoi, mutta ei meillä ole koskaan ollut ongelmia noista asioista. Jos meidän taloyhtiössä yhtiökokouksessa jouduttaisiin äänestämään tupakointikiellosta niin äännestäisin sitä vastaan, sillä tämä hoitoyhteiskuntameininki ei sovi minulle. Kun yksi asia saadaan kiellettyä, niin siitä seuraa seuraava kielto.

  Tupakointikielloista seuraava askel päättäjillä on sokerin vähentäminen, eli samanlaiset haittamerkinnät/tuotemerkkien pienentäminen uhkaavat myös sokerisia juomia. Siitä seuraavaksi tulee varoituskuvat alkoholijuomapakkauksiin.

  Kansanterveydestä huolehtiminen on muuttanut muotoaan siihen suuntaan, että siinä on nykyään kyseessä nautintoaineiden kontrollointi, eikä terveysnäkökohdat. Jos jostain aineesta saa nautintoa niin sen on oltava vaarallista, joten se pitää kieltää

  :wq

   
   
 13. #13
  Höyrykonkari Roki's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Pohjois-Karjala
  Viestit
  331
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Maastomato Näytä viesti
  Paras vaihtoehto, jos pidät hajuttomasta, mautomasta ja äänettömästä elämästä, on muuttaa omakotitaloon keskelle korpea.
  Asukoot nuo pystyynkuolleet kommuneissaan. Maalla kun saattaa välillä haista jopa aito lehmän/sian/hevosenpaska.
  Joko minä taas tilasin sähkötupakkaroinaa yli varojeni?

   
   
 14. #14
  Höyrykonkari Kahvikuppi's Avatar

  Liittynyt
  09/2013
  Sijainti
  Kotka(n pesä)
  Viestit
  136
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Roki Näytä viesti
  Asukoot nuo pystyynkuolleet kommuneissaan. Maalla kun saattaa välillä haista jopa aito lehmän/sian/hevosenpaska.
  Niin, monia vuosia sitten majailin viikonlopun entisessä pappilassa, maalla. Naapurissa oli ihan oikea sikala. Ekana päivänä se paskanhaju oli jotain hirveää, sen jälkeen siihen tottui, eikä sitä edes huomannut. Tupakoin jo silloin. Sen jälkeen, edelleen tupakoiden, huomasi kyllä tupakoidut autot ja asunnot - kun ei itse polta sisällä tai autossa. Siis jopa paskanhajuun tottuu nopeaan tottumatonkin, röökinhajuun ei.
  Duunissa olen jo sen verran röyhkeä että vedän sähköhöyryjä kahvihuoneessa, varastossa jne. jopa muiden nähden - siis niiden ketkä tietävät, ja eivät välitä. Sen verran varovaisesti kuitenkin yksin ollessa, jos pomo sattuu tulemaan niin kahvihuone ei ole ihan höyryä täynnä, muitahan asia ei kiinnosta. Sen harvan kerran kun ovat analoginen suussa nähneet, ihmetelleet vaan että mitä vittua oikeen teet ja tämä siis tietty ulkona.

  Onhan se parveketupakointi ikävää, vaan eipä sitä itsekään sisälllä polttaisi. Tai sitten ravaisi aamusta yöhön rappista tupakalla, jonkun ikkunan alla... tai tärvelisi vuokrakämpän röökillä.
  Silti se on kuitenkin vielä jonkinlainen oikeus, vaikka muita haittaakin. Kielloille ei, periaatteesta. Kyllä se tupakoimaton naapurikin voi popittaa tai keittää kaalisoppaa, tai käydä veskissä yöllä. Häiriöitä on monenlaisia. Kielletään yksi, niin kohta toinen ja niin edelleen.
  E-savuilla voi kuitenkin höyrytä ääneti ja hajuttomasti, ilman että naapuri edes tietää koko asiasta.

  Itsehän voin polttaa vaikka autonrenkaita jäteöljyssä pihalla, kun ei naapurit ole ihan seinän takana. Ihmis- ja eläinkokein olen semitieteellisesti todennut, että höyry ei haittaa läheisiä, vaikka metrin päässä höyryän.

   
   
Keskustelu Terveys-, lakiasiat, uutisointi ja matkustus

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •