Tulokset 1 - 2 / 2

Aihe: Gold & Silver (24mg / Stealth / Dekang)

 1. #1

  Gold & Silver (24mg / Stealth / Dekang)

  Gold & Silver (Stealth)

  Valmistaja: Yunnan Dekang Biotechnology
  Kotisivu: http://www.yndekang.com/
  Hinta ostohetkellä: 4.40€ (5ml)
  Ostopaikka: Kauppa on lopettanut. Katso vaihtoehtoiset ostopaikat sähkötupakka-kaupat sivulta.
  Nikotiinipitoisuus: 24mg
  PG / VG: PG?
  Pakkaus: Muovipullo tippakärjellä
  Muita nimiä: Benson & Hedges, B&H

  Dekang on kehittänyt uudenlaisen "stealth" (häive) e-nesteen joka tuotekuvauksen mukaan haihtuu höyrystyessään niin nopeasti että uloshengittäessä sitä ei enää pysty näkemään. Tämä on siis tarkoitettu käytettäväksi julkisilla paikoilla joissa tupakalta näyttävän laitteen käyttö saattaa aiheuttaa häiriötä. Saattaahan se näyttää oudolta jos näet jonkun imevän metalliputkiloa mutta tuskin sitä kukaan tulee ainakaan kieltämään toisin kuin jos "savu" olisi havaittavissa. Stealth-nesteitä saa samoilla makuvaihtoehdoilla kuin perinteisiäkin e-nesteitä joskaan ei vielä kaikkia makuja. Testattu neste on Gold & Silver eli entinen Benson & Hedges joka on Brittiläinen tupakkamerkki. Huomasin muuten että ainesosalista on täsmälleen sama kuin PG e-nestepullossa joten en osaa sanoa mitä tässä on muutettu. Väriltään neste on perinteistä vaalean kellertävää mutta koostumukseltaan se on mielestäni löysempää, vain aavistuksen vettä paksumpaa. Mainittavaa on myös se että 5ml näyte toimitettiin puolilleen täytetyssä 10ml pullossa ja se on hieman kalliimpaa kuin PG-versio.

  Ensimmäisenä tietenkin kiinnostaa onko uloshengitettävä höyry tosiaan huomaamatonta. Valitettavasti täytyy sanoa että ei. Jos nestettä käyttää samaan tapaan kuin normaalisti - minä imen höyryn ensin suuhun ja sitten nopeasti keuhkoihin ja ulos - niin höyryn voi nähdä helposti. Sanoisin että höyryä syntyy noin puolet tai hieman vähemmän kuin puolet mitä Dekangin PG e-nesteistä. Aivan liikaa että tätä voisi kutsua "stealth" e-nesteeksi ja suoraan keuhkoihin vetämällä ulostulevaa näkyvää höyryä oli vielä enemmän. Testi suoritettiin kahdella eri laitteen puhdistetulla atomisoijalla joten vanhojen nesteiden jäämistä tuo höyry ei tullut. Ainut keino on oikeastaan pitää höyryä keuhkoissa todella pitkän aikaa jolloin uloshengittäessä ei tule juurikaan näkyvää höyryä mutta näinhän voi tehdä perinteisienkin e-nesteiden kanssa. Toinen asia minkä huomasin oli kurkkutuntuman iso vaihtelu. Kun nestettä on juuri atomisoijaan lisännyt, toimi se tavallaan niin kuin sen on tarkoituskin eli näkyvää höyryä ei synny. Toisaalta taas mitään muutakaan ei tunnu laitteesta tulevan sillä en saa minkäänlaista kurkkutuntumaa enkä juuri mitään makuakaan, vain lämpimän tunteen suuhun. Hetken aikaa kun tätä jatkaa, tuntuu kurkkutuntuma palaavan mutta niin palaa myös näkyvä höyry jolloin koko nesteen idea katoaa. Kurkkutuntuma 24mg stealth-nesteellä on parhaimmillaan todella raju, useimmat 24mg PG-nesteet jäävät kauas taakse.

  Selvin ero PG ja VG e-nesteisiin on mielestäni höyryn lämpötila. Suuhun höyryä imiessä tuntee selvästi että höyry on paljon lämpimämpää. Entiselle tupakoitsijalle tämän voisi luulla olevan hyvä asia mutta itse en juurikaan tästä pitänyt. Voi tosin olla että nesteen maku johti siihen että en pidä sen muistakaan ominaisuuksista.

  G&S e-neste maistuu nimittäin aivan hirveälle. Kaupassa neste on tupakka-kategorian alla mutta itse en löytänyt mausta juuri mitään tupakkaan viittaavaa. Pullosta lähtevässä hajussa on kyllä jotain tupakkamaista mutta höyrytellessä maku on jotakuinkin todella pahanmakuisen suuveden, vahvan alkoholin (rommi tms.) ja miedon tupakanlehden yhdistelmä. Tämä taitaa olla pahimman makuinen e-neste mitä olen kokeillut sitten Janty Oriental-sekoituksen. En osaa sanoa kuuluuko B&H nesteen maistua juuri tältä vai onko se jotain stealth-nesteille ominaista koska en ole tätä makua kokeillut normaalina PG:nä tai kokeillut muita stealth nesteitä mutta siitä olen varma että tällaisenaan en halua nestettä käyttää. Luulisin että nesteeseen on lisätty ainakin alkoholia mutta valmistaja ei halua kertoa tarkkaa aineslistaa. Neste jääkin todennäköisesti käyttämättä sillä se maistuu niin epäilyttävältä että tuntuu hieman huolestuttavalta vetää sitä keuhkoihini.

  Pitäisi varmaan kokeilla vielä jotain tuttua makua stealth-versiona jotta voisin sanoa onko maku ominaista näille nesteille ja toimiiko tuote oikeasti näin huonosti mutta todennäköisesti kierrän jatkossa nämä kaukaa. En kuitenkaan usko että näkyvän höyryn määrässä tapahtuisi parannusta (vähenemistä), tämä tuote ei vain toimi niin kuin on luvattu. Siitä - ja nesteen mausta - ansaitut nolla pistettä. Höyryn lämpötila ja ajoittain hyvä kurkkutuntuma nostavat pisteet kahteen.

  Arvostelun kirjoittamisen jälkeen huomasin että Stealth- ja VG-versiot ovat mystisesti hävinneet ECIS Directin valikoimista. Onkohan näissä siis oikeasti jotain vikaa vai eikö mennyt vain kaupaksi (mitä en ihmettelisi)?

  Arvosana: 2 / 10   
   
 2. #2
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  132

  Vs: Gold & Silver (24mg / Stealth / Dekang)

  Harmi, kun en lukenut tätä arvostelua ennen kuin menin ostamaan 30 ml ecis stealth nesteitä. En tajunnut, että stealth tarkoittaa salatupruttelua. Ärsyttävää, kun ei tuu kunnon sauhua. Makuina mulla oli tobacco ja usa mix. Ihmeellinen väkevä öljymäinen maku, surkea kurkkutuntuma. Lisäksi stealth-nesteet ovat niin laihoja litkuja, että helposti valahtavat atomisoijan läpi.

   
   
Keskustelu e-Neste arvostelut (eS)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •