Hangsen väittää olevansa maailman suurin e-nesteiden valmistaja ja heidän tarjontansa kattaa yli 200 eri makuvaihto-ehtoa.Varsin teolliselta toiminnaltahan tuo webbisivuston kuvista päätellen näyttää ja ehkäpä tuossa heidän väitteeessään on perääkin. Toki Kiinassa on muitakin isoja toimijoita, kuten esimerkiksi Dekang ja Joytech, joten kisa isoimman bulkkituottajan tittelistä on varmaankin kova.

http://www.hkhangsen.com/Certificates.aspx

Hangsenin sivustolla esitellään joukko virallisen tuntuisia kansainvälisiä sertifikaatteja. Pikaisesti vilkaistuna, joukossa näyttäysi olevan mm. CE, GS ja RoHS eli lappuset on samoja mitä löytyy esim. kahvinkeittimistä ja muusta elektronisista kuluttajatuotteista euroopan markkinoilla. Nesteiden sertifiointiin Hangsen näyttää käyttävän Sveitsiläistä pörssinoteerattua SGS yritystä (http://www.sgs.com/).

Hangsen toimii jälleenmyyjien kautta ja tilasin joukon e-nesteitä englantilaiselta Liberty Flightsilta maisteltavaksi. Liberty Flightsia olin jo käyttänyt nestetilauksiin aiemminkin, joten paketti saapui vajaassa viikossa englannista suomeen ilman mitään sen kummempaa dramatiikkaa. Pulloissa lukee "HS", joten tulin siihen lopputulokseen, että Liberty Flightsin "E Liquid" -sarja on Hangsenin valmistama.

Red Energy - PG
Valmistaja: Libery Flights/Tod.näk. Hangsen
Kotisivu: http://www.hkhangsen.com/
Ostopaikka: http://www.liberty-flights.co.uk/
Nikotiinipitoisuus: 18mg

Mainostekstien mukaan Red Energy tapailee energiajuomien makua. Valitettavasti, itse en kyllä millään löydä mausta thaimaalais-itävaltasta punaista härkää enkä edes sen lähikaupan kopiota. Sisäänhengittäessä höyry maistuu keski-eurooppalaiselta tutti frutti karamelliltä. Höyrystä ei juurikaan irtoa kurkkutuntumaa ja suuhun jää kauan kestävä parffyyminen jälkimaku. Kokonaisuutena höyryttelyn yllä leijuu vielä kaiken kukkuraksi sellainen karkkimainen kukkaistuoksu. Maailmanmestaruutta ei kyllä tälläisellä esityksellä irtoa.

Arvosana: 4 / 10

Peeper Soda - PG[
Valmistaja: Libery Flights/Tod.näk. Hangsen
Kotisivu: http://www.hkhangsen.com/
Ostopaikka: http://www.liberty-flights.co.uk/
Nikotiinipitoisuus: 14mg

Dr. Peeper oli toinen tuotenimi, joka harhautti minut täysin väärille jäljille. Tohtorin erikoinen on limonaadi, jota tulee lipitettyä aina jenkkireissuilla, vaikken muuten mikään maikeiden juomien ystävä olekkaan. Peeper Soda e-neste ei muistuta sitä pätkän vertaa. Höyry maistuu sitruunaiselta sisäänhengitettäessä ja maku voimistuu uloshengitettäessä. Tuoksukin on suhteellisen kohdillaan ja kurkkutuntuma sitruksen ansiosta ihan säädyllinen. Red Energyyn verrattuna Peeper Soda ei ole täydellinen katastrofi, itseasiassa eväs on ihan ok. Jos nimi ei olisi niin harhaanjohtava voisin jopa harkita pykälää paremman arvosanan antamista.

Arvosana: 6 / 10

Winston - PG[
Valmistaja: Libery Flights/Tod.näk. Hangsen
Kotisivu: http://www.hkhangsen.com/
Ostopaikka: http://www.liberty-flights.co.uk/
Nikotiinipitoisuus: 14mg

Englantilaisen merkkihenkilön etunimeä kantava e-neste on yksi Hangsenin monista tupakkamauista. Ihan "We shall go on to the end, we shall fight ..." puhetta sähkötupakan puolesta en Winstonin höyryjen keskellä kirjoittelisi. Hyvä kurkkutuntuma, voimakas maku ja perinteiseen analoogiseen verrattavissa oleva höyryhän tästä lähtee. Joten kaikki on siinä mielessä ns. paketissa. Markkinoilla nyt vaan sattuu olemaan parempiakin virityksiä, joten tämä jäänee kertaostokseksi.

Arvosana: 8 / 10

Menthol Blend - PG[
Valmistaja: Libery Flights/Tod.näk. Hangsen
Kotisivu: http://www.hkhangsen.com/
Ostopaikka: http://www.liberty-flights.co.uk/
Nikotiinipitoisuus: 18mg

Oletan sana sekoitus viittaa tupakkaan, mutta itse en sitä Menthlol Blend höyrystä maista. Sen sijaan mintun makuinen menthol maistuu suussa vielä höyryttelysession jälkeen, vähän niin kuin olisi hampaat pessyt tai suuvettä kurlannut.

Arvosana: 7 / 10

Jos en nyt ihan väärin muista niin lueskelin joku aika sitten että Liberty flights olisi vaihtanut perusneste toimittajansa Dekangista Hangseniin. Vai vaihtelesikohan toimittaja peräti toimituserittäin ? Sen verran kaukana LL:n sivuilla olevista arvosteluista omat makukokemukseni ovat "E Liquid" -sarjasta, että epäilen jaksanko kahlata kaikkia +200 eri nestettä läpi. Bulkkituottajalle on tainnut käydä suurten tuotantoerien kohdalla "laitosruoka" efekti eli nimi vaihtuu mutta lopputulos maistuu samalta ...