Tulokset 1 - 11 / 11

Aihe: Nettikauppojen pisteytys (omat kokemukset)

 1. #1
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  10/2011
  Viestit
  228

  Nettikauppojen pisteytys (omat kokemukset)

  Kauppoja on jo melko paljon ja kommenntteja niistä on kertynyt huimasti. Kokemuksissa on hajontaa melkoisesti ja pönttö menee sekaisin kun yrittää muistella hyviä ja huonoja näkemyksiä omaa hankintaansa suunnitellessa.

  Onnistuisiko jonkinlainen pisteytyssyteemin tekeminen tänne foorumille? Ostajat voisivat heittää pisteet kaupalle vaikka 1-5, tilastosta näkisi nopeasti jonkin kaupan palvelutaseen. Oikea tavara, hinta, toimitus, takuu, sivujen selvyys tai mitkä asiat nyt tärkeimpiä ovatkin. Eikä turhan byrokraattista versiota, sellainen muutaman klikkauksen versio.

  Joidenkin foorumeiden järjestelmässä on äänestysmahdollisuus, eikös sellaisesta saisi muokattua tuollaisen arvoasteikon?


  -----------------------------------------------------------------
  Anna mielipiteesi ja pisteesi tähdillä (1-5) ja kerro hieman kaupan kohdalla miksi juuri näin pisteytit.
  Muistathan että kaupan vika ei ole se että paketti seikkailee maailman posteissa ja myöhästyy siksi saapumisesta.
  -----------------------------------------------------------------


   
   
 2. #2
  HöyryGuru

  Liittynyt
  04/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  4,126

  Vs: Kaupoille pisteytysjärjestelmä

  Tällä hetkellä ainoa kriteeri käyttää kauppaa on varastosaldo. Tyhjää meinaa olla.

   
   
 3. #3
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kaarina
  Viestit
  1,043

  Vs: Kaupoille pisteytysjärjestelmä

  Simppeli +/- järjestelmä voisi olla ihan hyväkin - jos vain porukka kävisi osapuilleen joka tilauksen jälkeen klikkaamassa jompaakumpaa nappia. Toisaalta jonkinlaiset kriteerit pitäisi olla; joidenkin kauppojen kiireet kun vain ovat erilaiset kuin toisten... ja eri maiden postien hidastelu pitää pystyä suodattamaan pois. Mutta selkeät kaupan ongelmat, puuttuvat/väärät tuotteet vaikka, tai varastojen krooninen tyhjyys, saataisiin tällä ainakin jollain lailla rankatuksi.

  Tuloksista voisi näyttää vain viimeisen kuukauden. Miksi? 1. Ilmeisesti Liberty Flightsille tapahtui jotain aika äkillisesti, kun arviot romahtivat yhtäkkiä? Itsekin tilasin sieltä - starttikitin vielä, jolla tietysti oli kiire - ja koomailu aiheutti sen etten sieltä ainakaan mitään sellaista enää tilaa mitä muillakin on varastossa. Vaikka olisi halvempaakin. 2. Peleon, jonka aikataulut venähtivät ihan hyvästä syystä, mutta ilman aktiivista ja palvelevaa omistajaa (hi, Andy!) syy olisi jäänyt todnäk tuntemattomaksi ja kaupan maine olisi sitten ollut siinä.

  Jos nesteet on finaalissa niin viikon toimitusaika voi jo tehdä sen miinuksen, taas jollain "tilaanpa lisää kartoja kun on enää 127 laatikossa" -tyyppisellä tilauksella plussa napsahtaa aika helposti

  Toinen vaihtoehto olisi per kauppa/käyttäjä annettava rastiruutuun-arviointi muutamalla arvioitavalla asialla (valikoima, varasto, helppous, asiakaspalvelu (jos tarvitaan!), toimituksen ripeys, pakkaaminen, hintataso... okei, enemmän kuin muutama. Tai vaikka ihan pelkkä numeroarvostelu kokonaisuudesta. Mutta sitten tulee varmasti kummallisia tuloksia, jokaisella kun on yleensä jokseenkin ainutkertaiset kokemukset... joskus se vaan toimii, joskus ei. Numeroarvostelu liukuvalla kuukauden keskiarvolla, ehkä? Mahtaako moista kilkettä olla SMF-alustalle, vai tarvitaanko oma sivusto?

  Nykysysteemi, jossa viitseliäät kommentoivat kauppakohtaiseen ketjuun kokemuksensa, toimii johonkin saakka - mutta kun tämä nyt kumminkin lähtee lapasesta (menikö se 1000 käyttäjää rikki?) niin ketjujen läpi lukeminen alkaa olla aika toivotonta.

  Off topic: (o)(o)

   
   
 4. #4
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kaarina
  Viestit
  1,043

  Vs: Kaupoille pisteytysjärjestelmä

  Lainaus Alkuperäinen postaaja luuponen
  totta tuokin vps:sä, mut kaatuu siihen et jokainen ei noudata "ohjeistusta" plussan ja miinuksen antamisesta.
  Jep, samaa mieltä. Ja voi olla, että volyymi ei riitä siihen, että satunnaiset pahantuuliset hukkuisivat objektiivisiin arvioihin.

  Jokaisella kun nyt vaan on omat kriteerinsä siitä mikä on hyvää palvelua ja mikä ei - itse olen valmis maksamaan vähän ekstraa hyvästä ja asiantuntevasta palvelusta (tai kokemuksesta, oikeastaan - terveisiä RC Saben ihanille puppeleille!), mutta jos päätän mennä sieltä mistä aita on nurin, niin en yleensä aseta kovin kummoisia odotuksiakaan. Jos en osta tuotetta kivijalkakaupasta, niin sitten haen pääsääntöisesti edullista hintaa - tai ostan jotain mitä sieltä kivijalasta ei saa. Nikotiininestettä, vaikka.

  Entäpä suosikkikaupat -ketju? Ideana se, että halukas luo sinne yhden (1) viestin, jota editoi tilanteen niin vaatiessa... siis

  Liberty Flights **(*)
  Peleon ****
  eCigWizard ****
  Totally Wicked UK: ****

  jne. ja tarkentavia kommentteja tarvittaessa. Ja vaikka pidempiäkin selityksiä per kauppa. Herra Ylikomisarion pitäisi vain poistaa ajoittain kaikki muut viestit paitsi nuo, kun sinne kumminkin kertyisi satunnaisia kommentteja.

  Ai niin, pidetääs ketju hengissä: ( o )( o )

  EDIT 31.12.2011 lisätty Totally Wicked. Rivakka toimitus, hyviä nesteitä (ainakin silloin oli), mutta hurjat postikulut.

   
   
 5. #5

  Vs: Kaupoille pisteytysjärjestelmä

  Jos neljä tähteä maksimi niin:

  Liberty Flights **** (Aina saanut mitä tilannut, nopea toimitus, nykyään nestevalikoima todella laaja ja hintalaatusuhteeltaan voittamaton)
  UK-eliquid **** ( Jostain syystä täältä tulee paketit aina nopeammin kuin muualta, lähtevät saman tien. Vermillion Riverin nesteet edullisesti. Uusia gadgetteja valikoimaan jatkuvasti. Asiakaspalvelu toimii loistavasti)
  HealthCabin ***1/2 ( Todella laaja valikoima kaikkea, isot varastot ja halvat hinnat, yleensä nopea toimitus ottaen huomioon, että paketti tulee kiinasta.)
  Ecigwizard **1/2 (Jatkuvasti kaikki lopussa, naurettavan korkeat hinnat about kaikessa. Hyvä asiakaspalvelu ja nopea toimitus)

  Noi on ne kaupat, jotka on jatkuvassa käytössä, tosin ECF tipahtanut pois koska LF myy pink spottia yli puolet halvemmalla. Muita kauppoja on tullut kokeiltua kyllä, mutta tarpeeksi pohjaa ei ole arvosteluihin.

   
   
 6. #6
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  10/2011
  Viestit
  228

  Vs: Nettikauppojen pisteytys (omat kokemukset)

  Koskapa seriffin lukkoon ovat kenties pikkupojat tunkeneet tulitikkuja, käytän tiirikointiin kuluvan hetken hyväkseni.

  Tein "mielivaltaisen" laskelman muutaman kaupan viimeisestä sadasta viestistä kooten hyviä ja huonoja toimituksen onnistumisia. Huomioihin eivät vaikuttaneet postin kulku tai seurantakoodit, vaan vain tilatun tavaran määrä, laatu tai toimituksen puuttuminen/peruuntuminen. Viestien määrissä on melkoisia eroja kauppojen välillä ja sekin sitten vaikuttaa plussien tai miinuksien kokonaismääriin.

  Valituiksi tulivat:

  ECigWizard. Suoriutui hyvin 5+/1-.

  Liberty Flights UK. Ongelmia aluksi, se tuotti monta epäonnistumista, paransi oivasti lähestyttäessä tätä päivää. 10+/19-.

  Easy Eliquid. 11+/17-.

  Peleon. Kauppa toimii varsin hyvin, suurin osa runsaasta viestimäärästä koski seurantaa/sen puutetta. 8+/1-.

  Monissa viesteissä ei juurikaan ole hedelmällistä tietoa. Yleensä niissä puretaan murhetta tilauspäivästä-eivielätullutpäivästä-eivieläkääntullutpäivästä jne.

   
   
 7. #7

  Vs: Nettikauppojen pisteytys (omat kokemukset)

  Näitä lähinnä tulee käytettyä:

  Liberty Flights *** (Nopea toimitus, nykyään nestevalikoima todella laaja, hinnat kohtuulliset alennuskoodilla ja lisä-alea tulee arvosteluista)
  HealthCabin ***** (Halvat hinnat, laadukkaat tuotteet, kohtuullisen nopea toimitus, tavarat aina pakattu todella hyvin ja seurantakoodi tullu joka kerta)
  Ecigwizard ** (Varastot usein tyhjänä, korkeat hinnat. Hyvä asiakaspalvelu ja nopea toimitus)
  Peleon **** (Suhteellisen edullinen, varsinkin liemet, välillä seurantakoodi tulee viiveellä jos tulee ollenkaan ja aina saanut muutaman maistiaisen mukaan)
  Jeah

   
   
 8. #8

  Vs: Nettikauppojen pisteytys (omat kokemukset)

  Käytössä olleet:

  Liberty Flights ***** (Nopea toimitus, hyvät hinnat, ei ole koskaan tullut mitään ongelmaa, seurantakoodi. Ehdoton favourite.)

  TotallyWicked *** (Nopea toimitus, Hyvä valikoima, seurantakoodi, vähän kallista tuppaa olemaan.)

  UK-Eliquid ** (Todella hyvät hinnat, toimituksessa kestää välillä todella kauan.)

   
   
 9. #9
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  10/2011
  Viestit
  228

  Vs: Nettikauppojen pisteytys (omat kokemukset)

  Joulukuun (noin) ajalta arviota kauppojen onnistumisista: Postin kulkuun ei ole otettu kantaa, ainoastaan siihen, onko asiakas saanut tilaamansa (+) tai onko ollut huomauttamista (-). Huono kello kauas jne. joten miinuksien määrästä suhteessa viesteihin voi arvioida itsekukin jotain.

  Kauppoja olisi tarjolla melkoinen määrä, tässä kuitenkin jo tuotteitansa pidempään tarjonneet. Suomikauppojen toiminta on nyt hieman sekaisin, niitä ei ole huomioitu.

  Laskettujen viestien määrä (noin)/+/-

  Liberty Flights UK
  270 viestiä/+12/-4 Etuna "suomalainen asiainhoitaja".

  UK-Eliquid
  60/+10/-8 Nopeita toimituksia, paljon virheellisiä.

  ECigWizard
  180/+13/-9 Tyhjiä hyllyjä ja lupauksia.

  Genesis
  60/+10/-1 Etuna "suomalainen asiainhoitaja", omia mainoksia runsaasti viestien joukossa.

  Peleon
  100/+14/-2 Onnistui varsin hyvin. Koko kuukauden viestejä ei laskettu (paljon).

  Easy Eliquid
  40/+2/-5 Pohjanoteeraus, varastomuutokset kai sekoittivat liikkeen pakan.

  HealthCabin
  100/+11/0 Kiinankauppaa ei juuri moitittu mistään.

  Viestien määrät ovat varsin erilaisia liikkeiden välillä, eikä kaikilta laskettu koko kuukauden viestimäärää ( 300). Edelleen suuri osa viesteistä käsittelee postitusta ja sen kulkua ja niihin ei kauppa paljoakaan voi vaikuttaa.

   
   
 10. #10
  HöyryPoliisi luuponen's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Sijainti
  Steamland Yard
  Viestit
  3,620

  Vs: Nettikauppojen pisteytys (omat kokemukset)

  Kiitokset IMURIlle, loistavaa!

  Palautetta : "Eli Luuponenhan sun käyttäjänimi oli/on millä f....ing ilveellä voit väittää noin oikeesti tekisi mieleni itse vääntää jostain paikasta eli korjaa virheesi ja myönnä että olet väärässä.
  "

   
   
 11. #11
  Höyrykone jasseri's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Hollola
  Viestit
  1,494

  Vs: Nettikauppojen pisteytys (omat kokemukset)

  Joo kyllä ite, ainakin vaikea laittaa mitään kauppaa ylitse muiden aina kun tilaat jostain jotakin niin yksi tai kaksi tuotetta on "out of stock", ja sitten joutuu puuttuvat tilaan muualta. Ja noista suomalaisista ei ole kuin yhdestä kokemusta joten siitäkään sen enempää pysty sanomaan. Tietysti toi on hyvä plussa, että welholla suomen kieliset sivut"kiitos sib77" ja LF:ä suomalainen yhteyshenkilö.

  -mikään työ ei ole tehty ennenkuin, lihava mies on poistunut rakennuksesta-

   
   
Keskustelu Hankkiminen

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •