Sivu 1 / 166 123451151101 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 3320

Aihe: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

 1. #1

  Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Sveitsissä tehdään tutkimusta sähkötupakasta. Väittävät olevansa riippumattomia tupakka ja lääkefirmoista sekä e-savuke valmistajista.

  http://www.stop-tabac.ch/fr_hon/ECIG_EN/

  Osa kysymyksistä vähän hölmöjä, mutta on joukossa myös ihan hyviäkin. Poikkeaa Lontoon tutkimuksesta siinä, että tässä kysellään myös itse laitteesta. Kestävätkö ne käyttöä, kulukuu atoja, kestääkö akut tarpeeksi, pyytävät parannusehdotuksia itse laitteeseen, jne.

  Kaikkiin kysymyksiin ei tarvitse vastata ja nimen, osoitteen & yhteystiedot voi jättää pois ekalta sivulta. Pääsee jatkaa ilmankin toiselle sivulle.

  Täyttön meni rapiat parikymmentä minuuttia (sivuja on kaksi). Täyttöaikaa on joulukuun loppuun 2011.
  "Tupakoinnin vaihto höyryttelyyn on kuin luopuisi sorbuksesta ja saisi tilalle Nallen viinikellarin avaimet"

   
   
 2. #2

  Tutkimuksia maailmalta

  Tiedon puute tästä laitteesta Suomenmaalla (kiitos iltalehden uutisoinnin ) antoi taas inspiraatiota kirjoitella pidempääkin stooria tänne foorumeille. Eli tänään aiheena ulkomailla tehdyt tutkimukset e-savukkeen käytöstä/terveysvaikutuksista/öbaut mistä vaan aiheeseen liittyvästä koska näitähän on jo muutamia kertynyt. Pienimuotoisina kyllä, mutta pohjaa antavat silti. Seuraavien linkkien sisältö siis lähes poikkeuksetta englanninkieltä, mutta suomennan tuon pääpointin aina jokaisesta:

  Linkki: http://www.biomedcentral.com/content...458-11-786.pdf
  Instanssi: Italia, Università di Catania
  Julkaistu: 2011, BioMed Central
  Tutkimuskohde: E-savukkeen toimivuus tupakoinnin vähentämisessä/lopettamisessa. 6-kuukauden pilottitutkimus.
  Yhteenveto: Tutkimukseen kutsuttiin 40 tavallista tupakoitsijaa. Valintakriteereinä ikä 18-60, perusterve, vähintään 10 vuoden tupakointihistoria jonka aikana keskimäärin poltettu vähintään 15 tehdassavuketta päivässä sekä haluttomuus lopettaa tupakointia lähiaikoina. (ei halua lopettaa tupakointia vähintään seuraavaan 30 vuorokauteen). Lääketieteelliseltä puolelta seulottiin hakijoista pois he, joilla todettiin esimerkiksi korkeaa verenpainetta, diabetes, pahoja allergioita, sydäninfarktihistoriaa jne.

  Koehenkilöt kävivät tutkimuksissa viisi kertaa: kokeen alussa, viikolla 3, viikolla 8, viikolla 12 sekä viikolla 24.
  Ensimmäisellä kerralla kartoitettiin kunkin henkilön tupakointihistoriaa sekä esim. mielialaa käyttämällä BDI:n kuuluisaa masennustestiä. Näiden lisäksi henkilöiltä mitattiin myös hiilimonoksidin määrä heidän uloshengitysilmasta ja lopuksi annettiin käteen ilmaiset e-savukepaketit sisältäen kaksi akkua, laturin, kaksi atomisoijaa sekä 4 viikon käyttöön lasketun määrän 7.4mg vahvuisia esitäytettyjä patruunoita, joiden nikotiinipitoisuus oli tarkistettu pistokokein laboratoriossa ennen käyttöä ja selitettiin rautalangasta vääntäen laitteen toiminta, patruunan vaihto jne sekä annettiin puhelinnumero johon soittaa mikäli laitteisto hajoaa tai henkilöllä esiintyy negatiivisia terveysvaikutuksia.

  Seurantakäynneillä heiltä sitten kyseltiin tupakointitapojen muuttumisesta, e-savukkeen käytöstä sekä kerättiin pois käyttämättä jääneet nestepatruunat ja annettiin uusi laatikko seuraavan 4 viikon tarpeisiin. Koska kokeen tarkoituksena oli nimenomaan seurata henkilöitä, jotka eivät halunneet lopettaa tupakointia, henkilöitä ei kannustettu lainkaan e-savukkeen käyttöön tai tupakoinnin kokonaiseen lopettamiseen, eikä heitä palkittu mitenkään tupakoinnin vähenemisestä.

  27 (67,8%) henkilöistä kävivät jokaisessa seurantatilaisuudessa kokeen loppuun asti ja tuloksista havaittiin seuraavaa: tupakoinnin määrässä koehenkilöiden keskuudessa tapahtui yhteenlaskettuna keskimäärin 80% väheneminen.

  13/40 (32,5%) henkilöistä vähensi tupakointiaan kokeen aikana pysyvästi n. 50%, heidän tupakankulutuksen yhteenlaskettu keskiarvo kokeen alussa oli n. 25 savuketta päivässä ja kokeen loputtua n. 6 savuketta päivässä.

  Näistä vähentäjistä viiden (12,5%) katsottiin vähentäneen tupakointiaan rajusti (yli 80%) kokeen aikana. Heidän keskiarvonsa tupakankulutuksessa olivat kokeen alussa n. 30 savuketta päivässä ja lopussa n. 3 savuketta päivässä.

  27 koehenkilöstä 9 lopettu tupakointinsa kokonaan kokeen aikana, joista 2 lopetti myös e-savukkeen käytön kokonaan ennen viimeistä seurantakäyntiä.


  Sivuvaikutuksista henkilöt raportoivat suun limakalvojen ärsyyntymistä (20,6%), kurkun ärsyyntymistä (32,4%) sekä kuivaa yskää (32,4%). Nikotiinin vieroitusoireet (masennus, ahdistus, unettomuus, ärtyneisyys, nälkä jne) loistivat poissaolollaan. Myöskään vakavampia sivuoireita ei esiintynyt tutkimuksen aikana laisinkaan, yksikään koehenkilöistä ei tarvinnut ylimääräistä käyntiä tutkimuslaitoksella terveysoireiden takia.

  Lopputuloksena tutkimuksessa todettiin e-savukkeen käytöllä olevan merkittävä vaikutus tupakoinnin vähenemiseen eikä siihen siirtyminen kokonaan/osittain aiheuttanut ilmeisiä vieroitusoireita koehenkilöille. Kaikenkaikkiaan kokeen aikana tupakoinnin lopetti 9 henkilöä, joka on 22.5% kokeen loppuun suorittaneista. Tätä pidettiin yllättävänä, sillä henkilöt oli valittu sen perusteella, että heillä ei ollut motivaatiota lopettaa tupakointia. E-savuketta tullaan kokeilemaan seuraavaksi "klassisissa tupakoinninlopettamiskokeissa", joihin osallistujilla on myös halu luopua tupakoinnistaan.

  -------------------------------------------------------

  Kirjoittelen lisää näitä kunhan kerkiän bookmarkeissa tuollaiset kevyet 8 tutkimusta ylhäällä, eli lisää on kyllä tiedossa. Vaan nyt täytyy rientää pois koneelta

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Tuusula
  Viestit
  310

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Kyllä, lisää vaan! Mielenkiintosta luettavaa...kyllähän noita tietysti itsekkin lukisi kun tuo englantikin taittuu, mutta jotenkin toi "raporttikieli" on sellasta mikä saa ihan oletusarvosesti pään särkemään, ennen kuin edes aloittaa.

   
   
 4. #4
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  JNS
  Viestit
  56

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Kiitos arvokkaasta työstä näitä on aina mielenkiintoista lukea, vieläpä suomeksi käännettynä.

   
   
 5. #5

  Vs: Tutkimuksia maailmalta

  Lainaus Alkuperäinen postaaja stuikka Näytä viesti
  Kaikenkaikkiaan kokeen aikana tupakoinnin lopetti 9 henkilöä, joka on 22.5% kokeen loppuun suorittaneista. Tätä pidettiin yllättävänä, sillä henkilöt oli valittu sen perusteella, että heillä ei ollut motivaatiota lopettaa tupakointia.
  Ylläoleva on tutkimuksessa havaittu pointti on se tärkein - ei ollut motivaatiota lopettaa, mutta lopettivat. Tuohan äkkiseltään kuullostaa siltä että nikotiini nautittuna sähkötupakkana ei ole niin addiktoivaa kuin poltettuna.

  Eli jos jokainen, joka käyttää nikotiinia voisi vain ottaa tai jättäa, niin silloin joidenkin tupakan vastastaisten ryhmittymien tavoite saada kaikki lopettaamaan ei olisi niin absurdi.
  "Tupakoinnin vaihto höyryttelyyn on kuin luopuisi sorbuksesta ja saisi tilalle Nallen viinikellarin avaimet"

   
   
 6. #6

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Linkki: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2877672/
  Instanssi: Sveitsi, University of Genova
  Julkaistu: 2009, BioMed Central
  Tutkimuskohde: E-savuke käyttäjien jakauma, käyttötarkoitukset, tyytyväisyys.
  Yhteenveto: Internet kyselyllä toteutettu nimetön tutkimus vuodelta 2009, vastanneita 214 joista 123 eivät olleet koskaan kuullutkaan e-savukkeista joten heidän vastauksiaan ei käytetty tutkimuksiin. 81 henkilöä siis varsinaisen tutkimuksen kohteena, joista 72 mainitsi käyttävänsä e-savuketta päivittäin, yksi epäsäännöllisesti sekä kahdeksan, jotka olivat käyttäneet laitetta mutta lopettaneet sen käytön. Henkilöt olivat kotoisin Ranskasta, Kanadasta, Belgiasta sekä Sveitsistä. Vastanneista 63% entisiä tupakoitsijoita, jotka olivat lopettaneet tupakoinnin keskimäärin 100 päivää ennen kyselyyn vastaamista.

  Tilastollisesti henkilöt olivat siis käyttäneet laitteita hieman pidempään kuin kolme kuukautta, ja keskimääräinen käyttäjä otti laitteista n. 175 henkäystä päivässä. 16 eri valmistajaa nimettiin tutkimuksessa, useimmiten käytetyt: Janty (17), Joye (17), Sedansa (14), Econoclope (9), Liberty-cig (8 ), Smoke51 (2) sekä Edsylver (2). Keskimäärin käytetty nikotiiniannos oli 14mg/ml. Suosituimmat makuvaihtoehdot nesteille tupakka (46), minttu (6), hedelmämaut (5), vanilja (4), kahvi (3), tee (2). 12 käyttäjää kertoi käyttävänsä useampia näistä mauista.

  Suurin osa käyttäjistä (74) oli ostanut e-savukkeensa internetistä, kaksi henkilöä kiinasta, kaksi henkilöä tupakkaliikkeestä sekä yksi käytettynä yksityishenkilöltä.

  Kysyttäessä, auttoiko e-savuke henkilöitä lopettamaan tupakoinnin, eniten (79%) vastasi "kyllä, paljon".

  Kysyttäessä, miksi käyttäjät käyttivät e-savuketta, suosituimmat vastaukset olivat tupakoinnin lopettaminen terveyden vuoksi ("se on vähemmän haitallista kuin savukkeet"), halvemman hinnan takia, koska e-savuketta voidaan käyttää missä tahansa ("minun ei tarvitse mennä enää ulos tupakoimaan"), koska e-savuke ei aiheuta passiivista haittaa ympärillä oleville, tupakointitavan tuoma tyydytys ("pidän savun/höyryn hengittämisen tuomasta tunteesta") sekä tupakoinnin vähentäminen.

  Useimmin mainitut positiiviset terveysvaikutukset (134 kommenttia) olivat hengityksen helpottuminen ("en hengästy enää niin usein"), se, että e-savuke auttoi pääsemään eroon tupakasta ("lopetin tupakoinnin ilman mitään ongelmia"), yskän väheneminen sekä harvemmin kurkkukipua, yleisen fyysisen kunnon paraneminen, epämiellyttävien hajujen sekä pahanhajuisen hengityksen poistuminen.

  Negatiiviset terveysvaikutukset (61 kommenttia) sisälsivät suun sekä kurkun kuivumista, huimausta, päänsärkyä sekä pahoinvointia.

  E-savukkeen yleisimmin mainitut positiiviset puolet (208 kommenttia) sisälsivät seuraavaa: Vastanneet pitivät höyryn mausta sekä vaihtoehtojen paljoudesta, vastanneet olivat kokeneet e-savukkeella olevan positiivista vaikutusta heidän yleiskuntoon, hengitykseen sekä yskään, pahojen hajujen poistuminen, vastanneet pitivät e-savukkeen käyttämisestä joka muistuttaa perinteistä tupakointia, sekä siitä, että e-savuke on vähemmän haitallinen terveydelle kuin tupakka, e-savuke auttaa tupakoinnin lopettamisessa ja sitä voi käyttää kaikkialla.

  E-savukkeen yleisimmin mainitut negatiiviset puolet (112 kommenttia) sisälsivät seuraavaa: Vastanneet olivat epävarmoja e-savukkeen pitkäaikaiskäytön turvallisuudesta, vaikutuksista terveyteen sekä siitä, sisältääkö se myrkyllisiä kemikaaleja (59 kommenttia, joissa viidestä oltiin huolissaan nimenomaan propyleeniglykolista). Vastanneet olivat huolissaan myös siitä, kielletäänkö e-savukkeet tulevaisuudessa (19 kommenttia, esim. "toivotaan, ettei näitä nyt kiellettäisi"). He halusivat tietää e-nesteiden tarkasta sisällöstä (10 kommenttia, esim. "mitä nämä nesteet loppujenlopuksi tarkasti analysoituna sisältävät?", sisältäen myös viisi kommenttia e-nesteiden laadusta ja valmistajakohtaisista eroista), miksi e-savukkeista ei julkaista vakavasti tehtyjä tutkimuksia (5 kommenttia), miksi e-savukkeita ei myydä apteekissa (4 kommenttia) sekä miksi niitä ei valmisteta länsimaissa (3 kommenttia).

  Kenttä, johon vastanneet saivat kirjoittaa yleisiä kommentteja mistä tahansa e-savukkeisiin liittyvästä keräsi 64 kommenttia. 21 näistä oli erittäin positiivisia sekä innostavia (esim. "loistava" (6 kertaa), "ihmeellinen tuote", "uskomaton", "olen erittäin tyytyväinen") ja 11 oli positiivisia, mutta enemmän neutraaleja (esim. "hyvä", "suosittelen tätä"). Vastanneet myös painottivat e-savukkeen auttaneen heitä lopettamaan tupakoinnin (14 kommenttia), ja sen olevan tehokkaampi kuin nikotiinilaastareiden tai bupropion -lääkkeiden (5 kommenttia). Se on auttanut myös vähentämään tupakointia (3 kommenttia). Kolme ihmistä oli huolissaan siitä, että e-savukkeet kielletään lähiaikoina. Neljä kommentoi e-savukkeiden kaipaavan lisää teknistä kehitystä ja kuusi kirjoitti negatiivisia kommentteja (esim. "ei auttanyt yhtään", "välttäkää kokeilemasta").

  Kahdeksan vastanneista oli lopettanut e-savukkeiden käytön, syyt sisälsivät seuraavaa (15 kommenttia): Ei auttanut tupakoinnin lopettamisessa (6 kommenttia), ei maistunut tupakalta (3 kommenttia), laitteiden huono laatu sekä epäluotettava toiminta (3 kommenttia), pelko e-savukkeen aiheuttamista riskeistä ja sivuoireista (3 kommenttia).

  Mielenkiintoista oli myös, että moni vastanneista käytti uussanaa (höyryttää, höyrytellä) selittäessään e-savukkeen käyttöä. Tämä termi on luultavasti peräisin englannista "vapour", ja on levinnyt ympäri maailmaa internetin keskustelulautojen avulla.

  -------------------
  Vaikuttaisi hyvin samankaltaiselta kuin tuo ensimmäisessä postissa linkitetty tutkimus, tämä vaan on vuodelta 2009, ehkä tavoittelevat nyt useampia vastauksia sekä maailmanlaajuista kohderyhmää?

   
   
 7. #7

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Linkki: http://www.e-cigarette-forum.com/for...trial-2010.pdf
  Instanssi: American Association for Cancer Research.
  Julkaistu: 2010, AACR:n internetsivuilla.
  Tutkimuskohde: E-savukkeen akuutit vaikutukset. Nikotiinin vaikutus koehenkilöiden sydän- ja verisuonijärjestelmään sekä psyykeeseen.
  Yhteenveto: 32 tupakoitsijaa jaettiin neljään ryhmään. Ryhmille jaettiin erilaisia nikotiinituotteita: yksi ryhmä poltti analogista tupakkaa, toinen ryhmä käytti "NPRO" e-savukkeita (18mg/patruuna), kolmas "Hydro" e-savukkeita (16mg/patruuna) ja neljännelle ryhmälle jaettiin "feikkitupakat" joista ei nikotiinia saanut.

  Jokainen osallistuja otti omasta laitteestaan/savukkeestaan 10 henkäystä, kahdella eri kerralla jokaisen koetilaisuuden aikana. Verestä mitattiin nikotiini sekä CO- eli hiilimonoksidipitoisuudet, henkilön pulssi tallennettiin ja henkilöltä kysyttiin omakohtaisia vaikutuksia tuotteen käytöstä.

  Tuloksista selvisi, että tupakkaa polttaneiden henkilöiden veren nikotiini- ja CO pitoisuudet sekä sydämen syke nousivat ensimmäisen viiden minuutin sisällä kun taas NPRO/Hydro e-savukkeiden ja feikkitupakan käyttäjillä tätä ei havaittu. Tupakka, sekä kummatkin e-savukkeet koettiin vähentävän tupakanhimoa välittömästi suurissa määrin, feikkitupakka ei auttanut. Näissä välittömiä vaikutuksia selvittävissä tutkimuksissa ei havaittu e-savukkeiden nostavan veren nikotiini- tai CO pitoisuutta mitattaville tasoille. Kuitenkin sekä e-savukkeen, että tupakan käyttäjät kertoivat tupakanhimon katoavan käytön yhteydessä.

   
   
 8. #8

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Naita tutkimuslinkkejahan voisi sille iltiksen 'journalistille' ja kaikkitietavalle kukkahattuseta 'kannabis'-neuvokselle vaikka lahetella.

  Ja miellaan lisaa lukisin naita, mita olet koonnut.
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 9. #9

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Linkki: http://www.e-cigarette-forum.com/for...ne-levels.html
  Instanssi: Yksityinen
  Julkaistu: 2009, Electronic Cigarette Forum
  Tutkimuskohde: E-savukkeen nikotiinin imeytyminen verenkiertoon
  Yhteenveto: Yksityishenkilö, joka kertoo tupakoineensa 2-3 askia päivässä 19,5vuoden ajan siirtynyt e-savukkeen käyttöön. E-savukkeen kanssa kulutus 3ml 36mg vahvusta nestettä ja mittauttanut laboratoriossa verensä nikotiini sekä kotiniinipitoisuutta. (Huom. Kotiniini on tupakan sisältämä alkaloidi jota syntyy myös nikotiinin hajotessa elimistössä. Hassua kyllä sitä on myös myyty antidepressanttina apteekissa aikoinaan. Vaikutus ihmiskehoon hyvin samankaltainen kuin nikotiinilla.)

  "Höyryttelin 80-90mg (ellen jopa enemmänkin) testiä edeltävinä päivinä. Ajomatkani testipaikalle kesti puolitoista tuntia ja saavuin paikalle puoli viideltä iltapäivällä. (nikotiiniarvot ovat alimmillaan aamulla, joten odotin iltapäivään). Huom: Ketjuhöyryttelen ajaessani.

  Verikoetulokset:

  Nikotiini ja sen aineenvaihduntatuote kotiniinin pitoisuudet:

  nikotiini ................. 13
  kotiniini ................. 247
  3-oh-cotinine S/P... 66
  kaikki tulokset ng/ml

  Testissä käytettiin veren seerumin/plasman analysoimiseen nestekromatografia yhdistettynä massaspektrometriin.

  Vertailutuloksia (ng/ml):

  Aineille altistumattoman henkilön nikotiinipitoisuus plasmassa pitäisi olla alle 2. Aktiivisesti tupakoivalla taas 30-50.
  Aineille altistumattoman henkilön kotiniinipitoisuus plasmassa pitäisi olla alle 2. Aktiivisesti tupakoivalla 200-800.
  Aineille altistumattoman henkilön 3-oh-kotiniinipitoisuus plasmassa pitäisi olla alle 2. Aktiivisesti tupakoivalla 100-500

  Kuten tästä huomataan, kotiniinipitoisuus on ainoa joka on samalla asteikolla tupakoivan henkilön kanssa, tosin sekin hyvin matalalla. Nämä ovat mielestäni erittäin hyviä uutisia. Ehkä jotkut teistä olisivat toivoneet korkeampia pitoisuuksia mutta tämä on todiste omille perusteluilleni, että nämä ovat erittäin onnistuneita tuotteita. Se selittää myös, miten pystyin tiputtamaan pitoisuutta 10mg tienoille pariksi päiväksi ilman, että huomasin eroa."

  --------------------
  Tämä nyt ei varsinaisesti ollut mikään yliopistotutkimus, mutta heitettiin nyt silti tännekkin kun osui silmään. Kyllä se niin menee, että mitä enemmän tietoa sitä parempi ja on kiitettävää ahkeruutta yksityishenkilöltä teetättää tuollaisia tutkimuksia omalla ajallaan, itse olen myös pohtinut josko pääsisin johonkin mittauttamaan tuon höyryn sisältämiä ainesosia suoraan sisään/uloshengitysilmasta, mutta laitteistojen puuttuessa tämä on hieman hankalaa eikä ole mitään suhteita tuonne helsingin yliopiston kemianlinjallekkaan...

  Jos englanti taipuu niin tuola alk.per. threadin kommenteissa on vielä paljon lisää keskustelua em. aiheesta.

   
   
 10. #10

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Linkki: http://www.time.com/time/magazine/ar...2876-1,00.html
  Instanssi: USA, University of Chicago's Billings Hospital.
  Julkaistu: 1942, Time Magazine U.S
  Tutkimuskohde: Propyleeniglykoli hengitysilman desinfioinnissa
  Yhteenveto: Dr. Oswald Hope Robertson aloitti tutkimuksensa vanhasta lääketieteellisestä aiheesta; voiko ilmaa desinfioida bakteereiden tai virusten tappamiseksi ja tautien leviämisen ehkäisemiseksi. (huom. sama herra muuten keksi nykypäivän veripankkien esiasteen aikoinaan, ei siis mikään turha tutkija ) Tutkimuksissaan hän keskittyi nimenomaan uuden desinfioivan aineen - propyleeniglykolin - käyttömahdollisuuksiin ilman desinfioimisessa.

  Idea hengitysilman desinfioimisesta on vanha, mutta aiemmin ongelmana on ollut se, että desinfioivat aineet haisivat äärimmäisen pahalta, olivat myrkyllisiä tai ärsyttivät hengitysteitä. Dr. Robertsonin propyleeniglykolihöyry sen sijaan on hajutonta, mautonta, myrkytöntä, ei aiheuta ärsytystä, halpaa sekä hyvin bakteereita tappavaa. Propyleeniglykolin käyttötarkoituksen löytyminen oli vahinko, Dr. Robertson kolleegoineen oli kehittelemässä toisenlaista mahdollista desinfiointiainetta - eräänlaista "saippuatonta saippuaa". Vesipohjaiset ratkaisut puhdistusaineessa olivat vain heikosti efektiivisiä, joten tutkijat päättivät kokeilla toista lähestymistapaa käyttämällä propyleeniglykolia, eräänlaista ohutta glyserolia. Tulokset paranivat huomattavasti. Yksi osa glykolia 2,000,000 osassa hengitysilmaa tappoi muutamissa sekunneissa ilmasta miljoonia pneumokokki- streptokokki sekä muita bakteereita kuutiometrin sisällä lähteestä.

  Dr. Robertson alkoi suorittamaan löytönsä innoittamana eläinkokeita laittamalla ryhmän hiiriä kammioon, jossa olevaan ilmaan suihkutettiin ensin propyleeniglykolia, sitten influenssavirusta. Kaikki hiiret pysyivät hengissä. Tämän jälkeen kammioon suihkutettiin pelkkää influenssavirusta, jolloin jokainen hiiristä kuoli.

  Propyleeniglykoli on harmitonta ihmiselle nieltynä sekä injektoituna suoraan verenkiertoon. Se on myös harmitonta hiirille jotka hengittivät sitä jatkuvasti pitkiä jaksoja. Lääketiede on kuitenkin varuillaan; silti on mahdollista, että tämä glykoli saattaa kerääntyä haitallisella tavalla ihmiskeuhkoihin, jotka, toisin kuin hiirellä eivät tyhjennä itseään. Joten viime kesäkuussa Dr. Robertson alkoi tutkia propyleeniglykolin vaikutusta Puerto Ricon yliopistolta tuoduilla apinoilla. Tähänmennessä, useiden kuukausien jatkuvan höyrylle altistumisen jälkeen apinat ovat edelleen onnellisia sekä lihavampia kuin koskaan. Dr. Robertson ei oleta ihmisten elävän kuin hänen apinansa, jatkuvasti kammiossa jonka ilmassa on glykolihöyryjä, mutta tämän tutkimuksen perusteella se voisi olla hyödyksi esimerkiksi yleisissä paikoissa, kuten kouluissa tai teattereissa joissa hengitysteiden kautta tarttuvat sairaudet yleisimmin leviävät.

  -------------------------------------------

  Hieman naurahdin kuin törmäsin tähän. Testituloksia vuodelta 1942 ja nyt, vuonna 2011 virkamiehet puhuvat, ettei näitä aineita ole testattu En muuten kaivamallakaan löytänyt noiden apinoiden kohtalosta tarkempia tietoja. Olisi mielenkiintoista tietää, kauanko loppujenlopuksi elivät tuola PG höyryissä Kys. artikkeli kun on päivätty lokakuun puoliväliin ja artikkelissa puhutaan apinoilla tehdyn kokeen alkaneen kesäkuussa. 3kk siis vähintään, mahdollisesti neljäkin? Tosin itse ymmärsin että koe ei vielä päättynyt edes tuohon.. Jos joku tästä löytää tietoa niin saa linkittää

  -------------------------------------------

  Jahas törmäsin noista apinoista tietoa etsiessäni vielä toiseenkin tutkimukseen, joten jatketaan samaan kun kerta samaa aihetta käsitellään:

  Linkki: http://www.time.com/time/magazine/ar...932643,00.html
  Koepaikka: Atlantic Cityn lastensairaalan kuntoutuskeskus.
  Julkaistu: 1943, Time Magazine U.S
  Tutkimuskohde: Propyleeniglykolin käyttöä flunssalääkkeenä
  Yhteenveto: Lastenlääkärit Joseph Stokes Jr. sekä Dr. Tzvee N. Harris käyttivät propyleeniglykolihöyryjä viimetalvena suihkuttamalla niitä kuuden vuodeosaston hengitysilmaan Atlantic Cityn lapsille tarkoitetussa kuntoutussairaalassa. Propyleeniglykolilla suihkutettujen vuodeosastojen potilaista kolme sairastui flunssaan kyseisenä talvena, kun taas kuudessa osastossa jossa propyleeniglykolia ei käytetty, 79 potilasta sairasti flunssan.

  --------------------------------
  Lopussa olikin sitten Lockheed Aircraftin tutkimuksesta muista flunssalääkkeistä, ei liittynyt enää propyleeniglykoliin, joten en sitä tähän suomentanut. Nyt hyvää yötä kaikille

   
   
 11. #11

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Todella hienoa työtä stuikka sinulta .Tästä on suuri apu minunlaisille joille tuo englanti ei käännyt ihan tuosta vain . Mielenkiintoisia juttuja noista todella ilmenee ,varsinkin se tutkimattomuus jota virkamies korosti ,voi sekin vois tehdä töitä palkkansa eteen vai onkohan se joku suojatyöpaikka perskeles sille eli länkyttämällä sielä pärjäilee . KIITOS

   
   
 12. #12

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Otinpa tuossa yhteyttä jenkkilän puolelle CASAA (Consumer Advocates for Smoke-free Alternatives Association) -nimiseen yhdistykseen. Alunperin halusin ainoastaan kääntää yhden heidän flyereistään suomeksi kun grafiikat miellytti (tuo flyeri siis http://www.e-cigarette-forum.com/for...nfograph-4.pdf) ja tekijänoikeuksien perässä heille siis tuota viestiä lähetin, notta onko sallittua jos käännän ja jaan eteenpäin tuota heidän tekemää työtä.

  Siinä samalla tulikin sitten mieleen, että CASAA nyt vähintään luulisi tietävän jos tuosta aiheesta on uutta tutkimustietoa saatavilla, joten liitin samaan viestiin kertomukset tästä Suomen nykyisestä tilasta e-savukkeen kannalta, kuinka meillä vedotaan edelleen siihen FDA:n tutkimukseen ja muuta tietoa ei virkamiehillä tunnu oikein olevan. Tänään sitten oli kilahtanut vastaus tuosta viestistä sähköpostiin, jossa ohessa jos jonkinlaista pdf:ää.. pitää noihin tutustua tarkemmin kunhan kerkiää

  ------------------------------

  Dear Samuli:

  CASAA’s mission is to ensure the availability of effective, affordable and reduced harm alternatives to smoking by increasing public awareness and education; to encourage the testing and development of products to achieve acceptable safety standards and reasonable regulation; and to promote the benefits of reduced harm alternatives.

  Everything that we have written is freely available and may be translated. Our Documents page on the CASAA web site contains additional material that you may find helpful. http://www.casaa.org/resources/documents.asp

  I am attaching a copy of the latest version of “Electronic Cigarette Research”. You will see that there have been clinical studies conducted as well as toxicological studies and population surveys. It is indeed unfortunate that the FDA’s press release about their testing was so misleading about the actual results. If you read the lab report itself, you learn that it found some carcinogens and toxins in trace quantities (nowhere near large enough to cause harm) in the liquid, but found nothing at all harmful in the vapor. http://www.fda.gov/downloads/Drugs/S.../UCM173250.pdf

  Specifically, the largest quantity of “carcinogens” (Tobacco-specific Nitrosamines) found in any sample of liquid was 8 nanograms/gram – which, coincidentally is the same quantity as in an FDA-approved nicotine patch. Two decades of research on smokers in Sweden who switched to low-nitrosamine snus reveal that they have no higher risk of cancers than former smokers who quit all tobacco use. Eight portions of Swedish snus per day contains 16,000 nanograms of TSNAs. A pack of cigarettes can contain 123,000 nanograms of TSNAs. So you might want to ask Finnish officials why they prefer that people stick with 123,000 nanograms of exposure instead of switching to 8 nanograms.

  The “antifreeze” hyped in the FDA’s press release, diethylene glycol (DEG)l, is often found in trace amounts in propylene glycol. The quantity detected by the FDA testing was 0.01 grams. To reach a minimal toxic level, someone would need to drink 100 grams of liquid that contains 0.01 grams of DEG for each kilogram of their body weight. For an average adult weighing 68 kg, that would be 6800 grams of liquid. People don’t drink the liquid at all. They vaporize between ½ and 3 grams of liquid per day, and no DEG has been detected in vapor to date.

  You might want to print a copy of the article written by Cahn and Siegel, Electronic cigarettes as a harm reduction strategy for tobacco control: A step forward or a repeat of past mistakes? Journal of Public Health Policy advance online publication 9 December 2010; doi: 10.1057/jphp.2010.41. http://www.hsph.harvard.edu/centers-...ticle.jphp.pdf

  The authors analyzed the results of 16 toxicological tests, including the FDA’s test, and found, “A preponderance of the available evidence shows them to be much safer than tobacco cigarettes and comparable in toxicity to conventional nicotine replacement products. We conclude that electronic cigarettes show tremendous promise in the fight against tobacco-related morbidity and mortality.”

  You would need to contact the Journal of Public Health Policy to find out what the requirements would be to translate the article and secure some type of distribution rights.

  I hope you find the list of research articles helpful. The most recent clinical trial conducted by Professor Polosa and colleagues in Italy tested the use of an e-cigarette on 40 smokers unwilling to quit. Their aim was to see whether e-cigarette helped to reduce cigarette smoking, yet they found that 22% had sustained smoking cessation at the 24-week mark, with an overall 88% fall in cigarettes per day in the remainder of the subjects. R Polosa, P Caponnetto, J B Morjaria, G Papale, D Campagna, C Russo: Effect of an Electronic Nicotine Delivery Device (e-Cigarette) on Smoking Reduction and Cessation: A Prospective 6-Month Pilot Study. BMC Public Health 2011, 11:786 Here is a link to a PDF of the full article. It is Open Access. http://www.biomedcentral.com/content...458-11-786.pdf

  Explanation of Open Access: http://www.biomedcentral.com/info/about/openaccess/

  Hope that all this is helpful to you. Best of luck and thanks for fighting to keep less hazardous alternatives to smoking available in Finland.

   
   
 13. #13
  HöyryPoliisi luuponen's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Sijainti
  Steamland Yard
  Viestit
  3,620

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Kiitos Stuikka tästäkin, hyvän vastauksen sait. Kiva että jengi maailmalla ottaa aiheen ASIALLISESTI.
  Tällä viestillä ja PDF:fillä voi kumota monta epätietoista kommenttia tästäkin aiheesta. Milloin Suomessa?
  (sitten kun lehmät lentävät)

  Palautetta : "Eli Luuponenhan sun käyttäjänimi oli/on millä f....ing ilveellä voit väittää noin oikeesti tekisi mieleni itse vääntää jostain paikasta eli korjaa virheesi ja myönnä että olet väärässä.
  "

   
   
 14. #14

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Aikuisten oikeasti näitä sille Iltiksen toimittajalle ja muille kukkahattukiihkoilijoille..
  Josko saisi aikaseen ihan oikean artikkelin/tietoisuutta sähkötupakoinnista (vaikka sitten maailmalla jos ei muuta)..
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 15. #15
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  06/2011
  Viestit
  67

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Myös täältä valtava hatunnosto stuikalle, hienoa työtä!

   
   
 16. #16
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kaarina
  Viestit
  1,043

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  ...niinmuttakuneioletutkittusuomessa...

  Hienoa työtä! Tuli vain harrastukselle lisähintaa kun pitää ostaa hattu

  -V

   
   
 17. #17
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  06/2011
  Viestit
  192

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Loistavia yhteenvetoja, taas jälleen kerran.

  Onko kukaan muuten laittanut näitä sille kukkahattusedälle? Josko näillä saataisiin sitä tietoa tuonne päättäjille.

   
   
 18. #18
  HöyryPoliisi luuponen's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Sijainti
  Steamland Yard
  Viestit
  3,620

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Pulla Näytä viesti
  Loistavia yhteenvetoja, taas jälleen kerran.
  Onko kukaan muuten laittanut näitä sille kukkahattusedälle? Josko näillä saataisiin sitä tietoa tuonne päättäjille.
  hän tuskin taitaa englantia?

  Palautetta : "Eli Luuponenhan sun käyttäjänimi oli/on millä f....ing ilveellä voit väittää noin oikeesti tekisi mieleni itse vääntää jostain paikasta eli korjaa virheesi ja myönnä että olet väärässä.
  "

   
   
 19. #19
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  06/2011
  Viestit
  192

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Aaa.. Sehän selittää miksi edelleen hän edelleen pyörittelee vuodelta kivi ja vasara "tutkimuksia" .

   
   
 20. #20
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kaarina
  Viestit
  1,043

  Vs: Tutkimuksia ja Sähkötupakkauutisia maailmalta

  Ei virkamiehen tarvitse osata englantia. Suomi ja ruotsi riittää.

  -V

   
   
Sivu 1 / 166 123451151101 ... ViimeinenViimeinen
Keskustelu Terveys-, lakiasiat, uutisointi ja matkustus

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •