Sivu 1 / 9 12345 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 166

Aihe: Teron pohjattomia pohdintoja

 1. #1
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528

  Teron pohjattomia pohdintoja

  Sen verta tullut pähkäiltyä sähköhöyrystimien kanssa että täytyy enimpiä kasata pois muita ketjuja terrorisoimasta Videota kanssa missä ei käsitellä kummemmin mitään mutta jotain höyrystimiin liittyen käydään läpi. Ensimmäiset kosketukset höyryn maailmaan parin vuoden takaa. Sen koomin usko vahvistunut vaikka välillä uskoa koetellaankin. Kiinnostus tekniikkaan lisää kyllä mielenkiintoa tähän alaan ja uusia tuulia on tullut parin vuoden jaksolla reippaasti.

   
   
 2. #2
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Ensimmäinen video e-savukkeisiin jotenkin liittyen:
  E-savuke tippatesti - YouTube

  Nesteiden alustavia arvioita, kahvin maku osottautui pidemmän päälle heikommaksi miltä alkuun näytti koska ei toimi hyvin peruslaitteiden (tankkien) kanssa:
  E-neste diy arvostelua - YouTube

  Aloittelijatason setupin räpellystä:
  Oddy setup - YouTube

  Laitteiden läpikäyntiä, tuli kaivettua e-laatikkoa:
  e-savuke vs E-Savuke - YouTube

   
   
 3. #3
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Tämä taisi olla setup mitä vikan videon lopussa tulittelin apexilla. Ohmit oli kyllä hiukan korkeat mekaaniselle mutta kyllä tämä nyt pikkuakullakin vähän puski vaikka viivettä on että innostuu. Nyt oli jo tipalla ettei mekaaninen suuremman akun klooni lähteny tilaukseen..


   
   
 4. #4
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Tuli sekoiteltua tahitin vanilijaa ja uuden setupinha se huusi zeukseen että pääsi maistelemaan. 3 ohuehkoa silicaa ja 0,25 kanthalia. Ja hyvin höyryää:  Tahitien vanilija on hyvää kuten kehuttu. Silicasetup tuo tietty tietyn karheuden makuun. Mutta itselle se tuntuu vielä sopivan. Ja onhan tällainen perus silicasetup helppo. Muutama minuutti ja se on siinä. Zeuksen keskinapa vaan tuntuu olevan aika löysä että pyörii kiinnitellessä atoa kiinnippäin ja kontakti häviää. Mutta pärjäilee.

   
   
 5. #5
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Jonkinmoista DIY väsäilyä hyvä välillä harrastaa. Microcoil kokeilu pro tankkiin:

  Ei tullut aivan tiivis coili ja pumpuli vielä hiukan levitti kun pyöritteli coilin sisään (hiukan liian tiukka pötkö). Tehoa kyllä kestää mutta höyryt ei kyllä mahdottomasti miellyttänyt, pärski hiukan nestetippoja. Ehkä kunnolla tehtynä suurilla tehoilla saisi ok reilun höyryn tankin. Henk koht tykkään pääsääntöisesti höyryttää kohtuutehoilla 6-10w kieppeillä mihin pro tankin tehdassetupit loistavia.

   
   
 6. #6
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528


  Nyt joutuu ottaa takas. Vamon kanssa oli jotain kontaktihäiriötä mikä varmaan aiheutti nesteen roiskumisen. Ilmeisesti ampui kuinka sattuu kun ei täysin yhdistelly. Lavalla microcoilpumpuli antaa aivan jumalaiset höyryt. Onneksi tuli kokeiltua. Ei kumin makuja vaikka vastus suoraan liittimelle ilman hopealankoja. Ja ny koetin uudestaan vamolla ni ampui silläkin hyvin. Oisko lanka yhdistäny liittimelle huonosti ja yön aikana painautunu paremmin kontaktiin tms. Varmasti parhaita höyryjä tähän saakka.

  Täytyy vielä lisätä että toimii myös pienemmillä tehoilla ny kun toimii. 10w nurkilla todella soppeli peli. Ja tuo kontaktihäiriö on tullut muillakin setupeilla eteen, noista varmaan usein syytellään pulssivehjettä. Todellisuudessa tehon säätely ilmeisesti heittelee jos kontaktissa vikaa eli tehot vaihtelee wattisäädöllä koska jännitettä muutellaan resistanssin mukaan ja jos resistanssi heittelee niin tehot heittelee. Ja pätkiminen aiheuttaa rätinää ja pärskettä.
  Viimeksi muokannut tero; 22.09.13 kello 13:46.

   
   
 7. #7
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Pitihän se meshikin protankkiin kokeilla. Eka yrittämällä kelan päätykiepit nousi kun heitti kumieristeet kiinni. Hiukan sai korjailtua. Silican heitin vielä meshin päälle ettei kurlaa. Kyllä sekin vaan höyryää:

  Jos vetää langat reilulla mitalla läpi niin saanee kelan laakista kireälle. 1,4 ohm tuli tästä 0,25 kanthalilla.

   
   
 8. #8
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Pitkän aikaa oli fiilikset että laitteet ok ja millekkään uudelle ei tarvetta. Sitte tulee fogger v2, mister v3 ja diablo one ja taas päivittelylle tuntuu olevan tarvetta Fogger kohtuuhintaisena heti tilaukseen. Mister ja diablo high end laitteina vaatisi hiukan jo tekosyytä hommaukseen (joululahja tms..) Neljä modia tällä hetkellä jo hyllyssä, viides tulossa. Kaksi laturia, reilusti akkuja ja vielä ego pt:ta että back up laitteellekkaan ei akuuttia tarvetta (mitä jos tuo hajoaa niin millä sitten höyryttää..) Toki suurin osa laitteista reilu vuoden takaa että onhan ne tavallaan jo hintansa tienanneet.

  Mutta jahka viides modi (mekaaninen 18350 / 18650) saapuu niin pääsee taas paremmin testaamaan myös agaa. Se on ollut lähinnä testilaitteena. Saa hyviä höyryjä mutta ei ylitä kynnystä jatkuvampaan käyttöön. Iso kammio huutaa hyvin tehoa ja lämpöä. Lisäksi imee siten myös reilusti nestettä.

  Myös mekaaninen vs elektroninen mod kisa on jatkuvasti työn alla. VV vermeillä kytkimet on keveitä sekä näkee vastukset, jännitteet ja tehot. Mekaaninen taas on mekaaninen. Painelet nappia ja imet höyryä. Kun tuntuu että akku alkaisi hyytymään, vaihdat akun. Ok hintaisissa mekaanisissa kanssa kytkimet on ilmeisesti kehittyneet. Ja high end modeja käytettäneen sujuvasti myös mukana kulkevina laitteina. Korvaisiko sellainen nykyisen vv / protank kombon päivittäisenä laitteena jää nähtäväksi.

   
   
 9. #9
  HöyryGuru smami's Avatar

  Liittynyt
  11/2012
  Sijainti
  Lapua
  Viestit
  4,286
  Pystyikö tuota mesh protankki hommaa kuitenkin vetää vaikka on noin kanthalit irti? Mulla ainakin kun gennyissä joku lanka ei koske meshiin niin maku häviää melkein kokonaan tai peittyy siihen jäätävään kuiva kanthali troath hittiin

   
   
 10. #10
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Saa olla aika järkyttävä käry etteikö meikäläinen pystys tempomaan höyryjä Paremmin tuntuu että jotai kiskoo kun ei aivan puhdasta hedelmähöyryä. Mutta juu tuo kuva oli ensimmäisen virityksen jälkeen, tuli sen jälkeen vielä hiottua setuppia. Näkyy ok miten helppsti käy jos käyttää säästeliäästi vastuslankaa ja katkaisee valmiiseen mittaan - kiinnityskumi työnnetään juuri suuntaan että langat löystyy.
  Viimeksi muokannut tero; 24.09.13 kello 18:18.

   
   
 11. #11
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Postipäivä. Foggerin suora mesh tehdassetup 0,9 ohm eli ei aivan tulita omilla vv vermeillä (1 ohm min). Apexilla ja uudella ss putkella 650 akulla kyllä:  Hiukan löysähkösti vastus ja maistuu jonkin verran palaneelle. No sen saanee pienellä hiomisella kuntoon. Höyryä tulee jo tehdassetupilla ja kiristelyn jälkeen maunkin saanee kohdilleen. Voi tulla uusi pääkombo:  Kullitetut renkaat jätin heti pois. Täytyy hioa ne ss väriin vaikka ei ilman renkaitakaan huono. 350 koon akulla ei tulittanut eli jousen vara loppui. Taitaa olla 350 moodi enemmän 360 moodi tms. No tuohon varmaan jotain keksii. Seuraavana pyörittelin modin nappia niin sehän lenteli jousen kera lattialle. No etsimisen jälkeen uudelleen kiinni. Hiukan saa foggerin setuppia ja modia modata mutta luultavasti tulee aika tykki kombo. Pöhisee loistavasti ja vielä kun saa 350 moodilla pöhisemään ja palaneen maun hieroo setupista pois niin avot. Toki pro tankissa myös mesh setup on toiminut loistavasti että suurta hyppäystä höyryissä ei tule. Ja pidempiaikaisessa käytössä toiminnan näkee myöhemmin.

   
   
 12. #12
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Ei osunut käteen kaunista jousenjatkoa mutta jotai se oli pikapikaa kehitettävä että sai modin lyhyemmäksi:  Ja rinkulasta lähti kultaus alkuun reilusti karkealla hionnalla, silottelee jos joskus jakselee:  Mutta ompa ainakin yksi käytettävä mekaaninen nyt hyllyssä. Toimintaan tyytyväinen ja modaamalla tästä voi tulla jopa hyvä. Todella hyvin höyryää ja höyryä on reilusti. Maku ei vieläkään ole täysi kymppi. Ehkä seiska. Voinee parantua ajan kanssa kuten mesh gurut ilmoitelleet. Katsellaan. Puolikas tankki takana ja ensimmäinen täysi tankillinen menossa. Luultavasti vuotamaton matkasetti poislukien täyttö, sekin voisi ruiskulla onnistua vuodattelematta.

   
   
 13. #13
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Vaihteeksi aikalailla täysi tyytyväisyys laitteisiin. Ykköseksi kiilasi foggerin mesh setup mekaanisella modilla. Pikkuisen piti hienosäätää tankkauksen yhteydessä niin maku ja th 9/10. Heti perässä mini pro tank lavan nokassa, mesh setup mihin päälle heitetty silica. Maku 8/10 ja th 9/10. Kolmantena microcoil pumpuli setup pro tank vamon nokassa. Maku 8/10, th 6/10. Viimeiseen voi vaikuttaa myös neste. Tod näk kokeilen vielä toisella nesteellä ja annan microcoilille mahikset ennen setupin vaihtoa. Tällä hetkellä jää jopa tehdasatosta muussa kuin tehonkestossa ja höyryntuotossa. Toki tehdasatolla taipumus kurlata enemmän suuremmalla pro tankilla, pienemmällä tankilla en ole törmännyt samaan. Kaikissa höyryntuotto 9/10 käytettyihin tehoihin nähden. Aikalailla maksimit luultavasti mitä 10w luokan (ja jonkin matkaa alle) tehoilla saa. Kymppejä nyt ei voi jaella jos vaikka joskus tulisi jotain parempaa. Pumpulimicrocoil setupilla höyryn tuotto ehkä hivenen yli mesh setuppien, mutta th jää jälkeen pahasti.

  Setuppien teon hankaluuksiin en nyt ota kantaa kun askarrellut askartelun ilosta. Pro tankin tehdasatot tietty vie sillä alueella mennen tullen. Ruuvaa kiinni ja alkaa höyryttää. Kestävyys per setup lienee taas mesheillä paras. Myös microcoil kestänee kauan kun vaan onnistuu pumpulin coilin sisään vaihtamaan.

   
   
 14. #14
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Juu nyt joutuu käyttelemään että näkee tuleeko mistään ykköslaitetta vaan onko tyytyminen useampaan hyvään. Pro tank ei tietty tehdasatolla vaan modattu mesh setup. Mutta tuli ny jaariteltua höyryttelyn ohessa:
  Nyt vasta agakin alkoi pelaamaan hyvin ku heitti jämerämpään mekaaniseen kiinni. Ehkä kuristuksella sitten vielä hivenen paranee (jää nähtäväksi). Ehkä jouluksi joku kuningasvehje missä jämerämpi runko setupille (isot ruuvit) ja helppo käytettävä.
  Viimeksi muokannut tero; 10.08.14 kello 21:51.

   
   
 15. #15
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528


  Tuli ny investoitua euro bauhaussiin jos antas vaijerille vielä jossai vaiheessa mahikset (metritavarana 1.05 €/m). Äkkiseltään 1,5mm ei löytyny ku galvanoitua. Ei kait veneilijät niin ohutta mihinkään käytä.. Laittaa meshiä jonkin verran ni josko tuo parimillinenkään ei älyttömiä lisätehoja huutas.
  Viimeksi muokannut tero; 01.10.13 kello 16:22.

   
   
 16. #16
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Pro tankkiin ei mahu vaijeri eikä viittis hyvin toimivia setuppeja purkaa. Tiä täytyykö säästää seuraavaan atoon tai odotella kun foggerista tai agasta setupit alkaa tympiä. Voi olla että aga olisi tällä hetkellä ainut järkevä kohde vaijerin kokeiluun. Pro tankin mesh setup tuli putsattua ja jätin samalla silican päältä pois (oli palanu kahtia makulanka..) Vielä pelitää ilman vuotoja mutta saa nähä kauanko (hattu päällä ilman kumituttia). Aika kumma ettei ole antanut kertaakaan kumin makua vaikka ilman nr lankoja mennään.


   
   
 17. #17
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Päiviä pelleillyt pelkillä mesh setupeilla:  Ja on kyllä foggerin setuppi sen näköinen että useampi tankillinen mennyt. Äkkiä pikainen silica setup sisään:  Tehot sai laskea heti muutamalla watilla. Makua ei tietty kannata vertailla päiviä käytetty setup vs uusi setup. Silicalla heti silican vivahde mutta itseä se ei häiritse. Maku hiukan jää mesh setupille mutta setup paljon nopeampi tehdä. Mesh setupin ehkä saisi puhdisteltua mutta tuleeko siitä sitten uutta vastaava. Näissä alasyöttöisissä voi olla helpompaa pelata silicalla. Mutta mennään silicalla hetki ja katsellaan. Ehkä tuo setupin teon helppous nostaa pisteitä tulevaisuuden hankinnoissa.

  E: No ny läks silican makuki ku parantelin wickkausta. Katkoin silicat kynsileikkurilla heti ulostuloreikien jälkeen ja jätin renkaan pois piipun ja pesän välistä. Aivan älyttömät höyryt silicalla jo 7W asetuksella vamolla. Imuvastus täysin auki, ei tarvi parantaa wickausta lisäämällä imuvastusta. Voi olla että silican maku iskee vain jos käy vähä kuivempana. Vielä ei vuotoja, silica 1x3mm.
  Viimeksi muokannut tero; 03.10.13 kello 13:59.

   
   
 18. #18
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Ehkä pisin pulssittelu tähän saakka mutta lähti se vaijerisetup agalla pöhyyttämään. Koko keittiön lämpötila nous varmaan muutaman asteen ja modi ei kättä kärsiny (hiukan liioiteltuna..) Jäähdyttyä nesteet sisään ja täytyy kyllä sanoa että Ok:
   
   
 19. #19
  Höyrykone Darra's Avatar

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  Dirty Neutral Base
  Viestit
  2,470
  Sulla on hyvät jutut ja kivat videot.
  Asialliset ja luonnolliset.
  Jatka tätä blogia.

   
   
 20. #20
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Juu ei ole mitään salattavaa harrastuksessa ni pysyy itelläki mielessä mitä tullu hölmöiltyä Ja kuinka paljon mieli muuttuu eri kausina.

  Nyt tuli mieleen vamon koon morkkaaminen ja päätin kaivaa kaapista kaksi ainoaa sikaaria mitkä odottaa sopivaa tilaisuutta tulla poltetuksi. Ja noihin ku vertas vamoa niin vallan ihmetyttää jos joku moittii suureksi. Foggerin kanssa samaa luokkaa kuin pikkusikari, huomattavasti pienempi kuin juhlasikari. Mekaaninen 18350 & aga näyttää jopa sirolta ja pieneltä:


   
   
Sivu 1 / 9 12345 ... ViimeinenViimeinen
Keskustelu Blogit ja päiväkirjat

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •