Sivu 1 / 5 12345 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 98

Aihe: Alkuperäiset modit ja atot vs. kloonit

 1. #1
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  05/2013
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  284

  Alkuperäiset modit ja atot vs. kloonit

  Vilkkaan keskustelun sekä mahdottoman vänkäyksen innoittamana avataan otsikon mukainen ketju. Ihan mielenkiinnolla odotan vertailua aitojen sekä kloonien välilä. Taitaa tosin harvoin sekä alkuperäinen HE-laite ja klooni kohtaavan toisensa samalla vapottelijalla.

  Kaiketi vapottelun perimmäisenä tarkoituksena on pysyä erossa analogisesta, toiset satsaavat laitteisiin enemmän kuin toiset. Itselläni ei ole High Endiä (liian hidas f5-sormi), eikä se minua harmita. Omana periaatteenani on toimiva laitteisto ja hyvät höyryt.

   
   
 2. #2
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  100€ rautaputkesta on kyllä liikaa ellei ole todella hyvä. Itsellä kaksi alkuperäistä ollut ja toinen on vieläkin. Toisesta onneksi pääsin eroon. Apex nyt tulee pidettyäkin kun on aika hyvä. Mutta kumman vaikeaa tuntuu olevan kiiltävän (tai matan) rautaputken kehitys olevan, missä jousi ja nappi. Sinällään tunnu edes noissa alkuperäisissä modeissakaan mahdottomia innovaatioita olevan. Eikä aina työstökään kiinalaisia kopioita kummempaa. Tuo tosin on mielestäni hölmöä kopioida joitain logoja myöden, paljonko loppuviimein vaikuttaa onko putkessa juuri tietty logo. Kait noihin voisi kaivertaa vaikka mitä nättiä tai jättää tykkänään ilman logoja.

   
   
 3. #3
  Ainoat laitteet, joita voin kai tällä saralla vertailla ovat Kayfun Lite ja Dream BT804(SS) upgradella. Huom. Tämä on vertailu minun kahden laitteeni välillä, ei universaali totuus.

  -Siinä missä Dreamia saa olla pihdeillä ruuvaamassa(ainakin sitä pohjaa), on Kayfunin kierteet melko täydelliset. Kuten nyt muutenkin yleinen viimeistelyn laatu.
  -Kayfunin ruuvisysteemi setupin kiinityksessä pesee Dreamin tapit mennen tullen. Tappireiät kuluvat nopeasti ja joutuu jalat taittelemaan tuplaksi.
  -Kayfunin täyttö on helpompaa ja ennen kaikkea siistimpää touhua. Ilman upgradea Dreaminkin täyttö onnistuu varsin kätevästi.
  -Setupin asettelu mahdollisesti helpompaa Kayfunissa, koska hattu on kaksiosainen. Voi yläkautta tökkiä wickin paikalleen, jos on tarvis.
  -Kayfun ei vuoda tippaakaan, Dreamin keräyslokero on usein melko kosteana. Todennäköisesti käyttäjän vika, suhtautukaamme varauksella.

  En tiedä oikeuttaako nelinkertaisen hinnan, mutta joka tapauksessa Dream tipahti pikkuhiljaa pois käytöstä eikä Kayfunin osto kaduta. Anteeksi, jos ei osunut aiheeseen ja anteeksi muutenkin vain.

  E: Tämä vertailuhan ei nyt aivan reilu ole siinä mielessä, että Dream taitaa olla apinoitu enemmän vanhemmista Kayfuneista ja Litessä on mukana uudempana innovaationa tämä täyttöruuvisysteemi?
  Viimeksi muokannut Naamapeikko; 08.09.13 kello 00:48.

   
   
 4. #4
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Sulla siis. Moni on tuosta Liten kusemisesta valitellut ja se, että korjaantuu tiivisteen vaihtamalla EI ole hyvää mainosta tässä hintaluokassa.
  Tuurin kauppaa osittain, joillain vuotaa ja toisilla ei.
  KGO & Twist

   
   
 5. #5
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  05/2013
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  284
  Osui minun mielestäni aiheeseen vallan hyvin. Jos kyyniseti ajattelee niin esim modiputkessa kyse on vain paristokotelosta ja kytkimestä (ei, en ole se hullu höyrypää, vai mikä se nyt oli , eikä tarkoituksena ole provota).

  Foorumia seurattuani olen huomannut, sen että kiinalaiset kopiovat kaiken ennemmin tai myöhemmin, tästä on kokemusta muiden harrasteiden tiimoilta. Tosin näin räikeisiin kopiohin mitä tuolla uutuudet-ketjussa on en ole koskaan törmännyt. Ja tästä ohkaisena aasinsiltana peräänkuuluttaisnikin eri laitteista kokemuksia "aito" vs kopio. Jospa kokemukset antaisivat mys muille perusteita sille miksi maksaa aidosta monikertainen hinta kopioon verrattuna tai toisin päin.

  Kuten mainitsin itselläni ei ole HE-kamoja ja pirkkaa löytyy vain atoista, joista käytössä on vain RSST, muut ovat pölyttymässä. Dreamia ei löydy, mutta Kaiffari on ja olen siihen oikein tyytyväinen.

  Edit. Taitaa olla tosiaan tuurikauppaa, itselläni ei ole ollut Kaiffarin kanssa mitään ongelmia. Jos tuo alkaa joskus kusemaan alleen niin ajattelin laittaa pienen kiepin putkiteippiä (sitä teflonista) ruuvin kierteisiin. Mutta kuten tuossa edellä tuli niin hintaan nähden tuollaista laadunvaihtelua ei pitäisi olla. Ihan hyvä että ns laatulaitteidenkin puutteita tule ilmi, antaa sopivasti perspektiiviä siihen kuinka paljon rahaa on valmis sijoittamaan harrastukseen, ei hinta ole aina laadun tae valitettavasti (ja silloin kyllä ihan oikeasti alkaa v**tamaan koko touhu).

   
   
 6. #6
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,219
  Mun mielestä RSST ja Dream on kuitenkin sen verran kaukana alkuperäsistä, että niitä ei voi varsinaisiksi klooneiksi syyttää, mutta toimivat varsin pätevästi hintasekseen. AC9:ä mulla ei ole ollut, mutta sitäkin on tullut testailtua ja Kayfun oli vielä silloin kun silicavehkeitä käyttelin ja kyllä molemmat on melko eri tasolla kuin nuo "kopiot", vaikka pelkässä höyryssä ei välttämättä mitään hintaeroa oikeuttavaa olekaan.

  Bongasin tossa joku ilta Rip Trippersiltä pari "aito vs. klooni"-videota, jos jotakuta kiinnostaa:


   
   
 7. #7
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Troll from behind Näytä viesti
  Sulla siis. Moni on tuosta Liten kusemisesta valitellut ja se, että korjaantuu tiivisteen vaihtamalla EI ole hyvää mainosta tässä hintaluokassa.
  Tuurin kauppaa osittain, joillain vuotaa ja toisilla ei.
  Tein pienen muutoksen, että ei tule lisää väärinkäsityksiä. Enhän mä tosiaan muiden laitteista voi tietää. Se vuotaminen saattaa kyllä johtua jo ihan siitäkin, että laite täytetään ensin ja sitten vasta laitetaan topcap paikalleen, kyllä mäkin sen tällä konstilla sain vuotamaan. Jos tosiaan oli mukana tulevasta tiivisteestä kiinni, en tiedä mitä tuumia. Tuskin olisin itse aiheesta viitsinyt hirveätä ongelmaa muodostaa, on tuossa noita o-renkaita jokunen lojumassa.

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Charun Näytä viesti
  Mun mielestä RSST ja Dream on kuitenkin sen verran kaukana alkuperäsistä, että niitä ei voi varsinaisiksi klooneiksi syyttää, mutta toimivat varsin pätevästi hintasekseen.
  Tästä päästäänkin siihen kysymykseen, että mihin vedetään raja kopion ja uutuuden välillä.

   
   
 8. #8
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Rip ei varsinaisesti tee "toddeja" kloonien suhteen, mutta kyllä miehestä kiroiluakin lähtee aiheen tiimoilta.
  KGO & Twist

   
   
 9. #9
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,219
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Naamapeikko Näytä viesti
  Tästä päästäänkin siihen kysymykseen, että mihin vedetään raja kopion ja uutuuden välillä.
  Menee kyllä tässäkin aiheessa vähän OT:n puolelle, mutta itse ainakin vedän jonkunlaisen rajan siihen, että sama toimintaperiaate, tai vaikka gennyssä piilotetut o-renkaat ei tee laitteesta kopiota, mutta jos ulkonäkö ja toiminta pyritään kopioimaan täysin ja vielä päälle kaiverretaan ja koristellaan alkuperäisen tavoin ja parhaassa tapausessa vielä myydään alkuperäisen nimellä, niin siinä on jo aika selkeesti menty kopion puolelle.

  Edit. Mainitaan nyt vielä sen verran, että mun mielestä noi kaksi on "hyviä" "kopioita"; ovat edullisia ja toimivia, mutta silti kalliimman esikuvan ostamalla saa vielä parempaa.

   
   
 10. #10
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  On se kumma että klooni on osittain parempi ku aito (chi you), iskee yhtä kovaa, nappi on parempi, lukitusrengas toimii paremmin ja kaikki atot menee klooniin.
  Jos klooni on parempi kuin esikuvansa niin en miettisi hetkeäkään aidon ostamista.

   
   
 11. #11
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Eli ostaisit?
  KGO & Twist

   
   
 12. #12
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  Kloonin ostaisin jos kyseinen putki kiinnostaisi.

   
   
 13. #13
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Mutta vaihtoarvo/virtuaalipippeli jne?
  Luonnollisesti klooni, jos käyttöön tulee.
  Näiden high endien huono puoli kun on se, että vaikka kestäisivät PALJON kauemman ja paremmin sillä ei hukkaamistodennäköisyyden kanssa ole mitään tekemistä JOS käyttölaite.
  KGO & Twist

   
   
 14. #14
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  Ei mua kiinnosta vaihtoarvot, tai vapoputki porno kopsuissa. Jos toimii hyvin eikä oo hyvännäkönen niin vedän mustat hiilikuituteipit päälle ja dremelöin sen mieleiseks.

   
   
 15. #15
  Tota tota... mulla käytössä dreami ja kayfun mini. Dreamin kanssa olen harjoitellut ja siihen jo osaan tehdä setupin. Mun versiossa kierteet on ihan kohtuulliset, paitsi vivin metallitankki on vähän jäykkä. Nykyisellä setupilla dreamissa nyt viimeiset pisarat diablo jugoa. Oli sitten ensimmäinen laitos millä sain 50 milliä imettyä. Täyttäminen on kieltämättä vittumaista, aina tuppaa pohja olemaan kosteana täytön jälkeen.

  Kayfyn mini, kierteet pelaa kuin unelma. Mutta setuppia en ole vielä onnistunut siihen tekemään. Kiitosta vaan Charunille, hänen tekemä setuppi pelasi kuin unelma, maku oli mitä parhain, ei kurlannut eikä palanut. Mutta mä en ole vielä keksinyt niksiä miten saan noi rautalangan palat väännettyä ruuviin riittävän tiukalle. Ohmit heittelee, ja maku on lähellä palanutta. Lisää harjoitusta niin kyllä se siitä. Miniä en ole saanut vuotamaan, ja täyttäminenkin on unelmahelppoa. Uskoisin että kyllä mä ton setupinkin vielä saan onnistumaan.


  (käytetty rahaa 1201,66 e-savukkeisiin)

   
   
 16. #16

   
   
 17. #17
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  Huhhuh, on sitä odotettuki että millon kinukit kopioi dna20. Vai onkohan se evolvin piiri?

   
   
 18. #18
  Eipä oo photoshop laulanu ei... Kattokaa ny noita nappeja ja näytön aukkoa.

  50usd per kipale.
  PK-Mods

  Modien korjausta ja virittelyä... Yv:llä tavoittaa.

   
   
 19. #19
  Höyrykone Barole's Avatar

  Liittynyt
  11/2012
  Sijainti
  Kauhava
  Viestit
  5,059
  Jos kiinasta tuloo 50 dollarin DNA20-putki, mulle on IHAN sama onko se klooni vai mikälie, se hankitaan. JOS on Evolvin piirillä, tai edes toimivalla kopiolla.
  Do or do not, there is no Barole.   
   
 20. #20
  Höyrykone Leggins's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  2,005
  Oiskohan sama piiri kuin lambo 6?

   
   
Sivu 1 / 5 12345 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Laitteet

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •