Sivu 1 / 4 1234 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 62

Aihe: Peruskäyttöopas 510-T

 1. #1

  Peruskäyttöopas 510-T

  Tulipas tälläinen idea mieleeni tuossa, kun eräälle vanhemmalle henkilölle tuota e-savuketta esittelin ja hän kovasti ihmetteli kun ei mitään "vanhanaikaista" helposti luettavaa käyttöopasta ollut saatavilla. Herra ei oikein ymmärtänyt englantia ja videotutorialit olivat tuntematon ja "hankala" juttu. Siispä päätin kirjoittaa omasta 510-T kitistäni aivan rautalanka käyttöohjeistuksen paketin avaamisesta ensimmäisiin höyryihin siltävaralta, että joku muukin kokee tälläisen tarpeelliseksi.
  Yritän pitää simppelinä mutta kattavana, lopussa olevat neuvot perustuvat omiin kokemuksiin sekä foorumilta kerättyyn tietoon

  Haastan samalla muut tekemään omista starttilaitteistoistaan samanlaiset, vaikka oma mieleni ymmärtääkin eGo-T:n toimivan täsmälleen samalla lailla kuin tämänkin, niin joillekkin, etenkin vanhemmille henkilöille on helpompi esittää ohjeita joissa kyseessä ja kuvissa on "just ja sama" laite kun hänellä itsellään on kädessä.

  So hier wii gou sano englantilainen:

  510-T rautalankakäyttöopas by stuikka

  Ensin yleiskuva. Tälläistä löytyy tuon paketin sisuksista. Elikkäs ecigwizardilta tilattu 510-T starter kit sisältäen USB-laturin, 2 x 180mAh automaattiakkua, 1 atomisoijan sekä 5 tankkia joista yksi oli avuliaasti laitettu kiinni laitteeseen, loput hopeanharmaissa muovipakkauksissaan:  Ensimmäinen askel on laittaa toinen akuista lataukseen. Yleinen suositus on ollut, että ensilataus kestäisi n. 10 tuntia eli kannattanee jättää suosiolla yön yli laturiin. Tämä ei ole pakollista, mutta ymmärtääkseni suositus jotta akku saavuttaisi maksimikapasiteettinsa. Laturin merkkivalo kuitenkin syttyy jo 2-3 tunnin jälkeen vihreäksi kertoakseen akun olevan täynnä, mutta kärsivällisyyshän useimmiten palkitaan Alkulataus tehdään vain kerran. Myöhemmin (seuraavilla latauskerroilla) akun voi ottaa pois laturista heti valon näyttäessä vihreää:  Akun latautuessa suosittelen pesemään atomisoijan. Ovat molemmat sitten mukavasti seuraavana päivänä valmiina käyttöön. Atomisoijaan laitetaan tehtaalla säilytystä varten nestettä, joka ei maistu kovinkaan hyvälle höyrystyessään joten tämä kannattaa luonnollisesti pestä pois. Pesu tapahtuu ihan vaan hanasta tulevalla kuumalla vedellä, ei tarvita erillisiä pesuaineita ota atomisoija (ei akkua) käteen ja suuntaa keittiöön tai kylpyhuoneeseen (tankin voi myös huuhdella samalla, niissä ei kuitenkaan yleensä mitään erikoisempia pitäisi olla joten itse en jaksanut nähdä vaivaa ).


  Kuvassa atomisoija sekä yksi tankki korkkeineen. Älä hukkaa tankin korkkia!

  Pistä hanasta kuumaa vettä "maksimipaineella" ja huljuttele atomisoijaa hanan alla puolisen minuuttia. Kannattaa myös laittaa atomisoija "kiinni" hanaan hetkeksi molemmin päin jolloin vesi kulkee paineella sen läpi puhdistaen sisustaa. Kun olet sitämieltä, että atomisoijan sisä- ja ulkopuoli on tarpeeksi puhdas niin ravistele sitä hetkenaikaa jolloin suurimmat vedet tulevat ulos. Vie atomisoija tämän jälkeen kuivumaan yön ajaksi vaikkapa pöydällesi talouspaperin palan päälle mieluiten pystyasentoon, tankkipää alaspäin. Tärkeää on, että atomisoija on kuiva kun se otetaan käyttöön. (Hätäisimmäthän sitten soveltavat niitä hiustenkuivaajia/lämpöpatterin päällä kuivattamista/vastaavia sekin on vaihtoehto.)

  OK. Pöydälläsi pitäisi olla nyt täyteen ladattu akku, pesty atomisoija, e-nestettä sekä yksi tyhjä tankki korkkeineen.

  Seuraavaksi tiputamme suoraan atomisoijaan muutaman pisaran e-nestettä, sillä kuiva atomisoija ei tuota höyryä ja nesteen imeytyminen tankista vie aikansa. Atomisoijan käyttäminen kuivana voi myös rikkoa sen. Ota siis atomisoija, pitele sitä akkuun tulevasta päästä (siitä missä on kierteet ) kiinni, ota toiseen käteesi e-neste pullo ja tiputa viitisen tippaa nestettä atomisoijan tankkipäähän. Yritä osua siihen keskellä olevaan "piikkiin" ja pidä 1-2 sekunnin taukoa tippojen välissä, näin neste kerkeää valua sekä imeytyä edes jonkinverran ja tippojen laskeminen helpottuu Älä hermostu, vaikket osuisikaan siihen piikkiin tai tiputtaisit vahingossa vähän liikaa e-nestettä atomisoijaan. Tämä ei ole rakettitiedettä, pääasia on, että atomisoijassa on jonkinverran e-nestettä. Mielummin liikaa, kuin liian vähän. 4-6 tippaa olen havainnut omassani oikein sopivaksi  Laita tämän jälkeen atomisoija hetkeksi sivuun tuo tankkipää ylöspäin ja ota itse tankki käteesi. Tankin päässä on korkki, joka toivottavasti on vielä tässäkin vaiheessa tallessa. (hukkuu perskuleen helpolla ). Ota korkki pois esimerkiksi kynsien avulla vetäen, lähtee aika helposti. Täytä tankki e-nesteellä. Koska tankki on läpinäkyvä on sinun helppo seurata täytön yhteydessä paljonko nestettä sinne vielä mahtuu. Muista jättää korkkia varten tyhjää tilaa eli älä täytä "piripintaan" tai kohtaat ongelmia yrittäessäsi laittaa korkkia takaisin. (toisinsanoen saat nuo ylimääräiset nesteet sormillesi).  Kun olet täyttänyt tankin, laita sen korkki takaisin kiinni. Ota atomisoija sekä tankki ja laita tankki paikoilleen atomisoijaan. Tässä ei ole kierteitä, menee siis ihan vaan painamalla tankki korkki edellä atomisoijan sisuksiin. Tankin kuuluisi mennä tiiviisti paikoilleen, joten paina se vaan niin syvälle atomisoijaan kun se vain menee ilman äärimmäistä väkivaltaa tämän jälkeen laita atomisoija-tankki-yhdistelmä vielä hetkeksi (5-10min) lepäämään pöydällesi tankki ylöspäin jolloinka e-nestettä valuu tankista atomisoijan imulankaan. Tämä ei ole enää pakollista, mutta itse pelasin varman päälle, kyllä senverran jaksoi odotella

  Ja nyt, vihdoin ja viimein on aika ruuvata akku kiinni atomisoijaan. Akkua ei tule ruuvata kovinkaan kireälle. Hyvä tapa alkuun on esimerkiksi, että pidät akkua vapaasti kämmenelläsi puristamatta ollenkaan ja alat ruuvaamaan atomisoija-tankki yhdistelmää siihen kiinni. Lopetat ruuvaamisen kun akku lähtee pyörimään atomisoijan "mukana" Tuohon oppii sen oikean kireyden jo parin käyttökerran jälkeen. Liian kireälle kiristetty akku estää ilman kiertoa atomisoijaan (e-savuketta käytettäessä ilma kulkeutuu tuosta akun/atomisoijan liitoksesta atomisoijan ja tankin läpi keuhkoihin napaten matkallaan mukaan höyryt ja nikotiinin), se voi myös vaurioittaa akun ja/tai atomisoijan kierteitä. Liian löysällä oleva akku kiertyy hitaasti itsestään irti atomisoijasta jolloinka sähkö ei enää kulje ja laite ei toimi. Oikea kireys on juuri siinä hilkulla, jossa akku ei lähde itsestään irtoamaan.  Laite kasattuna ja nyt onkin sitten aika ensimmäisille höyryille Laita e-savuke suuhusi tavallisen savukkeen tapaan, mikäli laitteesi on kuin minulla eli automaattiakulla varustettu, ei sinun tarvitse tehdä muuta kuin alkaa höyryttelemään. Laite käynnistyy itsestään kun imet sitä ja sammuu itsestään lopettaessasi imemisen. Manuaaliakulla paina akun virtanappi pohjaan vähän ennen imaisua (esimerkiksi kun laitat e-savukkeen pään huulillesi) ja päästä se irti vähän ennen imaisun lopettamista.

  E-savuketta "polttaessasi" pistä kuitenkin vielä merkille, että sitä imetään tavallista savuketta hitaammin ja rauhallisemmin. Vähän samaan tapaan kuin piippua. Missään nimessä ei niinkuin polttaisit tupakkaa kiireessä ("pienillä ja nopeilla" henkäyksillä). Liian nopea imu voi aiheuttaa näissä e-nesteen päätymistä suuhun joka ei tietenkään ole kovinkaan mukava asia Oma tyylini on imeä ensin rauhallisesti suu täyteen höyryä, siirtää se tämän jälkeen keuhkoihin ihankuin tupakoidessa ja puhaltaa hitaaaaaasti ulos, jolloin myös makua ehtii havaitsemaan paremmin.

  Juuri käyttöön otetulla atomisoijalla höyryn määrä ei vielä luultavasti ole myöskään maksimissaan, saat höyrytellä n. yhden tankillisen ennenkuin laite alkaa toimia niinkuin pitääkin. Älä siis huolestu jos ensimmäisillä imaisuilla laitteesta ei tule juurikaan höyryä.

  Tässäkohtaa todettakoon, että tervetuloa höyryttelijöiden joukkoon. Toivottavasti maistuu teikäläisellekkin


  Muutamia mainintoja heitän vielä tästä kyseisestä laitteesta ihan vaan sen pohjalta, mitä etenkin vanhemmat ihmiset ovat ihmetelleet tai kyselleet. Elikkäs vinkkejä ja vianetsintää:

  - Kun ensimmäinen tankki on höyrytelty, voidaan tankki täyttää suoraan uudestaan. Ei ole siis enää tarvetta tiputella atomisoijaan erikseen noita muutamaa tippaa e-nestettä, "tankki täyteen ja menoksi" riittää. Kuitenkin, mikäli haluat vaihtaa e-nesteen makua suosittelen pesemään atomisoijan sekä tankin ja tällöin tulee taas tarvetta tuolle atomisoijan kostuttamiselle ennen käyttöä. Mikäli maut ovat samankaltaisia ei pesemiselle välttämättä ole tarvetta, maku muuttuu tällöin pikkuhiljaa uuden nesteen korvatessa vanhaa atomisoijasta. Mentholista USA-mixiin vaihtaminenkin meni vielä ihan hyvin alkuun maistui pelkältä mentholilta vaikka tankki oli täynnä USA-mixiä, pikkuhiljaa mentholin maku alkoi kuitenkin laimentua ja muutaman tankillisen jälkeen katosi kokonaan. Varaudu kuitenkin tätä tyyliä käyttäessäsi siihen, että joidenkin e-nesteiden makuyhdistelmä ei olekkaan se kaikkein miellyttävin. Ainahan sitä voi tietysti laiskana kokeilla ja pestä värkit jos maistuu liian kauhealta.

  - Tankissa olevassa korkissa on (ja kuuluukin olla) pieni reikä, josta atomisoijan piikki työntyy läpi imemään nestettä tankin sisältä. Tämä ei siis ole vika, eikä tankin kuulu olla "ilmatiivis". Tuo reikä aiheuttaa myös sen, että en suosittele sinua täyttämään tankkeja etukäteen ja laittamaan niitä esim. housuntaskuihin vaikka e-neste on suhteellisen paksua, valuu se silti ajan kanssa ulos tuosta reiästä. Täyttä tankkia kannattaa säilyttää joko kiinni atomisoijassa tai esim. pöydällä pystyssä, korkki ylöspäin. Mikäli reikää ei tankin korkissa näy, ei tästäkään pidä huolestua, sillä sellainen ilmaantuu siihen viimeistään kun tökkäät tankin ensimmäisen kerran kiinni atomisoijaan.

  - Atomisoijasta kuuluva ritinä ja rätinä on myöskin normaalia. Johtuu nesteen höyrystymisestä eikä ole vaarallista, päinvastoin kertoo atomisoijan olevan toimiva

  - Mikäli laitteesta kuuluu imiessä vinkuvaa/kimeää/muutenvain epämääräistä ääntä häiritsevissä määrin siirrä sormesi pois akun ja atomisoijan liitoskohdasta. Mikäli sormesi eivät tukkineet tuota rakoa, kokeile kiertää akkua joko kireämmälle tai löysemmälle (yleensä löysemmälle). Puolellakin millimetrillä voi olla tässä suuri vaikutus. Kokeile erilaisia kireysasteita. Voit myös ottaa akun kokonaan irti ja ruuvata sen takaisin siltävaralta, että välissä on esimerkiksi jotain roskia.

  - Jos laite tuntuu olevan "tukossa" ja normaalin höyrymäärän aikaansaamiseksi saat imeä ns. "posket lommolla" on kyse melkovarmasti siitä, että atomisoija on likainen tai akku on kierretty liian kireälle. Kokeile ensin, ettei kyseessä ole akun ja atomisoijan välinen liitos yllämainitun testaustavan mukaisesti. Mikäli tämä ei auta, pese atomisoija.

  - Jos saat e-nestettä jostainsyystä suuhusi höyrytellessä imet laitetta luultavasti liian lujaa, tankki on rikki tai laite vuotaa (vuodoista alempana). Pyyhi tankin pää kuivaksi ja koita höyrytellä rauhallisempaan tahtiin. Mikäli ongelma toistuu jatkuvasti, kokeile vaihtaa tankkia. Mikäli tämäkään ei auta eikä kyseessä ole laitteiston vuotaminen, etsi foorumilta lisäohjeistusta

  - Jos laite vuotaa akun ja atomisoijan välistä, ota akku välittömästi irti ja kuivaa sen liitin esim. talouspaperilla. Pese atomisoija. Tämä on omien kokemusten mukaan harvinaista, mutta kerran olen tässäkin onnistunut, tosin tiputtamalla liikaa e-nestettä atomisoijaan testaillessani jokatapauksessa syy on lähes poikkeuksetta siinä, että atomisoijaan päätyy liikaa nestettä. Tarkista, että tankissa on korkki paikallaan, korkin reikä ei ole venynyt puolen korkin kokoiseksi ja että tankissa ei ole halkeamia. Mikäli nämä eivät auttaneet, etsi tältä foorumilta lisäohjeita

  - Jos laite vuotaa atomisoijan ja tankin välistä (satunnaisesti tapahtuessa normaalia) ota tankki irti, pyyhi sekä atomisoijan, että tankin ulkokuori kuivaksi ja tarkista, että tankki sekä sen korkki ovat ehjiä ja ennenkaikkea että korkki on tiiviisti paikoillaan ja laita tankki tiiviisti takaisin atomisoijaan. Vuoto voi johtua myös kuluneesta tankista, joten mikäli tuo uudelleenkiinnittäminen ei auta, kokeile vaihtaa tankkia. Tankin reunus kuluu pikkuhiljaa hankautuessaan atomisoijan metallireunaa vasten joten on normaalia, että vanha tankki saattaa päästää hieman nesteitä ulos tuosta raosta. Näissä on myös ollut valmistusvikoja, joten tankin vaihto voi auttaa vaikka kyseessä olisi "iskemätön" tankki.

  - Jos höyry alkaa maistumaan "kitkerälle" tai palaneelle, atomisoijasi on joko (testausjärjestyksessä): 1. kuiva, 2. likainen tai 3. käyttöikänsä lopussa.
  Tämän tapahtuessa kokeile ensimmäisenä tiputtaa 2-3 tippaa e-nestettä suoraan atomisoijaan, mikäli palaneen maku hävisi oli kyse atomisoijan kuivuudesta. Varmista, että tankissa on nestettä ja että se on kunnolla kiinni (ota vaikka irti ja laita takaisin). Tämän jälkeen säilytä laitetta hetken aikaa tankki ylöspäin pystyssä. Toinen tapa on imeä laitetta muutaman kerran voimakkaasti ilman virtaa. Automaattiakun ollessa kyseessä ruuvaa akku irti, manuaalilla ole vain painamatta nappia. Tämä siirtää e-nestettä tankista atomisoijaan nopeammalla tahdilla, varo kuitenkin ettet saa e-nestettä suuhusi asti.

  2. Mikäli kohta 1. ei auttanut atomisoijasi saattaa olla likainen. Atomisoijaa suositellaan pestäväksi n. kerran viikossa edellämainitulla tavalla vesihanan alla mikäli pelkkä vesihanan alla puhdistaminen ei enää riitä toiminnan palauttamiseksi, kannattaa lukea täältä foorumeilta vielä tarkempia puhdistustapoja. Näitä ovat mm. atomisoijan keittäminen kiehuvassa vedessä sekä atomisoijan purkaminen "kuivapolttoa" varten ja uudelleen kasaaminen.

  3. Atomisoijan normaali käyttöikä on n. 1-3 kuukautta. Mikäli höyryntuotto on kovasti huonontunut, höyry maistuu palaneelta tai atomisoija toimii muutenvain huonosti eikä puhdistaminenkaan enää auta, on atomisoija yksinkertaisesti uusittava.

  Kommenteista poimitut vinkit:

  Lainaus Alkuperäinen postaaja jalippo Näytä viesti
  Pienen kikan ohjeeseen voisi vielä lisätä, eli kun tankin lykkää kiinni atoon, niin katsoo että tankin sivuilla olevat viisteet (imuilma-aukot) ovat samalla kohtaa kuin Aton pohjalla (sivuissa olevat) ilmareiät. Tällä varmistetaan paras virtaus ja liian suuren alipaineen kehittyminen tankkiin, joka voi aiheuttaa yllätysvuodon.. =)

   
   
 2. #2

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Tässä seuraavan kisan aihe...

  Suomenkieliset rautalanka käyttöohjeet.

  Oman alueensa kyllä tarvitsee, jos yhtä hyvin tehtyjä oppaita saadaan lisää..

  E-Power
  Provari
  eGo
  LavaTuubi
  Apex
  (vaikkei noissa patterihärpättimissä varmaan paljoa ole ihmeteltävää, ja jos sellaisen hankkii, niin veikkasin tietotason olevan astetta korkeammalla).

  Itselleni ei käyttöä, mutta hieno on ohjeistus stuikka o/
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 3. #3

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Hmm jostainsyystä tämä päätyi Yleisen keskustelun puolelle, vaikka piti mennä tuonne Sähkötupakkakeskusteluun. Joku voisi siirtää?

  EDIT: Kiitos!

   
   
 4. #4
  HöyryPoliisi luuponen's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Sijainti
  Steamland Yard
  Viestit
  3,620

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  hieno opas, kiitos tästä stuikka katellaan jos näitä joku tekee lisää niin kasataan yhteen nippuun ja tahmaksi. tms.

  Palautetta : "Eli Luuponenhan sun käyttäjänimi oli/on millä f....ing ilveellä voit väittää noin oikeesti tekisi mieleni itse vääntää jostain paikasta eli korjaa virheesi ja myönnä että olet väärässä.
  "

   
   
 5. #5
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kaarina
  Viestit
  1,043

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Hieno ohje, ei synny ihan pienellä vaivalla tuollainen!

  Näille voisi tosiaan perustaa ihan oman alueensa, tarkoitan siis vastaavaa kuin etusivulla olevat "Sahkötupakka", "Hankkiminen", "Tee-se-itse" jne.

  Sinne vaan sitten tupakin/modin/tekniikan/jne. mukaan nimettyjä säikeitä.

  Tietysti vinkkejä löytyy jotakuinkin jokaisen säikeen alta, mutta tulisipa ainakin toimivia perusohjeita hiljalleen samaan paikkaan. Jos ohjeen kirjoittaja vielä jaksaa, niin kommenttien perusteella päivittäminen tarpeen mukaan olisi hyvä juttu.

  Ja vielä kun saisi itsensä aktivoiduksi...

  -V

   
   
 6. #6

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Todella mahtava teko melko uudelta höyryttelijältämme ,isokäsi sinulle kun tuon teit . Se selventää todellakin hyvin muillekkin tuleville höyryttelyn aloittajille miten tuon mallin käyttöön otto sujuu helposti hyvillä ja selkeillä ohjeilla

   
   
 7. #7
  Höyrypää

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tuusula
  Viestit
  634

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Lainaus Alkuperäinen postaaja luuponen Näytä viesti
  hieno opas, kiitos tästä stuikka katellaan jos näitä joku tekee lisää niin kasataan yhteen nippuun ja tahmaksi. tms.
  Alkuperäistä olisi aika helppo laajentaa, jos stuikka vain viitsii ryhtyä projektiin. Tuossa on niin loistava alku, että yhtenäisellä tyylillä kirjoitettuna se todella kannattaisi laajentaa koskemaan mahdollisimman monta perusmallia ja ehdottomasti tahmata. Voin itse lähettää kuvia eGoista ja 510 vanumallista tarpeen mukaan.

   
   
 8. #8
  HöyryGuru Jalippo's Avatar

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  5,380

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Loisto-ohje aloittelijalle!! Aion ohjeistaa uudet innokkaat vapottelijat lukemaan tämän ensin, niin ei tarvitse itse jokaista asiaa näyttää kädestä pitäen, vaikka senkin mielelläni teen! On tätä ilosanomaa meinaan niin hieno viedä eteenpäin...

  Pienen kikan ohjeeseen voisi vielä lisätä, eli kun tankin lykkää kiinni atoon, niin katsoo että tankin sivuilla olevat viisteet (imuilma-aukot) ovat samalla kohtaa kuin Aton pohjalla (sivuissa olevat) ilmareiät. Tällä varmistetaan paras virtaus ja liian suuren alipaineen kehittyminen tankkiin, joka voi aiheuttaa yllätysvuodon.. =)

   
   
 9. #9

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Ensimmäiseksi kiitosta kaikille ei tuon kirjoittamiseen oikeesti kauheen pitkään mennyt.

  Lainaus Alkuperäinen postaaja vps Näytä viesti
  Tietysti vinkkejä löytyy jotakuinkin jokaisen säikeen alta, mutta tulisipa ainakin toimivia perusohjeita hiljalleen samaan paikkaan. Jos ohjeen kirjoittaja vielä jaksaa, niin kommenttien perusteella päivittäminen tarpeen mukaan olisi hyvä juttu.
  Tätä oisi tarkoitus ainakin yrittää, en vanno että aktiivisesti pystyn mutta kokeillaan

  Lainaus Alkuperäinen postaaja ko2610 Näytä viesti
  Lainaus Alkuperäinen postaaja luuponen Näytä viesti
  hieno opas, kiitos tästä stuikka katellaan jos näitä joku tekee lisää niin kasataan yhteen nippuun ja tahmaksi. tms.
  Alkuperäistä olisi aika helppo laajentaa, jos stuikka vain viitsii ryhtyä projektiin. Tuossa on niin loistava alku, että yhtenäisellä tyylillä kirjoitettuna se todella kannattaisi laajentaa koskemaan mahdollisimman monta perusmallia ja ehdottomasti tahmata. Voin itse lähettää kuvia eGoista ja 510 vanumallista tarpeen mukaan.
  kaverille juuri saapui eGo-T starterkit, ajattelin sitä lainata hetkeksi tätä projektia varten vanumalleista/cartoista ei ole vielä yhtään omakohtaista kokemusta niin vähän hankala kirjoitella niistä.. tietysti teorian puolelta mitä on lukenut täältä, mutta silloin saattaapi tulla virheitä. Mielummin hankin tuollaisenkin jostain käsiini enkä lähde pelkän mutun pohjalta kirjoittamaan

  Lainaus Alkuperäinen postaaja jalippo Näytä viesti
  Loisto-ohje aloittelijalle!! Aion ohjeistaa uudet innokkaat vapottelijat lukemaan tämän ensin, niin ei tarvitse itse jokaista asiaa näyttää kädestä pitäen, vaikka senkin mielelläni teen! On tätä ilosanomaa meinaan niin hieno viedä eteenpäin...

  Pienen kikan ohjeeseen voisi vielä lisätä, eli kun tankin lykkää kiinni atoon, niin katsoo että tankin sivuilla olevat viisteet (imuilma-aukot) ovat samalla kohtaa kuin Aton pohjalla (sivuissa olevat) ilmareiät. Tällä varmistetaan paras virtaus ja liian suuren alipaineen kehittyminen tankkiin, joka voi aiheuttaa yllätysvuodon.. =)
  Kiitos! Ja lisätään vinkkeihin. Itse en tuon merkitystä ole hyllä huomannut, muutamaan kertaan kokeilin ja höyryttelin yhden tankillisen ensin nuo "siivekkeet" vinkkisi mainitsemalla tavalla - ei vuotoja saati muutakaan epänormaalia. Ja sitten tankin täytön yhteydessä käänsin tuon just silleen väärin ei vuotoja. ehkä kuivui hieman nopeammin? en osaa sanoa. Jokatapauksessa ehkä siitä on jollekulle apua jos laitteistossa on jotain vikaa, ehjän toimintaan ei ainakaan tuntunut vaikuttavan millään tasolla.

   
   
 10. #10
  HöyryGuru Jalippo's Avatar

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  5,380

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Saattaa olla että tuo on tärkeämpää eGo-T mallin, kuin tämän kanssa, mutta tuskin siitä haittaakaan ole. Kevyesti päättelemällä voisi tulkita että siivet "väärässä" asennossa aiheuttaa suuremman alipaineen tankkiin - lientä tulee reilummin vastukselle ja tankki kuivuu nopeammin, mutta näyttää tuo ato olevan niin sopivasti suunniteltu että ehtii höyrystämään kaiken kunnialla, eikä ylivuotoja tule?

   
   
 11. #11
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  06/2011
  Viestit
  192

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Höyryt Stuikalle!

  Aivan loistavat ohjeet ja varmasti auttavat monia uusia höyryttelijöitä pääsemään alkuun tässä hommassa.

   
   
 12. #12
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  10/2011
  Viestit
  118

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Tuhannesti kiitos näistä ohjeista! Totaalisena keltanokkahöyryttelijänä tämä valaisi minulle paljon.
  &quoton't follow leaders, watch your parkin' meters."
  -Bob Dylan-

   
   
 13. #13

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Lainaus Alkuperäinen postaaja lvjh Näytä viesti
  Tuhannesti kiitos näistä ohjeista! Totaalisena keltanokkahöyryttelijänä tämä valaisi minulle paljon.
  Hyvä jos oli hyötyä

   
   
 14. #14
  JaaGeRMaisTeR
  Vieras

  Vs: Peruskäyttöoppaat

  Tämä hyvä ketju Lisää ohjeita vaan muistaki tyyleistä

   
   
 15. #15

  Vs: Peruskäyttöopas 510-T

  Muutin otsikon siltävaralta jos näille saadaan se oma alueensa, olisin ainakin valmis kirjoittamaan lisää ohjeita sitämukaa kun noita laitteita saan käsiini

   
   
 16. #16
  JaaGeRMaisTeR
  Vieras

  Vs: Peruskäyttöopas 510-T

  Lainaus Alkuperäinen postaaja stuikka Näytä viesti
  Muutin otsikon siltävaralta jos näille saadaan se oma alueensa, olisin ainakin valmis kirjoittamaan lisää ohjeita sitämukaa kun noita laitteita saan käsiini
  Hienompi homma ja kannattaa kysellä myös muilta kuvia ja neuvoja jos ny tulee jotain laitteistoa mitä ei tullu eikä kannata hankkia... Esim ny clearot joihin kenenkää kannata haaskata rahoja :P

   
   
 17. #17

  Vs: Peruskäyttöopas 510-T

  Lainaus Alkuperäinen postaaja JaaGeRMaisTeR Näytä viesti
  Lainaus Alkuperäinen postaaja stuikka Näytä viesti
  Muutin otsikon siltävaralta jos näille saadaan se oma alueensa, olisin ainakin valmis kirjoittamaan lisää ohjeita sitämukaa kun noita laitteita saan käsiini
  Hienompi homma ja kannattaa kysellä myös muilta kuvia ja neuvoja jos ny tulee jotain laitteistoa mitä ei tullu eikä kannata hankkia... Esim ny clearot joihin kenenkää kannata haaskata rahoja :P
  Oon vähän silläkannalla että kirjottelen noita oppaita vaan sellasista laitteista joihin olen ite tutustunu ettei tule vahingossa annettua väärää tietoa mutupohjalta paljon helpompi kun on itse nähnyt laitteen ja käyttäny sitä jonkinaikaa vrt. kuvista hahmotella sitä käyttöjärjestystä ja niitä pieniä asioita joita siihen voi liittyä.. esim. eGossahan tankista kuuluu naksahdus kun sen painaa paikoilleen, näin olen ymmärtänyt? tälläisiä asioita ei pelkistä kuvista saa selville vaikka niitä minulle lähettäisikin

  Senverran sanottakoon, että ainakin eGo-T:hen ja tavalliseen 510 malliin minulla on mahdollisuus kaveriporukan kautta tutustua, eli näistä saan kirjoitettua ainakin oppaat luultavasti ensiviikolla. Ajattelin myös (kunhan budjetti suo ) tilailla ainakin cartoja ja eGo-T molemman tyyppisiä atoja. Clearoihin en näillänäkymin aio koskea :P ja saahan näitä muutkin kirjoitella jos vaan laitteistoa löytyy, esim juuri niitä clearoja

   
   
 18. #18
  Höyrykone jarif's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,697

  Vs: Peruskäyttöopas 510-T

  Lainaus Alkuperäinen postaaja stuikka Näytä viesti
  esim. eGossahan tankista kuuluu naksahdus kun sen painaa paikoilleen, näin olen ymmärtänyt? tälläisiä asioita ei pelkistä kuvista saa selville vaikka niitä minulle lähettäisikin
  Uutena kuuluu, mutta kunhan se on muutaman kerran tökätty paikalleen, niin ei enää kuulu. Ainakaan mulla
  Kauppiaan kaveri: https://www.bitwell.biz
  Lähetetty minun Apple läppäristä ilman mitään vitun tupakkia.

   
   
 19. #19

  Vs: Peruskäyttöopas 510-T


   
   
 20. #20
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Vähäkyrö
  Viestit
  6

  Vs: Peruskäyttöopas 510-T

  tulikohan kaikki mitä piti?
  aivan niinkuin jotain puuttuisi aloituspakkauksesta.............

  kertokaahan viisaammat
  litkut näyttäisivät olevan oikeat

  edit:
  siis pakkaushan oli tämä:
  http://www.ecigwizard.com/shop/fi/al...e-510-kit.html

  ja toinen akku on laturissa latauksessa
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat

   
   
Sivu 1 / 4 1234 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Muut peruslaitteet

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •