Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 35

Aihe: Totuus nikotiinista

 1. #1

  Totuus nikotiinista

  Nikotiinia tunnutaan aina pidettävän vain pelkästään riippuvuutta ja haittoja aiheuttavana aineena. Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää, nikotiini mm.
  • Parantaa muistia
  • Auttaa polttamaan rasvaa
  • Parantaa kognitiota

  Ellei analogiset olisi pilanneet nikotiinin mainetta, niin luulenpa että sitä pidettäisiin nykyään lähinnä hyödyllisenä nootropiinina/rasvanpolttajana

  Lisää hyödyistä ja haitoista voit lukea täältä.

  Miten höyryttelyyn siirtyminen on vaikuttanut riippuvuuteenne? Itselläni pakottava tarve saada lisää on hävinnyt kokonaan, myös "polttelun" vaikutukset ovat täysin erilaiset. Epäilenkin että nikotiini yksinään ei aiheuta kovinkaan pahaa riippuvuutta. Analogisten harmala-alkaloidit (MAOI) + n muuta ainetta toimien nikotiinin kanssa synergiassa ovatkin sitten asia erikseen

   
   
 2. #2
  Höyrypää lassesamuli's Avatar

  Liittynyt
  05/2013
  Sijainti
  Vaasa
  Viestit
  642
  Monet kuuluisat taiteilijat on tupakkamiehiä/naisia. Kuuntelin taannoin Joe Roganin podcastia ja hän kertoi nikotiinin tehostavan luovuutta ja viittasi puheissaan kuuluisiin kirjailijoihin.
  Spoileri!   
   
 3. #3
  Jaa enpä tiedä että vaikuttaako se sitten toiseen suuntaan, ja varmasti savuttomiakin suuria taiteilijoita löytyy, mutta itte kun alan kitaralla uutta biisiä säveltää niin kyllä nikotiinintarve on vähintään samaa luokkaa kuin ryypätessä. Jos hetkeksikin toinen käsi vapautuu nii yhdet imut joka välissä, mietintätuokiot sitten aivan ketjuun nenästä ulos kun samaan aikaan vedetään uutta poskeen.

   
   
 4. #4
  Höyrykonkari Jason666's Avatar

  Liittynyt
  03/2013
  Sijainti
  KouvolaPunx
  Viestit
  398
  Sama juttu kun Juzzilla. Kun jotai alkaa kitaralla/bassolla vääntämään ni kyllä siinä nikotiinia kuluu.
  Kaikkein pahin jos alkaa sanotuksia tekemään. Siinä on pakko imeä ketjussa samalla kun miettii sanavalintoja jne.


  MKHC
  KooMa
  Loud, Proud... and Punk as Fuck!

   
   
 5. #5
  Lainaus Alkuperäinen postaaja lassesamuli Näytä viesti
  Monet kuuluisat taiteilijat on tupakkamiehiä/naisia. Kuuntelin taannoin Joe Roganin podcastia ja hän kertoi nikotiinin tehostavan luovuutta ja viittasi puheissaan kuuluisiin kirjailijoihin.
  Joe Rogan

  Itsekin putkessa vedän kun jotain runsaasti aivotyötä vaativaa hommaa pitää tehdä.

   
   
 6. #6
  Höyryttelijä ministeri's Avatar

  Liittynyt
  07/2013
  Sijainti
  HKI
  Viestit
  88
  Lainaus Alkuperäinen postaaja [B
  Miten höyryttelyyn siirtyminen on vaikuttanut riippuvuuteenne?[/B] Itselläni pakottava tarve saada lisää on hävinnyt kokonaan, myös "polttelun" vaikutukset ovat täysin erilaiset. Epäilenkin että nikotiini yksinään ei aiheuta kovinkaan pahaa riippuvuutta. Analogisten harmala-alkaloidit (MAOI) + n muuta ainetta toimien nikotiinin kanssa synergiassa ovatkin sitten asia erikseen
  Itsellä vasta kuudes viikko vapottelua menossa. Jännä nähdä pääseekö tosiaan pakonomaisuudesta pois, toistaiseksi on kyllä kasvanut sähkörööki handuun kiinni. Osa on myös varmaan uutuudenviehätystä ja iloa siitä, että viitsii pitjkästä aikaa sisätiloissakin vedellä sauhuja.

  Ainakin sellaisen olen tässä havainnut, että noi maut on tulleet yllättävän tärkeiksi. Alkuun halusin vain tupakan makuista nestettä. sit kun kokeilin muita makuja, on alkanut kuin itsestään nikotiininpitoisuuden vähentäminen. Olenkin sen ajatellut vähentää mahdollisimman alas ihan siltäkin varalta, että jos tää touhu kielletään/vaikeutetaan tulevaisuudessa, niin ei tarttis ainakaan palata analogiseen. Epäilen myös, että jos koko sähkörööki otetaan joidenkin lupien tai äärimmillään reseptien alle, niin järin vahvoja pitoisuuksia tuskin suositaan ja myydään...

   
   
 7. #7
  Tähän on nyt kyllä pakko kommentoida että älysinpä vasta nyt miksi tuo meikäläisen juissinkulutus heittelee. jos löhöttää niin ei tuu paljoa imeskeltyä mutta kun rupeaa tekemään jotain mikä edellyttää paneutumista niin kuuppa huutaa nikotiinia.

  Ja nyt kun oikein tarkkaan miettii niin olen näköjään kehittänyt jonkun keskittymis ajattelu nikotiini kolminaisuuden. Tarkemmin kun mietin niin ne harvat hetket kun saa aikaa itelleen ja syventyy johonkin niin höyryttely muuttuu ketjuluontoiseksi.


   
   
 8. #8
  Höyrykonkari Wept's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  186
  Itsekin huomannut ainakin tuon, kun oikeesti jotain tekee, niin sitä nikotiinia menee.
  Itse teen freelancena nettisivuja aina silloin tällöin, ja kun niitä tekee, menee helposti nestettä tuplasti päivän aikana.

  Mutta toisaalta ihan sohvalla kun löhöttelee, niin onhan toi keppi juurtunut käteen silloinkin

   
   
 9. #9
  Joo tulee kyllä jatkuvasti otettua parit sauhut Liian helppoa kun ei tartte ulos raahautua.

   
   
 10. #10
  Itsellä oli tuon röökin kanssa että sitä imi melkein vartin välein sen pötkön vaikkei ois oikein maistunukkaan mutta piti vaan imeskellä kun olevinaan teki mieli, tällä sähkösellä se jää siihen että ne 3-5 imut ja taas hetki mennään =)


   
   
 11. #11
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Juu ja jos on valmistumaisillaan tekemään jotain, höyryä huutaa.. Eli on menossa paikkaan missä ei voi höyrytellä niin tulee tarve höyrytellä etukäteen. Toki tilanne oli tupakan kanssa vielä pahempi. Tuo tarvee tulee periaatteessa kielloista ja hyväksyttävyydestä. Esim lentokoneeseen mennessä piti etsiä tupakkakoppia sen takia kun tietää tupakoinnin lennolla olevan kielletty. Vaikkei olisi edes tarvetta nikotiinille niin tarve tulee koska tietää että se on pian kiellettyä. Vähän kuin yrittäisi syödä varastoon ellei hetkeen tule saamaan ruokaa. Siinä ei ehkä ole kyse todellisesta tarpeesta vaan faktasta että sitä koettaa hamstrata varastoon jotain minkä tiedostaa pian kiellettävän.

   
   
 12. #12
  Vanhana masokistina ja nihilistinä oon nyt ruvennu tarkotuksella jättämään kylä ja kauppareissujen ajaks tuota putkee kotio, koittanu totuttaa kroppaa ajatukseen että kotona istuessa on ihan joutavaa aikaa sitten höyrytellä,tosin jos koko ilta pitää istua ni sitten putki lähtee messiin.


   
   
 13. #13
  Jostain terveyskirjasta aikoinaan "opin", että nikotiini vahvistaisi masennusta ja ahdistusta. Kummasti vaan on jotenkin nyt olotila rauhottunut höyryttelyn myötä eikä tarvitse jokaisesta pienestäkin jutusta ahdistua. Lieköhän sitten, että tupakoidessa oli aina takaravoissa ajatus, että tämä pitäis lopettaa, joka sitten lisäsi jotenkin yleistä ahdistustasoa. Välillä tuntee melkein samaa euforiaa kuin aikoinaan, kun onnistuin kuukaudeksi lopettamaan röökauksen seinään.

  Mutta juu, aika ketjussa tulee välillä vapoteltua jos joutuu johonkin oikein kunnolla keskittymään.

   
   
 14. #14
  Hmm... en itse kyllä moista ole huomannut vaikka on aika monet liemet uitu läpi, tosin masennus tuntu olevan vielä vaikeempi pala niellä ilman röökiä,niinkuin kaikki paskat asiat.

  Tuon allekirjoitan että röökätessa oli aina se fiilis että tää ei oo hyvä juttu ja tekee pahaa kropalle mut jotenki valkkas aina sen helpoimman vaihtoehdon ja imi käärylettä ja oli mietteissään. Tosin meikäläisellä on tuo nikotiini toiminu aina ns rauhottajana ja ne pätkät kuukaudet / vuodet mitä olin polttamatta pinna oli niin tiukalla että korvissa soi.

  Sen röökäämisen kun lopetti ni olihan siinä riemu että kello käy savutonta elämää mutta kyllä se mielessä pyöri, paljon. tän höyryttelyn kun sai opeteltua ni on hetkiä kun tekis mieli maistaa tai polttaa koko körssi mutta sen tietää,maistuu paskalle ja ei se enää oo niin hyvä kuin tämä taikasauva sähköisine komponentteineen.


   
   
 15. #15
  Mulla on vaan melkosen pahojakin ahdistusvaiheita ollut, ainakin joskus parikymppisenä jaksoi ahdistaa eriasteisesti kaikki ampiaisista täyteen bussiin. Siihen sitten vielä tupakkayskä päälle ja ajatuksethan oli välillä, että "se on keuhkosyöpä nyt". Kenties jonkinasteista taudinpelkoa tjsp, ei koskaan diagnosoitu. Kyllähän se siitä iän myötä asettui, mutta höyryttelyn myötä katosi käytännössä kaikki ylimääränen ahdistus. Ainakin luulisin. Tosin tilalle tuli pienenä murheenaiheena se, että josko tämä touhu kielletään täysin niin mikäs sitten eteen. Mutta nyt aikani harrastettua olen tajunnut, että ei tätä minulta voida pois ottaa mitenkään. Vaikka sitten nicorettea likoomaan glyseroliin, jos ei muu auta!

  Ei voi tosiaan höyryttelyllä lopettamista mitenkään verrata muihin konsteihin, joissa se rööki pyöri mielessä vähän väliä. Saattaa olla osasyynä siihen miksei jotkut tätä touhua edes laske tupakoinnin lopettamiseksi, kun menee niin kovin helposti. Tosin se, että tupakoinnin lopettamisen uskotaan olevan hirvittävän vaikeeta taitaa olla tupakkayhtiöiden salakavala juoni. Eihän sitä nyt uskalla edes yrittää lopettaa, jos muksusta asti on kuullut, että tupakointi koukuttaa vahvemmin kuin heroiini.

  Mitähän lie täällä taas höpöttelen.

   
   
 16. #16
  I feel you man =) Ei nuo hommat mee ohi muuten kun vakuutat vaan ittes et kaikki on ok. ei o ehken maailman helpoin asia mutta sillä se minulla lähti, reippaasti vaan kohtaamaan omat pelot, ei kaikkee kerralla mutta sillälailla että aina ylittää odotuksensa.

  Ja elä suotta huoli,on sitä maailmanlopun pelkoo kaikissa ihmisissä, vahvimmat myöntää ja heikoimmat kieltää


   
   
 17. #17
  Höyrykone Barole's Avatar

  Liittynyt
  11/2012
  Sijainti
  Kauhava
  Viestit
  5,059
  Tuttua. Meikäläistä ahdistaa jos joku tavara ei oo siellä missä pitää. Nytkin osaisin sokkona nypätä muuttokuormasta just sen nyssäkän missä on rosterinen ming-tippi yms. Sen lisäksi nämä perinteiset ovi lukossa/uuni/jääkaapin ovi/yms. Keilailu, vieraat paikat, vieraat ihmiset, virkavalta, laskut, pieninkin epävarmuus tai tunne etten hallitse tilannetta. Virheen/mokan tekeminen. Tulevaisuus seuraavan päivän tuolla puolen. Jne. Sori ot, hoksasin vaan etten oo ainoa. Nytkin ahistaa ja vituttaa julmetusti kun pitäis apteekista hakia seuraava satsi masennuslääkkeitä ja käydä lääkärillä että fiksataan tuo ahdistukseen tarkoitettu lääke. Kun ei kehtaisi sanoa että tarvin reilusti vahvemman annoksen, ties minä narkkarina se mua pitää...
  Do or do not, there is no Barole.   
   
 18. #18
  Höyrypää Jan178's Avatar

  Liittynyt
  07/2012
  Sijainti
  Rovaniemi
  Viestit
  410
  Uskaltaisin väittää että tupakka on kuin tutti lapselle, tuttu, turvallinen ja rauhoittava. Helpottaa siten ahdistuksia, ehkä jopa masennustakin jossain määrin. BTW, missään en ole nähnyt röökattavan saati sitten itse körssiä kiskonut yhtä paljon kuin mentaalihospitaalin, jonne masennus minut joskus vei, tupakkakopissa. Saattoi tosin yleinen tekemisen puutekin sinne ajaa. Siis sinne tupakkakoppiin, osastolla olin syvemmistä syistä.

  Silloin joskus kun tuli vielä tupakoitua (ai hitto että tuo kuulostaa kivalta) niin olihan se yhtä helvettiä jos tiesi ettei mahdollisuutta savuihin ole vaikkapa kahteen tuntiin. Hillittömät nikkikset samantien, sormien pistelyä ja mahankiertoa. Eikä auttanut jos koitti polttaa "varastoon". Höyryillä tuota muuten ei tapahdu, ja vaikka kotona ja ulkotiloissa tulee höyryttyä lähes nonstoppina niin neljäkin tuntia saattaa mennä ennenkuin nikotiinia alkaa kaipailla.
  Olisin valmis allekirjoittamaan väitteen tupakan muista riippuvuutta aiheuttavista ainesosista, siihen päälle sitten järjetön psyykkinen riippuvuus.
  Tuo pitää minunkin kohdalla paikkansa että jos sattuu ihan intensiivisesti jotain tekemään niin silloin kuluu niksaa ihan huolella. Liekö fyysistä vai psyykkistä, kyllä se piru vain auttaa keskittymisessä.

  Olen minäkin alkanut sisäistää ettei joka kauppareissulle tarvi ottaa vara-akkuja, varakartoja ja nestepulloa, ehkä koittaa päivä kun lähdettyä huomaan ettei woo olekaan taskussa ja jatkan matkaa...

   
   
 19. #19
  Kyllä äijät on pakko olla aivan samaa mieltä, ja "mukava" huomata että on täällä muillakin olemisensa kanssa ongelmia. Ja mikä vielä parempaa että niistä on päästy ainakin jossain määrin yli.

  Tuo röökin koukuttaminen, nikotiini koukuttaa kyllä mutta joku muu paska siellä on mikä pistää ihmiset huutoitkua repimään kun on nortit loppu, onneks on lähes kokonaan tuo tupakanhimo hellittäny.


   
   
 20. #20
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Naamapeikko Näytä viesti
  Jostain terveyskirjasta aikoinaan "opin", että nikotiini vahvistaisi masennusta ja ahdistusta. Kummasti vaan on jotenkin nyt olotila rauhottunut höyryttelyn myötä eikä tarvitse jokaisesta pienestäkin jutusta ahdistua.
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Jan178 Näytä viesti
  Uskaltaisin väittää että tupakka on kuin tutti lapselle, tuttu, turvallinen ja rauhoittava. Helpottaa siten ahdistuksia, ehkä jopa masennustakin jossain määrin. BTW, missään en ole nähnyt röökattavan saati sitten itse körssiä kiskonut yhtä paljon kuin mentaalihospitaalin, jonne masennus minut joskus vei, tupakkakopissa. Saattoi tosin yleinen tekemisen puutekin sinne ajaa. Siis sinne tupakkakoppiin, osastolla olin syvemmistä syistä.
  Nikotiinin metaboliitti kotiniini on nootropiini sekä antipsykootti. Sitä on myös myyty Scotine nimellä masennuslääkkeenä. Joten ei ihme jos hospitaalissa analogiset kärysi tauotta

  Moni varmasti itselääkitsee masennustaan ja/tai muita oireitaan polttamalla ja tästä syystä lopettaminen on erittäin vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Nikotiini kun ei ole ainoa auttava substanssi, harmala-alkaloidit omaavat myös antidepressiivisiä vaikutuksia.

   
   
Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Terveys-, lakiasiat, uutisointi ja matkustus

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •