Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 35

Aihe: Totuus nikotiinista

 1. #1

  Totuus nikotiinista

  Nikotiinia tunnutaan aina pidettävän vain pelkästään riippuvuutta ja haittoja aiheuttavana aineena. Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää, nikotiini mm.
  • Parantaa muistia
  • Auttaa polttamaan rasvaa
  • Parantaa kognitiota

  Ellei analogiset olisi pilanneet nikotiinin mainetta, niin luulenpa että sitä pidettäisiin nykyään lähinnä hyödyllisenä nootropiinina/rasvanpolttajana

  Lisää hyödyistä ja haitoista voit lukea täältä.

  Miten höyryttelyyn siirtyminen on vaikuttanut riippuvuuteenne? Itselläni pakottava tarve saada lisää on hävinnyt kokonaan, myös "polttelun" vaikutukset ovat täysin erilaiset. Epäilenkin että nikotiini yksinään ei aiheuta kovinkaan pahaa riippuvuutta. Analogisten harmala-alkaloidit (MAOI) + n muuta ainetta toimien nikotiinin kanssa synergiassa ovatkin sitten asia erikseen

   
   
 2. #2
  Höyrypää lassesamuli's Avatar

  Liittynyt
  05/2013
  Sijainti
  Vaasa
  Viestit
  642
  Monet kuuluisat taiteilijat on tupakkamiehiä/naisia. Kuuntelin taannoin Joe Roganin podcastia ja hän kertoi nikotiinin tehostavan luovuutta ja viittasi puheissaan kuuluisiin kirjailijoihin.
  Spoileri!   
   
 3. #3
  Jaa enpä tiedä että vaikuttaako se sitten toiseen suuntaan, ja varmasti savuttomiakin suuria taiteilijoita löytyy, mutta itte kun alan kitaralla uutta biisiä säveltää niin kyllä nikotiinintarve on vähintään samaa luokkaa kuin ryypätessä. Jos hetkeksikin toinen käsi vapautuu nii yhdet imut joka välissä, mietintätuokiot sitten aivan ketjuun nenästä ulos kun samaan aikaan vedetään uutta poskeen.

   
   
 4. #4
  Höyrykonkari Jason666's Avatar

  Liittynyt
  03/2013
  Sijainti
  KouvolaPunx
  Viestit
  398
  Sama juttu kun Juzzilla. Kun jotai alkaa kitaralla/bassolla vääntämään ni kyllä siinä nikotiinia kuluu.
  Kaikkein pahin jos alkaa sanotuksia tekemään. Siinä on pakko imeä ketjussa samalla kun miettii sanavalintoja jne.


  MKHC
  KooMa
  Loud, Proud... and Punk as Fuck!

   
   
 5. #5
  Lainaus Alkuperäinen postaaja lassesamuli Näytä viesti
  Monet kuuluisat taiteilijat on tupakkamiehiä/naisia. Kuuntelin taannoin Joe Roganin podcastia ja hän kertoi nikotiinin tehostavan luovuutta ja viittasi puheissaan kuuluisiin kirjailijoihin.
  Joe Rogan

  Itsekin putkessa vedän kun jotain runsaasti aivotyötä vaativaa hommaa pitää tehdä.

   
   
 6. #6
  Höyryttelijä ministeri's Avatar

  Liittynyt
  07/2013
  Sijainti
  HKI
  Viestit
  88
  Lainaus Alkuperäinen postaaja [B
  Miten höyryttelyyn siirtyminen on vaikuttanut riippuvuuteenne?[/B] Itselläni pakottava tarve saada lisää on hävinnyt kokonaan, myös "polttelun" vaikutukset ovat täysin erilaiset. Epäilenkin että nikotiini yksinään ei aiheuta kovinkaan pahaa riippuvuutta. Analogisten harmala-alkaloidit (MAOI) + n muuta ainetta toimien nikotiinin kanssa synergiassa ovatkin sitten asia erikseen
  Itsellä vasta kuudes viikko vapottelua menossa. Jännä nähdä pääseekö tosiaan pakonomaisuudesta pois, toistaiseksi on kyllä kasvanut sähkörööki handuun kiinni. Osa on myös varmaan uutuudenviehätystä ja iloa siitä, että viitsii pitjkästä aikaa sisätiloissakin vedellä sauhuja.

  Ainakin sellaisen olen tässä havainnut, että noi maut on tulleet yllättävän tärkeiksi. Alkuun halusin vain tupakan makuista nestettä. sit kun kokeilin muita makuja, on alkanut kuin itsestään nikotiininpitoisuuden vähentäminen. Olenkin sen ajatellut vähentää mahdollisimman alas ihan siltäkin varalta, että jos tää touhu kielletään/vaikeutetaan tulevaisuudessa, niin ei tarttis ainakaan palata analogiseen. Epäilen myös, että jos koko sähkörööki otetaan joidenkin lupien tai äärimmillään reseptien alle, niin järin vahvoja pitoisuuksia tuskin suositaan ja myydään...

   
   
 7. #7
  Höyrykonkari Wept's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  186
  Itsekin huomannut ainakin tuon, kun oikeesti jotain tekee, niin sitä nikotiinia menee.
  Itse teen freelancena nettisivuja aina silloin tällöin, ja kun niitä tekee, menee helposti nestettä tuplasti päivän aikana.

  Mutta toisaalta ihan sohvalla kun löhöttelee, niin onhan toi keppi juurtunut käteen silloinkin

   
   
 8. #8
  Joo tulee kyllä jatkuvasti otettua parit sauhut Liian helppoa kun ei tartte ulos raahautua.

   
   
 9. #9
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Juu ja jos on valmistumaisillaan tekemään jotain, höyryä huutaa.. Eli on menossa paikkaan missä ei voi höyrytellä niin tulee tarve höyrytellä etukäteen. Toki tilanne oli tupakan kanssa vielä pahempi. Tuo tarvee tulee periaatteessa kielloista ja hyväksyttävyydestä. Esim lentokoneeseen mennessä piti etsiä tupakkakoppia sen takia kun tietää tupakoinnin lennolla olevan kielletty. Vaikkei olisi edes tarvetta nikotiinille niin tarve tulee koska tietää että se on pian kiellettyä. Vähän kuin yrittäisi syödä varastoon ellei hetkeen tule saamaan ruokaa. Siinä ei ehkä ole kyse todellisesta tarpeesta vaan faktasta että sitä koettaa hamstrata varastoon jotain minkä tiedostaa pian kiellettävän.

   
   
 10. #10
  Jostain terveyskirjasta aikoinaan "opin", että nikotiini vahvistaisi masennusta ja ahdistusta. Kummasti vaan on jotenkin nyt olotila rauhottunut höyryttelyn myötä eikä tarvitse jokaisesta pienestäkin jutusta ahdistua. Lieköhän sitten, että tupakoidessa oli aina takaravoissa ajatus, että tämä pitäis lopettaa, joka sitten lisäsi jotenkin yleistä ahdistustasoa. Välillä tuntee melkein samaa euforiaa kuin aikoinaan, kun onnistuin kuukaudeksi lopettamaan röökauksen seinään.

  Mutta juu, aika ketjussa tulee välillä vapoteltua jos joutuu johonkin oikein kunnolla keskittymään.

   
   
 11. #11
  Mulla on vaan melkosen pahojakin ahdistusvaiheita ollut, ainakin joskus parikymppisenä jaksoi ahdistaa eriasteisesti kaikki ampiaisista täyteen bussiin. Siihen sitten vielä tupakkayskä päälle ja ajatuksethan oli välillä, että "se on keuhkosyöpä nyt". Kenties jonkinasteista taudinpelkoa tjsp, ei koskaan diagnosoitu. Kyllähän se siitä iän myötä asettui, mutta höyryttelyn myötä katosi käytännössä kaikki ylimääränen ahdistus. Ainakin luulisin. Tosin tilalle tuli pienenä murheenaiheena se, että josko tämä touhu kielletään täysin niin mikäs sitten eteen. Mutta nyt aikani harrastettua olen tajunnut, että ei tätä minulta voida pois ottaa mitenkään. Vaikka sitten nicorettea likoomaan glyseroliin, jos ei muu auta!

  Ei voi tosiaan höyryttelyllä lopettamista mitenkään verrata muihin konsteihin, joissa se rööki pyöri mielessä vähän väliä. Saattaa olla osasyynä siihen miksei jotkut tätä touhua edes laske tupakoinnin lopettamiseksi, kun menee niin kovin helposti. Tosin se, että tupakoinnin lopettamisen uskotaan olevan hirvittävän vaikeeta taitaa olla tupakkayhtiöiden salakavala juoni. Eihän sitä nyt uskalla edes yrittää lopettaa, jos muksusta asti on kuullut, että tupakointi koukuttaa vahvemmin kuin heroiini.

  Mitähän lie täällä taas höpöttelen.

   
   
 12. #12
  Höyrykone Barole's Avatar

  Liittynyt
  11/2012
  Sijainti
  Kauhava
  Viestit
  5,059
  Tuttua. Meikäläistä ahdistaa jos joku tavara ei oo siellä missä pitää. Nytkin osaisin sokkona nypätä muuttokuormasta just sen nyssäkän missä on rosterinen ming-tippi yms. Sen lisäksi nämä perinteiset ovi lukossa/uuni/jääkaapin ovi/yms. Keilailu, vieraat paikat, vieraat ihmiset, virkavalta, laskut, pieninkin epävarmuus tai tunne etten hallitse tilannetta. Virheen/mokan tekeminen. Tulevaisuus seuraavan päivän tuolla puolen. Jne. Sori ot, hoksasin vaan etten oo ainoa. Nytkin ahistaa ja vituttaa julmetusti kun pitäis apteekista hakia seuraava satsi masennuslääkkeitä ja käydä lääkärillä että fiksataan tuo ahdistukseen tarkoitettu lääke. Kun ei kehtaisi sanoa että tarvin reilusti vahvemman annoksen, ties minä narkkarina se mua pitää...
  Do or do not, there is no Barole.   
   
 13. #13
  Höyrypää Jan178's Avatar

  Liittynyt
  07/2012
  Sijainti
  Rovaniemi
  Viestit
  410
  Uskaltaisin väittää että tupakka on kuin tutti lapselle, tuttu, turvallinen ja rauhoittava. Helpottaa siten ahdistuksia, ehkä jopa masennustakin jossain määrin. BTW, missään en ole nähnyt röökattavan saati sitten itse körssiä kiskonut yhtä paljon kuin mentaalihospitaalin, jonne masennus minut joskus vei, tupakkakopissa. Saattoi tosin yleinen tekemisen puutekin sinne ajaa. Siis sinne tupakkakoppiin, osastolla olin syvemmistä syistä.

  Silloin joskus kun tuli vielä tupakoitua (ai hitto että tuo kuulostaa kivalta) niin olihan se yhtä helvettiä jos tiesi ettei mahdollisuutta savuihin ole vaikkapa kahteen tuntiin. Hillittömät nikkikset samantien, sormien pistelyä ja mahankiertoa. Eikä auttanut jos koitti polttaa "varastoon". Höyryillä tuota muuten ei tapahdu, ja vaikka kotona ja ulkotiloissa tulee höyryttyä lähes nonstoppina niin neljäkin tuntia saattaa mennä ennenkuin nikotiinia alkaa kaipailla.
  Olisin valmis allekirjoittamaan väitteen tupakan muista riippuvuutta aiheuttavista ainesosista, siihen päälle sitten järjetön psyykkinen riippuvuus.
  Tuo pitää minunkin kohdalla paikkansa että jos sattuu ihan intensiivisesti jotain tekemään niin silloin kuluu niksaa ihan huolella. Liekö fyysistä vai psyykkistä, kyllä se piru vain auttaa keskittymisessä.

  Olen minäkin alkanut sisäistää ettei joka kauppareissulle tarvi ottaa vara-akkuja, varakartoja ja nestepulloa, ehkä koittaa päivä kun lähdettyä huomaan ettei woo olekaan taskussa ja jatkan matkaa...

   
   
 14. #14
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Naamapeikko Näytä viesti
  Jostain terveyskirjasta aikoinaan "opin", että nikotiini vahvistaisi masennusta ja ahdistusta. Kummasti vaan on jotenkin nyt olotila rauhottunut höyryttelyn myötä eikä tarvitse jokaisesta pienestäkin jutusta ahdistua.
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Jan178 Näytä viesti
  Uskaltaisin väittää että tupakka on kuin tutti lapselle, tuttu, turvallinen ja rauhoittava. Helpottaa siten ahdistuksia, ehkä jopa masennustakin jossain määrin. BTW, missään en ole nähnyt röökattavan saati sitten itse körssiä kiskonut yhtä paljon kuin mentaalihospitaalin, jonne masennus minut joskus vei, tupakkakopissa. Saattoi tosin yleinen tekemisen puutekin sinne ajaa. Siis sinne tupakkakoppiin, osastolla olin syvemmistä syistä.
  Nikotiinin metaboliitti kotiniini on nootropiini sekä antipsykootti. Sitä on myös myyty Scotine nimellä masennuslääkkeenä. Joten ei ihme jos hospitaalissa analogiset kärysi tauotta

  Moni varmasti itselääkitsee masennustaan ja/tai muita oireitaan polttamalla ja tästä syystä lopettaminen on erittäin vaikeaa ellei jopa mahdotonta. Nikotiini kun ei ole ainoa auttava substanssi, harmala-alkaloidit omaavat myös antidepressiivisiä vaikutuksia.

   
   
 15. #15
  Höyryttelijä Onkapuikko's Avatar

  Liittynyt
  01/2011
  Sijainti
  Pirkanmaa
  Viestit
  59
  Olen kuullut, että mielitautiparantoloissa salaisesti suositaan tupakointia paranemisprosessissa nimenomaan nikotiinin suotuisten vaikutusten johdosta. Kukaan lääkäri ei tietenkään allekirjoita tätä, mutta ilmeisesti käytännön kokemukset osoittavat muuta.

   
   
 16. #16
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Mielenterveyspotilaiden keskuudessa tupakointi on valtaväestöä yleisempää ja potilaiden kuntouttamisen suhteen tupakoinnin lopettamisesta on ollut enemmän haittaa potilaille kuin polttamisesta. Tupakassa on nikotiinin lisäksi tuhansia muita kemikaaleja, joten nikotiiniini ei välttämättä ole se rentouttavin ainesosa tupakoinnissa.

  R Polosa et al tekivät pienehköllä otannalla tutkimuksen skitsofreniaa sairastavien tupakoitsijoiden keskuudessa höyryttimillä ja tulokset tupakoinnin lopettamiseen olivat rohkaisevia: Smoking cessation and reduction in schizophrenia (SCARIS) with e-ci... - PubMed - NCBI Potilaat vähensivät tupakointiaan ~50%. Tutkimuksessa käytettiin ensimmäisen sukupolven, analogisten näköisiä, höyryttimiä.

  :wq

   
   
 17. #17
  Höyrykone MrDelirium's Avatar

  Liittynyt
  09/2013
  Sijainti
  Tanpere
  Viestit
  3,171
  On tossa varmaan sekin takana, että tupakoinnin lopettaminen tuo lisästressiä. Ja sitä ei muutenkin järkkynyt mieli hirveesti kaipaa...
  Lapsi joka usein hymyilee silmissänne on suloinen
  Vaan jos nauraa vanhalla iällä niin on vajaaälyinen
  Minä en ole tottunut suremaan vaikka potilaat pois kuolee
  Mutta käypää rahaa jos poltetaan se ajatus kyllä häiritsee

   
   
 18. #18
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Tupakoinnin lopettamisessa suurin vieroitusoire liittyy monoaminioksidiestäjiin (MAOI) joiden puoleentumisaika on noin 2 viikkoa. Nikotinilla se on noin 2 tuntia. Tämä on syy siihen, etteivät nikotiinikorvaushoitotuotteet toimi tupakan vieroituksessa. MAOI:ta on lisätty tietoisesti tupakkaan lisäämällä siihen sokeria, sillä sokerin palamistuote tuottaa tuota yhdistettä.

  :wq

   
   
 19. #19
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Rotax Näytä viesti
  Tupakoinnin lopettamisessa suurin vieroitusoire liittyy monoaminioksidiestäjiin (MAOI) joiden puoleentumisaika on noin 2 viikkoa. Nikotinilla se on noin 2 tuntia. Tämä on syy siihen, etteivät nikotiinikorvaushoitotuotteet toimi tupakan vieroituksessa. MAOI:ta on lisätty tietoisesti tupakkaan lisäämällä siihen sokeria, sillä sokerin palamistuote tuottaa tuota yhdistettä.
  Saiskos tästä jotain lisäinfoa/lähdettä? Ihan mielenkiinnosta.


  Nuihin muihin yllä oleviin. Tuttavalla "todettiin" ADHD. Samointein aloitti tupakoinnin. Oli ilmeisesti lääkäristä tms. saanut käsityksen että auttaa oireisiin..........................
  Ja adhd:han todettiin 3min testillä, yks risti kaks menetelmällä.

  E: Tai tämmöisen käsityksen sain hänen jutuistaan. Kyseessä ihminen joka ei aikaisemmin polttanut tai höyrytellyt. Onhan se voinut kuuklailla jtn hörhösivustoja, ei voi tietää, mutta näin hän kertoi.
  Viimeksi muokannut NappiPohjaan; 23.11.14 kello 02:28.

   
   
 20. #20

   
   
Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Terveys-, lakiasiat, uutisointi ja matkustus

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •