Tulokset 1 - 14 / 14

Aihe: Kertakäyttöisyydestä eroon?

 1. #1
  Höyrähtänyt E-nabler's Avatar

  Liittynyt
  08/2013
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  10

  Kertakäyttöisyydestä eroon?

  Itselleni tuli yllätyksenä, kuinka lyhytikäisiä sähkötupakkavermeet ovat ja kuinka paljon sitä roskaa syntyy. Seurasin ensin vierestä kun miehen sisko savutteli täysin kertakäyttöisillä sähkötupakoilla, eli säiliötä ei voinut täyttää ja akku kesti juuri sen yhden säiliön ajan. Ajattelin, että tuommoiseen luonnonvarojen tuhlaamiseen en lähde mukaan, joten kun mies sitten näytti vihreää valoa sähkötupakkaan siirtymiselle, ajattelin jotain vähän pitkäikäisempää hankkia. Niin meille tuli eGo-CE4+. Tilasin samalla 2 akkua, eikä niiden lisäksi ole tarvinnut hankkia kuin clearoja lisää. Mutta niitä sitten kuluukin. Kuten muualla jo kerroin, mies on kunnostautunut noiden clearojen rikkomisessa, kun unohtelee niitä taskuunsa ja istuu päälle. Ja jos ne selviävät ilman rikkoutumista, kolmen viikon jälkeen maku alkaa kuulemma muistuttaa märkää villasukkaa pesuista ja kuivapoltosta huolimatta. Eivätkä nuo akutkaan näemmä ole kovin pitkäikäisiä, kun tätä foorumia vähän pidempään lukee. Nehän voi sitten lopulta viedä ihan paristojen keräykseen, mutta onko noiden välillä eroja siinä, mitä myrkkyjä niissä on sisällä ja kuinka pitkäkestoisia ne ovat?

  Nyt näyttäisi siltä, että höyryttely on tullut ainakin toistaiseksi jäädäkseen, joten voisi ehkä investoida johonkin kalliimpaankin. Mutta miten minimoida roskaaminen? Ilmeisesti pitäisi mennä noiden korjattavien puolelle, mutta ovat minulle aika hepreaa. Vaikka luin Höyrypään käsikirjan, en vieläkään ymmärrä, mitkä osat käyvät yhteen, varsinkin kun pitää alkaa sovittamaan yhteen tankkia ja höyrystinosaa. Onko täällä jossain joku tosi rautalankaversio, jonka minäkin ehkä ymmärtäisin?

  Suositusten perusteella meille on nyt tulossa testiin Kanger Mini ProTank -clearo, jossa käsittääkseni ainoa kuluva osa on atomisaattori, joka pitää välillä vaihtaa. Saakohan siihen muita varaosia, jos esim. lasi hajoaa?

  Onko täällä joku ekohippi minun lisäkseni, joka olisi jo näitä asioita pohtinut?

   
   
 2. #2
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  339
  Kyllä mulla ainakin käy välillä mielessä tuo roskantuottoaspekti. Yhdessä vaiheessa keräsin kaikki käytetyt cartot yhteen pussiin, tulevaisuuden metallikierrätykseen vientiä varten. Arvatenkin, sinne se jäi keräämään pölyä. DIY-miehenä pyrin kyllä käyttämään tiiviste- ja pohjapullot uudelleen. Harmittaa vaan kun FlavourArt, jonka tiivisteitä käytän aika paljon, siirtyi käyttämään uusiokäyttöön todella heikosti sopivia pulloja. Kohta joutuu ostamaan tyhjiä pulloja, prkl..
  Mutta siitä kestävämmästä tavasta höyrytellä ei tule oikeastaan mieleen kuin siirtyminen joko Provariin tai (kunnolliseen) mekaaniseen modiin jonka nokkaan sitten joku mesh-ato. Provarin voi lähettää korjattavaksi valmistajalla. Mekaanisessa on vähemmän hajoavia osia = kestää pidempään (?). Meshistä tulee roskaa (olettaen aton pysyvän ehjänä) sen yhden-kaksi kanthalpätkää viikossa sekä pari pötköä meshiä kuukaudessa. Tämä olisi ehkä se kestävin kombo näillä vehkeillä.

   
   
 3. #3
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  Mekaanisen nokalle voi laittaa protankin tai vaikka clearonkin jos haluaa, ei tarvi olla korjattava ato.
  Mutta sama se on melkein kaikissa laitteissa, osat mitä käytetään usein hajoaa.
  Se ego on hyvä valinta, mulla ei ole hajonnu yksikään ego vielä ja siihen päähän sopii juuri protank/evod/mt3s missä on vaihdettavat atopäät. Evodeja tuskin miehesikään saa rikki.

  Itse tykkään mekaanisista mutta niihin jos alkaa investoimaan niin joutuu ostamaan itse laitteen, laturin, akkuja ainakin. Ja sitten joutuu miettimään aton ohmeja mitä siihen laittaa, ellei osta kickiä.
  Esim: k101 25€, halpislaturi 10€, 2*18350+2*18650 efestin akut ~30€, sigelei kick 15-20€ = satasen paukuksi melkein menee ja akkuja joutuu uusimaan samanlailla kuin egojakin.

  E: tosta roskaamisesta en oikein osaa sanoa mitään, kyllähän ne kartot ja clearot roskiin menee (paitsi evodit). Akut sitten ongelmajätteeseen.

   
   
 4. #4
  Höyrykone tripleA's Avatar

  Liittynyt
  09/2012
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  1,612
  evodi on kyllä kestävä ja toimiva. Mun eka yksilö tulee hiljalleen 7 kuukauden ikään ja naarmuinenhan se on kun on nähnyt hiekkalaatikkoja ja asfalttipintaa lähietäisyydeltä useampaankin otteeseen mutta eipä ole vuotoja tai halkeamia tms. Ei tosin hajuakaan monesko atopää on menossa kun aika herkästi tulee vaihdettua ja suosikkinesteetkin on tuota likaisempaa sorttia.

   
   
 5. #5
  Höyrypää lassesamuli's Avatar

  Liittynyt
  05/2013
  Sijainti
  Vaasa
  Viestit
  642
  Ainakin Pro Tankkiin on tosi helppo tehdä itse uusi wick/vastuslanka-setup.
  Spoileri!   
   
 6. #6
  Höyrykone ktdd's Avatar

  Liittynyt
  04/2013
  Sijainti
  Kuopio
  Viestit
  12,342
  Helppo ja helppo. Jos käyttää pelkästään R-lankaa niin onhan se helpoimmasta päästä mutta jos haluaa hifistellä (kuten Kanger) niin sitten joutuu pelleilemään myös NR-langan kanssa ja siinähän ne ärräpäät lentelee...

  Mutta jos itse aiheeseen niin varmasti juuri evodista/protankista tulee vähiten roskaa. Muuten voi laitetta käyttää vaikka vuoden jos se vain ehjänä pysyy, viikon-parin välein vain vaihtaa atopään. Vanhoja atopäitä voi myös vesipestä ja kuivapolttaa niin näin saa käyttöikää vielä lisää.

   
   
 7. #7
  Höyrähtänyt E-nabler's Avatar

  Liittynyt
  08/2013
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  10
  Kiitos paljon vastauksista! Pitää lueskella nämä ajatuksella läpi paremmalla ajalla ja etsiä meille sopiva kombo.

   
   
 8. #8
  Höyrähtänyt E-nabler's Avatar

  Liittynyt
  08/2013
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  10
  Heh. Mies heitti eGo CE4+ ja Kanger Mini ProTank - yhdistelmänsä täysillä lattiaan (koska sattui taas vituttamaan). Ainoa, mikä hajosi lopullisesti, oli kaulanauha. Akun kuoriosa irtosi paljastaen laitteen sisällön, mutta sen sai painettua takaisin ja laite toimi ihan hyvin, vaikka olikin kahtia. Nyt opittiin, että siellä sisällä on pieni nappipariston näköinen akku, jonka voi tarvittaessa vaihtaa, jos omistaa kolvin ja osaa tinata.

   
   
 9. #9
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  Lainaus Alkuperäinen postaaja E-nabler Näytä viesti
  Heh. Mies heitti eGo CE4+ ja Kanger Mini ProTank - yhdistelmänsä täysillä lattiaan (koska sattui taas vituttamaan). Ainoa, mikä hajosi lopullisesti, oli kaulanauha. Akun kuoriosa irtosi paljastaen laitteen sisällön, mutta sen sai painettua takaisin ja laite toimi ihan hyvin, vaikka olikin kahtia. Nyt opittiin, että siellä sisällä on pieni nappipariston näköinen akku, jonka voi tarvittaessa vaihtaa, jos omistaa kolvin ja osaa tinata.

  Ei ole nappiparisto, vaan ohut ja pitkä lipo akku. Eikä maksa vaivaa alkaa laittaa uutta vanhan tilalle.

   
   
 10. #10
  Höyrykonkari Jason666's Avatar

  Liittynyt
  03/2013
  Sijainti
  KouvolaPunx
  Viestit
  398
  Mä oon tässä kans (vähä salaa) hakenu tämmöstä vähiten roskaavaa comboa ja päätyny kahteen laitokseen mitkä on melkei koko ajan mukana.
  1. Mesh hybridi (moon) vaijerisetupilla. Tähän menee ajoittain kanthalia, ja vähän meshiä, ja se siitä sitte. Molemmat voi käytön jälkeen heittää metallinkierrätykseen.
  2. Vamo tai K101 ja sen nokassa joko Igo-L tai Scar rakennettava silica dripperi. Onko noi drippereitä? No ihan sama. Näihin siis menee kanthalia ja silicaa eikä tarvi tosiaan olla joka päivä rakentamassa uusia. Kanthalit metalleihin ja silica roskikseen.

  Molemmissa käytössä 18650 akut, joita on 6kpl käytössä eikä oo koko aikana tarvinu pois heittää. Nesteetki tulee tilattua desin pulloissa tai tehtyä ite, ja noita vanhoja 30ml pulloja on kaapit täynnä..


  MKHC
  KooMa
  Loud, Proud... and Punk as Fuck!

   
   
 11. #11
  Banned

  Liittynyt
  03/2013
  Sijainti
  Jyväskylä / Espoo
  Viestit
  1,239
  ^samat tällä, kyllä on vähän parempi fiilis roskaamiseen puolesta kun ei tarvii koko ajan nakkailla kartoja/akkuja roskiin. Laitteista pääasiallisesti siis tuo allekirjoituksessakin mainittu ea+severus-kombo, joka kyllä on hyvä. Ei paljoa roskaa tosiaan tule kun meshiä ja kanthalia välillä tulee vaihdettua.

   
   
 12. #12
  Höyrypää Jan178's Avatar

  Liittynyt
  07/2012
  Sijainti
  Rovaniemi
  Viestit
  410
  Eipä tuota jätettä juuri kerry, ainoa mitä nyt kartot menee roskiin. Niitäkään ei hirveesti mene, kotikäytössä smokin rda, reissussa woo/kartotankki, nesteet mallia DIY niin muoviroskaakaan ei paljoa kerry. Lavatubet lahjoiteltu eteenpäin, akut on yllättävänkin pitkäikäisiä. Ihan mielenkiinnosta, mitäs muuten akuille tapahtuu ketjussa seuraavaksi kun ne ongelmajätteisiin kipataan?

   
   
 13. #13
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  09/2013
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  77
  Kaikki yleisimmät atopäät saa huollettua uudenveroisiksi pienellä vaivalla kunhan on tarpeet. Itse olen huoltanut Evodin ja CE5 atomisaattorit. Urdulla löytyy opasvideo jälkimmäiseen, Evodista englanniksi. Sen nikromilangankin voi käyttää uusiksi kunhan putsaa karstasta. Siinä ei sitten paljoa jätettä synny.

   
   
 14. #14
  Höyrykone tero's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,528
  Topsin (pumpulipuikko) toinen pää riittää pro tankkiin wickiksi ja paksu microcoil niin kestää useat pumpulinvaihdot. Silicaa muutama metri piisaa RBAlla kuukausiksi heittämällä. Periaatteessa mitä paksumpi vastuslanka niin sitä kauemmin kestää. Teräsmodi kestänee vuosia. Parit akut menee vuoden heittämällä. Vastuslanka on aika vähäistä mitä setuppiin kuluu. Parhaiten varmaan säästää kun ostaa vain kunnon laitteita mitä käyttää pitkään. Jos vertaa taas siihen tupakkaan mistä jää filtteri joka kessusta. Palautuspullojärjestelmä ois varmaan seuraava suuri hyppäys luonnon säästämiseen. Ja luontoystävälliset pakkausmateriaalit.

  Ongelmallisinta jätettä taitaa olla elektroniikka, muovipullot ja akut. Hyvät akut kestää todella paljon latauksia. Tankkeina kun suosii pieniä ja kovalasisia niin ne kestää melki isältä pojalle (kuten mini pro tank). Eli tuo todella kuluva osa (wick ja vastuslanka) on määrällisesti aika vähäistä. Mister ja diablo on sen puoleen varmasti aika luontoystävällisiä. Suurimmat jätteet itsellä on tullut kartoilla ja kertakäyttöisillä clearoilla. Tietty jos vehkeitä paiskoo seinille niin siinähän saa jätettä aikaan (koskee varmaan muutakin rompetta eikä vain sähkötupakkaa).

  Elektroniikka yleensä kestää aika pitkään hyvin suunniteltuna. VV modia odotellessa mihin olisi vaihdettava kytkin ja 510 / ego liitin. Tai muuten kestävät. Oikein käyteltynä "halpis" vv moditkin menee pitkään. Varmaan kytkin tai liitin yleensä hajoaa ensimmäisenä. Toki myös mekaaniset vaati huoltoa. Niitä rasvataan ja jynssätään erimoisilla luontoa rasittavilla aineilla. Ja halpis mekaaniset voi monesti joutua kierrätykseen koska ovat halpoja eikä niiden kanssa jaksa mahdottomasti vääntää ellei toiminta tyydytä.

   
   
Keskustelu Aloittelijoiden esittelyt ja kysymykset

Tämän aiheen tunnukset (tag)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •