Tulokset 1 - 7 / 7

Aihe: Sähkö(avusteiset)pyörät

 1. #1
  Höyrykonkari DaMulQ's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Rauma
  Viestit
  357

  Sähkö(avusteiset)pyörät

  Tämmöstä ei vielä täällä olekkaan, onkos höyryttelijöiden joukossa sähköfillarilla matkaa taittavia? Olisi kiva kuulla kokemuksia jos jollain on joko itse vetävää tai pelkästään avustavaa mallia, miten akut kestää, ostopaikkoja jne jne. Kovasti itseä nyt kiinnostaisi ostaa työmatkoille joku alumiinirunkoinen etujousitettu mankeli ja sähköistää itse 500-1000w takanapaan tulevalla suoravetomoottorilla, on vaan kallis kokeilu, jälleenmyynti voi olla aika hankalaa näillä markkinoilla.

   
   
 2. #2
  HöyryGuru

  Liittynyt
  04/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  4,126
  Muistutetaan heti alkuun että vain max 250W polkemista avustavat ja max 25km/h kulkevat on katulaillisia. Isommat rekisteröidään mopoksi vakuutusten kera ellei sitten huristele omalla tontilla.

  Muropaketissa on aika pitkä ketju aiheesta ja tekisihän se mieli tuollainen menopeli hommata. LiFePo4 akuilla ja 1000W moottorilla huristelee jo kovasti. Tosin tuolla akulla ei kylmäkestoa ole eli pakkasella matkakilometrit tippuu noin 30% maksimista (sähköskootterissa kiinasta tilattu LiFePo4 akku 40A 48V).

  Lyijygeeliakut kestää jo paremmin pakkasta, tosin painoa tulee nelinkertaisesti jos haluaa samat kilowatit akkuun.

  Kauppiaita löytyy eBaysta ja sitten on paljon muita nettikauppoja. Mallit ja merkit ei ainakaan itselle ole tuttuja vaikka noita silloin tällöin kurkkinut sivuilta.

  Citymarketissa on matkaaja sähköavusteista halvalla. Siihen jos tilaa netisä lippoakun niin on kevyttä kyytiä paljon pitempään kuin mukana tulevilla lyijyillä.

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari DaMulQ's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Rauma
  Viestit
  357
  Juu tuo olikin tiedossa, että ainoastaan maks 25km/h asti avustavat, enintään 250w ovat katulaillisia. Tosin tässäkään ei ole selvennetty mitataanko teho jatkuvana/hetkellisenä ja onko se otto- vai antoteho.
  Taidan kuitenkin ottaa riskin (jos siis tulee hommattua) ja ajella tuolla 500/1000w vehkeellä ihan työmatkojakin, kunnes liikkuvilla/paikallisella poliisilla on pyörille dynot LiMn ja LiPo/LiFePo4 akkuja oli tarkoitus itse väsätä kiinan kennoista, joko 36V tai 42V ja tonne 10Ah paikkeille. Talvellakin pitäisi ihan kivasti toimia, litiumit tuottaa sen verran lämpöä käytettäsessä, ettei pitäisi päästä kylmettymään (säilytys kotona ja töissä lämpimissä tiloissa tottakai).
  Ei nuo hirveän kalliita ole nuo muunnossarjat, suomestakin saa akkua vaille valmiin 1000w setin 400 euroon. Akku sitten maksaakin vähintään toisen saman, jos valmiin ostaa.

   
   
 4. #4
  Höyrypää aatsi's Avatar

  Liittynyt
  03/2012
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  839
  No joo kuulun siihen ninja jengiin joka tarpeen vaatiessa polkee vaikka 100 km saunomaan ja toiset 100 km takaisin saunan jälkeen et ei oikein tarvetta. Mutta voinhan mä morjenstella puolivälissä.
  Toisaalta tuo sähköpyörän kehitys on kiinnostavaa ja varsinkin niinä huonoina kondis päivinä.

   
   
 5. #5
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,245
  Lainaus Alkuperäinen postaaja DaMulQ Näytä viesti
  LiMn ja LiPo/LiFePo4 akkuja oli tarkoitus itse väsätä kiinan kennoista, joko 36V tai 42V ja tonne 10Ah paikkeille. Talvellakin pitäisi ihan kivasti toimia, litiumit tuottaa sen verran lämpöä käytettäsessä, ettei pitäisi päästä kylmettymään (säilytys kotona ja töissä lämpimissä tiloissa tottakai).
  Lykkäät pari tommosta siihen fillariin: Turnigy nano-tech A-SPEC 5000mah 10S 65~130C Lipo Pack
  Eivät ainakaan ole airsoft-käytössä hyytyneet pakkasessakaan nuo Nano Tech-akut.

   
   
 6. #6
  Höyrykonkari DaMulQ's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Rauma
  Viestit
  357
  Juu joitain tuollaisia suunnittelin, laturikin mokomille jo löytyisi 6c asti, joten ei kestäisi kauan ''tankatakkaan''. Rc vehkeissä tullut muutama vuosi jo suosittua Turnigy:n akkuja ja nyt pari viime vuotta yksinomaan noita Nanotechejä.

   
   
 7. #7
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,245
  Itellä sama homma softivehkeissä.

   
   
Keskustelu Yleinen keskustelu

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •