Tulokset 1 - 4 / 4

Aihe: Kensington Portable Power Pack

 1. #1

  Kensington Portable Power Pack

  Kensington Portable Power Pack

  Valmistaja: Kensington
  Kotisivu: http://fi.kensington.com/
  Ostopaikka: http://www.amazon.co.uk
  Hinta ostohetkellä: 35€
  Malli: 38021EU
  Mitat: 10.1 cm x 5.5 cm x 1.1 cm
  Paino: 80g
  Kapasiteetti: 6.66Wh (1800mAh / 3.7V)
  Syöttöteho: 5V / 1.5A (1500mA) max.
  Pakkauksen sisältö: Power Pack, seinälaturi ja useita adaptereita, suojapussi, ohjekirja
  Takuu: 2 vuotta

  Heti USB-passthrough johdot hankittuani aloin etsiä niille sopivaa "kannettavaa virtalähdettä". Päädyin tähän Kensingtonin malliin koska sitä useimmin suositeltiin ja se oli saatavilla myös ns. euroopan versiona. Kensington Power Pack on n. luottokortin kokoinen - hieman paksumpi luonnollisesti - mukana kulkeva akku. Siinä on mini usb-liitin latausta varten ja standardi usb-liitin virransyöttöä varten. Sillä voi tehdä kaiken mitä tavallisella usb-portillakin eli ladata tai käyttää matkapuhelimia, kannettavia pelikonsoleita, usb-härveleitä jne. Minua kuitenkin kiinnostaa eniten mukana kulkeva USB-e-Savuke ja siihen tämä laite sopii erinomaisesti.

  Ensinnäkin laite on todella pieni, kevyt ja mahtuu vaivatta taskuun. Pinta on tyylikäs kiiltävä musta mutta kuten aina tässä näkyy kaikki lika ja sormenjäljet valitettavan hyvin. Kensingtonin logon lisäksi etukannessa on vain painike joka kertoo akun varauksen tason. Nappia painamalla laitteeseen syttyy 1-5 sinistä led-valoa varauksen tasosta (5 = 100% - 80%, 4 = 80% - 60% jne.) riippuen. Mitään erillista pois/päälle-kytkintä ei ole vaan laite on aina käyttövalmiina. Lisäksi laitteen päädyssä on lataukseen ja käyttöön tarvittavat kaksi usb-liitäntää. Kokonaisuutena todella laadukkaan tuntuinen ja näköinen laite. Ainut pieni vika jonka huomasin on se että laitteen USB-liitin heiluu hieman

  Laitteen lataus kestää n. 3-4 tuntia ja led-valot kertovat latauksen edistymisestä. Latauksen jälkeen iskin USB-läpiviennin kiinni laitteeseen ja se toimii kuten minkä tahansa muunkin usb-liitännän kautta. Ei siis mitään yllätyksiä tämän suhteen. Yllättävää oli se miten kauan laitteessa riittää virtaa. Tarkkaa käyttöaikaa on vaikea arvioida mutta kotona sain tällä höyryteltyä n. 4 päivää. Tästä ajasta epäsäännöllistä käyttöä oli n. 12h / päivä. Sanoisin että akku kesti n. kymmentä perus DSE-901 akkua vastaavan ajan ja koko ajan täydellä teholla toisin kuin loppua kohden hiipuvien e-savuke akkujen kanssa. Mitään rajoittimia ei laitteessa ole eli virtaa saa ulos vaikka yhtäjaksoisesti niin kauan kuin latausta riittää. Ainut hieman häiritsevä ominaisuus oli se että akun varauksesta kertovat led-valot eivät olleet kovin tarkkoja. Siirtyminen viidestä valosta neljään kesti todella kauan mutta neljästä kolmeen ei kestänyt puoliakaan tästä ajasta. Kolmen valon kohdalla käyttöaikaa ei ollut enää paljoakaan jäljellä. Tietenkään tämä ei kokonaiskäyttöaikaan vaikuta mitenkään mutta olisi kiva tietää akun tarkka varaus. Paljon muuta sanottavaa en keksi, laite tekee juuri sen ja niin hyvin kuin mitä siltä odotinkin. Pari vinkkiä ohjekirjasta olisi varmasti vielä hyvä kertoa. Akkua ei pitäisi toistuvasti käyttää aivan tyhjäksi vaan ladata jo ennen virran loppumista. Laitteessa on Litium-polymeeri akku jossa ei ole "muistia" joten sitä voi ladata uudelleen koska tahansa. Pitempiaikainen säilytys tulisi tapahtua n. 40% varauksella (2 lediä), ei aivan tyhjänä tai täytenä.

  Itse käytän (käytin) laitetta myös kotona tietokoneen USB-portin sijasta. Näin en ole sidottu pelkästään tietokoneen luokse. Olen myös kuullut että vialliset passthru-johdot voivat hajottaa koko tietokoneen, en tiedä onko tämä totta mutta kuitenkin, varmuuden vuoksi.

  Kokeilin myös ladata muutamia e-savukkeiden akkuja usb-laturin avulla ja myös tämä onnistui kuten pitikin. Tietenkin voit käyttää akkua muidenkin kannettavien laitteidesi kanssa. Miltä kuulostaisi vaikka mukana kulkeva usb-tuuletin aurinkorannalla, usb-mukinlämmitin olohuoneen pöydällä. Kaiken hyvän lisäksi paketissa toimitettiin virtapistoke-adaptereita joilla laitteen saa ladattua periaatteessa missä päin maailmaa tahansa, mukana tietenkin myös suomessa toimiva pistoke.

  Valitettavasti ei tämäkään laite pääse syynistä puhtain paperein. n. 2 viikon käytön jälkeen alkoi ilmetä ongelmia. Akku ei ehtinyt olla kuin muutaman kerran mukana reissussa ja käyttö oli muutenkin hyvin kevyttä. Tästä huolmatta aiemmin mainitsemani USB-liitännän heiluminen vain paheni ja lopulta kun akkuun kytki jonkin laitteen alkoi se pitää vaarallisen kuuloista ininää/särinää. Tämä ääni kuulosti niin pahalta että en ole sen jälkeen uskaltanut koko akkua käyttää. Otin yhteyttä valmistajaan joka käski ottaa yhteyttä myyjään joka taas ohjasi minut takaisin valmistajan luokse. Sain kuin sainkin lopulta myöntävän vastauksen ja laitteen takuuvaihtoon. Nyt olen odotellut korvaavaan laitteen saapumista jo useamman kuukauden. Laitan päivitystä jos/kun saan uuden laitteen mutta jos oletetaan että tämä oli yksittäinen maanantaikappale ja valmistaja sen minulle korvaa niin arvosanani on:

  Arvosana: 8 / 10


   
   
 2. #2

  Vs: Kensington Portable Power Pack

  Korvaava tuote saapui viimein kolme kuukautta sen jälkeen kun ensimmäisen viestin asiasta heille lähetin. Rikkinäistä ei tarvinnut palauttaa ja sain kokonaan uuden pakkauksen. Laitetilanteeni on kuitenkin sillä aikaa senverran muuttunut että tämä menee varmasti pian myyntiin mutta koska saivat viallisen lopulta vaihdettua niin alkuperäinen arvosana saa jäädä.

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  Vs: Kensington Portable Power Pack

  Oletko ostanut vastaavan paremman kun mainitsit tuosta laitetilanteen kohentumisesta vai olisiko tämä loistava apuväline esim mökkiviikonlopulle jos haluaa savukkeita tai kännykkää ladata? Kapasiteettia sais olla ehkä hieman lisää.

   
   
 4. #4

  Vs: Kensington Portable Power Pack

  Ei ollut kyllä tämä laite minua varten. Nykyiset isot modit (18650 akku) kestävät yhdellä latauksella lähes yhtä kauan ja minä ainakin käytän mieluummin sellaista kuin passthrough/powerpack yhdistelmää. Toisaalta jos iso modi ei vaan sovi käteen, ei kehtaa käyttää tms. niin kyllä tämä oiva apuväline on vaikka juuri mökkireissulle, pitkälle automatkalle tai mihin vaan missä ei pistokkeita ole. Nykyään kai saa jo paremmalla kapasiteetilla varustettunakin, en tosin ole juurikaan seurannut kehitystä.

   
   
Keskustelu Lisälaite arvostelut (eS)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •