Kysymyksesi/ongelmasi/aiheesi on varmasti tärkeä ja foorumilta saat siihen varmasti ystävällisen vastauksen. Luethan kuitenkin ensin alta löytyvän ohjeen niin saadaan pidettyä keskustelualueen käyttö sujuvana, ulkoasu siistinä ja kaikille miellyttävänä lukea. Foorumikeskustelun voit aloittaa vaikka esittelemällä itsesi sekä käyttämäsi laitteiston ja täällä voit kysyä pienet aloittelijoiden kysymykset.

Ennen kuin perustat uuden ketjun

Jos olet aikeissa perustaa uuden keskustelun niin tarkista hakutoiminnolla onko vastaavanlaisia ketjuja jo olemassa. Jos aihetta käsittelevä ketju on jo olemassa mutta et löydä siitä vastausta ongelmaasi niin kirjoita kysymyksesi kyseisen ketjun jatkoksi. Tässä kokoelma jo olemassa olevia aiheita jotka usein aloittelijoita askarruttavat:

Sähkötupakka ja e-nesteet yleisestiTilaaminen/hankkiminenMuita suosittuja keskusteluitaLaitekohtaiset ohjeet. Tästä näet kaikki laitteita koskevat keskustelut ja täällä voit kysyä pieniä kysymyksiä mistä tahansa laitteesta.
Jos foorumilta ei löydy ennestään mitään aihettasi käsittelevää niin voit siirtyä seuraavaan kohtaan.

Kun perustat uuden ketjun

Valitse otsikko huolella ja kiinnitä huomiota selkeään kirjoitusasuun. Hyvä otsikko on sellainen että pelkästään sen lukemalla lukija tietää mistä ketjussa puhutaan. Esimerkiksi "apua aloittelijalle", "kysymys sähkötupakasta", "AUTTAKAA NOPEASTI!!!1" tai "hei katsokaa tänne" ovat huonoja otsikoita.

Jos siis kysymyksesi koskee esimerkiksi jotain tiettyä laitetta, liitä sen nimi otsikkoon (foorumilta kyllä löytyy jo aihe useimmille laitteille), koita mahduttaa myös itse kysymyksesi otsikkoon, koita kertoa ongelmasi jo otsikossa jne. jne. Voit esimerkiksi miettiä mitä kirjoittaisit Googleen jos olisit etsimässä tietoa kyseisestä aiheesta ja käyttää tätä hakulauseketta otsikkona.

Jos tuntuu siltä että järkevää otsikkoa ei voi keksiä niin todennäköisesti on parempi käyttää hyväksi jo jotain olemassa olevaa ketjua.

Kun lainaat (quote) toisen käyttäjän tekstiä vastauksessasi

Kun haluat lainata viestiisi toisen käyttäjän tekstiä niin pyri pitämään lainattu teksti lyhyenä eli korkeintaan muutaman rivin mittaisena. Jos tekstiä on enemmän niin karsi siitä kaikki ylimääräinen pois.
Lisää oma vastauksesi viimeisen quote koodin JÄLKEISELLE alueelle. Muuten vastauksesi näyttää myös lainatulta tekstiltä.