Tulokset 1 - 17 / 17

Aihe: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

 1. #1

  Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Apex Alpha + RES (UltraLite, Ultra ja UltraMax)

  Valmistaja: Apex Vapor
  Kotisivu: http://apexvapor.com/
  Jälleenmyyjä Euroopassa: http://www.ecigwizard.com/shop/fi/
  Jälleenmyyjä USA:ssa: http://www.innovapor.com
  Hinta: EU: 129€ - 162€ (£113 - £142) / USA: 112€ - 126€ ($160 - $180)
  Kokonaispituus: 88mm / 95mm / 110mm
  Paino: 21g / 32g / 41g
  Kytkimen tyyppi: Manuaali
  Akkujen kapasiteetti: ~350mAh (10440) / ~750mAh (14500) / ~1600mAh (17670)
  Pakkauksen sisältö: Riippuu valitsemastasi paketista
  Takuu: 10 vuotta (kytkin 3 vuotta)

  Alpha:t ovat Amerikkalaisen Apex Vapors:n suunnittelemia ja valmistamia sähkötupakka-modeja. Ainakin itse luokittelisin nämä ns. design-modeiksi sillä tuotteissa on keskitytty enemmän ulkonäköön ja innovatiivisiin toimintoihin kuin puhtaaseen suorituskykyyn. Pelkästään jykevän maratoonimodin haluavan ei kannattane edes tällaista harkita sillä tarjolla on paljon parempiakin vaihtoehtoja ja edullisemmin. Jos taas olet kiinnostunut kokeilemaan jotain uutta ja erilaista tyylikkäässä paketissa niin Ultrat alkavat näyttää mielenkiintoiselta.

  Valmistaja lähetti testiin kaikki kolme kokoa jotka ovat pienimmästä suurimpaan Apex Alpha UltraLite (10440 akku), Ultra (14500 akku) ja UltraMax (17670- tai 2x CR123A akku). Pienintä UltraLiteä voisi verrata kooltaan vaikka eGoon, kookkain UltraMax taas vastaa ulkomitoiltaan lähes ProVaria, kyseessä on siis jykevä, täysikokoinen modi. Kaikissa testikappaleissa oli mukana myös saman valmistajan RES-nestetankki. Normaalia atomisaattorin liitospalaa en testiin saanut. Laitteita voi siis käyttää myös ilman RES-nestesäiliötä ja kyseinen liitospala vain siistii ulkonäön muuttaen koko laitteen olemusta melkoisesti.

  Alpha-modeja myydään ainoastaan Joye 510 kierteillä joten niiden kanssa voi käyttää mitä tahansa 510- tai 306-yhteensopivaan atomisaattoria. Ohjekirjan varoittelut LR-atomisaattorien käytöstä 6 voltin jännitteellä kannattaa kuitenkin pitää mielessä.

  RES eli Reservoir Expansion System tankki poikkeaa huomattavastikin muista markkinoilla olevista tankeista. Tankin sisällä on keraaminen, valmistajan mukaan lääkelaatuinen (medical grade) täyte johon e-neste lisätään.

  Useimmista modeista poiketen Ultrat toimitetaan kunnollisessa, isohkossa myyntilaatikossa. Tyylikkään mustan laatikon kansi on läpinäkyvää muovia josta itse vaahtomuoviin upotettu laite näkyy jo ennen avaamista. Toinen erikoinen piirre on laitteen lähes satasivuinen ohjekirja. Sivujen määrää selittää osin se että samassa ohjekirjassa on käsitelty joka laite, kaikilla kokoonpanoilla erikseen vaikka eroa ei ole juuri muussa kuin akkujen ja nestetankin koossa. Ohjekirjassa selitetään mm. laitteeseen liittyvä termistö, eri mallien erot, RES-tankin käyttö sekä atomisaattorien yhteensopivuus, laitteen huolto ja paljon muuta enemmän tai vähemmän hyödyllistä. Jos et ennestään omista modeja niin ohjekirjasta on varmasti paljonkin hyötyä. Mukana toimitettiin myös mm. alumiinin kiillottamiseen tarkoitettu liina. Myyntilaatikon sisältö riippuu pitkälti tilaamastasi setistä joten en siihen keskity tämän enempää.

  Kun Alphan saa ensimmäistä kertaa käteensä ei voi olla huomaamatta sen keveyttä. Suurinkin UltraMax painaa ilman akkua vaivaiset 41 grammaa joten jos laitteen koko ei ole sinulle ongelma niin tuskin on painokaan. Isohkoon kämmeneen Ultra ja UltraMax ovat varsin passelin kokoisia mutta pienimmästä UltraLitestä alkaa olla jo vaikeaa saada mukavaa otetta. Vaikka putkilon seinämät ovatkin kaikissa malleissa melko ohuet niin kestävyyden kanssa tuskin tulee ongelmia rakennetta vahvistavien urien ansiosta. Uurteet ja laitteen massiivinen kytkin antavat Alphalle myös sen uniikin ulkonäön. Varsinkin mätsäävän atomisaattorin ja driptipin kanssa pötkö on varsin seksikkään näköinen. Kokonaisuuden kruunaa lähes suurimmaksi osaksi RES:n sisälle uppoava atomisaattori.

  Kuten todettua, kaikki mallit ovat omassa kokoluokassaa erittäin kevyitä ja pienikokoisia mutta silti todella tukevan oloisia. Valmistusmateriaalina käytetty nikkelöity alumiini (6061 lentokonealumiini) on kuitenkin varsin herkkä naarmuille ja ainakin testikappaleissa oli jo valmiina muutamia hiusnaarmuja. Naarmuja isompi ongelma on eri osat yhteen liittävät kierteet. Tehtaalta saapuessa kierteissä tuntuu selvästi jäysteitä jotka estävät kierteiden sulavan liikkumisen. Ensimmäisenä ohjelmassa on siis kierteiden perusteellinen puhdistus ja voitelu. Kierteisiin liittyy myös toinen ongelma. RES:n ja akkuputken välissä on liitin jonka molemmissa päissä on kierteet. Jostain syystä yläpään kierteet on jyrsitty periaatteessa väärinpäin ja tästä aiheutuu seuraavanlainen ongelma. RES-tankin kiinni ruuvaamisen loppuvaiheessa kitkaa syntyy senverran että alaosan toiseen suuntaan olevat kierteet antavat periksi ja alkavat ruuvautua auki. Tämä ei onneksi juurikaan enää häiritse kun käyttöön tottuu.

  Alpha modien tärkein ja näkyvin uusi ominaisuus on niiden täysin mekaaninen kytkin. Kuvissa näkyvä runkoon upotettu kapeampi putkilo kätkee sisäänsä akun ja toimii samalla laitteen kytkimenä. Aktivointi tapahtuu yksinkertaisesti liu'uttamalla nappia ylöspäin. Todella erikoinen ratkaisu ja tämäntyyppisellä kytkimellä on hyvät mutta valitettavasti myös huonot puolensa. Suurin etu on se että nappia on miltei mahdoton aktivoida vahingossa kun laitetta kuljetetaan esimerkiksi taskussa. Suuri pinta-ala mahdollistaa myös muutaman erilaisen tavan pitää laitetta kädessä napin ollessa vielä käyttökelpoinen.

  Kytkimen suurin puute ei varsinaisesti edes liity sen toimintamekaniikkaan. Kun pinnasta saa hyvän otteen, laite aktivoituu moitteetta joka kerta. Ongelmia tulee kun kädet ovat hikiset tai rasvaiset. Tällöin varsin jäykkää kytkintä on vaikea saada liikkumaan sormien vain liukuessa sen pinnalla. Edes napin pinnalla olevista urista ei tässä vaiheessa saa riittävää pitoa. Ainut ratkaisu on pyyhkiä nappi ja kädet perusteellisesti jotta käyttöä voisi jatkaa sujuvasti. Uskoisin että pidemmässä käytössä sisällä oleva jousi löystyy jolloin napin käyttäminen helpottuu mutta siihen asti Alphan kiinnostavin ominaisuus on myös sen suurin puute.

  RES-nestesäiliö on Alphan toinen innovatiivinen uutuus. Nestesäiliön kapasiteetti on Ultralite mallissa 0.5ml, Ultrassa 1ml ja UltraMax:ssa 2ml. Ainakin Ultran tankkiin mainostettu määrä myös imeytyi. Tankki voidaan täyttää kahdella eri tavalla. Joko tiputtelemalla e-nestettä suoraan atomisaattorin läpi jolloin sen pitäisi automaattisesti imeytyä tankkiin pohjassa olevien reikien kautta tai poistamalla keraaminen sydän (wick) säiliöstä ja tiputtamalla nestettä suoran sen pinnalle. Kummatkin täyttötavat toimivat kohtuullisen hyvin mutta mielestäni tankki toimii lopulta enemmänkin suoratiputuksen apuna kuin oikeana säiliönä. Sitä voisi ajatella vaikka "sienenä" joka imee atomisaattorista tulvivan ylimääräisen nesteen itseensä ja tarvittaessa vapauttaa nestettä takaisin atomisaattorille. Jos normaalisti suoratiputtaessa atomisaattorin lanka imee esimerkiksi kolme tippaa nestettä kerrallaan niin RES:n kanssa tippoja voi lisätä jopa kymmenkertaisen määrän kunhan imeytymistä malttaa odottaa n. viiden tipan välein. Atomisoijaan tiputeltu neste imeytyy tankkiin taianomaisesti aina tiettyyn pisteeseen asti. Käytössä se siirtyy kohtuu tehokkaasti ja sopivassa määrin takaisin atomisaattorin höyrystettäväksi mutta jossain vaiheessa siirtymistä on pakko itse auttaa imaisemalla voimakkaasti ilman napin aktivointia. Toinen ärsyttävä ominaisuus järjestelmässä on kupliva ääni joka syntyy höyryt imaistessa juuri nesteen lisäämisen jälkeen.

  ProVarin korkeampiin jännitteisiin tottuneena en edes lähtenyt normaaliatomisaattoreilla Alphaa kokeilemaan. Testissä pääasiassa käyttämässäni Ultrassa oli koko käyttöjakson ajan Low Resistance eli matalavastuksinen atomisaattori. Näin käytettynä höyryä syntyy juuri riittävästi ja normaalisti käyttämäni nikotiinivahvuus tarjoaa huomattavan kurkkutuntuman. Todellisen höyrykoneen saa kuitenkin vain UltraMax-mallista jossa voi käyttää kahta CR123A-akkua sarjassa (~6V). Voltteja nostaessa tosin RES-järjestelmän puutteet tulevat esille. Tankista ei nimittäin siirry tarpeeksi nopeasti uutta mehua atomisaattorin höyrystettäväksi ja pitkissä sessioissa tuloksena on ajoittain palaneen makua ja kuivia henkosia.

  Jos vaadit modiltasi hyvää akkukestoa niin ainakin UltraLite-mallin voi unohtaa suosiolla. Pieni 10440-akku ei montaa tuntia runsasta höyryttelyä kestä. Itseasiassa akku päihittää vain vaivoin haukutun Joye 510-mallin akkukeston. 14500 akulla en selviä koko päivästä, 17670 akku taas kestää seuraavankin vuorokauden puolelle. Akkukesto toki riippuu täysin käytön määrästä.

  Suorituskyvyn kanssa ei siis odotetusti tullut yllätyksiä. Normaaliatomisaattorin ja perusakkujen kanssa eroa on vaikea huomata perinteisiin sähkötupakka-malleihin. LR-atomisaattoria käyttämällä tehoja saa enemmän mutta näitähän voi käyttää minkä sähkötupakan kanssa tahansa. Ultra ja UltraMax tarjoavat perusmalleja paremman akkukeston. Arvostelun loppuvaiheessa tuli olo että keskityin liikaa kaikkeen epäolennaiseen mutta tosiasia on ettei Alphojen höyryntuotossa ja kurkkutuntumassa ole mitään erikoista mainittavaa. Alphan todellinen myyntivaltti on sen erikoinen kytkin, tyylikäs ulkonäkö ja innovatiivinen nestetankki.

  Omaksi suosikikseni muodostui Ultra-malli joka on huomattavasti 18650-modeja pienempi ja kevyempi mutta tarjoaa silti siedettävän akkukeston. Ykköslaitteen paikkaa Ultrakaan ei kuitenkaan pysty ProVarilta viemään.

  Todella mielenkiintoinen ja erilainen modi mutta parin huomattavan puutteen ja hintalapun takia tätä on vaikea varauksetta suositella. Uskoisin että mainittuja puutteita yritetään tulevissa versioissa myös korjailla. Huomaathan että varsinkin kytkin oli todella vaikea pisteyttää sillä ilman liukkaan pinnan tuomia ongelmia täydet pisteet tulisi helposti. Toisaalta ulkonäöstä olisi pisteitä voinut antaa yli skaalankin sillä olen menneissä arvosteluissani jakanut jo täysiä pisteitä. Kytkimen ongelmat tiputtavat jyrsintäjäysteiden kanssa laatu-pisteitä mutta laitteelle jolle tarjotaan 10 vuoden takuu on silti pakko antaa hinta/laatu-suhteesta kiitettävä arvosana.

  Muunneltavuus: 7 / 10 (UltraMax 9 / 10)
  Suorituskyky: 8 / 10
  Kytkin: 6 / 10
  Ulkonäkö: 10 / 10
  Hinta/laatu: 8 / 10
  Kokonaisarvosana: 8 / 10

  Lisää tarkempia kuvia mm. RES-tankin sisuskaluista löytyy valmistajan sivulta.

   
   
 2. #2
  HöyryGuru

  Liittynyt
  04/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  4,126

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Ultralitessä voi käyttää 2 x 10250 3.6V (400 mAh) akkuja jos haluaa korkeamman jännitteen... ainakin lyhyeksi aikaa. Tosin vaikea löytää noin piskuisia akkuja.

   
   
 3. #3

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  En oo tollasista ikinä kuullutkaan Mun mielestä tuota Liteä voi verrata vaikka siihen että joku käyttää helvetin hienoa ja kallista kelloa vaikka halvemmallakin pärjäis. Tehohöyryt otetaan sitten kotona ihan muilla vehkeillä.

   
   
 4. #4
  HöyryGuru

  Liittynyt
  04/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  4,126

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Ja pitihän sitä laitetta vähän päästä jo testailemaan. Eli suunnista tuonne pällistelemään: Unboxing Apex Ultralite and vaping - SiB77

   
   
 5. #5

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Lainaus Alkuperäinen postaaja SiB77 Näytä viesti
  Ja pitihän sitä laitetta vähän päästä jo testailemaan. Eli suunnista tuonne pällistelemään: Unboxing Apex Ultralite and vaping - SiB77
  Todella pienikokoinen. Hyvä koko jos ajattelee tota mukaan otettavaksi laitteeksi.
  On jengi ihmeissään tuolla terassilla kun ton povarista nykäsee...
  Ultramax olis enemmän mun mieleen mut toi on kyl sooo sexyy!

   
   
 6. #6
  HöyryGuru

  Liittynyt
  04/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  4,126

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Laitoin adapterilla eGo-T LR B-malliin kiinni tuohon niin akku kuumeni ja melkein paistui. Enpä taida kokeilla toista kertaa. Kävin nakkaan akun vessan lavuaariin jäähtyyn. Saas nähdä uskaltaako tuohon mitään matalavastusatomisaattoria laittaakkaan. Onneksi akku oli se IMR mikä tuli mukana niin ei se olis edes posahtanut. Vähän säikäytti kun noin kuumeni

  No kyllä toi akku vielä toimii normaalivastus atomisaattoreiden kanssa. Jatkamme höyryttelyä. SiB77, vauhtia ja vaarallisia tilanteita

   
   
 7. #7
  HöyryPoliisi luuponen's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Sijainti
  Steamland Yard
  Viestit
  3,620

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  oikeesti, ei juma****a mitä meininkiä.


  Palautetta : "Eli Luuponenhan sun käyttäjänimi oli/on millä f....ing ilveellä voit väittää noin oikeesti tekisi mieleni itse vääntää jostain paikasta eli korjaa virheesi ja myönnä että olet väärässä.
  "

   
   
 8. #8

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Lainaus Alkuperäinen postaaja SiB77 Näytä viesti
  Ja pitihän sitä laitetta vähän päästä jo testailemaan. Eli suunnista tuonne pällistelemään: Unboxing Apex Ultralite and vaping - SiB77
  Tuttu ilme ja fiilikset omasta unboksauksesta

   
   
 9. #9
  JaaGeRMaisTeR
  Vieras

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Sitte ku ylimäärästä lähtee nui paljo nii taidan silti vielä kääntyä provariin

   
   
 10. #10

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Korut ostan vaimolle. Tuo on juuri sitä bling blingiä e-savukkeiden osalta. Oli kyllä hyvä ja kattava arvostelu ja hyvä video.

   
   
 11. #11

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Mun mielestä tuo enemmän muistuttaa työkalua, kuin korua, eli sinällään vois sopia omaankin kouraan..

   
   
 12. #12
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Lainaus Alkuperäinen postaaja rautasydän Näytä viesti
  Mun mielestä tuo enemmän muistuttaa työkalua, kuin korua, eli sinällään vois sopia omaankin kouraan..
  No sitten tämä http://www.totallywicked-eliquid.co....e-product.html voisi olla sun juttusi.
  KGO & Twist

   
   
 13. #13
  JaaGeRMaisTeR
  Vieras

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Lainaus Alkuperäinen postaaja JaaGeRMaisTeR Näytä viesti
  Sitte ku ylimäärästä lähtee nui paljo nii taidan silti vielä kääntyä provariin
  No eihän se ny menny ihan näin Näppärä laite tuo ultralite ainaki.. Kiva fiilistellä kämpillä eikä koolla pilattu jos mukaan lähtee... pitää vaan laittaa metallinen joku drip tippi vielä

   
   
 14. #14

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Troll from behind Näytä viesti
  Lainaus Alkuperäinen postaaja rautasydän Näytä viesti
  Mun mielestä tuo enemmän muistuttaa työkalua, kuin korua, eli sinällään vois sopia omaankin kouraan..
  No sitten tämä http://www.totallywicked-eliquid.co....e-product.html voisi olla sun juttusi.
  Muuten ihan jees ja ulkonäkö on hyvä mutta puuttuu tuo tehonsäätö..

   
   
 15. #15
  JaaGeRMaisTeR
  Vieras

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Lainaus Alkuperäinen postaaja rautasydän Näytä viesti
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Troll from behind Näytä viesti
  Lainaus Alkuperäinen postaaja rautasydän Näytä viesti
  Mun mielestä tuo enemmän muistuttaa työkalua, kuin korua, eli sinällään vois sopia omaankin kouraan..
  No sitten tämä http://www.totallywicked-eliquid.co....e-product.html voisi olla sun juttusi.
  Muuten ihan jees ja ulkonäkö on hyvä mutta puuttuu tuo tehonsäätö..
  Ei sellasta ole apexissakaan...

   
   
 16. #16
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Olisin kiinnostunut kuulemaan miten tämä modi on toiminut pidempiaikaisessa käytössä, koska puhtaasti speksien perusteella tämä olisi SE vekotin, jolla mennä hinta toki huomioiden etenkin tuon uuden AVA-aton myötä.
  Anyone?
  KGO & Twist

   
   
 17. #17
  Höyrykone hesekiel's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Tamperehan se
  Viestit
  2,762

  Vs: Apex Alpha UltraLite, Ultra ja UltraMax modit + RES-nestesäiliö

  Olisihan Apexi kiva omistaa jos rahaa löytyisi pari -kolmesataa ylimääräistä. Puolisen vuotta sitten, kun aloitin höyryttelyn, löysin tämän modin kirjoittamalla googlen hakuun:
  "the most expensive electronic cigarette in the world"
  En tiedä onko mutta melkein sinne päin

   
   
Keskustelu Sähkötupakka arvostelut (eS)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •