Tulokset 1 - 13 / 13

Aihe: Identiteettivarkaus ?

 1. #1

  Identiteettivarkaus ?

  No päivää taas, ja tämä ei liity sähkötupakkaan, aiheellisesti. Koska tämä foorumi on laadukkain suomalainen kohtaamani niin päätinpä sitten purkautua tänne, eli mulla on sellane '' ongelma '' että yks kusipää, joka valitettavasti kuuluu yhteen kaveripiiriini on laittanut youtubeen mun kännisekoilu videota + on tehny käyttäjätilin mun nimellä ja kuvalla. Kuvat + videot on saanu mun OIKEALTA kaverilta joka ei tekisi näin, tämä ei tosin tiedä että olemme riidoissa, joten.. mitä tehdä ? ei toi flagaaminenkaa mitää hyödytä... voiko vedota johonki identiteettivarkauteen ja sillä '' kiristää '' sen pelle poistamaan sen, en haluaisi alkaa tappelemaan nyrkkien kanssa... noh, anyway jos joku osaa auttaa olisin iloinen

   
   
 2. #2
  Ota sinne youtubeen yhteyttä joko sähköpostilla tai sieltä youtuben kautta jos mahdollista ja pyydä poistamaan se käyttäjätunnus.

   
   
 3. #3
  YouTube ainut mitä tuossa voi näin alkuun tehdä niin olla yhteydessä YT:hen.
  Numero kaksi on mennä Posliinin juttusille, että tällänen ja tällänen kaveri esiintyy teikäläisenä ja täällä on kaikkea paskaa.
  Identiteettivarkaus / kunnianloukkaus?
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 4. #4
  Höyrykone

  Liittynyt
  02/2013
  Sijainti
  helsinki
  Viestit
  6,044
  Kerro muille kavereilles siitä mitä se yks non-kaveri tekee?
  Ei ainakaan antelis sun videoita eteenpäin...

   
   
 5. #5
  WTF.. Ota yhteys Youtuben ylläpitoon? Soita sen isälle koska selvästi aika nuori oot?
  "Naamapeikko: Onks sulla jotenkin pieni pippeli vai mistä tämä tasaisin väliajoin johtuva väliintulo vetää juurensa?"

   
   
 6. #6
  No kyllä neki sen nyt tietää ku se hehkuttelee niitä jopa facebookissa, mutta kyseinen henkilö joka kuvat otti ei tiennyt että me ollaan riidoissa, tosin facebookin perusteella lähinnä sille pellelle vittuillaan, hyvä niin, en silti halua että ne on siellä netissä, sen verran noloja on ps. Youtube ei vastaa... Flagasin sen ja lähetin viestiä, mut ei mitään.

   
   
 7. #7
  Olen 19, että en ehkä kumminkaan ala soittelemaan sen isälle, ja sekin on täys-ikäinen, vaikka käytökseltään ehkä 10 ?

   
   
 8. #8
  Höyrykone popilo's Avatar

  Liittynyt
  12/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,852
  Poliisille vaan suoraan niin oppivat olemaan jo varhaisella iällä.

   
   
 9. #9
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Nikotiini Näytä viesti
  Olen 19, että en ehkä kumminkaan ala soittelemaan sen isälle, ja sekin on täys-ikäinen, vaikka käytökseltään ehkä 10 ?
  No sitten koitat kertaalleen vielä saada Tuubin kautta suljettua kannun.. Jos ei pelitä, niin Posliinit on seuraava optio.
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 10. #10
  HöyryGuru

  Liittynyt
  04/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  4,126
  Identiteettivarkaus ei ole rikos eli poliisi ei voi auttaa.

  Mutta mites se nettipoliisi? Foppa? Sille viestiä niin pitäs tapahtua.

   
   
 11. #11
  Jooh, lähetin foballe viestiä, täytynee kattoa mitä tapahtuu. Pistää vihaks vaa ja se kusipää asuu n.200metrin päässä, tekis mieli mennä sen ovesta läpi, kehtaa vielä vittuilla nyt facebookissa...

   
   
 12. #12
  Lainaus Alkuperäinen postaaja SiB77 Näytä viesti
  Identiteettivarkaus ei ole rikos eli poliisi ei voi auttaa.

  Mutta mites se nettipoliisi? Foppa? Sille viestiä niin pitäs tapahtua.
  Identiteettivarkauksiin liittyviä rikosnimikkeitä sosiaalisessa mediassa

  Kunnianloukkaus ei tule yleensä kyseeseen suoraan identiteettivarkauksissa, ellei sitten kyseessä ole esimerkiksi roisi seuranhakuilmoitus loukatun tiedoilla. Suurin osa identiteettivarkauksista sosiaalisessa mediassa tehdään kuitenkin yleensä kiusaamistarkoituksessa ja siihen liittyy erilainen asiaton kommentointi tuolla tekaistulla tai kaapatulla profiililla. Tämä kommentointi taas täyttää yleensä kunnianloukkauksen tunnusmerkistön ja asianomistajana voi olla se kelle loukattu teksti on kirjoitettu, mutta myös se kenen nimissä loukkaus on valheellisesti kirjoitettu.

  Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ei tule kyseeseen luomalla valeprofiili johonkin netin palveluun. Jos toisesta kuitenkin kertoo profiilissa jotain arkaluontoista tietoa, kuten seksuaalinen suuntautuminen, sairaudet jne, voi kyseeseen tulla puheena oleva rikos. Tämä rikos voi täyttyä myös jos profiilissa käyttää esimerkiksi loukatun alastonkuvaa. Samalla teolla syyllistyy yleensä myös kunnianloukkaukseen.

  Laiton uhkaus voi tulla kyseeseen, jos valeprofiililla uhkaillaan. Näissä tapauksissa asianomistajana on vain uhattu, mutta kyseeseen voi tulla kunnianloukkaus sen osalta jonka nimissä esiinnytään.

  Petos on yleisin nimike kun puhutaan nettipetoksiin liittyvistä rikosnimikkeistä. Profiili luodaan taloudellisen hyödyn tavoittelemiseksi. Yleensä nettipetokset eivät tapahdu varsinaisesti sosiaalisessa mediassa, vaan erilaisilla kaupankäyntisivuilla.

  Luvaton käyttö voi tulla kyseeseen, jos käyttää luvatta toiselle kuuluvaa käyttäjätiliä.

  Tietomurto täyttyy jos murtautuu tai muuten kirjautuu luvatta toisen profiiliin. Tietomurto väistyy kuitenkin rikosnimikkeenä, jos samalla teolla täyttyy jokin muu rikos ja sen rangaistusmaksimi on vähintään vuosi vankeutta.

  Viestintäsalaisuuden loukkaus tulee kyseeseen aina kun joku käyttää luvatta sinun profiiliasi, jossa on mahdollista viestiä yksityisesti. Tämä koskee myös erilaisia pelitilejä, sähköposteja ja muita vastaavia palveluja. Oleellista ei ole se onko viestejä luettu, vaan onko tekijällä ollut mahdollisuus lukea palvelussa olevia viestejä.


  Mitä tehdä jos joku esiintyy sinuna netissä
  Paras vaihtoehto päästä eroon kiusaajasta, joka esiintyy sinuna, on olla yhteydessä ylläpitoon ja pyytää poistamaan profiili. Poliisilla ei tätä mahdollisuutta yleensä ole, ellei kyse ole suomalaisesta palvelusta. Silloin asiasta tulee tehdä rikosilmoitus ja asiaa tutkiva poliisi hoitaa mahdolliset pyynnöt käräjäoikeudelle. Nettipoliisilla ei ole erityisiä oikeuksia poistaa materiaalia palveluista.
  Halutessasi voit tehdä rikosilmoituksen poliisin nettisivujen kautta sähköisesti tai käymällä poliisilaitoksella.

  Lisätietoja erilaisiin yksityisyydensuoja-asioihin saa tietosuojavaltuutetun sivuilta Tietosuojavaltuutetun toimisto - Tietosuojavaltuutetun toimisto
  Googlehan omistaa Youtuben ja Googlella on haarakontteitä ympäri maailmaa - Suomi mukaanlukien.
  Eli vähän niin-näin-miten-sen-nyt-ottaa.
  "Civil disobedience becomes a sacred duty when the state becomes lawless and corrupt" ~Gandhi~

   
   
 13. #13
  HöyryGuru

  Liittynyt
  04/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  4,126
  No niin, hyvä homma. Eiköhän nuo tuosta korjaannu. Varmasti pulssi nousee tollasesta jutusta mutta ajan myötä tilanne rauhottuu. Ja mitä enemmän ikää tulee niin osaa ottaa tuota lokaakin vastaan eri asenteella. Elä turhaan jää miettiin asiaan. Ja kaverilles tiedoksi että niin metsä vastaa kun sinne huudetaan. Karman laki ja niin edelleen.

   
   
Keskustelu Yleinen keskustelu

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •