Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 25

Aihe: Nikotiini - Toisen myrkky, toisen lääke

 1. #1
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255

  Nikotiini - Toisen myrkky, toisen lääke

  2006 oli vuosi ja maaliskuussa päätin kokeilla nikotiinipurukumia siinä toivossa, että se auttaisi 8.5 vuotta päivittäiseen migreeniin auraoireilla. Idea oli yksinkertainen. Ne lääkkeet, jotka tepsi supisti päässä olevia verisuonia ja nikotiini tekee saman. Juuri oli tullut tutkimustulos aiheesta, että luultua toisin nikotiini ei aiheuta syöpää eikä ole juuri itsessään terveydelle haitaksi ja toinen tutkimus osoitti, että päinvastoin siitä on jossain määrin hyötyäkin. Nikotiinilla on oppimiskykyyn, muistiin yms positiivisia puolia. Lääkkeet olivat vaan riesa, kokeiluja oli 12 eri lääkkeelle jotka pahensi tilannetta vaikka poistikin kohtaukset. Muutaman viikon käytin nikotiinipurukumia ja heti ekasta päivästä migreenit loppui kun seinään. Ajattelin, että siirryn piippuun sen olevan halvin vaihtoehto nikotiinin saantiin. Piippu ja piipputupakka muuttui lääkkeestä nopeasti nautinnoksi, mikään ei tuntunut hienommalta kun olla omissa ajatuksissaan itsetekemällä piipulla ja itsesekoittamalla tupakalla, rauhoittava hetki päivässä.

  2007 lokakuussa sain itse tilaaman 180mah automaattiakun käteeni. Sähkötupakointi oli niin hieno asia itselleni. Vaikka töissä joutuikin tätä ladata kolmisen kertaa ja pari kertaa kotona se oli sen arvoista. Olotila joka oli muuttunut nikotiininkäytön ansiosta paljon paremmaksi muuttui vielä paremmaksi. Jaksoi enemmän, olotila oli parempi. Nesteet joutui puristamaan valmiiksi täytetyistä patruunoista. Sillon puhuttiin vielä dippaamisesta, kotona dipattiin ja matkalla dripattiin.

  2008 lokakuussa tulikin manuaali 510 akku, jonka ostin innoissani. Akku ei enää laukea äänen takia taskussa. Se oli hienoa. Nesteitä rupesi saamaan pulloissa dekangilta, helpoitti hommaa entisestään. Nyt ei tarvinnutkaan muuta tehdä atolle kun poistaa muutama lanka, että drippaus toimisi paremmin. Sorvasin oman driptipin, koska 15euron käyttö moiseen tuntui raiskaukselta. Marraskuussa tulikin ego, joka oli alku vallankumoukselle. Oli kaksi 650mah mukana eikä tarvinnut kun päivän päätteeksi akut ladata. Tähän asti nesteitä kului vaan 0.5ml-1ml päivä, käyttämäni neste oli silloin High eli silloinen 26mg.

  2009 sorvaan itselleni 18650 akkuputkia ja teen itselleni dual-barrel laatikon. Tästä se sitten muuttuikin mielenkiintoiseksi. Alettiin testaamaan 5v ja 6v höyryttelyä, nesteenkulutus triplaantuu, pitoisuus laskee 18mg.

  Pitkään en mitään käyttänyt kun 6v laitteita, kun bolt ja e-power tuli markkinoille tein oman e-power kloonin, jossa stäkkäsin kahta 3v akkua. Käytössä oli pitkään boget ja dualcoilcartot, tankkeja tuli myyntiin tosi myöhään ja sekin tuntui autonomistajana isona harppauksena kun ei tarvinnut pitkillä matkoilla enää drippailla. Tankkejen tulon jälkeen en drippaile muuten kun maistaakseni makuja.

  2011 olikin mielenkiintoinen vuosi kun sai lavatuben, provari tuntui liian kalliilta sillon ja se jäikin kokonaan hankkimatta.

  Nyt onkin asiat toisin kun koskaan aikasemmin. Käytössä on kikattu EA-mod ja nautilus töissä, kotona käytän naturalia ja dream kaifun-kopiota. Juoksevat menot on laskenut huimasti nesteiden hinnanlaskun muodossa ETA-alueella ja sen takia kun ei nykyisin käytä kun uudelleenrakennettavia. Aina välillä testaa uusia clearoja siinä toivossa, että ne olisi joskus hyviä. Nikotiini on laskenut 12mg.

  Höyryttelyyn olen saanut kulumaan rahaa kaikkineen 2520e.

  Neurologini aikanaan sanoi, että minun oletettu elinikä tupakoivana ja ilman migreenejä on suurempi kuin se, että eläisin migreeneillä. Olin asiasta yllättynyt, oli niin suora asian kanssa ja tuki sähkötupakointia kun ilmoitin olostani.


   
   
 2. #2
  Höyrykone True Puffin's Avatar

  Liittynyt
  06/2011
  Sijainti
  Rauma
  Viestit
  2,463

  Vs: Nikotiini - Toisen myrkky, toisen lääke

  oho, 2007...oli varmaan aika underground touhua Hitaasti kulkee hyvät uutiset...itse kuulin vasta 2011 keväällä tällaisista härpättimistä.
  Vape since 30/05/2011

  Westcoast Vape Squad still rollin'

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255

  Vs: Nikotiini - Toisen myrkky, toisen lääke

  Ennen valviran tekemää 'suositusta' tulliin, että nikotiini on tosiaan lääkeaine eikä saa tulla läpi. Eihän tämä ollut periaatteessa laitonta eikä laillista tilata nesteitä eikä siitä kukaan saanut sanktioita. Tämä edelleen luokiteltu ainoastaan suomessa lääkeaineeksi. Kun valvira päätti ohjeistaa tullia, jouduin olemaan 3kk ilman savua/höyryä, tupakkaan en halunut palata mutta jouduin ottaa piipun kaapista ja ottaa sen käyttöön siihen asti kun oikeus voitti ja sain tilaamani paketin.

  Pirkanmaalla asuvana ei ollut ikinä ongelmia minkään lähetyksen kanssa, en ikinä tilannutkaan kun sen 3kk annoksen. Ennen tuota päätöstä vielä vähemmän kun kulutus olikin sen 0.5-1ml päivä. Nykyään kulutus on lähemmäs 4ml.

   
   
 4. #4
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255

  Vs: Nikotiini - Toisen myrkky, toisen lääke

  2012 tammikuu - 2012 maaliskuu jouduin vietäämään aikani mielisairaalassa. Laitteet takavarikoitiin ja jouduin jälleen palaamaan tupakkaan. Syy oli, että hoitohenkilökunta ei tietänyt mitä ne oli, lopussa sainkin ne takaisin kun olivat vihdoinkin ottaneet asiasta selvää. Jännää miten sairaalassa olo pakotti käyttämään monta kertaa vaarallisempaa vaihtoehtoa. Kolmas siirtymä oli vaikein ja pisin. Eka kerta oli niin, että meni se päivä. Toisella kerralla meni se päivä. Kolmas kerta oli pakko polttaa jonkin verran heinäkuun vikaan päivään. Osittainen syy tähän, että oli hankalaa oli se etten polttanutkaan piippua vaan valmistupakkaa. Meni höyryttelyn ohella 5-10 tupakkaa päivä.

   
   
 5. #5
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  12/2012
  Viestit
  129

  Vs: Nikotiini - Toisen myrkky, toisen lääke

  Lainaus Alkuperäinen postaaja True Puffin Näytä viesti
  oho, 2007...oli varmaan aika underground touhua Hitaasti kulkee hyvät uutiset...itse kuulin vasta 2011 keväällä tällaisista härpättimistä.
  Ja itse tutustuin omakohtaisesti kanssa vasta 2011 jolloin en vakuuttunut täysin aluksi.

  Kuten eräässä aikaisemmassa viestissä kirjoitin, niin kiitoshan näiden yleistymisesta/helpottuneesta käytöstä johtuu siitä että jotkut ovat jaksaneet.

  Jos kerran se tupakka on se iso paha susi joka puree väkisin, niin miksei EU/Suomi palkannut jotakin työryhmää selvittämään korvaustuotetta tupakalle ? Ei, harrastelijat sen mahdollistivat omalla kukkarollaan ja heitä voi kiittää nykyajan käytön helppoudesta ja tiedon määrästä.

  Eli pitkä HV vaan niille jotka saavat tälläkin hetkellä sen 20t€/kk siitä että puhuvat paskaa mutta eivät tosielämästä tiedä tai halua tietää mitään mutta antavat kuitenkin puoltavan äänensä taas kerran *jotakin* uutta kieltoa vastaan.

   
   
 6. #6
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255

  Vs: Nikotiini - Toisen myrkky, toisen lääke

  Iso syy suurelle kehitysvauhdille on tosiaan harrastajissa. Sähkötupakointi on luonut paljon pieniä ja suuria porukoita, jotka ovat yrittäneet saada tästä kaiken irti. Osittain voi myös antaa arvoa sille, että patentti on kiinalainen. Toki siellä asia on ihan eri arvossa, koska esimerkiksi laki pakottaa santioiden muodossa polttamaan tupakkaa tai käyttämään nikotiinia joidenkin kohdalla. Esim. venäjällä talousministeri ilmoitti tv:ssä olemaan patrioottisia ja ostamaan tupakkaa ja viinaa, että saataisiin verotuloja. Ei ole niin justiinsa kun terveydenhuoltokustannukset menevät kuluttajalle.

   
   
 7. #7
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  12/2012
  Viestit
  129

  Vs: Nikotiini - Toisen myrkky, toisen lääke

  Lainaus Alkuperäinen postaaja K0uhija Näytä viesti
  että saataisiin verotuloja. Ei ole niin justiinsa kun terveydenhuoltokustannukset menevät kuluttajalle.
  Tämäkin on jo todistettu, että valtio nettoaa ihan mukavasti tupakoitsijoista (melkein miljardi(!) vuodessa) mutta itse saavat sitten B-luokan kansalaisen kohtelun vaikka olisi kuinka rehellinen.

  En yhtään ihmettelisi että jotkut ovat siirtyneet sähkösavukkeeseen vaikka tämmöisen poliittisen syyn takia pelkästään.

   
   
 8. #8
  Höyrykone K-57's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Hobo
  Viestit
  1,675

  Vs: Nikotiini - Toisen myrkky, toisen lääke

  Sairastan itse myös Dystoniaa joka on jonkinlainen hermo sairaus, eli tahto ja lihakset eri tahti lajissa, olen myös huommannut saman nikotiinin vaikutuksesta sairauteeni ja kipuihin, olen kokeillut kaikki mahdolliset hermokipu lääkeet mitä löytyy ja kaikissa on ollut haitta vaikutukset suuremmat kuin hyöty. Aikoinaan kun parivuotta sitten lopetin tupakoinin koska siitä oli näyttöä että siitä oli haittaa sairauteni hoidossa, siirryin laastareihin josta ihottumaa sen jälkeen nikotiini purkkaan josta vatsa vaivoja, Neurologini ehdotti että koita tuota Sähkötupakkaa koska nikotiinistä on hyötyä hermo sairauksissa, siitä asti ollaan sen kanssa pärjätty.

   
   
 9. #9
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  EA-modi ja Natural sai mennä. EA oli itsessään jo aikamoinen pettymys. Logiikkani taisteli numeroita vastaan kun tuntui käytännöntasolla siltä, että natural tulitti paljon kovempaa vaikka numerot toista väittivätkin. EA:n nappituntumakin oli aivan paska. Natural sai mennä kun mekaaniselle putkelle ei tuntunut olevan silicamiehellä käyttöä.

  Provari kävi talossa ja sai mennäkin, en vaan osannut perustella laitteen hintaa käytössäkään joten myin sen ja ostin neljä rosteri vamoa. Vamoja on enää jäljellä yksi.

  Käytössä on nyt K100 + AGA-T2 ollut noin viikon, toinen setuppi menossa osittain senkin takia kun halusin harjoitella meshin vääntämistä. Sinäänsä silicasta meshin maailmaan oli aika kivutonta, omasta takaa löytyi toho ja ekakin setuppi toimi riittävän hyvin vaikka hotspottia heittikin 7-8s tulituksen jälkeen. Höyryntuotto ja maku on kohdallaan muutamassa nesteessä tosin itse kyllä tykkään enemmän silican tuomasta tuloksesta suurimmassa osissa nesteitä. Monethan väittää tupakkamaut paremmaksi meshillä ja makeat/hedelmät paremmalta silicalla, itse kumminkin on sitä mieltä että yleiskuva kummallakin on erillainen.

  Innostuin sibin videosta hankkia protankki kun setupin tekeminen olikin niin kivutonta tällä, kyllä lasisella tankilla varustettu 'uudelleenrakennettava' kelpaa tuohon e-smokeirelandin 14 euron hintaan. Sais tulla vaan.

  Käytän nyt vamoa + dreamiä töissä/matkassa ja K100 + AGA-T2 toistaiseksi kotona/vierailla.

  Toivon lähitulevaisuudessa saavan misterin, oikeastaan ainut hybridi joka on saanut mielenkiintoni.

   
   
 10. #10
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  Mister kävi ja sai mennä. Tuntui kyllä käytössä siltä, että loppupään modi on jo kohta kädessä. Setupin teko oli mutkatonta ja sen sai tehtyä alle 3minuutin. Maku ja höyryntuotto oli kohdallaan. Tehdasympäristöön oiva laite jota ei juuri kyllä saa hajallekaan.

  K100 sai seuraajakseen rsst:n, kyllä toi putki tulittaa aika kovaa. Rsst on ehdottomasti tällä hetkellä paras hinta-laatu suhteen mesh ato, joka myös toimii.

  Poldiac, precise+, cobra ja somnium kävi kolmen viikon testissä. Poldiac on ehdottomasti koviten tulittava laite mikä on käynyt kädessä, mutta on suunnitteluteknisiä virheitä jonkin verran ja nappi on aika raskas käyttää. Misfirejä ei tule vaan ei tulita jos ei paina nappia riittävän kovaa. Poldiacin suurin suunnittelutekninen virhe on napissa oleva hopeoitu pinni, joka yhdistää piirin. Kontaktejen puhdistus on rasite 15micronin hopeoinnin takia, pinta toki kestää 8-10kk puhdistusta ennenkun hävikkiä rupee tulemaan suuremmin. Osia on helppo hukata riippuen ihmisestä.

  Precise plus on helppo puhdistaa, mutta siihen se melkein jääkin. Precise vaatii ylläpitoa, mutta on helpompi kaiken purkamista ajatellen poldiaciin vertaen. Kestänee varmaan laitteena pitempäänkin.

  Cobra ja somnium. Cobrasta koin saavani samalla setupilla paremman maun ja paksumman höyryn. Käytännössä nää on kumminkin ulkonäöltään ja toimivuudelta samanlaisia. Cobran kaikkia reikiä ei saa oikein tukittua, mutta somniumin täyttöreiän saa tukittua ihan hammastikun palalla. Vihasin sompun miinusruuvia ja sain setupin nopeammmin je helpommin tehtyä cobraan.


  Talossa on nyt Silverdog v1 päivitettynä ja hyvin rassattuna. Laite toimii riittävän hyvin ja palvelee vaativassa ympäristössä hyvin vuotamatta. Suunnittelussa on tässäkin ongelmaa kun mesh ei pääse pienimmillä määrillä nestettä wikkaamaan kauhean hyvin 400# meshillä. Ilman saanti tankkissa ongelmana? En osaa sanoa.

  Tulossa spheroid v2 ja piccolo tähän hätään. Spheroidista on kokemuksia, ainoa huonoa sanottavaa siitä on tankin täyttö. Tulossa myös rsst:n kaveriksi sigelei 20.

  Tampere miitti oli onnistunut hyvin ja sinne tuli lopulta 28 ihmistä kaiken kaikkiaan, tästä vaan parantamaan ja miettimään uutta ohjelmaa talvikaudelle.

   
   
 11. #11
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  Top nesteet riippuu tilanteesta, mutta tulee eniten höyteltyä näitä:

  Capellan tiivareista tehty vanilla custard. 2ml vanilla custard, 0.5ml french vanilla ja 2 tippaa makeutusta 10ml kohtaan.

  Inawera vanilla for pipe. 5ml tiivaria 35ml pulloon.

  Pirttilän hedelmäpommi modattuna omaan makuun. 1.5ml - 2ml eri vanilijoita, 1ml persikkaa, 1ml ananasta, 0.5ml vattua, 0.25ml appelsiinia ja makeutusta oman maun mukaan 15 tippaa, 35ml pulloon. Tästä sais omaan makuun paremmin paremmalla vanilijatiivarilla ja ehkä 1ml kookoksella. Kookos vois poistaa tuon pienen terävyyden mikä tulee persikasta. Appelsiinin voisi melkein jättää kokonaan pois.

  Diablo Jugo.

  Inan laku ja vanilija, lakua 4ml ja vanilijaa 1ml 35ml pulloon.

  Valmiista nesteistä.
  Finnvape tervalaku, en ole keksinyt millä reseptillä tämän korvaisi.

  El toro Guevara korvaa hyvin pikkusikaarit, eipä niitä polttanut aikoihin muutenkaan mutta välillä kaipaa samanlaista kokemusta.

  Pipe sauce long bottom leaf muistuttaa paljon omia sekoittimia piipputupakkia puuttuen muutama maku omasta reseptistä.


  Kolme kertaa olen tehnyt nyt oman tiivarini, kaikki erillaisia. Kaksi tupakkauutetta. Ja yksi vanilijauute.

   
   
 12. #12
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  Tämmösiä vuosien varrella tulleita mietteitä jätän teille tällä kertaa.

  "Jos ainoa validi argumentti on addiktio niin onko sekään niin paha asia? Nikotiini on luultua vähemmän addiktiivinen kun esimerkiksi sokeri"
  "Terveyshyödyt ovat suuremmat kun terveyshaitat"
  "It's always a trade-off"
  "Minkä takia muka tarvitsee olla huolissani miltä näyttää laitteen kanssa? Onko sillä edes mitään väliä?"
  "Mikä on suurin syy siirtymään? Terveys vai raha vai kenties kiinnostus teknologiaan?"
  "Minkä takia sen tarvii maistua tupakalta? Sehän maistuu paskalta."

  Laitteena tällä hetkellä H-atty + Nzonic v3. Lukkos + Hornet BF.

  On muuten black copsa hyvää.
  Viimeksi muokannut K0uhija; 15.08.13 kello 02:36.

   
   
 13. #13
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  Hassu tuo vapers.fi palvelu. Hymyilytti kyllä kun ottivat selvää, että saako reseptejä lääkäriltä nikotiiniin. Sillon kun valvira päätti ohjeistaa tullia niin sillonhan jo porukkaa täältäkin niitä reseptejä haki. Sillon tosin tunnettiin ainoastaan kaksi lääkäriä suomesta johon siihen suostui ja täältäkin lähtivät ihmiset kauempaa sillon niitä hakemaan ulkopaikkakunnilta. Yksi oli Oulussa ja toinen Helsingissä. Niitä myös yllätys yllätys haettiin Virosta sillon. Siinä osa uutiseen liittyvää nostalgiaa täältäpäin. Toki sillon oli semmonen jännyys, että yliopiston apteekki sotki niihin aina mentholia. Itsehän vihaan mentholia, anista, minttua ja eukalyptusta joten reseptin hakeminen ei ollut minulle optio sillon. Oli muut lailliset keinot itsellä siihen.

  Toisaalta. Tästä itseasiassa tulee yksi kylmä totuus lyötäväksi pöytään joillekin lääkäreille. Usein olen kuullut lääkäriltä myöhemmin sen, että eivät suosittele koska "Emme voi tietää mitä kaikkea niissä nesteissä on". Itsehän luotan kemianalaan ja niihin äärimmäisen tiukkiin säädöksiin mitä tähänkin liittyy. Toki myös sen, että itse testautin kaikki kiinan nesteeni kun FDA väitti niissä olevan jotain mitä niissä todellisuudessa ei ollut sillonkaan. Ei raskasmetallejakaan, jotka tulevat tässä tapauksessa ainoastaan likaisesta tuotantotilasta.


  Sivuuttaakseen muuhun. Nesteen kypsytyksessä laitetaan neste usein vesihauteeseen sillä loogisella faktalla, että nesteen viskositeetti muuttuu ja aromit sekoittuvat nesteeseen paremmin. Itse ja varmasti moni muukin harrastaa sitä, että laittavat nesteensä suorilta vedenkeittimeen. Kylmä totuus on tosin se, että kiehuessa nesteessä oleva nikotiini hajoaa ja nikotiinipitoisuus tässä tapauksessa pienenee. Laitoin nestepulloon vg:tä ja mittasin vg:n lämpötilan sen jälkeen kun pullon ympärillä oleva vesi kiehui. Laskin ennen sitä paljon siitä nikotiinia hajoaisi, mutta ei se kyllä ehdi kiehua pullossa siinä ajassa joten vaikka siitä 0.3-0.4mg häviäisi ml kohti JOS se kiehuisi niin ei sekään ole riittävä syy olla tekemättä sitä johtuen toimenpiteen kätevyydestä.

  Kypsytän usein nesteestä riippuen 3-5 päivää korkki auki ja vielä 1-3 viikkoa korkki kiinni yllämainitun tavan lisäksi. Olen joskus jopa laskenut tarpeen ja käytän vanhoja laskuja osviittana.


  Nesteestä olevasta nikotiinista imeytyy tällä meidän suosimalla menetelmällä 70-80%. Nikotiini saavuttaa aivot 10-20sek. Aivot ottaa vastaan 1mg kerrallaan ja tämä määrä hajoaa siellä 30minuutissa siihen pisteeseen, että sitä aletaan haluamaan lisää (0.8mg). Loput toimivat ns. kolesterolin liuottimena verisuonissa ja sen puoliintumisaika on 2tuntia. Sillä ei ole mitään väliä vaikka se liikkuisi siellä niin kauan kun nautit nikotiinia, sillä on väliä mihin se pysähtyy ruumiissa kun lopetat ellei kolesteroli ehdi kokonaan poistua ruumiista liikkuvana ennen sitä. Toki tässähän on se looginen tulos, että nikotiini vaikuttaa hyvään että pahan kolesterolin määrään.

  Mentholi kuten nikotiini lisää aivoihin reseptoreita vasta kun niitä käytetään. Mentholi lisää opiaattireseptoreita ja stimuloi niitä kuten myös kylmäreseptoreita, aiheuttaen lievän addiktion senkin kautta. Suurin syy tosin siihen, että mentholia lisättiin tupakkaan alunperin oli se kun se nimenomaan auttoi kurkkuärsytykseen mikä aiheutui tupakasta. Se, että se myös voimistaa hiukan addiktiota on vaan myöhemmin selvinnyt käytössä. Nikotiinin käyttö ennen 25 ikävuotta aiheuttaa sen, että kun aivot ovat kehittymässä niin aivot rupevat myös muissakin määrin kehittymään siihen todellisuuteen, että nikotiinia ylipäänsä käytetään. Tämä johtaa siihen, että mitä aikasemmin alotat sitä vaarallisempaa ja vaikeampaa se on myös lopettaa myöhemmin.

  12mg/ml neste. 3ml/päivä kulutus. 36mg/päivä nikotiinia. Noin 27mg imeytyy, josta 1mg aivoissa jatkuvasti ja 0.6mg verenkierrossa 16 tunnin valveillaoloa kohti.

  Aski punaista: 16mg/aski/päivä. 6mg imeytyy, josta jatkuvasti aina aivoissa niin vähän että sitä tekee mieli usein. Tosin tupakassa on paljon muuta mikä vaikuttaa kaikkiin responsseihin.

  Nikotiini on ainoa puhuttu varsinainen hyötyaine, mutta muista hyötyaineista on terveydelle useamman kemikaalin kohdalla haittaakin nikotiinin ollen tärkein mielihyvään. Aamusauhujen vaste johtunee eniten häkästä (tunne kun se nousee päähän).
  Viimeksi muokannut K0uhija; 25.08.13 kello 02:45.

   
   
 14. #14
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  Jos on vanhentunutta tietoa niin korjatkaa. En oo miettinyt näitä asioita pitkään aikaan.


   
   
 15. #15
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  Muistakaa juoda kahvia höyrytellessä, koska kofeiinihan nopeuttaa nikotiinireseptoreiden aukeamisnopeuteen joten vaikutus on ilmeisempi kun juot kahvia. Varokaa niitä kofeiinilaskuja.
  Viimeksi muokannut K0uhija; 25.08.13 kello 03:09.

   
   
 16. #16
  Niin tuosta neste vs tupakki jutusta ei nyt ihan varmaa tietoa varmaan ole, mutta todellinen nikotiinimäärä per rölli taitaa olla paljon enemmän kun se 0.8mg mitä paketissa sanotaan. Tai sitten tosiaan se muu skeida tupakissa moninkertaistaa sitä tehoa.

  Tai sitten oon uskonut liikaa internettietäjiä tässäkin asiassa. Ei oikeestaan niin paljon enää tässä vaiheessa kiinnosta röökin sisältö, että jaksaisi kaivaa faktoja.

   
   
 17. #17
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  Toihan riippuu painosta ja lajikkeesta, mutta sen määrä mikä paketissa on aika tarkka kun siitä prosessivaiheessa määrätään se tupakan nikotiinipitoisuus. Tuostahan tuli aikanaan isompikin juttu kun ne menetelmät oli hallinnassa eikä siitä kauheasti puhuttu yllättäen.

  Toki varmaan puhut siitä kun Y1 kehitettiin ja sitä testattii ainoastaan suomessa kertomatta siitä, että siinä oli 2-3 kertaa nikotiinia normaaliin tupakkalajikkeeseen vielä kun siihen ei voinut vaikuttaa suoraan tuotantovaiheessa.

  Jenkeissähän joissakin tupakissa lukee kyljessä niinkin hurjia lukuja kun 10-15mg. Joka on syy siihen, minkä takia nikotiinikorvaustuotteissa on suomeen nähden ja moneen euroopan maahan nähden aivan liikaa sitä. Tosin imeytymisprosentit on myös alhaisemmat.

  Mutta höyryttely vs tupakointi. Teoriassahan nikotiinin imeytyminen nykyiseen tutkimustietoon on se, että höyryttelyssä se imeytyy tehokkaiten jos ei ota huomioon nesteen imeytystä ihon läpi. Tosin ihon läpi imeytymällä se on myöskin vaarallista aiheuttaen mm. pahoinvointia. Ne jotka on käyttäneet laastareita tietää.
  Viimeksi muokannut K0uhija; 25.08.13 kello 03:17.

   
   
 18. #18
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  Pistetään nyt vielä disclaimer kaikille. Neurologit, tutkijat yms ovat ihmisiä siinä missä mekin. Kun olet koulussa niin fakta on se, että joka alalla on niitä jotka juoksee matalammasta kohdasta läpi. Kun luit kokeeseen jos aihe ei kiinnostanut kysymys kuuluu: "Miten pitkään muistit kokeen jälkeen ne asiat vielä" tai "Koska ne varsinaisesti tallentuivat pitkäaikaismuistiin". Minulla ja varmasti monella muulla on yhtä hyvä oppimiskyky ja usein suurempi motivaatio opiskella jotain tiettyä asiaa. Voin kuten kuka tahansa muukin lukea samoja oppikirjoja, lukea wikipedia artikkeleita/ niiden lähteitä ja katsoa videoita kiinnostavista aiheista. Myöskin etsiä/lukea/oppia muista lähteistä saatavaa tietoa. En väitä enkä usko kenenkään olevan toista parempi. Kuulun siihen ihmisryhmään joka uskoo, että kaikki kovalla työllä voivat tehdä mitä haluavat ja oppia mitä vain.

  Tiedon varmentaminen on aina vaikeaa kaikessa. Faktat jäävät helposti roskan alle. Kaikki mitä väitän tietäväni pohjautuu siihen mitä uskon olevan oikein kyseenalaistamalla kaikkea ja päättämällä mikä on totta valmiina siihen, että tulee uutta tietoa mikä kääntää koko asian ympäri oikeaan lokeroon. Jos puhun mielestäsi paskaa niin se voi olla totuus, mutta itse uskon vahvasti siihen mitä kirjoitan kun ja jos kirjoitan jotain minkä esitän muille.
  Viimeksi muokannut K0uhija; 25.08.13 kello 03:50.

   
   
 19. #19
  Sellaista vaan tuossa aikasemmin ajoin takaa, että olen antanut itseni ymmärtää sen tupakka-askin "0.8mg" tarkoittavan sitä nikotiinimäärää mitä yhdestä savukkeesta imeytyy ihmiseen. Todellisen nikotiinimäärän ollessa jotain kymmenkertaista luokkaa. Jotenkin vaan tuntuu vaikeelta ajatella, että parista kunnon henkosesta 24mg nestettä saataisiin samat nikotiinit kuin yhdestä röllistä.

  Käsittääkseni tästä juteltiin täällä foorumillakin jossain. Siis siitä, että tupakan ja e-nesteen nikotiinimääriä ei voi verrata toisiinsa, koska niihin on merkattu eri luvut. E-nesteessä on merkitty nikotiinin määrä millilitrassa ja tupakka-askin vastaava merkintä kuvaa tosiaan sitä imeytyvää määrää.

  Ei mulla tosiaan mitään faktaa aiheesta ole, kuhan lämpimikseni höpöttelen ja yritän vaikuttaa tärkeältä.

  E: Kerroin muuten tuosta aloituspostauksesi tarinasta kaverille, jolla on ollut enemmän tai vähemmän koko ikänsä pääkipua ja lääketokkurassa ympäri vuorokauden. En nyt sen kummemmin alkanut tyrkyttämään, kun on hieman kyseenalaista tarjota nikotiinia ihmiselle, joka ei ole koskaan edes tupakkia maistanut. Mutta toivottavasti herätti ajatuksia hänessä.

   
   
 20. #20
  Höyrykonkari K0uhija's Avatar

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  Ylöjärvi
  Viestit
  255
  No ei voi suoraan verrata ei. Voidaan verrata sitä, että miten höyrytellään vs miten tupakoidaan. Enkä muista montako henkosta saan 1ml nestettä, drippaillessa se 1ml menee aika nopsaankin ja sekin vaihtelee laitteesta toiseen. Kulutus mulla on kumminkin aika pitkälti se 3ml päivää kohti. Tupakasta vedetään noin 20 henkosta riippuen miten tupakoit, mutta aika pitkälti noin. Kumminkin tulee kyllä yleensä yhteen höyryttelytuokioon sijoitettua 2-8 henkosta niin koen, että se pitää paikkaansa sen kautta. Kumminkin voin olla aika pitkäänkin ilman nykyään, monta kertaa ollut 1-2 päivääkin ilman ja monta kertaa tunteja.

  No joo. Oon monesta paikasta lukenutkin, että se 0.8mg on se miten paljon imeytyy ja toisista sen, että se on se tupakkamassaa kohden oleva määrä. Montako grammaa tupakkaa on yhdessa savukkeessa? Kaikkien teollisten lajikkeiden arvot on vapaata ristaa niin niitä vertaamalla askin oleviin lukuihin ja painoon saadaan tämäkin selväksi. Sitten voidaan ottaa selvää miten paljon ne tuotantovaiheessa vaikuttavat pitoisuuksiin. Tupakan savusta imeytyy ainakin muutaman lähteen mukaan se 25%-40%, tupakkamassan polttaminen taas välittää savun mukana vaan 1/10 osan tupakkamassassa olevasta nikotiinista.

  Niksaövereitä en ole koskaan saanut tupakasta sen käärömuodossa, mutta olen taas höyrytellessä kokenut sitäkin. Sikaaria polttaessa sitä on joskus kokenut. Taas pesällisestä piipusta ei koskaan. Piipun polttamiseen tosin saa aika hyvin sen 30-40min käytettyä kun hantsaa sen polttotyylin ja sitä massaa on about saman verran kun käärössä.

   
   
Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Blogit ja päiväkirjat

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •