Tulokset 1 - 16 / 16

Aihe: DSE-801 (Auto)

 1. #1

  DSE-801 (Auto)

  DSE-801 (Auto)

  Valmistaja: Sailebao
  Kotisivu: http://www.slbsmoking.com/
  Ostopaikka: http://www.heaven-gifts.com/
  Hinta ostohetkellä: N/A
  Malli: Penstyle
  Kokonaispituus / halkaisija: 154mm / 11.3mm
  Paino: 23g
  Akun kapasiteetti: 280mAh
  Kytkimen tyyppi: Automaatti (ilmanpaine)
  Max. imaisu / Jäähtymisaika: 5 sek. / 0 sek.
  Pakkauksen sisältö: N/A
  Takuu: Kaikki osat 12kk
  Yhteensopivia malleja: RN-4072, BE112, Joye302

  Hankittuani useampia eri merkkisiä "Penstyle"-atomisoijia Janty Classicin varaosiksi ja passthrough-johtoa varten päätin hankkia myös DSE-801 akun ja tehdä arvostelun tästä e-savukkeesta. En ole siis ostanut varsinaista aloituspakkausta mutta arvostelussa käyttämäni e-savukkeen osat ovat erikseen ostettuja alkuperäisiä DSE-801 osia. Ostopaikka oli vakiopaikakseni muodostunut Heaven Gifts (ruyandirect.com) joka tarjoaa myymilleen osille ruhtinaallisen 12kk takuun. Yhden akun hinta oli n. 6€ ja atomisoijan 4€ (+pk), todella halpaa siis. USB-laturi on ostettu BestEcig-nettisivulta. Laturi ei ole alkuperäinen Sailebao mutta se toimii myös DSE801:n kanssa. Pakkauksesta en osaa sanoa mitään eikä ostamani USB-laturi ei kuulu normaaliin aloituspakkaukseen. Kutsutaan tätä vaikka pika-arvosteluksi, keskityn siis pelkästään olennaiseen eli itse e-savukkeen.

  Ensivaikutelma 801:stä on hieman ristiriitainen. Akku, atomisoija ja patruuna ovat kaikki valtavan kokoisia vaikkapa mini-luokan e-savukkeisiin verrattuna. Tietenkin tämä lupailee hyvää suorituskyvyn kannalta mutta haluanko kulkea tällainen pölkky huulessa? Päädyin valkoiseen malliin jonka pinta on kiiltävä ja "raidoitettu" kuten oikeakin tupakka (ainakin jotkin merkit jos muistan oikein?). Ainakin käyttämiltäni myyjiltä patruunoita kynämalliin saa vain mustana. Akun päässä on lisäksi oranssi led-valo. Tällä naamioinnillakaan isoa kynämallia ei voi millään erehtyä luulemaan tupakaksi kuin ehkä pidemmän matkan päästä.

  Laadun puolesta kaikki näyttää hyvältä. Osat ruuvautuvat tukevasti yhteen ja patruuna napsahtaa tukevasti paikoilleen. Ottamistani kuvista huomasin että akun ja atomisoijan liitos ei ole aivan suora mutta tätä tuskin kukaan huomaa normaalikäytössä. Toisin kuin esimerkiksi RN-sarjan tai Jantyn penstyle patruunoissa, 801:n alkuperäiset patruunan suukappaleet ovat mattapintaisia ja pehmeämmän tuntuisia eli antavat hiukan periksi hanpaiden välissä. En osaa sanoa kummista pidän enemmän mutta eron kuitenkin heti huomasi.

  DSE801:n käyttö on todella vaivatonta. Kytkin aktivoituu pienimmästäkin imaisusta mutta tästä huolimatta en ole vielä kertaakaan huomannut että se olisi vahingossa käynnistynyt äänen, tuulen, kolahduksen tms. takia. Peruspitkällä imaisulla - joka minulla on reilu 4 sekuntia - laitteesta irtoaa kohtuullisen iso määrä höyryä, odotin kuitenkin tämän kokoiselta laitteelta hieman enemmän ja manuaalisten mallien höyrymääriin tämä ei yllä millään. Yleinen automaattimallien kompastuskivi eli imemiseen tarvittava "voima" on sekin tässä mallissa kohdillaan. Imeminen on niin kevyttä että henkoset voi vetää halutessaan suoraan keuhkoihinkin. Ilma kulkee laitteen läpi hieman helpommin kuin pikkuveli 901:n läpi mutta ei aivan yllä parhaiden manuaalimallien tasolle.

  Kurkkutuntumankin voisi luulla olevan voimakas tämän kokoisesta laitteesta mutta on itseasiassa yllättävänkin pehmeä ainakin käyttämilläni 11mg e-nesteillä, aivan riittävä useimmille kuitenkin. Ei vain niin "pistävä" kuin esimerkiksi 901:n tai Joye510:n kurkkutuntuma. Kunhan atomisoijan pitää koko ajan kosteana ovat tulokset kurkkutuntuman ja höyryn määrän osalta koko ajan tasaisia.

  DSE-801:n isoon patruunaan mahtuu huikeat 45 tippaa e-nestettä. Neste imeytyy yllättävän hyvin patruunan täytteeseen eikä taytettä tarvitse pöyhiä tai nostella jotta nestettä saa koko patruunaan. Täydestä patruunasta sain irti vajaat 120 hyvää henkosta joka vastaa n. 8 tavallista tupakkaa. Valitettavasti käytössä neste tuntuu imeytyvän todella kehnosti patruunan pohjilta atomisoijaan ja jouduinkin pöyhimään täytevanua useampia kertoja. Huono nesteen siirtyminen johtuu ilmeisesti patruunan isosta tilavuudesta ja liian väljästi laitetusta vanusta. Prosessia voi nopeuttaa imaisemalla voimakkaasti suukappaleesta mutta mielestäni suoratiputus vain on kätevämpää, ainakin tiedän joka kerta mitä saan ja kuinka pitkän aikaa. Tämän ja patruunan (atomisoijan sisälle meneviin) ulkoreunoihin vuotamisen takia nestettä myös tuntuu menevän paljon hukkaan. Muistaakseni tulokset Janty CK-patruunan kanssa olivat hieman paremmat joten valmistusmateriaalin lisäksi vanussa tai sen määrässä saattaa olla eroja. Itse harvoin enää käytän patruunoita koska tällä tavoin tulokset vaihtelevat paljon enemmän ja huomasin täytteleväni patruunaa (tai täytteen kuivahtanutta pintaosaa) lähes yhtä usein kuin lisäisin nestettä suoraan atomisoijaankin. Kolmella tipalla e-nestettä, tiputettuna suoraan atomisoijaan sain höyryteltyä yhtä tupakkaa vastaavan ajan eli n. 15 pitkää henkosta. Joka imaisulla sain tasaisen määrän höyryä ja hyvän kurkkutuntuman.

  Akkukesto on parasta mitä tähän asti olen perinteisillä e-savukkeilla kokenut. Jo akun fyysinen koko on aivan eri luokkaa kuin muilla laitteillani. Pelkkä akku yksinään on yli 8cm pitkä. Yhdellä latauksella sain 280mAh akusta irti huimat 180 n. 4 sekunnin imaisua. Tämä vastaa n. kahtatoista perinteistä tupakkaa eli keskivertokäyttäjä saattaa selvitä kokonaisen päivän yhdellä akulla. Voi olla että markkinoilla on vastaavaan pystyviä akkuja ja useimmat modit päihittävät tämän tuloksen mutta haluan silti antaa suorituksesta täydet pisteet.

  Sitten 801:n isoimpaan puutteeseen. Mainitsin että patruunassa neste vuotaa reunoja pitkin suukappaletta kohti mutta tämän lisäksi atomisoija vuotaa todella helposti akkua kohti. Ei tuntunut olevan väliä käytänkö patruunaa vai tiputanko nestettä suoraan atomisoijaan. Aina pidemmän höyryttelyn jälkeen akun ja atomisoijan liitoksesta alkaa kuulua nesteen pärinää. Tämä kertoo että neste on tulvinut atomisoijan läpi. Nestettä ei vielä ole onneksi päässyt akun sisälle ainakaan kohtalokkaan paljon ja suurin osa nesteestä tuntuu valuvan akun ulkoreunoja. Liitokset ja pinnat on kuitenkin tämän takia vähän väliä kuivattava ja tämä käy nopeasti rasittäväksi. Olen ratkaissut tämän ongelman käyttämällä muiden valmistajien atomisoijia 801:n akun kanssa. Useita eri malleja kokeiltuani, hinta/laatu suhteeltaan ylivoimainen kynämallin atomisoija on BE112 jota myy BestEcig.com. Tämä malli ei vuoda juuri ollenkaan ja suorituskyky riittäisi nostamaan loppupisteitä höyryn määrän ja ehkä myös kurkkutuntuman osalta. Kaikkein tehokkain kokeilemani penstyle-atomisoija on Janty Classic mutta tällä on hintaa kolme kertaa enemmän ja nämä tuntuvat hajoilevan muita useammin. Ongelma ei kuitenkaan ole ylitsepääsemätön jos malttaa lisäillä nestettä kohtuudella. Miinukseksi voidaan laskea myös lyhyehkö virrankatkaisuaika. Turvatoiminto nimittäin aktivoituu viiden sekunnin imaisun jälkeen. Tämä saattaa olla ongelma tai sitten ei, riippuu käyttötavasta.

  Alkuperäinen DSE801 akku ja sen automaattikytkin on todennäköisesti paras kynämalli-akku. Suosittelen kuitenkin käyttämään BE112 tai Janty-atomisoijaa yhdessä 801-akun kanssa. Tällainen yhdistelmä on yksi parhaista ellei paras kokeilemani automaattinen e-savuke. Arvostelu on kuitenkin tehty käyttäen alkuperäistä DSE801 kokoonpanoa joten atomisoijan puutteet näkyvät pisteissä. Isohko koko voi olla joillekin ongelma mutta kaikkea ei voi saada samassa paketissa.

  Höyryn määrä: 8 / 10
  Kurkkutuntuma: 7 / 10
  Imu: 9 / 10
  Kytkin: 10 / 10
  Akkukesto: 10 / 10
  Ulkonäkö: 6 / 10
  Patruuna: 7 / 10
  Hinta/laatu: 8 / 10

  Kokonaisarvosana: 8 / 10

   
   
 2. #2

  Vs: DSE-801

  Jooh, tämmöinen tuli itselläkin tilattua ja alkuun oli kyllä vähän ongelmia kun höyryä ei tuntunut tulevan millään. Tuota patruunaa piti tosiaan möyhiä hammastikulla ennenkuin niistä mitään irtosi ja vuotavat sinne suuosan reunoille. Ajattelinkin höyrystellä nuo mukana tulleet ja sen jälkeen kippailla nestettä suoraan atomisoijaan. Kurkkutuntuma ei ollut mielestäni ihan sitä mitä odotin, vaikka tuon pöyhinnän jälkeen kyllä ihan hyvä, mutta lähinnä tasaisuutensa puolesta. Makunakaan tuo mukana tullut high-patruuna (olisko se jotain kirsikkaa ollut) ei hirveästi puhutellut. Täytynee noudattaa tuota vinkkiä ja tilailla tuolta bestecigsistä tuommoinen BE112-atomisoija tai useampi ja ehkä samalla jotain mehuja. Vai kannattaneeko tuolta muita tuotteita tilata, kun kyseinen putiikki ei ainakaan tuolla kaupat-osiossa ollut?

   
   
 3. #3

  Vs: DSE-801

  Pakko nyt sen verran vielä lisätä kun testaili enemmälti, että suoratiputuksella pullosta sai heti kyllä hyvää tulosta. Loppui ehkä vähän nopeammin kuin olen tupakoidessa tottunut, mutta höyryä oli välittömästi paljon ja tuntui kurkussa. Sovelsin myös tavallaan uutta "dripping-menetelmää" välissä ja totesin että siitä pumpulista voi vaikka tiristää jollakin pienellä tikunmuotoisella esineellä nestettä höyrystimeen, jos haluaa käyttää valmiiksi täytetyt patruunansa ja kokee sen muuten hankalaksi (miten se itsestä ainakin tuntui olevan).

   
   
 4. #4

  Vs: DSE-801

  Sen voin sanoa että ei ainakaan nikotiinia Bestecig:stä. Itse kokeilin, tosin aika kauan sitten jo ja tulli nappasi paketin. Ei ole "tuomiota" vielä tullut mutta nikotiinit luonnollisesti menetin.

  Atomisoijia taas olen itsekkin meinannut hankkia sieltä lisää. Olisko kimppatilaus mitään? Sais puolitettua ne korkeahkot postikulut ja ilmeisesti saisi myös alennusta jos tilaa isomman läjän niitä kerralla.

   
   
 5. #5

  Vs: DSE-801

  Joo, juuri nikotiinia meinasin kun tuntuu tällä hetkellä olevan n kertaa helpompaa ja hyödyllisempää vain suoratiputella ja ei ole kuin yksi pullo mehua. Mutta pitänee tilata mehut jostakin erikseen tässä sitten. Kimppatilaus kuulostaa ihan hyvältä kyllä, taisi olla 20usd Suomeen tuolta kuljetus, joten tosiaankin hyvä säästää niissä, kun oma tilaukseni liikkunee Suomen sisällä ainakin ihan pehmustetussa kirjeessä kokonsa puolesta. Laitanpa sulle vaikka spostia tuosta, niin sumplitaan.

   
   
 6. #6

  Vs: DSE-801

  Sen verran pitää vielä kyseisestä mallista kysyä, että Heaven Giftsissä näyttäisi olevan manuaalisia akkujakin tälle myynnissä. Onko joku testaillut näitä, että olisivatko ostamisen arvoisia?

   
   
 7. #7

  Vs: DSE-801

  Mulla olis manuaalistakin arvostelu kohta valmiina. Tässä lyhyt versio... Kurkkutuntuma ja höyryn määrä manuaalisella on suurinpiirtein sama kuin automaattisella. Manuaalin käyttöaika n. 30% vähemmän kuin automaatin. Laatuongelmia paljon, napit jumittaa, akku jumittuu muuten vaan päälle-asentoon ja yksi kärähti heti kun pistin kiinni laturiin jne. En suosittele mutta hinta on niin hyvä että ei paljoa menetä jos yhden kokeiltavaksi tilaa.

   
   
 8. #8

  Vs: DSE-801

  Joo, ainakin nopealla testauksella tuo BE:n atomisoija toimii aikasta hyvin. Heti tuli hyvät tasaset höyryt. En tiiä miten patruunojen suhteen sillä sitte, voisipa melkein senkin testata. Tässä tosin vertailussa on jo 5 patruunaa ja yhen pullon läpikäynyt standardi atomisoija, joka kyllä mielestäni toimi alkuun myös todella hyvin muuten paitsi noiden patruunoiden suhteen. Koitin muuten puhdistaa sitä kolmeenkin otteeseen kun tuntui, että höyryn määrä on laskenut. Ensin ihan perus puhallus ja valutus, sitten kun se ei toiminut niin kokeilin tuota diienin toisessa osiossa neuvottua karstanpoistoa. Sekään ei oikein huomattavaa tulosta tuonut niin vedin vielä kolataktiikalla kertaalleen, jolloin nesteet olivatkin jo loppuneet. Voi olla ettei ole ihan kerinnyt tuosta kolapuhdistuksesta toipua, joten raportoinpa vielä myöhemmin lähtikö laite pelittämään. Oikeastaan ainakin tuntui, että noiden kahden ensimmäisen puhdistuksen jälkeen vehje jopa huononi siitä mitä se oli ollut, ehkä tein jotain väärin, vaikka seurasin kyllä ohjeita orjallisesti :/

  Pienenä huomiona myös kun en näemmä ole aiemmin maininnut, että itsellä ei ollut mitenkään kenollaan tuo yhdistelmä, eikä ole vuotanut akun suuntaan käytännössä ollenkaan. Ei ainakaan sen jälkeen kun patruunoista luovuin, koska ne tuntuivat vuotavan nestettä vähän joka suuntaan.

   
   
 9. #9

  Vs: DSE-801

  Pistetäänpä vähän updatea tännekin, että BE112-atomisoijalla näyttäisi toimivan patruunatkin jollakin tavalla. Vuotaa se edelleen, joten jos jollakin on siihen joku taikatemppu, miten vuodon saisi loppumaan niin mielelläni kuulisin. Ajattelin testata teepussimodia vielä jossakin vaiheessa, mutta ihan hyödyllistä kyllä jo tuokin, että muutaman höyryttelysession voi tarvittaessa "varastoida" siihen patruunaan, jos vaikka lähtee käymään jossakin eikä viitsisi jatkuvasti dippailla pullosta mehua. Selvää hävikkiä kuitenkin huomasin, laitoin patruunaan n. 20 tippaa nestettä, josta pitäisi tulla se n. 7 normaalinmittaista höyryttelysessiota. Neljännen jälkeen jouduin kuitenkin jo hammastikulla tiristelemään viimeiset tipat patruunasta, eikä höyryntuotto ollut enää viimeisillä kerroilla kovin vahvaa. Toisaalta ensimmäinen sessio oli ehkä vähän normaalia pidempi, kun halusin testata että toimiiko tämä nyt oikeasti.

  Ylipäätään voin ehdottomasti suositella noiden BE112-atomisoijien hommaamista. Kokoonpano on tuon DSE801-akun kanssa niin hyvä, että koon lisäksi en oikein keksi, kuinka tuosta enää e-savuke paranisi. Pakkasella voisi tosin toimia paremmin, tuntuu että kokemus on vähänkin 0:n alapuolella höyrytellessä selkeästi heikompi, mutta laitanpa tästä vielä toiseen ketjuun. En nyt tee kuitenkaan mitään isompaa arvostelua tuosta BE112-mallista käyttäjien osioon, koska minulla ei ole juuri muuta sanottavaa siitä, kuin että akku on huono ja atomisoija todella hyvä. Akku tuntuu tietävän paremmin kuin minä itse, minkä mittaisia henkosia haluan ottaa, välillä tosi lyhyitä ja välillä se pysyy aktiivisena vielä henkosten jälkeenkin tovin. En tiedä, onko sinne rakennettu sisään jokin pätkimisefekti, joka estää vastaavan mallin melko tehokkaan atomisoijan ylikuumenemisen. En usko tämän olevan rikki, koska se kestää kuitenkin aika lailla yhtä pitkään kuin DSE:t eikä latauksessa ole ongelmia. Voi silti olla kyse maanantaikappaleesta, mutta akkuja en kyllä BE:ltä tilaisi enkä itse aio tilatakaan. Siksi myös päättelin, että tuo pätkimisefekti on tarkoituksenmukainen, koska DSE:n akulla tuo atomisoija pääsee sisätiloissa vähän lämpenemään, eikä BE:n akussa tunnu olevan muunlaista aikakatkaisua.

   
   
 10. #10
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  09/2009
  Viestit
  160

  Vs: DSE-801

  Oliskohan tuossa syy manuaalisten akkujen suosioon? Mulla on tulossa 801 manuaalisena kokeilua varten ja BE112 olis houkuttavan kuuloinen lisuke, mikäli muiden hehkutukseen on uskominen.


   
   
 11. #11

  Vs: DSE-801

  Lainaus Alkuperäinen postaaja gobbif Näytä viesti
  Oliskohan tuossa syy manuaalisten akkujen suosioon? Mulla on tulossa 801 manuaalisena kokeilua varten ja BE112 olis houkuttavan kuuloinen lisuke, mikäli muiden hehkutukseen on uskominen.
  Siis mielestäni aito DSE-801 automaattiakku on parhaimpia akkuja missään mallissa niin kytkimen kuin kestonsakin osalta. Yllä haukuttiin Bestecigin "801"-akkua jota en kyllä itse ole kokeillut. Toisaalta taas tuosta alkuperäisestä DSE manuaaliakusta en tykännyt niin paljon vaikka manuaaleja yleensä suosinkin.

   
   
 12. #12
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  09/2009
  Viestit
  160

  Vs: DSE-801

  Havaitsin tuon sinun kokemuksen. Toisaalta etenkin ulkosalla käytettäessä tuntuu manuaalinen paljon näppärämmältä, kun voi kontrolloida itse lämmityksiä muutenkin kuin imaisemalla. Varmankin paljolti preferenssikysymys tuo imu tai napin painelu. Mulle napin painelu tuntui hyvältä 401 manuaalin kokeilussa, vaikka akut muutenkin olivat ala-arvoisia tai ei mua miellyttäviä.

   
   
 13. #13
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  09/2009
  Viestit
  160

  Vs: DSE-801

  No tässä vihdoin kokemukset HG:n 801:stä, manuaaliakuilla.

  Höyryä tulee mahtavasti ja nestetilavuus sekä akkujen kesto tuntuu varsin kivalta. Nappien kumit tosiaan vähän lipsuvat pois paikoiltaan herkästi. Suurin miinus on mulle liian viileä höyry, joka selittyy yleismittarin 3,5V jännitetasosta täydellä akulla. Joku pwm tässäkin. Oliskohan tuo automaattinen tässä suhteessa parempi?

   
   
 14. #14

  Vs: DSE-801

  Mä en huomannut juurikaan eroa höyryn määrässä, lämpötilassa tai kurkkutuntumassa noiden kahden välillä. Voin mitata automaatin jännitteen jos keksit miten sen saa aktivoitua samalla kun mittailee Vaihtamalla atomisoijan tehokkaampaan ero on taas sitten sitäkin selvempi.

   
   
 15. #15
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  09/2009
  Viestit
  160

  Vs: DSE-801

  Hyvä tietää ettei eroa ole, niin en turhaan kokeile. No, atomisoijaksi BE112 olis varmaan sitten joskus kokeilulistalla. Miedolla lämmölläkin tuo on kyllä passeli peli, nyt kun siihen on ehtinyt vähän tottua. Ei yhtä räväkkä kuin M401 kurkkutuntumassa, mutta kiinnostava kokeilu silti.

   
   
 16. #16

  Vs: DSE-801 (Auto)

  Nyt viime lokakuusta höyrytelleenä ja talven yli pelkästään tämän kanssa eläneenä voinen kyllä sanoa etten juuri suosittele kenellekään tätä positiivisesta alkuvaikutelmasta huolimatta. Talvipakkasilla nimittäin nuo akut ovat paljon heikompi lenkki kuin atomisoijat ja minulta on nyt hajonnut 5 automaattiakkua parin kuukauden sisään. Nyt on yksi tulossa vaihdosta ja juuri kun kerkesin hihkua että kohta on taas 3 hyvin toimivaa ja 1 vähän väsyneempi (toinen aloituspakkauksen akku), niin samana iltana lasahti sitten pari akkua. Vissiinkin Pohjois-Suomen kovat pakkaset ja suoratiputus on aika huono yhdistelmä näille (tosin yhdestä lähti ihan suoraan se kierteiden metalliosa irti), samoten olen puhistellut pinnoille tarkoitetulla desinfiointiaineella noita atomisoijan ja akun välejä, mutta en usko että nyt siitä pitäisi levitä. Eniveis, Joye 510:sta saa samanveroiset höyryt ja tuntuu toimivan velipoijalla kuin junan vessa, samoten monia muita pienempiä malleja on täällä kehuttu. Taidan kuitenkin viimein investoida ehkä siihen Bartleby-modiin tai vastaavaan, koska tämän mallin atomisoijia on kuitenkin aika paljon varastossa, jotka ovat kyllä kestäneet yllättävän hyvin ehkä hieman huonontuneella höyryntuotolla huolimatta pienestä vuotamisesta alasaumassa.

   
   
Keskustelu Sähkötupakka arvostelut (eS)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •