Tulokset 1 - 6 / 6

Aihe: 510 atomisoijat & cartot

 1. #1
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  07/2010
  Viestit
  41

  510 atomisoijat & cartot

  Kootaampa hieman arvostelua erilaisista 510 kierteellä olevista atomisoijista. Lista ei ole kaiken kattava vaan siitä puuttuu ainakin Giantomizer sekä muutama muu variantti. Osassa kuvissa vasemmalla kokovertailun vuoksi perus 510. Lista perustuu omiin kokemuksiin pidemmältä aikaväliltä, tosin joidenkin mallejen kohdalla otos on melko pieni.

  Atomisoija, atty= pitkäketoinen erillinen höyrystin.
  Cartomizer, carto= Patruunan ja atomisoijan yhdistelmä, kestää joitakin täyttöjä, yleensä useita, mutta periaatteessa kertakäyttöinen.
  Drip tip= suukappale jossa suora reikä, käytetään drippaamiseen, eli tiputukseen.

  Perus 510 atty
  Höyryttelymaailman työhevonen. Hyvä peruskiuas, jolla moni aloittaa. Sisältyy yleensä aloituspakkaukseen. Tätä käytetään joko filler-patruunan tai drip tipin kanssa. Verraton juurikin drippailuun, kolme tippaa suoraan atomisoijaa (edellyttäen että atty ollut jo käytössä, täysin kuivaan helposti 8 tippaa). Saatavina normi- ja LR -versiona. LR eli Low Resistance - mallista irtoaa hyvät höyryt, mutta höyry on kuumempaa ja dripatessa atty on pidettävä riittävän kosteana. XL-malli on hieman pidempi eli tarkoitettu pidemmälle patruunalle. Itse suosin XL&LR-mallia drip tipillä varustettuna. XL-versio LR:nä antaa ehkä hieman viileämmän höyryn johtuen aaviistuksen suuremmasta massasta. Patruunakäyttö melko onnetonta, koska patruunoiden vetoisuus vaatimaton. Valmistajia on useita ja laatuvaihtelu melkoista. Hyvän sattuessa kohdalle on todella pitkä ikäinen kumppani. Suosittelen LR-mallia.

  Kuvassa 510 ja XL510


  Mega
  Mega-versio perus attystä. Saavilla niin ikään nomi&LR -versiot. Tarkoitettu alunperin käytettäväksi hillittömän kokoisen filler-täytteisen patruunan kanssa, mutta vuotaa patruunakäytössä helposti. Toimii kohtuu hyvin drip tipin kanssa, sietää useman tipan kerrallaan kuin perus 510.

  Kuvassa Mega varustettuna drip tipillä.


  Ego-T
  Tankkimallin atomisoija. Tankin vetoisuus reilu millilitra, ei filleriä. Helppo täyttää. A- ja B- mallit poikkeavat lähinnä muotonsa puolesta. Saatavina LR-mallina. Tankki takaa pitkät täyttövälit. Jokin verran vuoto- tai makuongelmia. Mielestäni höyry jotenkin kuivempi vaikkei vielä maistuisikaan palaneelle.

  Kuvan Ego-T:stä leikattu alaosan kaulus pois, jolloin käyttö onnistuu muillakin akuilla kuin Egolla.


  Perus Cartomizer
  Normi filleri-täytteinen carto alkaa jo olla hieman eilispäivän tekniikkaa. Näitäkin löytyy eri kokoja ja erilaislla resistansseilla. Uusimpana dual-coil mallit, joissa kaksi vastuslankaa rinnankytkettynä. Täyttö kohtuu helppoa (youtube on täynnä näitä erilaisten cartojen täyttöoppaita). Sisukset palaa helposti. Kestää karkeasti sanottuna muutamasta useaan uudelleen täyttöön. Laatuvaihtelu suurta.

  Perus carto


  Joye muovicarto
  Poikkeaa perus metallicartosta täyttönsä ja sisäisen rakenteen puolesta. Toimii kohtuu hyvin, melko kuiva höyry, vetoisuus keskitasoa. Vaatii yläosan purkamisen ja mielellään ruiskun täytettäessä. Filler-täytteinen eli kärähtää helposti kuivuessaan. Täyttökertoja luonnollisesti rajattu määrä.

  Muovicarto


  Iso muovicarto, Megacarto
  Antaa hyvät höyryt. Täytetään samalla tavalla kuin pikkumuovicarto. Pitää nesteet sisällään yllätävän hyvin, kunhan ei ylitäytä. Käytettäessä oltava tarkkana palamisen suhteen. Sisukset kokonaan muovia, mikä johtaa siihen, että muovi sulaa jossain vaiheessa vastuslangan ympäriltä ja antaa pahan mau. Em. syystä hieman kyseenalainen käyttää.

  Mega carto


  CE2 keraaminencarto, Clearomizer
  Paljon kohua herättänyt Cartomizer Edition 2. Paljon vaihtelevia kokemuksia. Palamista, vuotamista ja revisio päivitystä. No filler -tyyppinen carto, keraaminen kuppi vastuslangan ympärillä. Täyttö ruiskulla. Clearomizer eli läpinäkyvä CE2 kuuluu samaan ryhmään. Clearot halkeilevat helposti pidempään käytettynä. Toiset tykkää toiset ei, vaatii usein pientä säätöä. Eri kokoja ja resistansseja.

  CE2 XL-carto ja muovikärkinen ruiskun "neula"


  G4 Clearomizer
  Varsin mielenkiintoinen tuote. G4 on eräänlainen hybridi joka koostuu kahdesta kammiosta. Ylempi kammio toimii säiliönä ja alemmassa on vastuslanka akkupäässä poikittain kuten perinteisessä atomisaattorissa. Neste valuu pikkuhiljaa alempaan kammioon ja sen määrää kammiossa on helppo tarkkailla läpinäkyvän kuoren ansiosta. Säiliön silikonitulppa kannattaa painaa paikoileen riittävän syvään, ettei se irtoa. Kokeilemisen arvoinen tuote.

  G4


  510-T
  Tankkimallin atomisaattori, Ego-T:n pikkuveli. Toimii mielestäni paremmin kuin Ego-T, mutta yksilöllisiä eroja on varmasti. LR-mallilla mojovat höyryt, mutta kuivahtamisen suhteen saa olla tarkkana.

  510-T

  (Haittaohjelman sisältävä linkki poistettu)

   
   
 2. #2

  Vs: 510 atomisoijat & cartot

  Olipas tyhjentävä selvitys Linkitän tuonne aloittelijan oppaaseen.

   
   
 3. #3

  Vs: 510 atomisoijat & cartot

  Käykö 510 carto myös 510-T malliin? Halpa hinta ja LR malli kiinnostaisi.

   
   
 4. #4
  HöyryGuru

  Liittynyt
  04/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  4,126

  Vs: 510 atomisoijat & cartot

  510 cartomizer käy 510-T akkuun, eli kyllä.

   
   
 5. #5
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  07/2010
  Viestit
  41

  Vs: 510 atomisoijat & cartot

  Päivitetty listaan G4 ja 510-T.
  (Haittaohjelman sisältävä linkki poistettu)

   
   
 6. #6
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  03/2011
  Viestit
  31

  Vs: 510 atomisoijat & cartot

  Tohon G4:n kannattaa vinkiksi laittaa silikonitulpan painamisen sijaan katkaisun mattoveitsellä toiseksi alimman viivan kohdalta. Saa vielä helposti kynsillä irti, mutta ei irtoile enää vahingossa.

   
   
Keskustelu Sähkötupakka arvostelut

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •