Peter Stuyvesant - Hangsen
Valmistaja: Hong Kong Hangsen Holding Co., Ltd
Kotisivu: http://www.hkhangsen.com/
Hinta ostohetkellä: 2,25 euroa (10ml)
Ostopaikka: Easy eLiquid (http://www.e-savuke.com/go/easy-eliquid.php)
Nikotiinipitoisuus: 12mg
PG / VG: PG
Pakkaus: Muovinen tippakärjellinen pullo. Korkissa ei mitään tunnistusmerkkejä.
Muita nimiä: Peter Stuyvsand

Sadannen viestin kunniaksi arvostelua

Peter Styvesant on väriltään kellertävän-ruskeahko tupakan-makuinen neste, jonka maku on hyvin tumma (kaakaota?), makeahko mutta jotenkin "maan" läheinen(multainen). En osaa päättää onko tämä tupakkamaisen vaikko suklaamaisen makuinen neste. Jotain siltä väliltä. Suklaatupakkaako? :-P
Maun esikuvana on ilmeisesti Imperial Tobaccon samalla nimellä myytävä merkki, joka on ainakin wikipedian(http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_S...opular_culture) mukaan suosittu Australiassa, Kreikassa, Uudessa-seelannissa, Sambiassa sekä Etelä-afrikassa. Mutta maun kanssa tällä ei taida olla mitään yhteistä, en ainakaan usko. Tosin en ole kokeillut tuota merkkiä. Itse nimi Peter Stuyvesant viittaa varmaankin tuossa wikipedia artikkelissa mainittuun 1600-luvulla eläneseen Hollantilaiseen kurvenööriin joka hallitsi "New Netherland" nimistä siirtokuntaa, joka myöhemmin nimettiin uudelleen Englantilaisten toimesta "New Yorkiksi".

Valmistaja Hong Kong Hangsen on eräs Dekangin kanssa kilpailevista nestevalmistajista. Villeimpien internet huhujen mukaan Dekangin toimitusjohtaja tai pääkemisti loikkasi Hangsenille vieden mukanaan mm, RY4 reseptin. Olen havainnut heidän tekemäsä nesteet melko hyviksi joiden makua ei oikein voi erottaa Dekang nesteistä, en tosin lyhyellä kokemuksella osaa sanoa ovatko heidän maku-reseptinsä kuinka vakaita erierissä vai onko niissä vaihtelua kuten Dekangn nesteissä jotka välillä tuntuvat maistuvan erilaisilta eri erissä.

Kurkkutuntuma tälle nesteelle on mielestäni ihan OK, keskivertoa ja maku kestää kyllä höyryttelyä mutten oikein tiedä jaksaako tuota tupakka-suklaanmakua kuitenkaan kokopäivämakuna höyrystellä. Itselläni ainakin tulee stoppi aina muutaman ml:n jälkeen ja sitten ei halua kyllä koskea nesteeseen ainakaan viikkoon.Arvosana: 8 / 10 (Hyvää mutta makuun kyllästyy turhan nopeasti)

EDIT: Hangsen myös väittää että he ovat testauttaneet nesteensä Saksalaisella TÜV Rheinland:lla, etteivät heidän käyttämänsä ainesosat sisällä myrkyllistä dietyleeniglykolia, jota Amerikkalainen FDA-organisaatio väitti v.2009 löytäneesä pieniä jäämiä tutkituista esitäytetyistä sähkötupakka patruunoista.
http://ukvapers.com/topic/4602-no-deg-report/