Olen tässä yrittänyt etsiä tietoa sähkösavukkeen ensimmäisistä prototyypeistä, mutta huonolla tuloksella.
Sen sijaan löysin mielenkiintoisen artikkelin nykyisen sähkösavukkeen alkuperäisestä keksijästä Hon Lik:stä jonka idea oli niin hyvä, että hänen työnantajansa Golden Dragon Holdings jopa muutti nimensä uudelleen Ryan:ksi (tarkoittaa savua kiinaksi).

http://articles.latimes.com/2009/apr...a-cigarettes25

Toisaalta pahat kielet forumeilla sanovat, että Hon Lik olisi ostanut alkuperäisen prototyypin ja suunnitelmat nimettömältä kiinalaiselta keksijältä.

USA:n patentti toimistosta löytyy myös Herbert A. Gilbertille annettu patentti nr. 3,200,819. vuodelta. 1965. (http://www.freepatentsonline.com/3200819.pdf)
Joka kuvailee sähköllä toimivaa "smokeless non-tobacco related cigaret" joka toimii höyrystämällä nestettä ja siihen saa mainoksen mukaan erimakuja aina root bearista, rommiin. http://www.e-cig.org/2009/11/07/new-...cco-cigarette/

Onko teillä enempää tietoa sähkösavukkeen alkuperästä tai kuvia alkuperäisistä prototyypeistä? Olen nähnyt myös puhuttavan atomisoijasta jossa oli nykyisen lämmitys elementin sijaan jonkin sortin piezoelektroninen atomisoija?