Tulokset 1 - 16 / 16

Aihe: Karstan poisto atomisoijasta

 1. #1
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  07/2009
  Viestit
  10

  Karstan poisto atomisoijasta

  Eli normaalissa käytössä atomisoijan kuumennuselementin sisällä kulkevaan sydänlankaan kertyy karstaa. Jos tuota karstaa ei poista, niin kuumennuselementin lanka yleensä lopulta katkeaa kun karsta alkaa työntämään elementtiä pois paikaltaan. Karstan kertyminen myös heikentää höyryntuottoa. Ko. operaation suorittaminen vanhalle, jo huonosti toimivalle atomisoijalle saattaa rikkoa sen kokonaan. Syynä tähän on lämpölaajeneminen. Toki vanhallekkin atomisoijalle operaatiota voi yrittää kunhan on kärsivällinen. On aika vaikea sanoa kuinka usein karstaa pitäisi poistaa, mutta arviot taitavat olla kun atomisoijalla on höyrystetty 5-10ml e-mehua. VG pohjaiset e-mehut keräävät enemmän karstaa kuin PG pohjaiset. Operaatio soveltuu ainakin dse801, dse901 ja m401 atomisoijille. Atomisoijissa kuitenkin käytetään erilaisia materiaaleja sydänlankana ja jotkin saattavat sulaa heikentäen atomisoijan suorituskykyä.

  Ensin atomisoijasta pitää saada suurin osa e-mehusta pois. Suurimmat e-mehut pois saa kun pössyttelee ilman patruunaa kunnes höyryntuotto laskee ja alkaa maistumaan palaneelta. Itse teen talouspaperin kulmasta sopivan tötterön, jonka sitten painan atomisoijan metallivillaa vasten ja puhallan atomisoijan läpi paristonpuolelta. Uusia paperinpaloja kunnes nestettä ei enää imeydy paperiin. E-mehut saa pois paremmin myös laittamalla atomisoijan lämpimään veteen ja purskauttelemalla vettä sen läpi. Atomisoijan voi myös keittää vähäisessä määrässä vettä asettamalla sen pystyyn paristopuolen liitin levyyn päin. Maalit saattavat kuitenkin lähteä... Myös matalissa lämpötiloissa sulavia muoveja sisältävät atomisoijat(ei dse801, m401 eikä varmaan myöskään dse901) saattavat tuhoutua. Vedet atomisoijasta pois saa kuten edellä. Seuraavana vuorossa on itse karstan poisto(tai ainakin yritys). Itse laitan atomisoijan kiinni juuri ladattuun pariston ja puhallan ledipuolen päästä kunnes ledi alkaa vilkkumaan eli about 3-5 sekunttia. Atomisoija hehkumista voi seurata kun tekee operaation peilin edessä. Toistan saman 4-5 kertaa. Joissakin malleissa, kuten m401:ssä, atomisoijan kelan voi nähdä ja siten seurata karstan poiston edistymistä(musta karsta muuttuu harmaaksi). Lopuksi sitten e-mehua atomisoijaan kunnes teräsvilla on sopivan kostean näköinen. Atomisoijaa kannattaa välillä pyöritellä jotta neste imeytyy itse atomisoijan kelan läpi kulkevaan sydänlankaan. Onnistuneen suorituksen merkkinä atomisoijan höyryntuoton pitäisi lisääntyä yleensä lähes uutta vastaavaksi.

   
   
 2. #2

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Tästä operaatiosta nyt pakko kysyä, että saavuttaako tällä jotain muuta kuin sivustolla ohjeistetuilla puhdistusmenetelmillä? Käytättekö muut tätä menetelmää? Itse kokeilin tätä tuolla DSE:n vakioatomisoijalla ja kokeilin myös kolapuhdistusta, mutta toiminta ei ainakaan hirveästi parantunut. Toisaalta atomisoija kyllä lämpenee ja toimii "jotenkin", joten en tiedä onko se nyt varsinaisesti rikkikään. Nyt tosiaan alkaisi olla aika puhdistaa tuo toinenkin atomisoija, niin mietiskelin että minkähän menetelmän sitä tällä kertaa testaisi

   
   
 3. #3

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Olen itse käyttänyt noita sivustolla olevia keinoja oikeastaan vain vanhojen nesteiden putsaamiseksi atomisoijasta ennen mehuarvosteluita, lähinnä siis vedessä keittämistä. Karstan poistamiseksi ne taitavat olla liian helliä menetelmiä eli sivulla on vähän väärää tietoa. ECF foorumilla oli joku kokeillut monia eri menetelmiä ja keksinyt että liotus suuvedessä on kaikkein paras tapa poistaa karstaa ja ainakin suurin osa tuntuu olevan tyytyväisiä tuohon tapaan. Jotkut kehuvat myös tuota diien:n kuvailemaa "kuivapolttoa".

   
   
 4. #4
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  09/2009
  Viestit
  160

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Jos höyrystimet tuntuu tukkoiselta, laitan ne denaturoidun alkoholin kanssa ultraäänipesuriin. Eipä tunnu tukkoiselta sen jälkeen enää. Tuolla välinepuolella taisi joku muukin kehua noita "lelumalleja", joilla pääsee jo pitkälle. Oma mallini on vähän teollisempi ja tehokkaampi, joten lyhytkin pesuaika tekee ihmeitä.

  Mulla putsaustarve ei tunnut tulevan ainakaan 10ml välein tasoa tosiaankaan. Voi tosin olla että tuo mun suosikkimallini (M401) käy niin kuumana, ettei karstaa pahemmin kerry tai sitten mun litkut eivät vain likaa sitä. Oliskohan mennyt joku 50ml ainakin läpi tuosta ainoasta, jolla on ollut putsaustarve.

   
   
 5. #5

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Näemmä tuo standardi-atomisoija on hiljalleen alkanut parantua, koska nyt kun testailin sitä sisällä, se toimi kuitenkin melko hyvin. Ei yllä aivan uuden tasolle tai lähellekään samaan kuin BE:n atomisoija uutena, mutta kuitenkin nyt parin testauskerran jälkeen selkeää parannusta havaittavissa, jopa tilanteeseen ennen kuin aloitin puhdistamisen

  Kun noita atomisoijia nyt on tuolla varastossa muutama, niin ajattelin kokeilla tuota BE:n atomisoijaakin puhdistaa. Se toimii vielä toki, mutta olen jo selvästi huomannut heikkenemistä. Elikkä testailen nyt tuolla suuvesimenetelmällä alkuun ja raportoin sitten. ECF:ltä löysin maininnan jostain Polidentistä, jota ovat jotkut onnistuneesti käyttäneet (ilmeisesti poretabletin muodossa oleva suuvesi? ei näyttänyt olevan Suomessa). Itselläni tuolta löytyi vaan apteekin Corsodyliä, mutta sillä mennään.

  ECF:n foorumit ovat siitä vähän huonoja, että vaikka siellä on paljon tietoa, käyttäjämäärä on niin suuri että seassa on totaalisen turhia threadeja ja kommentteja TODELLA paljon. Sen verran sieltä sai kuitenkin irti, että jollain tavalla puhdistuksessa pitäisi huomata noiden karstapalojen irtoaminen ja että nautittava alkoholi olisi puhdistukseen jopa parempaa kuin puhdistusalkoholi. Kommentteja oli kuitenkin suuntaan ja toiseen, jotkut sanoivat saavuttavansa useiden kuukausien käyttöiän ihan vain vesipuhdistelulla.

  Ultraäänipesuri menee itsellä jo vähän semmoisen normaalilaitteiston ulkopuolelle. Toki siitä voisi olla hyötyä muussakin käytössä, mutta olen ymmärtänyt, että laadukkaat pesurit ovat melko kalliita eikä nyt oikeastaan kovin monesti tule sellaista tilannetta, että olisipa moinen Resistanssimittarit tai joku sen tapainen, joita tuolla ECF:n puolella jotkut ilmeisesti käyttelevät atomisoijan eliniän arvioimiseen ovat mielestäni myös sellaisia, että niitä ei pitäisi tarvita tällaisen tuotteen käyttöön, jos tuotteesta koskaan on tulossa kovin suosittu. Elikkäs kotikonstein olisi mukava selvitä, jos tämä suuvesihomma nyt ei tepsi, niin testannen tämän ketjun aloittavaa menettelytapaa vielä huolellisesti uudelleen, ellei atomisoija nyt sitten kuole tuohon.

   
   
 6. #6
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  09/2009
  Viestit
  160

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Ymmärrettävästi useimmilla ei ole ultraäänipesuria kotona. "Lelumallit" liikkuvat jossain 20e hintaluokassa ja teollisemmat mallit 200-300e haarukassa esim. eBay:ssä. Parin kympin halpiksia taisi olla myös DealExtreme:llä. Tietty tuo pari kymppiäkin voi olla joillekin hinta, jota ei halua sijoittaa, etenkään jos ei ole härvelille muutakin käyttöä.

   
   
 7. #7

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Olipas sitten vähän monivaiheinen puhdistusoperaatio, lopputuloksena oli että tämän threadin aloittava menetelmä taitaa olla se varmin ja paras Eli tuo aiemmin mainitsemani suuvedellä puhdistaminen ei toiminut. Uskon että se voi toimia, mutta siihen pitänee tietää vähän enemmän aineiden kemiasta, mikä todella auttaa puhdistukseen ja mistä voi jäädä ylimääräistä kökköä atomisoijaan. Veikkaan että alkoholi tai vissiinkin jopa vedyn muut eri yhdisteet voivat auttaa hyvän lopputuloksen saamisessa.

  Kokeilin itse siis apteekin Corsodylillä. Puhdistin atomisoijan ensin puhaltelemalla ja laskemalla vedenkeittimessä kiehutettua vettä siitä läpi. Tämän jälkeen laitoin atomisoijan lillumaan kyseiseen aineeseen suljettavaan purkkiin, heiluttelin sitä hieman ja suljin purkin. Annoin olla n. 40min, jonka jälkeen otin atomisoijan pois siten, että siinä oli vielä suuvettä sisällä ja ravistelin sitä voimakkaasti tukkien molemmat päät sormilla. En huomannut että missään välissä olisi irronnut mitään mustaa töhnää mihinkään, mistä olin vähän huolissani, koska se viittaisi kai siihen ettei karsta irtoa. Tämän jälkeen mielestäni puhdistin atomisoijan riittävän hyvin vedellä, mutta myöhemmin ilmeni että ilmeisesti olisi pitänyt olla vielä huolellisempi. Puhdistuksen jälkeen kuitenkin vehje kuivumaan reiluksi vuorokaudeksi (voi olla että tämäkin on liian lyhyt aika). Kuivumisen jälkeen lisäsin n. 5 tippaa e-nestettä, annoin imeytyä hetken ja kokeilin. Atomisoija lämpeni kyllä, mutta tuntui jotenkin tukkoiselta ja höyryä ei tullut käytännössä yhtään kurkkutuntumasta puhumattakaan. Odottelin kuitenkin tovin vielä, lisäsin nestettä muutaman tipan ja kokeilin uudelleen, ei edelleen mitään. Taisin kokeilla vielä kerran ja puhaltelinkin atomisoijaan molempiin päihin, josko siellä olisi joku karstanpala tai nestettä tukkimassa ilmankiertoa, mutta ilman tulosta.

  Tuosta tuskastuneena päätin testata tätä diienin ketjun aloittanutta menetelmää vielä. Puhdistin atomisoijan jälleen kiehuvalla vedellä ja huomasin, että sieltä nousi höyryn seassa suuveden hajuisia tuulahduksia, joten joko jälkipuhdistus, suuveden valinta tai kuivattaminen olivat menneet pieleen, mahdollisesti kaikki. En tiedä myöskään onko 801:n atomisoijia fiksua puhdistaa kiehuvalla vedellä, koska niissä on sisällä muovia. En aio tätä jatkossa varmaankaan tehdä, vaan tyydyn kuumaan hanaveteen. Joka tapauksessa kuivaksi puhaltelun jälkeen itse karstanpoistossa noudatin diienin ohjeita, mutta toistin operaation hieman useammin, ehkä yhteensä n. 10 kertaa. Huomasin ainakin ohuiden savukiehkuroiden nousevan atomisoijasta ja ehkä siellä hehkussa jotain pieniä mustia kökkäreitäkin irtoili, joskaan en niitä myöhemmin paikallistanut tai saanut ulos. Merkillistä oli että tämän jälkeen kun atomisoijaan lisäsi sen 5 tippaa nestettä ja odotti hetken, niin edelleen ei tapahtunut mitään huomattavaa parannusta. Lisäsin vielä 3 tippaa vähän myöhemmin ja testailin, niin ehkä ensimmäinen henkäys lupaili jotain, mutta sen jälkeen laite tuntui taas siltä, kuin siellä olisi villaa tukkimassa reittejä. Käyttelin tuota nyt taas hiljalleen aina vaan heikommin toimivaa vakioatomisoijaa illan ajan ja jätin puhdistetun atomisoijan vielä valumaan/kuivumaan yöksi ajatellen jo, että sen päivät ovat luetut. Nyt aamulla sitten kokeilin huvikseni lisätä 4-5 tippaa nestettä ja testailla, jolloin laite toimi jotakuinkin yhtä hyvin kuin olisi pakasta vedetty! Eli hieman yllätti tuo, kuinka monta tippaa nestettä uudelleen kostuttamiseen tarvitsi. Voihan olla myöskin että atomisoija ei vaan ollut missään välissä kerinnyt kuivua kunnolla.

  Joka tapauksessa nyt ihan hyvät fiilikset taas, kun joutui jo välissä laskeskelemaan, että kuinkas kalliiksi tämä tuleekaan, jos menee atomisoija kerran reilussa viikossa paskaksi Ehkä jossakin välissä voisi tuommoisen dealextremen halpisultraäänipesurin investoida, jos niistä kuulee riittävästi hyvää palautetta tähän käyttöön, mutta toistaiseksi voisi kokeilla tällä menetelmällä. Pitänee yrittää tuon 801:n atomisoijankin kanssa uudelleen vielä tätä ja toistaa hehkutusvaihe useammin, niin jospa sekin siitä elpyisi.

   
   
 8. #8

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Kyllä sinne kuivaan atomisoijaan tosiaan uppoaa tosi paljon nestettä. Mulla vesipuhdistuksen ja vuorokauden kuivatuksen jälkeen menee kynämalliin juuri tuo ~10 tippaa, ehkä enemmänkin että sen saa kosteaksi ja sitten vielä 3-5 tippaa lisää kun aloittaa itse käytön.

   
   
 9. #9

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Päätin sitten itsekin kokeilla tätä ensimmäistä kertaa heikosti toimivalle 510-atomisoijalle. Ero ei mikään huikaiseva ole mutta mielestäni atomisoijasta saa nyt paremman kurkkutuntuman kuin ennen putsausta. Hieman kyllä pelotti kun atomisoija hehkui punaisena ja sieltä alkoi nousta pahanhajuista savua mutta ehjänähän se selvisi. Vähän maistuu palaneelle ainakin pari ensimmäistä henkosta, kannattaisiko tehdä vielä vesipuhdistus tuon polton jälkeen?

   
   
 10. #10

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Jooh, itsekin huomasin ja huomaan oikeastaan edelleen, että varsinkin kun mehu alkaa loppua, niin maku on hieman palanut tai ehkä vähän "kananmunainen" tai jotain vastaavaa. Jotkut voisivat kokea asian ellottavaksi, mutta onneksi itsellä on makuaisti mennyt jo vuosia sitten ja tuo tosiaan tapahtuu vain kun mehua on aika muutenkin laittaa lisää tai pistää kynä hyllylle.

  Olisin mielelläni testannut, hoituuko asia puhdistamalla vielä karstanpoiston jälkeen, mutta kun koitin tehdä operaatiota tuolle DSE801:n vakioatomisoijalle, niin tulikin tämän homman riskit esille. Elikkä ensimmäisellä puhalluksella atomisoijasta tuli ohut savupatsas, toisella se jo hehkui hieman ja tuli lisää savua, kolmannella hehkui ja *räts*, ei hehkunut enää. En ole aiemmin nähnyt, miltä näyttää kun atomisoija "kärähtää", mutta tuo täyttäisi kyllä kaikki merkit, miltä sen odottaisin näyttävän Noh, eipä siinä, ei tarvitse enää kitsauttaan käytellä tuota atomisoijaa "ettei tuhlaisi", kun parempiakin on. Vähän heitti kyllä silti kysymysmerkkiä ilmoille tämän menetelmän tiimoilta, että uskaltaakohan sitä jatkossa kuitenkaan noita muita atomisoijia puhdistaa tällä tavoin. Heikon puhdistusmenestyksen tiimoilta olenkin omalla kohdallani miettinyt, että jos nuo eivät ala olla täysin käyttökelvottomia, niin en ala kikkailemaan. Kuten monet tuolla ECF:n puolella totesivatkin "if it's not broken, don't try to fix it".

   
   
 11. #11

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Höhö, ei voi uskoa tätä. Kyllä se edelleen hönkii tuo toinenkin atomisoija. Oli pakko kokeilla vielä tällä karstanpoistomenetelmällä, alkaako siellä käämit hehkumaan, ennen kuin tuhlaa yhtään e-nestettä. No, siellä kävi ihan punainenkin hehku parin puhalluksen jälkeen, mutta en saanut sitä palaamaan. Päätin kuitenkin huvin vuoksi testata, toimiiko laite käytössä. Höyryntuotto oli kyllä selkeästi heikompi kuin uudella, mutta kuitenkin selvästi hieman parempi kuin edellistä puhdistusta aloittaessa, minkä lisäksi henkäyksiä oli todella keveä ottaa. En nyt varmaan tätä atomisoijaa hulluna käyttele, koska on se kuitenkin todella paljon heikompi ja pitää ottaa vastaavaan kurkkutuntumaan pidempiä henkosia kuin puhdistetulla BE112:n atomisoijalla. En tiedä, onko noita mahdollista "elvyttää" tuosta enää pidemmälle, enkä taida itse jaksaa yrittää säätää. Silti ihan mukava huomata, ettei kuitenkaan paskaksi mene niin helpolla tämmöisellä menetelmällä, joka ajatuksena vaikuttaa vähän riskaapelilta. Veikkaan kuitenkin että vahinko oli jo tapahtunut suurimmaksi osaksi ennen tämän menetelmän kokeilua.

   
   
 12. #12

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Kylläpä nyt toisen puhistuksen jälkeen maistuu todellakin palaneelle kaikki mitä tuolla atomisoijalla höyrystää. Tiedä oliko sitten virhe kun puhdistin ennen operaatiota värkin pelkällä puhallusmenetelmällä enkä vedellä, jos sinne sitten jäi e-nestettä, joka siinä prosessissa sitten kärysi, koska atomisoijasta tuntui nousevan enemmän savua kuin aiemmin. Puhdistin laitteen vedellä kuitenkin operaation jälkeen, mutta sillä ei tuntunut olevan nyt suurta vaikutusta. Vertasin uuteen samanmalliseen atomisoijaan, niin parit ensimmäiset henkäykset ovat kyllä melko samanvahvuisia ja höyryä tulee tuosta puhdistetusta atomisoijasta niiden ajan ihan kiitettävästi. Muutaman henkäyksen jälkeen kuitenkin alkaa maistua palaneelle ainakin suoratiputuksella, höyryä tulee kuitenkin edelleen jonkin verran. Tämä johtaa sitten siihen että vaikkapa kolmella tipalla, mikä on oma perusmäärä höyryttelylle, saa vaan muutaman kunnon henkäyksen, kun palaneen maun ohessa tuntuu kurkkutuntumakin lähtevän samalla, ellei ime todella kovaa.

  Olisi ihan mukava kyllä tietää onko hommassa jokin mitä tekee väärin, jos atomisoijaan jää tuollainen kestomaku, tai löytää semmoinen puhdistusmenetelmä, jolla tuosta saisi palaneen maun pois. Itseä ei ainakaan toistaiseksi ole siunattu sellaisella atomisoijalla, joka kestäisi puhdistamatta ikuisuuden. Oletko Vizi aiemmin pärjännyt pelkällä vesipuhdistuksella sitten, vai ovatko omalla kohdallasi toimineet nuo sivulla aiemmin näkösällä olleet kola- ja alkoholipuhdistukset?

   
   
 13. #13

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Olen pärjännyt ihan ilman puhdistusta. Putsailen vain joskus vanhat nesteet pois atomisoijasta kun kokeilen uusia makuja. Mulla kestää keskimäärin useita kuukausia yksi atomisoija ja heitän yleensä vaan menemään kun höyry alkaa selvästi heiketä mutta montaa kertaa näin ei ole vielä tarvinnut tehdä.

   
   
 14. #14

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Joo, vissiin se on vähän tavaroiden laadusta kiinni, mutta ehkä ennen kaikkea siitä, että puhdistelee noita ihan perinteisillä menetelmillä usein, niin neste ei pääse kertymään ja kovettumaan. Ajattelin itse tästä lähtien soveltaa jokailtaista valutusta ja säännöllistä vesipuhdistusta kaikille atomisoijille. Tuosta yhdestä atomisoijasta sain palaneen maun pois puhdistamalla sen apteekista löytyvällä 70% pinnoille tarkoitettavalla desinfiointialkoholilla en kyllä tiedä onko tuo moiseen käyttöön järin hyvää, mutta päätin kokeilla sitä kuitenkin, kun jotkut noilla ulkofoorumeilla kuuluttavat erilaisten alkoholivarianttien perään.

  Näemmä tuolla on ihan järkeenkäypää pohdintaa atomisoijiin kertyvästä töhnästä ja puhdistamisesta, kun ECF:n foorumeilla näyttää olevan tietoa vähän joka suuntaan. Ajattelin puhdistella tuota toista atomisoijaa säännöllisesti kuivapoltolla (en kylläkään päivittäin) ja toiseen kokeilla säännöllisesti sitruunamehua tai muita kuivuneen e-mehun poistoja, joita tuolla lueteltiin. Ehkä sitä suuvettäkin voi jossain vaiheessa vielä testata, pitänee vaan löytää koostumukseltaan oikea, kun crestin sinistä, jota ECF:llä porukka noiden polident-tablettien lisäksi hehkutti, ei oikein Suomesta löydy. Mainitsemani 801:n standardi atomisoija tosiaan hyytyi hieman edellisen viestin jälkeen ja olen sillä koittanut testailla sekä alkoholia, etikkaa ja nyt sitruunamehua puhdistusmenetelmänä koittaen saada jotain töhnää ulos, mutta ilmeisesti se oli jo puhdas kuivapolton jäljiltä ja vain yksinkertaisesti meni rikki. Pitänee raportoida tänne, jos ja kun jotain tuloksia tulee.

  Edit: Niin, jäi lisäämättä että tuo mainittu puhdistusalkoholilla käsitelty atomisoija kävi läpi juuri yhden kuivapolton lisää ja toimii edelleen ihan mukavasti. Ei ehkä ihan uuden tasolla varsinkaan imun keveyden osalta, mutta toimii kuitenkin. Viimeisin kuivapoltto ei aiheuttanut palanutta makua, kun suoritin huolellisen vesipuhdistuksen ennen sitä ja sen jälkeen.

  Huomasin muuten että siinä atomisoijan teräsverkon vieressä pilkisti joku ruskeahko juttu, joka paljastui valkoiseksi langaksi tjs. kun sitä tökki hammastikulla. Oletin kyllä heti, että se varmaan kuuluu sinne mutta ihmettelin käyttötarkoitusta ja että mitähän materiaalia se on kun siellä kuumuudessa selviää. Pitänee avata vaikka tuo luovuttanut atomisoija ja katsella vähän, mimmoinen käämi sieltä sisältä löytyy

   
   
 15. #15

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Joops, joko meikäläisen atomisoijissa ei ole karstaa tai sitten sitruunauute, etikka ja Vademecum-suuvesi ei mikään toimi Ainakaan ei irronnut missään puhdistuksessa mitään hileitä. Kuivapoltto on kyllä saattanut tepsiä tohon toiseen atomisoijaan sen verran, ettei siinä olekaan, mutta toisaalta siitä on jotenkin paljon painavampi ottaa henkosia, niin ajattelin että pakkohan sieltä on jotain aueta noilla liuotuksilla. Olisi voinut kuvitella, että tuohon uuteenkin atomisoijaan on parin viikon aikana jotain kertynyt, mutta toisaalta olen käytellyt sitä suurimmaksi osaksi vain varalla. Hyvä puoli kahdessa ensimmäisessä menetelmässä on ainakin se, että jälkimakua ei jäänyt, kun puhdisti vedellä hyvin, etikan jälkeen annoin olla vedessä yön yli ja niin tein nyt suuvedenkin kanssa, josta atomisoija on vasta kuivumassa. Suuvedestä mainittakoon, että maali alkoi vähän "hapertua" 20 minuutin jälkeen, joten voisi kuvitella, että siinä jotain tapahtuu. Nämä ovat olleet ihan vain tämmöisiä aikaan perustuvia puhdistuksia, kummankaan toiminnassa en ole olennaista heikkenemistä huomannut. Lisäksi toki tuo vaahtomuovimodi vuoti parikin kertaa isohkon määrän nestettä kumpaankin atomisoijaan. Noh, testit jatkuvat hiljalleen kun tarvetta ilmenee ja katsellaan jos jossain tulee huomattavaa tulostakin.

   
   
 16. #16

  Vs: Karstan poisto atomisoijasta

  Tällä menetelmällä ei muuten tunnu saavan noita ilmateitä auki. Pidempään käyttämäni BE112-atomisoija on nyt kestänyt aika monta näitä puhdistuksia ja hehkuu aina iloisesti. Lisäksi olen sitä pyöräyttänyt noissa mainitsemissani muissa puhdistusmenetelmissä. Silti siitä imeminen on huomattavasti raskaampaa kuin tuoreemmasta atomisoijasta, eikä tuota tunnu saavan millään korjattua, edellisen kuivapolton taisin toistaa jonkun 20 kertaa ilman tulosta tämän suhteen. Suomesta ei taida saada sen vahvuista alkoholiakaan, että sillä olisi järkeä lähteä kokeilemaan. Ideoita?

   
   
Keskustelu Atomisaattorit / cartot / tankit

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •