Tulokset 1 - 6 / 6

Aihe: PUImURIn pyörittelyä ja dual coil

 1. #1
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  11/2012
  Sijainti
  TAMPERE
  Viestit
  56

  PUImURIn pyörittelyä ja dual coil

  Suurin osa varmaan tietääkin nää sähköopin alkeet, mut alottelijoille tästä voi olla hyötyä. Ittee ainakin hämäs aluks ihan sikana miksei toi dual coil toimi samalla lailla kun single coil. (Suluissa insinööripornoo.)

  Kuviteellaan että oot saanu käsiis uuden modin ja ruuvaat siihen kiinni 3 ohmisen SR bogen ja huomaat että höyryt on vähän turhakin maltilliset. Eli tehoja on liian vähän (liian vähän watteja). Tilanteen parantamiseksi vaihtoehtoja on vain kaksi sähköopin kannalta.

  1. Laita laitteeseen pienempi ohminen karto. Tää toimii kaikissa laiteissa.
  2. Nosta jännitettä. Tän voi tehä vaan VV (Variable Voltage) laitteella joissa voi säätää jännitettä (tai VW Variable Wattage laitteella jossa voi nostaa/säätää tehoa, mutta oikeestihan vain jännitettä nostetaan näissäkin laitteissa.)

  Tietysi voit tehä molemmat niin teho nousee mahdollisimman paljon. (Koska P=U^2/R) Tietysti molemmat lisäävät virran kulutusta ja tyhjentävät siis akun nopeampaa (koska I=U/R).

  -----------------

  1. Kuvitellaan että sulla ei oo mitään hienoo VV laitetta. Lyöt siihen sun akkulaitteeseen (esim. akkujännite 3.7v) 2 ohmisen LR bogen kii ja tehot nousi mukavasti! (33% 6,8 wattiin) Mut tilannetta voi viä parantaa esim 1,7 ohmin kartolla. Sitä pienemmmät single coil kartot alkaakin oleen sit jo harvinaisempia (Koska aletaan oleen jo aika lähellä oikosulkua ja todella korkeita ampeeri määäriä.)

  Mutta älä käytä tolla jännitteellä kartoja joissa on kaksi vastusta (Dual Coil) vaikka ohmeja on vaan 1,5! Tehoja näistä irtoo mukavasti. (9,1 wattia). Mutta itseasiassa tilannetta voisi verrata siihen että höyryttelet kahta 3 ohmista SR kartoo 3.7 jännitteellä yhtä aikaa kahdessa eri laitteessa (Tilanne on itseassiassa tuota huonompi koska laitteen jännite notkahtaa aika lailla ton 1,5 ohmisen karton takia). No on siiinä kuitenkin kaksi vastusta että höyryntuotto on kuitenkin kohtalainen pienelläkin jännitteellä. Oon kyllä ite huomannu että esim. Smok 1,5ohm dual coil ego kierteellä on aika hyvä egonkin jännitteessä ja niihin menee melkein 5ml juicee!

  Kuva tilanteesta: (Eks oo hieno! Tein ite paintilla.)
  https://www.dropbox.com/s/aoyjjchb2vt08ko/dualCoil.jpg

  Ton tehon jakautumisen takia Darwin,Kick ja DNA12 ei toimi dual coilin kanssa kauheen hyvin vaikka ovat muuten alan parhaimpia vehkeitä. (DNA20D korjaa tän tilanteen mut triple coiliin tarvii silti kaksi rinnakaista DNA12 piiriä.(24W))

  Aika harva VV laitekkaan menee tarpeeksi korkeelle noita varten. (Jos meneekin niin notkahtaa jännite paljon ja sehän on ihan sama mitä näytössä lukee, jos kartossa on kaksi volttia vähemmän.) Provari V2 kuulemma suostuu syöttään 5 volttia 1,5ohmin kartolle.

  Yllättävän hyvin dual coilista selviää 5v box mod!

  Triple coil 1,6 monstereissa on sit kolme 5 ohmista vastusta rinnan. Eli sille pitäs syöttää 6 volttia tai 24W ja siihen ei moni laite pysty.

  -----------------

  2. Niille joilla on VV laite tää on vähän helpompaa kun ei tarvi kartoja vaihdella. Säätää vaan jännitteen kohilleen tän taulukon mukaisesti  Vihreän yläpää toimii paremmin. Toi on tarkotettu single coil kartoille mut sitä voi käyttää dual ja triple coil kartoillekin mut sillon pitää tietää sisällä olevan vastuksen ohmit ja säätää jännite sen mukaan. (Tehot ei tietenkään päde sit enään.)

  Laitteet: Teslacigs DB w/ Cthulhu Squonk ja VV pulse
  Atot: Wasp Nano ja VV pulse 24
  ADV Nesteet: DIY vanilla RY4

   
   
 2. #2

  Vs: PUImURIn pyörittelyä ja dual coil

  hyviä ohjeita aloittelijalle mutta tuo taulukko on vähintäänkin kyseenalanen koska 10wattia luetellaan jo liian isoksi tehoksi ja sen sijaan optimaalisella alueella on jopa 4wattia joka nyt ei riitä kenellekkään.

  Ilmeisesti listan ideana on että noita ohjeita noudattamalla ei saa vahingossakaan poltettua nesteitä/cartoja liian isolla teholla mutta mieluummin sitä vaikka vaihtaa kartoa muutaman päivän välein ja nauttii runsaista höyryistä kuin kitkuttelis laimeilla höyryillä vaikka carto saattaisikin kestää pari viikkoa tällä tyylillä.

   
   
 3. #3

  Vs: PUImURIn pyörittelyä ja dual coil

  Joo toi taulukko on näköjään vaan vähän suuntaa antava. Itte vetelen jollain 12-15 watilla eli ton mukaan aivan liian isolla teholla.

   
   
 4. #4
  Höyrykone IcedForce's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  2,196

  Vs: PUImURIn pyörittelyä ja dual coil

  ^^Loistavia ohjeita aloittelijoille! Mutta sanon samaa kuin sir^, eli toi taulukko on ihan päin prinkkalaa. Tässä kun kokeilin Lambon ja SR Bogen kanssa, niin taulukko ei pidä yhtään paikkaansa. 3,7V 3.0ohm ei riitä alkuunkaan ja taas ainakin omalla tankkinesteillä 5,5V 3.0ohm on se sweetspot.

   
   
 5. #5
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  11/2012
  Sijainti
  TAMPERE
  Viestit
  56

  Vs: PUImURIn pyörittelyä ja dual coil

  juuh niinkuin kirjotinkin niin vihreen yläpää toimii paremmin ja violettikin, mut korkeempiin tehoihin täytyy sit olla jo hyvä nesteen syöttö tai ainakin kunnolla märkä karto.

  Laitteet: Teslacigs DB w/ Cthulhu Squonk ja VV pulse
  Atot: Wasp Nano ja VV pulse 24
  ADV Nesteet: DIY vanilla RY4

   
   
 6. #6
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,246

  Vs: PUImURIn pyörittelyä ja dual coil

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Tusi Näytä viesti
  Mut tilannetta voi viä parantaa esim 1,7 ohmin kartolla. Sitä pienemmmät single coil kartot alkaakin oleen sit jo harvinaisempia (Koska aletaan oleen jo aika lähellä oikosulkua ja todella korkeita ampeeri määäriä.)
  Ou nou! Mulla on suoralla akkujännitteellä ajettuna Silver Dogissa 0.6ohmin vastus. Nyt on sitten kaikki pielessä.

  No jos totta puhutaan, niin ihan hyvä selostus ja varsinkin aloittelijoille passeli (vaikkakin suuntaa-antava) taulukko, jolla nyt ei pitäs mitään ainakaan rikki saada. "Riittäviin" tehoihin vaikuttaa moni subjektiivinen tekijä, suurimpana varmasti jokaisen omat mieltymykset ja käytetyn nesteen tehonkesto, puhumattakaan cartojen vaihtelevasta laadusta johtuva vanun imukyvyn (eli käytännössä nestesyötön) heittely.

  Edit. Niin juu ja virtalähteen antaman jännitteen muoto (tasavirta vs. pulssi vs. kiinanpulssi).

   
   
Keskustelu Aloittelijoiden esittelyt ja kysymykset

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •