e-Savukkeet

Kytkimen tyyppi: Minkätyyppinen e-savukkeen kytkin eli atomisoijaa käskyttävä osa on. Automaattinen tarkoittaa pelkästä imaisusta aktivoituvaa ja tämä voidaan toteuttaa joko mikrofonia tai ilmanpainesensoria käyttämällä. Manuaalinen kytkin tarkoittaa käytännössä sitä että e-savukkeessa on nappi jota painamalla atomisoija alkaa lämmetä.
Kokonaispituus / halkaisija: Kokonaispituus on mitattu laite koottuna, vakioatomisoijalla jossa patruuna paikoillaan. Halkaisija on mitattu koko laitteen rungon paksuimmasta kohdasta, manuaalimallin nappi pois lukien.
Max. imaisu / Jäähtymisaika: Useimmissa e-savukkeissa on turvatoiminto joka estää atomisoijan ylikuumenemisen "sammuttamalla" e-savukkeen tietyn mittaisen imaisun jälkeen. Ensimmäinen luku kertoo kuinka pitkän imaisun jälkeen katkaisu tapahtuu ja toinen luku kertoo kauanko e-savuke jäähtyy ennen kuin se antaa jatkaa käyttöä, tänä aikana siis e-savuketta ei voi käyttää. Lukuun ei ole laskettu mukaan aikaa jona katkaisusta ilmoittava valo vilkkuu.

Höyryn määrä: Paljonko atomisoija tuottaa höyryä ja kuinka pitkä imaisu tähän tarvitaan.
Kurkkutuntuma: Päätin ottaa pitkän harkinnan jälkeen "kurkkutuntuma" kategorian takaisin. Pistemäärä kertoo miten voimakkaasti höyryn vetäminen henkeen kyseisestä laitteesta tuntuu kurkussa ja arviointi tapahtuu samoja e-nesteitä käytten vertailtuna muihin omistamiini laitteisiin. Arvostelen laitteet yleensä 11mg vahvuisilla e-nesteillä mutta eri vahvuisilla nesteillä tulokset varmasti vaihtelevat. (Osaan arvosteluista tämä pistemäärä on lisätty jälkikäteen)
Imu: Käytännössä tarkoittaa sitä kuinka paljon atomisoijan läpi päästetään ilmaa. Tämä vaikuttaa siihen kuinka helppoa e-Savukkeesta on imeä höyryä. Kokemukseni mukaan skaala menee suunilleen tyhjän pillin läpi imemisestä aina siirapin imemiseen pillin läpi. Arvostelen aina helpomman imun korkeammilla pisteillä mutta kaikkein keveimmin imaistavat e-savukkeet eivät välttämättä ole kaikkien mieleen.
Kytkin: Miten hyvin kytkin toimii. Käynnistyykö joka imaisulla, miten kevyellä imaisulla, käynnistyykö vahingossa jne.
Akkukesto: Tarkkaa kestoa on todella vaikea laskea joten pistemäärä kertoo arvioni akkukestosta muihin kokeilemiini laitteisiin verrattuna. Pitempi akkukesto antaa luonnollisesti korkeammat pisteet. Ilmoitan kaikissa arvosteluissani akkukeston yhdellä täydellä latauksella saatavien imaisujen määränä ja kuinka moneen tavalliseen tupakkaan tämä kesto on verrattavissa. Imaisun pituus tietenkin vaihtelee käyttäjittäin mutta minulla kesto on yleensä 4-5 sekuntia. Vanhimpiin arvosteluihin määrät on lisätty jälkikäteen.
Ulkonäkö: Yksinkertaisesti oma mielipiteeni ulkonäöstä.
Patruuna: Patruunan kapasiteetti, toimivuus, ja suukappaleen muotoilu/tuntuma.
Hinta/laatu: Kuinka laadukkaalta osat tuntuvat, miten kestävät käytössä, onko toiminnassa jotain selkeästi muusta kuin käyttäjästä johtuvia puutteita ja miten laite on hinnoiteltu nämä asiat huomioiden.
Kokonaisarvosana: Yllä olevien keskiarvo (pyöristettynä lähimpään puolikkaaseen). Pisteytys tapahtuu skaalalla 1-10.

e-Neste

e-Nesteille annan vain yhden kokonaisarvosanan. Tähän vaikuttavat mm. höyryn määrä, maku ja sen voimakkuus, jälkimaku, kestääkö maku pitempää käyttöä, pakkaus jne. Kurkkutuntuma ei vaikuta loppupisteisiin sillä tähän vaikuttavat niin olennaisesti e-nesteen nikotiinipitoisuus ja käytettävä laite. Jos kurkkutuntuma huomattavasti poikkeaa muista samanvahvuisista e-nesteistä niin mainitsen siitä kyllä. Koitan arvioida maun sen mukaan miten hyvin se vastaa luvattua mutta väkisinkin myös omat makumieltymykseni vaikuttavat arviointiin.