Tulokset 1 - 9 / 9

Aihe: High voltage? Low resistance?

 1. #1
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  04/2011
  Viestit
  57

  High voltage? Low resistance?

  Mitäs nää tällaset high voltage ja low resistance atomizerit ovat? 510 e-spaddun mega batteryn infoissa lukee, että ei suositella kätettäväksi tuollasten kanssa, niin minkä kanssa noita sitten käytetään?

   
   
 2. #2

  Vs: High voltage? Low resistance?

  En ole mikään asiantuntija mutta kerron mitä tiedän (tai luulen tietäväni). High Voltage atomisoijan vastus (Ohm) on korkeampi joten se päästää pienemmän jännitteen läpi kuin normaaliatomisoija. Low Resistance atomisoijan vastus taas on pienempi joten se toimii tehokkaammin kuin normaaliatomisoija. HV atomisoijaa voi siis käyttää esimerkiksi modien kanssa jotka ovat liian tehokkaita (6V / 7.4V) normiatomisoijille, LR-atomisoijaa kannattaa käyttää jos haluaa enemmän höyryä/kurkkutuntumaa kuin normaaliatomisoijan kanssa. Yhteenvetona: älä käytä LR-atomisoijaa tehokkaan modin kanssa eikä HV-atomisoijaa normaalijännitteellä (3.7V).

  Veikkaisin että 510-Mega akku toimii ihan hyvin LR-atomisoijan kanssa mutta HV-atomisoija tuskin tai jos toimii niin ei ainakaan paranna suosituskykyä. Itse käytän joka päivä LR-cartoja tavallisen 510-akun kanssa ja hyvin pelittää.

  Vähän hassusti kyllä nimetty nuo atomisoijat, toinen viittaa millaista laitetta atomisoijan kanssa kuuluisi käyttää ja toinen kertoo suoraan itse atomisoijan ominaisuuksista. Olisi selkeämpää jos toinen olisi high voltage ja toinen low voltage tai high resistance ja low resistance.

  Saa korjata jos meni ihan metsään mutta näin olen ymmärtänyt

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  Vs: High voltage? Low resistance?

  Siihen millaisen kokemuksen e-savukkeesta käyttäjä saa vaikuttaa itse asiassa aika monikin asia.

  Ensimmäinen asia on atomisaattorin tai cartomizerin vastus eli resistanssi. Näitä on saatavilla joko pienellä resistanssilla LR- mallisena (Low Resistance 1.5 ohmia tavallisesti), normaaliversioina (jolloin vastus typillisesti 2.5-3 ohmia) tai nämä HV atomisaattorit joissa vastus on 4-5 ohmia.

  Toinen merkittävä asia on sitten käytettävän akun antama ulostulo eli volttimäärä. Näissä suosituissa 510 malleissa kuten Ego, Tornado, Riva ym. vastaavissa klooneissa ulostulo on n. 3.1-3.2 volttia. Näiden mallien yksi parhaista ominaisuuksista on se, että vaikka näissäkin on tavallinen litium paristo joka on vain kääritty alumiinikuoreen ja tarrapaperiin, niin sisällä on myös regulaattoripiiri joka pitää volttimäärän tasaisena loppuun asti. On siis yksi muuttuja vakiona joka ei muutu.
  Sitten tulevat nämä modit joissa ulostulo voi vaihdella 3.6-7 voltin välillä. Näissä voi aluksi volttimäärä olla suoraan laturista esim. 4.2 volttia (kahdella akulla 7.2 volttia) ja sitten mitä kauemmin laitetta käyttää niin voltit putoavat kunnes akku tarvitsee latausta.
  Tähän väliin osuvat myös nämä VV-modit joissa käyttäjä voi itse säädellä laitteen antamaa volttimäärää.
  Lisäksi löytyy näitä passthrough johtoja joissa on ilman väliakkua ulostulona tasainen 5 volttia joko seinäadapterilla tai sitten usb-portista esim. tietokoneelta tai pelikonsolilta.

  Kolmas asia joka kokemukseen vaikuttaa on akun fyysinen koko, koska se on suoraan verrannollinen akun kapasiteettin pitää yllä sen antamaa jännitettä eli tätä ulostulevaa volttimäärää sekä sitä kuinka kauan se voi antaa tasaista sähkövirtaa (A). Nämä pienet tavalliset 510 akut ja muut tavallisen tupakan kokoiset akut eivät pysty kovinkaan kauaa pitämään akun varausta tasaisena ja kun kapasiteetti pienenee niin volttien määrä putoaa ja käyttäjä huomaa tämän viileämpänä savuna ja nopeampana akun hyytymisenä. Kapasiteettia ilmaiseva yksikkö on mAh (milliampeeria tunnissa).

  Näiden muuttujien avulla siten rakentuu se miten intensiiviset sauhut kukin eri laitteestaan saa. Vastus ja laitteen antama volttimäärä on mitattavissa yleismittarilla ja akun kapasiteetissa pitää luottaa valmistajan ilmoittamiin lukemiin. Tyypillisesti kiinalaiset liioittelevat kapasiteettia ainakin litium akuissaan.

  Tämän pitkän, mutta toivottavasti ymmärrystä lisäävän, alustuksen jälkeen päästäänkin siihen miksi näitä erilaisia atomisaattoreita ylipäätään on. Sähkötekniikassa tehon yksikkönä käytetään watteja (W). Ja jos sähkösavukkeesta haluaa saada lisää tehoja normaaliin verrattuna, niin pitää lisätä joko voltteja tavalliselle atomisaattorilla tai vähentää vastusta atomisaattorista tavallisella akulla.

  Teho saadaan laskemalla volttimäärä * ampeerit eli virranmäärä (W=V*A), mutta virran määrää ei tarvitse laskea erikseen koska kaava voidaan myös johtaa muotoon volttimäärä potenssiin 2 jaettuna vastuksella. Virran (A) määrä saadaan laskemalla kaavasta volttimäärä/vastus (A=V/ohm).
  Kaikki tietävät, että mitä suurempi teholukema sitä kirkkaampi on lamppu tai kaikkein yksinkertaisin sovellus on varmaan sähköllä toimiva lämppäri. Jos auton sisälämppärissä on kaksi asentoa 1000W ja 650W ja sisään tule aina sama jännite pistokkeesta, niin pienemmällä lämpöasetuksella kytkeytyy laitteeseen päälle suurempi vastus. Sähkösavukkeessa suurempi teho merkitsee enemmän höyryä ja lämpöä.

  Tässä esimerkiksi laskelma Ego/Tornadolle lr-atomisaattorilla:

  (3.2 * 3.2) / 1.5 = 6.82666667 W

  Tornado tavallisella atomisaattorilla:

  (3.2 * 3.2) / 3 = 3.41333333 W

  Tehoja on siis tavallisella atomisaattorilla puolet vähemmän samalla akulla.

  ja tavalliselle atomisaattorille modilla jonka ulostulo on keskimäärin 4 volttia (1*3.6V paristo):

  (4 * 4) / 3 = 5.33333333 W

  ja tavalliselle atomisaattorille modilla jonka ulostulo on keskimäärin 6.0 volttia (2*3.6V paristo):

  (6 * 6) / 3 = 12 W

  Itselleni ehkä miellyttävin tulos tulee käyttämällä 5 voltin PT-johtoa Bogen tavallisen cartomizerin kanssa joka on vastukseltaan 3 ohmia:

  (5 * 5) / 3 = 8.33333333 W

  Lähelle tätä kokemusta pääsen kun käytän Tornadon kanssa LR 306 atomisaattoria. Pikainen vastuksen mittaus kertoo atomisaattorin vastukseksi 1.5 ohmia joten:

  (3.2 * 3.2) / 1.5 = 6.82666667 W

  Eli oma mieltymykseni on saada laitteesta tuo 7-8 watin teho jolloin höyryä tulee mielestäni paljon ja se on tarpeeksi lämmintä. Kaikki tästä ylöspäin on minulle liian kuumaa tai liian väljää.

  Nämä kaavat kertovat sen miksi jokin atomisaattori toimii jossakin toisessa laitteessa paremmin kuin toinen tai miksi esimerkiksi Misteliquidin cartomizerit toimivat Vizin mielestä SilverBullet modilla loistavasti. Yksinkertaisesti siksi, että tavallisessa Tornadossa ne toimivat yhtä surkeasti kuin tavallinenkin atomisaattori:

  (3.2 * 3.2) / 3 = 3.41333333

  Kaavat selittävät myös sen miksi samassa paketissa tulleista cartomizereista osa toimii loistavasti ja toinen huonommin. Syynä on olematon laaduntarkkailu. Jos nämä olisivat Applen tai Sonyn tekemiä tuotteita, niin muuttujia olisi vähemmän ja meillä kaikilla olisi sama soitin johon ostaa lisätarvikkeita. Nyt samassa paketissa voi joukossa olla 3.4 ohmin cartoja tai 2.9 ohmin cartoja. LR mallisissa cartoissa taas on joukossa 1.5-2.2 ohmin cartoja. Siitä vain laskemaan niiden paketin parhaiden cartojen vastusta

  Markkinoilla on nykyään paljon näitä ns. VV-modeja joista käyttäjä voi lisätä tai vähentää volttien määrää itselleen sopivaksi. Jokaisen cartomizerin ja atomisaattorin vastuksen ollessa kuitenkin hieman erilainen, niin täytyy oma haluttu teho hakea näillä erikseen.
  Kuitenkin myytävänä on tällä hetkellä myös tasan yksi modi jossa säädelläänkin volttien sijaan suoraan tehoa eli haluttua wattilukemaa.
  Eli tämä yli 200 dollarin "Darwin" nimellä myytävä modi osaa laskea atomisaattorin vastuksen ja säätää itse tehot sen mukaan jolloin viimeinenkin satunnaismuuttuja voidaan eliminoida ilman mittausta ja kokemus on aina samanlainen.

  Näiden kaavojen vuoksi ei myöskään lr-atomisaattoreita voi käyttää suurivolttisten modien kanssa. Tehot ovat liian suuret ja atomisaattorin heiveröinen vastuslanka palaa olemattoman resistanssin vuoksi poikki.  Joihinkin kysymyksiin ei voi vastata kovin lyhyesti, mutta toivottavasti tämä vastaus selvensi asioita myös tuleville kysyjille ja ehkä Vizi voisi laittaa tästä ainakin osan vaikka jonnekin FAQ osioon.

  Ja vastaukseksi alkuperäiseen kysymykseen olettaen, että mega-akkusi antaa ulos sen 3.1 volttia:
  HV atomisaattori ei anna tarpeeksi höyryä, mutta lr atomisaattori toimii todennäköisesti loistavasti ja ainakin paremmin kuin nykyinen, mutta on lyhytikäisempi koska vastuslanka käy kuumempana ja kuluu nopeammin.


   
   
 4. #4
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  04/2011
  Viestit
  57

  Vs: High voltage? Low resistance?

  Kiitokset tästä kattavasta tietopläjäyksestä Nyt on taas paljon viisaampi näiden digitaalisten kessujen sielunelämästä.

   
   
 5. #5

  Vs: High voltage? Low resistance?

  Joo.Kavereiden speksit varmasti pitänee paikkaansa.Tässä kokemuksen juttu.Tilasin HV ja LR 510 atot.No LR toimi 2 päivää 510 vakioakulla(hyvät höyryt) sitte teki äkkikuoleman.HV toimii hyvin e-go mega 1000mA akulla(ei hyvii höyryjä) mutta suoratiputuksena pelaa aikas OK.Ostopaikka Heaven Gifts.
  Saakohan tota HV juttuu niinku isompialaisella(e-go?) atomina? Enempi volttii? Vai oonko ny ihan hakusessa?

   
   
 6. #6
  HöyryGuru

  Liittynyt
  04/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  4,126

  Vs: High voltage? Low resistance?

  510 LR ja 510 vakioakku kimpassa? Ei vakioakussa riitä mAh vaan se hajoaa.

  HV ja eGo mega 3.3V kanssa? Tuo HV tarvis 5-7.4V normaalitoimintaan. Melkeinpä tarvii modin tuo HV että saa tarpeeksi voltteja.

   
   
 7. #7
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  Vs: High voltage? Low resistance?

  Kun yrität käyttää HV atomisaattoria tavallisen normi 510 akun kanssa, niin se on sama kuin yrittäisit antaa normaalille kattovalaisimen lampulle tarpeeksi valoa sormiparistolla.

   
   
 8. #8

  Vs: High voltage? Low resistance?

  Jes.Näin käsitin(tosin vähän myöhässä) totta.Mikä modi tohon High Voltageen? Tai lisää volttia..siis pystyyko modaamaan vai uutta härpäkettä kehiin.Mulla ei oo ku 510 ja e-go akkua? Ehdotus? ???

   
   
 9. #9

  Vs: High voltage? Low resistance?

  Lainaus Alkuperäinen postaaja tonto Näytä viesti
  Siihen millaisen kokemuksen e-savukkeesta käyttäjä saa vaikuttaa itse asiassa aika monikin asia.

  Ensimmäinen asia on atomisaattorin tai cartomizerin vastus eli resistanssi. Näitä on saatavilla joko pienellä resistanssilla LR- mallisena (Low Resistance 1.5 ohmia tavallisesti), normaaliversioina (jolloin vastus typillisesti 2.5-3 ohmia) tai nämä HV atomisaattorit joissa vastus on 4-5 ohmia.

  Toinen merkittävä asia on sitten käytettävän akun antama ulostulo eli volttimäärä. Näissä suosituissa 510 malleissa kuten Ego, Tornado, Riva ym. vastaavissa klooneissa ulostulo on n. 3.1-3.2 volttia. Näiden mallien yksi parhaista ominaisuuksista on se, että vaikka näissäkin on tavallinen litium paristo joka on vain kääritty alumiinikuoreen ja tarrapaperiin, niin sisällä on myös regulaattoripiiri joka pitää volttimäärän tasaisena loppuun asti. On siis yksi muuttuja vakiona joka ei muutu.
  Sitten tulevat nämä modit joissa ulostulo voi vaihdella 3.6-7 voltin välillä. Näissä voi aluksi volttimäärä olla suoraan laturista esim. 4.2 volttia (kahdella akulla 7.2 volttia) ja sitten mitä kauemmin laitetta käyttää niin voltit putoavat kunnes akku tarvitsee latausta.
  Tähän väliin osuvat myös nämä VV-modit joissa käyttäjä voi itse säädellä laitteen antamaa volttimäärää.
  Lisäksi löytyy näitä passthrough johtoja joissa on ilman väliakkua ulostulona tasainen 5 volttia joko seinäadapterilla tai sitten usb-portista esim. tietokoneelta tai pelikonsolilta.

  Kolmas asia joka kokemukseen vaikuttaa on akun fyysinen koko, koska se on suoraan verrannollinen akun kapasiteettin pitää yllä sen antamaa jännitettä eli tätä ulostulevaa volttimäärää sekä sitä kuinka kauan se voi antaa tasaista sähkövirtaa (A). Nämä pienet tavalliset 510 akut ja muut tavallisen tupakan kokoiset akut eivät pysty kovinkaan kauaa pitämään akun varausta tasaisena ja kun kapasiteetti pienenee niin volttien määrä putoaa ja käyttäjä huomaa tämän viileämpänä savuna ja nopeampana akun hyytymisenä. Kapasiteettia ilmaiseva yksikkö on mAh (milliampeeria tunnissa).

  Näiden muuttujien avulla siten rakentuu se miten intensiiviset sauhut kukin eri laitteestaan saa. Vastus ja laitteen antama volttimäärä on mitattavissa yleismittarilla ja akun kapasiteetissa pitää luottaa valmistajan ilmoittamiin lukemiin. Tyypillisesti kiinalaiset liioittelevat kapasiteettia ainakin litium akuissaan.

  Tämän pitkän, mutta toivottavasti ymmärrystä lisäävän, alustuksen jälkeen päästäänkin siihen miksi näitä erilaisia atomisaattoreita ylipäätään on. Sähkötekniikassa tehon yksikkönä käytetään watteja (W). Ja jos sähkösavukkeesta haluaa saada lisää tehoja normaaliin verrattuna, niin pitää lisätä joko voltteja tavalliselle atomisaattorilla tai vähentää vastusta atomisaattorista tavallisella akulla.

  Teho saadaan laskemalla volttimäärä * ampeerit eli virranmäärä (W=V*A), mutta virran määrää ei tarvitse laskea erikseen koska kaava voidaan myös johtaa muotoon volttimäärä potenssiin 2 jaettuna vastuksella. Virran (A) määrä saadaan laskemalla kaavasta volttimäärä/vastus (A=V/ohm).
  Kaikki tietävät, että mitä suurempi teholukema sitä kirkkaampi on lamppu tai kaikkein yksinkertaisin sovellus on varmaan sähköllä toimiva lämppäri. Jos auton sisälämppärissä on kaksi asentoa 1000W ja 650W ja sisään tule aina sama jännite pistokkeesta, niin pienemmällä lämpöasetuksella kytkeytyy laitteeseen päälle suurempi vastus. Sähkösavukkeessa suurempi teho merkitsee enemmän höyryä ja lämpöä.

  Tässä esimerkiksi laskelma Ego/Tornadolle lr-atomisaattorilla:

  (3.2 * 3.2) / 1.5 = 6.82666667 W

  Tornado tavallisella atomisaattorilla:

  (3.2 * 3.2) / 3 = 3.41333333 W

  Tehoja on siis tavallisella atomisaattorilla puolet vähemmän samalla akulla.

  ja tavalliselle atomisaattorille modilla jonka ulostulo on keskimäärin 4 volttia (1*3.6V paristo):

  (4 * 4) / 3 = 5.33333333 W

  ja tavalliselle atomisaattorille modilla jonka ulostulo on keskimäärin 6.0 volttia (2*3.6V paristo):

  (6 * 6) / 3 = 12 W

  Itselleni ehkä miellyttävin tulos tulee käyttämällä 5 voltin PT-johtoa Bogen tavallisen cartomizerin kanssa joka on vastukseltaan 3 ohmia:

  (5 * 5) / 3 = 8.33333333 W

  Lähelle tätä kokemusta pääsen kun käytän Tornadon kanssa LR 306 atomisaattoria. Pikainen vastuksen mittaus kertoo atomisaattorin vastukseksi 1.5 ohmia joten:

  (3.2 * 3.2) / 1.5 = 6.82666667 W

  Eli oma mieltymykseni on saada laitteesta tuo 7-8 watin teho jolloin höyryä tulee mielestäni paljon ja se on tarpeeksi lämmintä. Kaikki tästä ylöspäin on minulle liian kuumaa tai liian väljää.

  Nämä kaavat kertovat sen miksi jokin atomisaattori toimii jossakin toisessa laitteessa paremmin kuin toinen tai miksi esimerkiksi Misteliquidin cartomizerit toimivat Vizin mielestä SilverBullet modilla loistavasti. Yksinkertaisesti siksi, että tavallisessa Tornadossa ne toimivat yhtä surkeasti kuin tavallinenkin atomisaattori:

  (3.2 * 3.2) / 3 = 3.41333333

  Kaavat selittävät myös sen miksi samassa paketissa tulleista cartomizereista osa toimii loistavasti ja toinen huonommin. Syynä on olematon laaduntarkkailu. Jos nämä olisivat Applen tai Sonyn tekemiä tuotteita, niin muuttujia olisi vähemmän ja meillä kaikilla olisi sama soitin johon ostaa lisätarvikkeita. Nyt samassa paketissa voi joukossa olla 3.4 ohmin cartoja tai 2.9 ohmin cartoja. LR mallisissa cartoissa taas on joukossa 1.5-2.2 ohmin cartoja. Siitä vain laskemaan niiden paketin parhaiden cartojen vastusta

  Markkinoilla on nykyään paljon näitä ns. VV-modeja joista käyttäjä voi lisätä tai vähentää volttien määrää itselleen sopivaksi. Jokaisen cartomizerin ja atomisaattorin vastuksen ollessa kuitenkin hieman erilainen, niin täytyy oma haluttu teho hakea näillä erikseen.
  Kuitenkin myytävänä on tällä hetkellä myös tasan yksi modi jossa säädelläänkin volttien sijaan suoraan tehoa eli haluttua wattilukemaa.
  Eli tämä yli 200 dollarin "Darwin" nimellä myytävä modi osaa laskea atomisaattorin vastuksen ja säätää itse tehot sen mukaan jolloin viimeinenkin satunnaismuuttuja voidaan eliminoida ilman mittausta ja kokemus on aina samanlainen.

  Näiden kaavojen vuoksi ei myöskään lr-atomisaattoreita voi käyttää suurivolttisten modien kanssa. Tehot ovat liian suuret ja atomisaattorin heiveröinen vastuslanka palaa olemattoman resistanssin vuoksi poikki.  Joihinkin kysymyksiin ei voi vastata kovin lyhyesti, mutta toivottavasti tämä vastaus selvensi asioita myös tuleville kysyjille ja ehkä Vizi voisi laittaa tästä ainakin osan vaikka jonnekin FAQ osioon.

  Ja vastaukseksi alkuperäiseen kysymykseen olettaen, että mega-akkusi antaa ulos sen 3.1 volttia:
  HV atomisaattori ei anna tarpeeksi höyryä, mutta lr atomisaattori toimii todennäköisesti loistavasti ja ainakin paremmin kuin nykyinen, mutta on lyhytikäisempi koska vastuslanka käy kuumempana ja kuluu nopeammin.
  Joo:Luin nyt huolella ton uudestaan.
  Eli nyt alko ARMOTON AIVORIIHI :
  Jostain vanhasta sähkövekottimesta joku MODI.
  Mitenhän toi kolvi pysyy kädessä..on aikaa.Eli ensimmäinen ehtohan on olla rauhallinen

   
   
Keskustelu Atomisaattorit / cartot / tankit

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •