Tulokset 1 - 4 / 4

Aihe: Aku#17

 1. #1
  Höyrypää Stoney's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kotka
  Viestit
  808

  Aku#17  AKU#17

  Valmistaja: Aku
  Malli: #17
  Kytkimen tyyppi: Mekaaninen
  Akkujen kapasiteetti: 18490
  Takuu: Toimii

  Koeajossa maankuulun modintekijän Akun modi numero#17. Ensiksi mainittakoon, että kyseinen modi on allekirjoittaneella (ainakin toistaiseksi) vain testi ja arvostelutarkoituksessa. Koska Aku-modit tehdään pääsääntöisesti tilaajan toiveiden mukaan, on jokainen modi jossain määrin erilainen. Modit on yksilöity pohjaan kaiverretulla tagilla, tässä "AKU #017." Tällä kertaa modi on tehty pelkästään Penelopea varten. Modin runko on veistetty yhdestä puusta, poislukien kansi. Muoto on hivenen pyöreä, varsinkin kannen osalta, josta syystä modin ulkomitat ovat kasvaneet hiukan "pienimmästä mahdollisesta." Koon kasvattaminen on oman käden mielestä pelkästään hyvä asia, modi istuu käteen kuin tehty täyttäen kämmenen luoden tukevan vaikutelman. Modin runkoa peitää usea lakkakerros, joka luo tasaisen ja kiiltävän pinnan. Tumma väri antaa arvokkaan kuvan. Ei tätä pysty kuvilla ja sanoilla täysin selittämään, tämä on nähtävä!

  Kansi on veistetty erillisestä kappaleesta ja kiinnittyy runkoon magneeteilla. Magneettikiinnitys on vaivaton, kuitenkin riittävän jämäkkä jottei kansi esimerkiksi karkaa taskun pohjalle. Kaikki modin puurungossa olevat aukot (kytkin, säätö, ilmanotto, Penelopen sovitus) on koristeltu messinkiheloilla. Pieni tyylikäs yksityiskohta, joka luo modille erittäin viimeistellyn ilmeen.

  Modi syö sisäänsä yhden AW IMR 18490-akun, akkukesto on akulle tyypillinen ja ainakin testaajalle riittävä. Akun sovitus koteloon on tiukka, joten ei ole pelkoa kolinasta tai akun liikkumisesta modin sisällä, puhumattakaan kontaktihäiriöistä. Miinuspuolena tiukassa sovituksessa on akun poisto, joko kevyesti modia kopauttamalla tai riittävän pitkillä kynsillä avustamalla.

  Kytkin on mekaaninen custom-made, arviolta noin millimetrin liikeradalla. Kytkimessä on kuitenkin porras eli ns. naksu, joten jokaisella painalluksellä välittyy kontakti käyttäjälle myös sormen välityksellä. Kytkin ei vaadi käytännössä lainkaan voimaa. Tähän astisessa käytössä kytkin on osoittautunut varmatoimiseksi, ja tuo lyhyt liikerata on vertaansa vailla. Tykkään.

  Modin sydämenä sykkii DNA-piiri, joka ruokkii Penelopea varsin riittävällä teholla. Pohjasta löytyvällä säädöllä tehoja on annosteltavissa käyttäjän maun mukaan 5-12W. Säätimessä ei itsessään ole näkyvää asteikkoa, mutta tarjoilun voi tarkistaa näytöltä joka jää kannen alle piiloon. Näytössä ilmeisesti kuitenkin ulospäin tarjotut voltit. Erittäin toimiva toteutus. Tieto tehosta on (ainakin itselleni) varsin tarpeellinen, mutta tämän kaltaiseen modiin ei yksinkertaisesti sovi ulospäin näkyvä ledivalaistus.

  Penelopen sovitus modiin on joko aavistuksen väljä (metalliputki) tai helvetillisen tiukka (Kir Fanis.) Tämä kyseinen modi on tehty Akun omassa käytössä olevan Penelope/KirFanis -yhdistelmän mukaan. Akun kanssa keskusteltuani kävi siis ilmi, että ilmeisesti noissa Penelopen muoviputkissa on hienoisia halkaisijaeroja. Modi on sisätiloiltaan melkoisen ahdas, joten akun ja Penelopen asettaminen käy helpoiten tietyssä järjestyksessä: ensi Penelope, sitten akku. Ahtaudesta huolimatta hyödykkeet istuvat sisään hyvin ilman "tunkemista." Testin ajan käytin siis Penelopessa metalliputkea, koska tuo muovi osoittautui liiankin tiukaksi.

  Omaan päivittäiseen käyttöön Aku#17 osoittautui aiemmin tavattujen Akujen tapaan varsin miellyttäväksi. Kooltaan pienehkö modi kulkee helposti mukana, kuitenkin tästä pikkujättiläisestä irtoaa potkua. Puu materiaalina luo "lämpimän" tunnelman, jota oma käsi pitää erittäin paljon. Käyttöarvoa lisää tieto, että jokainen Aku on yksilö. Hankkimalla Aku-modin saat siis jotain erityistä. Modin tekeminen pelkästään Penelopelle on toisaalta loistava idea, toisaalta rajoittaa modin käyttöä. Kysymys onkin, jos omistat Penelopen....tarvitsetko muuta? Oma vaatimaton mielipide on, että tyylikkäästi viimeistelty modi ansaitsee arvoisensa höyrystävän elementin, ja Penelope on jo kokonsa puolesta oiva valinta. Ajellaan niitä Bogeja jollain muulla modilla. Ainoa, mitä oikeastaan kaipaan on juuri tuo muoviputki. Metallisen kanssa nesteen määrän arviointi on pelkkää arvailua. Toisaalta, muoviputkellehan tämä on tehty. Ei vaan minun muoviputkelleni.

  Hinta? Kysykää Akulta. Kuten sanottu, jokainen modi on yksilö joten hintakin on yksilöllinen.


  9/10

  Plussia
  -Ulkonäkö ja viimeistely
  -Kytkin
  -Tehty nimenomaan Penelopelle
  -Akkukesto
  -Teho

  Miinuksia
  -Tiukka Penelopen sovitus, joka kuitenkin ilmeisesti johtuu KirFanis -putkien yksilöllisistä eroista
  -Saatavuus. Kuten Aku-modien kohdalla yleensä, saatavuus vaihtelee.

  Eli lyhyenä yhteenvetona: Tämä jää tänne!

  EDIT: Tohkeissani unohdin mainita, että onhan tässä myös USB-latauspiiri. Ja vielä enemmän tohkeissani voin todeta, että tää tosiaan jää mulle
  What do you mean, I ain't kind? Just not your kind -D.Mustaine

   
   
 2. #2
  Höyrykone popilo's Avatar

  Liittynyt
  12/2011
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  1,852

  Vs: Aku#17

  Hyvä arvostelu, joskin en usko että sähköisessä muodossa arvosteltuna pystyy antamaan tarpeeksi tarkkaa käsitystä Akujen ainutlaatuisuudesta. Kerran kun on saanut kunnian vierailla Akun pajalla, niin tuntee itsensä taas vähän pienemmäksi..

  Onko tuossa siis usb -portti pohjassa? Jos on, niin hienoa että se on pöydällä seistessä piilossa, mutta sitten taas PT -käytössä joutuu laittamaan kaverin kyljelleen

  On hieno!

   
   
 3. #3
  Höyrypää Stoney's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kotka
  Viestit
  808

  Vs: Aku#17

  Lainaus Alkuperäinen postaaja popilo Näytä viesti

  Onko tuossa siis usb -portti pohjassa? Jos on, niin hienoa että se on pöydällä seistessä piilossa, mutta sitten taas PT -käytössä joutuu laittamaan kaverin kyljelleen
  Juu, pohjassa on.
  What do you mean, I ain't kind? Just not your kind -D.Mustaine

   
   
 4. #4
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Kotka
  Viestit
  392

  Vs: Aku#17

  Voe helevata on se kaunis ! Toisilla vaan on taito värkätä puusta uskomattoman hienoja yksilöllisiä höyryttelylaitteita. Hommaan varmasti , sitten kun rikastun ...
  The world is yours

   
   
Keskustelu Sähkötupakka arvostelut

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •