Tulokset 1 - 10 / 10

Aihe: Arvostelu: EA Mod ja Diablo

 1. #1
  Höyrypää Stoney's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kotka
  Viestit
  808

  Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  Arviot: EA Mod ja Diablo

  Ihan aluksi. Pahoittelen kuvanlaatua, napattu huonossa valossa iLuurilla. Mutta laitoin mielummin kuvan omaista laitteista promokuvien käyttämisen sijaan. Yritän listata puolueettomasti omat vaikutelmat näistä kuumista kotimaisista uutuuksista. Näiden laitteiden vertaaminen keskenään on hankalaa, sen verran erilaisista laitteista on kyse. Kuitenkin, omakohtainen vertailu loppuarvosanan kera perustuu omiin mieltymyksiin ja näkemyksiin, eikä missään nimessä ole "guru-tasoinen" absoluuttinen totuus. Pyrin pitämään raapustukseni pituuden kohtuullisena kuitenkin sisällyttäen mielestäni olennaiset seikat.  Diablo 18650 akulla, EA Mod 18490+kick.

  EA Mod

  Valmistaja: Electric Angel
  Kotisivu: http://www.electricangel.fi
  Ostopaikka: Saatavilla useasta Suomi-kaupasta
  Hinta ostohetkellä: 149€
  Malli: Mekaaninen teleskooppi
  Kytkimen tyyppi: Sivussa, jousitettu
  Akkujen kapasiteetti:18350-18500-18650 + kick
  Pakkauksen sisältö: Modi kahdella keskiputkella
  Takuu: 5v

  EA Mod on periaatteessa niin peruslaite kun vaan voi olla. Mekaaninen putki, jonka sisään sijoitetaan akku ja päähän höyrystävä elementti. Tuo on kuitenkin vain puoli totuutta. Teleskooppirakenteesta johtuen modi syö sisäänsä käytännössä minkä tahansa akun väliltä 18350-18650. Akkujen valmistajakohtaiset kokoerot eivät aiheuta päänvaivaa. Omassa yksilössä akut istuvat modiin pääsääntöisesti hyvin. Tarkoittaen, että putki pitää kiristää riittävän tiukalle tai muuten putken eri osat liikkuvat hiukan toisiinsa nähden. Tiukalle kiristämisen haittapuoli on, että modin pohjatappi painaa akkujen miinus-navat kuopalle. Eli tässä on löydettävä se kultainen keskitie.

  Modiin istuu mikä tahansa 510-liittimellä varustettu höyrytinelementti. Omasta valikoimasta omaa silmää miellyttää eniten kuvassa näkyvä yhdistelmä, EA ja Ody. EA Modin yläcapissä on viisteet ilman kulkua ajatelle, joten höyrystävän elementin voi huoletta ruuvata aivan kiinni modin runkoon. Modin toinen erikoisuus on vapaasti liikkuva keskinapa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaiselle mahdolliselle höyrytinelementille saadaan aina hyvä kontakti akkuun, koska keskinapa kiristyy hyörystävän elementin plus-napaa vasten kun modi kiristetään käyttökuntoon. Edellä mainittu asia on myös oikeastaan ainoa huolenaihe pidempiaikaisessa käytössä. Jotkut elementit, omian kokemusten perustella lähinnä kartot, ottavat helposti itseensä kiristämisestä. EA Modissa käytettyjen kartojen keskinapa saattaa painua sen verran, ettei sama karto saa enää muissa laitteissa kunnollista kontaktia.

  Kytkin sijaitsee modin kyljessä, lähellä modin alapäätä. Omaan käteen kytkimen sijoittelu sattuu kerrassaan loistavasti. Kytkimen saa lukittua vahinkolaukausten välttämiseksi. Lukitusrengas on sopivan kokoinen ja sopivalla määrälle kierteitä ajatellen varmatoimisuutta, kuitenkin lukitus on helposti avattavissa ja suljettavissa yhtä kättä käyttäen. Toinen kritiikin aihe löytyy kuitenkin kytkimen napista ja sen toiminnasta. Omassa modissa nappi pitää hienoista rutinaa painettaessa, eikä napin liike ole täysin sulavaa. Samalla ajoittain syntyy vaikutelma vaillinaisesta kontaktista. Kuitenkin käytön myötä napin toiminta on muuttunut/muuttuu koko ajan sulavammaksi. Toistaiseksi suhtaudun tähän sisäänajovaiheena.

  Viimeistely. Kiillotamatonta rosteria. Yksinkertainen ja kiillottamaton ulkonäkö miellyttää omaa silmää. Kierteen ovat tarkat ja täsmälliset. Kuten aiemmin jo mainitsin, teleskooppi on kiristettävä sopivaan kireyteen välyksen välttämiseksi. Omassa versiossa pidemmässä, kick väliputkessa selvästi silmillä havaittava kapea rengasmainen jälki putken ympäri, muuten ulkonäöllisesti hyvää työtä. Materiaalista saa vaikutelman, että tämä kestää kovemmassakin kyydissä. Modin pohjalla oleva akkua vasten kiristyvä tappi irtosi muutaman päivän käytön jälkeen liimauksistaan. Pieni riesa ja helposti korjattavissa pikaliimalla, mutta kuitenkin jätti pienen särön työn laatuun. Kaikkein mitättömimpänä kritiikkinä mainittakoon, että modin nimeen käytetty fontti on omaan silmään ruma ja jotenkin suttuisen ja halvan oloinen. Sivuseikka, tiedän....

  EDIT: Tarkemmalla tarkastelulla pohjatapissa ilmeni pienoinen piikki keskellä tappia, työstöjälki? Samankaltainen, tosin vielä pienempi kohouma oli myös kytkimen tapissa. Nuo poistamalla varovasti viilalla parani kontakti. Tai oikeammin aiemmin mainitut vaillinaiset kontaktit loppuivat. Myös atomisaattorin liittimen tappiin on asennettu tee-se-itse lukitus estämään liiallista kiristymistä atomisaattoria vasten. Pikkuasioita, mutta olisin toivonut varsinkin nappien työstöjälkien olleen hoidettu ennen toimitusta, varsinkin tämän hintaisessa laitteessa. Oli miten oli, ei edellä mainitut seikat ainakaan omalla kohdalla vaikuta kovin negatiivisesti laitteen arvioimiseen. Valmistajalle terveisiä, että vähän tarkempana seuraavalla kerralla.

  Plussat:
  + teleskooppi
  + ulkonäkö
  + materiaali
  + yhteensopivuus (kick, 510-liitin)
  + Lukkiutumaton keskinapa (mahdollistaa hyvän kontaktin kaikille höyryttimille)

  Miinukset:
  - Kytkimen toiminta (varauksella)
  - Lukkiutumaton keskinapa (mahdollisesti painaa höyryttimen navan sisään)
  - Pohjatapin kiinnitys

  8/10


  Diablo

  Valmistaja: Gixxxer
  Kotisivu:
  Ostopaikka: http://ukvapers.org/Thread-Diablo-Hybrid-List
  Hinta ostohetkellä: 160€
  Malli: Genesis-tyyppinen hybridi
  Kytkimen tyyppi: Pohjakytkin, magneeteilla
  Akkujen kapasiteetti: AW IMR 18350 & 18650
  Pakkauksen sisältö: Modi. Lisämaksulla varatankki & tiivisteet
  Takuu: ?

  Diablo on Genesis-tyyppinen hybridi, tarkoittaen että tyvestä latvaan koko modi on samaa pakettia joka on tehty vain omalle höyrytinelementilleen. Modi on tehty vaativan oloisesta olemuksestaan huolimatta kuluttajalle mahdollisimman helpoksi. Itse en ole mikään mesh/genesis asiantuntija, mutta omat vajavuudet setupin teossa eivät estäneet minua saamaan Diabloa toimimaan. Tarkemmin, toimimaan hyvin. Modi on mitoitettu AW IMR 18350 ja AW IMR 18650 akuille. Mitoitus on niin tarkka, että kyseisissä akuissa tuotantoerissä esiintyvät hienoiset kokovaihtelut näkyvät modia kasatessa. Eli, akun ollessa hitusen liian pitkä jää joko atomisaattori- tai kytkinpään liitos irvistämään hiukan. Tarkalle mitoitukselle on syynsä, siitä lisää hiukan myöhemmin. Negatiivisena seikkana Diabloa ei ole mahdollista käyttää 18490- akulla, joka puolestaan olisi itselleni se mieluisin akkukoko. Tarpeen vaatiessa Diabloon menee kyllä 18490 AW IMR + kick, mutta tällöin jää kierteitä irvistelemään. Eli Diabloa ei ole tehty kick-palikkaa ajatellen.

  Diablossa on Genesis-tyyppinen höyrystinelementti integroituna. Johtuen modin omista kierteistä, Diabloon ei ole mahdollista liittää muunlaisia höyrystinelementtejä. Tässä vaiheessa onkin syytä muistuttaa, että koko modin idea on nimenomaan integroitu kokonaisuus. En mene sen syvemmälle setupin vääntämiseen, tässä kuitenkin muutama asiaan vaikuttava seikka modissa: Hattu kiinnittyy O-renkailla, ei kiertellä. Tästä syystä ilmareikä on helppo kohdistaa oman mielen mukaan. Joka kerta. Meshin reikä on eristetty sekä riittävän iso jotta modiin saa varmasti hyvin wickkaavan setupin. Lisäksi, coil kiinnitetään ruuveilla. Itse pidän ruuvikiinnitystä käytössä mukavampana ja varmempana vaihtoehtona esim. sormiruuveille. Mesh-reikä se coilin kiinnitysruuvit ovat lähellä toisiaan, näin minimoidaan höyryttämisprosessiin osallistumattoman coilin määrää setupissa. Väittäisin, että Diabloon saa kokematonkin käyttäjä aikaiseksi toimivan setupin pienellä harjoituksella. Itse tankki on borrosilikaattilasia, joka kyllä kestää nesteen kuin nesteen. Tankin n. 4ml tilavuus on ainakin omaan käyttöön sopiva.

  Magneeteilla varustettu pohjakytkin on miellyttävän pehmeä, kuitenkin tarkka ja jämäkkä. Kytkin on käytössä täysin äänetön. Kytkimessä olevassa lukitusrenkaassa on kenties hiukan liikaa kierteitä omaan makuun. Koska kytkimessä (eikä atomisaattoripäässä) ole minkäänlaista jousta, on modi täytynyt tehdä mitoitukseltaan tarkaksi. Akkujen kokoeroja on mahdollista kompensoida kytkimessä olevaa muovirengasta hiomalla, menetelmä joku saattaa puolestaan aiheuttaa hiukan lyhyemmillä akuilla hienoista akun kolinaa modin sisällä.

  Viimeistely. Oma Diablo on lasikuulapuhallettu, joka on kerrassaan upea viimeistely yhteinäisenä modin rungosta atomisaattorin hattuun. Ulkonakö on kuitenkin pelkistetty, ilman mitään koristeita tai kimalletta. Jopa logo ja sarjanumero ovat sijoitettu pohjakytkimeen. Kytkin ja kytkimen kiiltävä lukitusrengas tuovat hienosti kontrastia muutoin satiinimaiseen pintaan. Jo aiemmin mainittu tarkka mitoitus akkujen suhteen aiheuttaa kuitenkin hienoisen tyylirikon muutoin tyylikkääseen viimeistelyyn. Kuitenkin, jos satut omistamaan juuri oikean kokoiset akut, on modin ulkonäkö virheetön. Omasta mielestäni ehdottomasti tyylikkäin tapaamani putkimodi.

  Plussat:
  + Hybridi, kaikki yhdessä paketissa
  + Genesis-tyyppisen atomisaattorin ominaisuudet
  + Lasitankki, eli kyllä, kestää myös salmiakin
  + Eristetty meshreikä
  + Mahdollisuus käyttää 18350 tai 18650 akkuja.
  + Ulkonäkö!

  Miinukset:
  - Ei mahdollisuutta käyttää 18490 akkuja
  - Genesis-tyypillinen nesteen vuotaminen jollei modia säilytetä pystyssä
  - Ei mahdollisuutta käyttää muita kuin omaa höyrytinelementtiä
  - Nirsous akkujen koon suhteen, kierteiden irvistely.

  9/10


  Loppuyhteenvetona omien kokemusten perusteella molempien modien hankkimista voi suositella lämpimästi. Nimenomaan molempien, kyseessä on kuitenkin kaksi niin erilaista laitetta!

  ************************************************** *************************************
  Lisätään nyt tähän loppuun oma vaatimaton toivomuslista valmistajille lyhyen käyttökokemuksen perusteella:

  EA Mod:
  - Keskipinnille lukitus tai jousi

  Diablo:
  - Putki 18490 akulle
  - Diablon kierteille sopiva silica-atomisaattori.  What do you mean, I ain't kind? Just not your kind -D.Mustaine

   
   
 2. #2
  Banned

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  3,227

  Vs: Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  +1 lisää näitä! On huikea lukea kadun tallaajan arvosteluja kokonaisvaltaisesti laitteesta kuin lukea vaan laitteen ketjusta siitä, kuinka pohjakytkimessä jotain ongelmaa tai putkissa sävyeroja!

   
   
 3. #3

  Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  Jep, hyvä revikka. +1

   
   
 4. #4
  Höyrykone K-57's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Hobo
  Viestit
  1,675

  Vs: Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  +1

   
   
 5. #5
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  03/2012
  Sijainti
  Lahti
  Viestit
  309

  Vs: Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  +1

   
   
 6. #6
  HöyryGuru Jalippo's Avatar

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  5,380

  Re: Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  Hyvät arvostelut, kiitos näistä!

   
   
 7. #7

  Vs: Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  +1

  kohta mullakin +1000viestiä.

  THANKS HHP
  -Provari v2+Zap
  -Somnium hybrid

   
   
 8. #8

  Vs: Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  Näitä tosiaan lisää.

  Vaikka onkin vain yhden henkilön arvostelu ja mielipide laitteista, niin on tästä huomattavasti mukavampi ja helpompi lukea ajatuksia modista jonka harkitsee ostavansa,
  kuin selata kymmeniä sivuja modin ketjusta jonne HHP:n kaltaset kusimulkut menee huudattamaan kanssavapottelijoita.
  Vaikka nuo turhat hörinät on helppo skipata, mutta jos niitä rupeaa olemaan sivukaupalla niin kyllä se ärsyttää jos tietoa tuotteesta halajaa.

   
   
 9. #9
  Höyrykone hesekiel's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Tamperehan se
  Viestit
  2,762

  Vs: Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  Huippuarvostelut! Mukava lukea hieman yksityiskohtaisemmin, varsinkin jos ei ole kumpaakaan ikinä omistanut tai kädessään pitänyt.

  Semmonen pikku huomautus, että EA tuskin imasee 19650 akkua, jos sellaista edes on.

   
   
 10. #10
  Höyrypää Stoney's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Kotka
  Viestit
  808

  Vs: Arvostelu: EA Mod ja Diablo

  Lainaus Alkuperäinen postaaja hesekiel Näytä viesti
  Semmonen pikku huomautus, että EA tuskin imasee 19650 akkua, jos sellaista edes on.
  pilkunn.... eli typo korjattu. prkl.
  What do you mean, I ain't kind? Just not your kind -D.Mustaine

   
   
Keskustelu Sähkötupakka arvostelut

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •