Vermont Vapor - SmokeValmistaja: Vermont Vapor
Kotisivu: http://www.vtvapor.com/index.php
Hinta ostohetkellä: 18.90€ (30ml) (Saatu veloituksetta arvostelua varten)
Ostopaikka: http://www.savuteshop.com
Nikotiinipitoisuus: 20mg
PG / VG: 100%VG
Pakkaus: Muovipullo pipetillä

Pullo on hieman litteä ja paremmin taskuun sopivaa mallia, kuin Vermont Vaporin omat pyöreät lasipullot, materiaali on kestävän oloista muovia ja korkissa on Vermonttilaisille tuttuun tapaan sisäänrakennettu lasipipetti, joka toimii drippaillessa tai esim. Kayfunin täytössä hyvin, mutta itselläni ainakin oli vaikeuksia saada cartotankit kunnolla täyteen, johtuen lasipipetin paksuhkosta kärjestä ja nesteen jäykähköstä olomuodosta. Neste on kuitenkin yllättävän juoksevaa ollakseen pelkkää VG:tä ja etiketinkin mukaan nesteeseen on lisätty vettä, mutta määrää ei ole ilmoitettu.
Mukana tuli lasiampulli, jossa on makunestettä jonka lisäämällä tuosta saadaan tuplamaku, eli teen arvostelut molemmista erikseen:

Normimakuna:
Tuoksu on jollain tapaa maanläheinen, jopa multainen/turvemainen yhdistettynä Campariin, tai muuhun katkeroon.
Mausta löytyy Vermonttilaisten tuttu, makeahko VG-pohja, joka maistuu melko selvästi läpi, muina makuina olen maistavinani melko vienoa, kuivaa ja hieman kitkerää sikarinlehteä yhdistettynä maakellariin, sekä havupuiseen savunmakuun, mutta omasta mielestäni VG:n makeus maistuu turhan selvästi läpi, kun kyse on kuitenkin tupakkamausta.

Tuplamakuna:
Makua lisäämällä tuon pohjanesteen makeus väistyy selvästi taka-alalle, joskin on vielä havaittavissa ja mielestäni mausta tulee kaikin puolin tasapainoisempi: maakellarin/mullan osuus vähenee ja kuivempi ja kitkerämpi tupakkamainen maku tulee paremmin esiin. Maussa on havaittavissa myös tupakkamauille tuttua tunkkaisuutta, mutta "tuhkakuppimaisuutta" tästä en löydä. Maku ei kuitenkaan ole omaan makuun liian voimakas ja pienemmillä nikotiineilla tämä voisi hyvinkin mennä ADW:nä. Kokonaisuutena väittäisin tämän olevan tuplamaulla ennemmin sikari-, kuin tupakkamaku, joka ei ainakaan omissa kirjoissani millään tavalla huono asia ole; tuota höyrytellessä voi maun perusteella hyvinkin kuvitella polttelevansa tummahkoa laatusikaria.

Muutenkin tuplamaku näyttää toimivan Vermonttilaisissa oikein hyvin, jos vertaa noihin ämöriikoista asti raahaamiini perusnesteisiin; vielä kun saisi jostain tilattua Mangoon, Sugarhouse Blendiin ja Tobaccoon lisämakuputkilot, niin voisi nekin kulua nopeammin.

Kurkkutuntuma on 20mg nesteessä itselleni turhan voimakas, mutta silti miedompi kuin monissa 18mg nesteissä; perstuntumalta heittäisin, että kurkkutuntuma tässä on ~12-16mg luokkaa (nesteestä riippuen).

Arvosana normimaulla: 7.5 / 10
Arvosana tuplamaulla (sikarimakuna): 9 / 10

Ps. Tuon ampullista tulleen lisämaun haju ei ole millään tasolla miellyttävä ja haisee lähinnä pistävälle turpeelle ja AIV-rehulle, onneksi nesteen makuun näitä aromeja ei jostain syystä ilmaantunut.

Loppuun vielä huomautus; vaikka olenkin nesteet saanut ilmaiseksi arvostelua varten, en anna sen vaikuttaa vaan olen kirjoittanut rehellisen mielipiteeseeni nesteestä. As always: your mileage may vary, nämä kun ovat makuasioita.


Edit. Lisätäänpä vielä sen verran, että odotettuun tapaan VG-nesteessä höyryntuotto on hyvin miehekästä ja sikarimakuna tämä(kin) menee omassa listassani El Toron Cigarillosin ja Purosin edelle, johtuen juurikin tuosta tumman sikarin mausta, josta itse pidän.