Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 34

Aihe: resepti

 1. #1

  resepti

  aamul kävin lekurissa kyselin resptiä ja mielipidettä asiaan.oli sisätautilekuri,tiesi asiasta mutta ei kirjoittanut reseptiä koska tuote ei löydy lääkeaine\valmisteluettelosta,no perjantaina on aika kardiologille kysyn asiasta,jos joku saa reseptin ni infotkaa
  2x Darwin 3 tulos uudella näytöllä.2x ego 1100

   
   
 2. #2
  Höyryttelijä 525's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Viestit
  94

  Vs: resepti

  Meinasin itsekin reseptiä kysellä, mutta mietin samaa että mille tuotteelle resepti pitäisi kirjoittaa? Tullin ilmoituksen mukaanhan nikotiini on reseptilääkeluettelossa:

  "Nikotiini on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen eli Fimean ylläpitämän Lääkeluettelon mukaan lääke. Nikotiini löytyy myös reseptilääkeluettelosta eli nikotiinipatruuna on reseptilääke.

  Tupakkavieroitukseen käytettävät myyntiluvalliset inhalaatiohöyrylääkkeet ovat poikkeus. Silloinkin kerta-annoksen yläraja on 10 mg ja koko lääkkeen pitoisuuden yläraja 0,42 g. "


  Mutta mitä tuo seuraavan lauseen kohta "Tupakkavieroitukseen käytettävät myyntiluvalliset inhalaatiohöyrylääkkeet ovat poikkeus" tarkoittaa? Siis e-nesteet on poikkeus edellisestä, vai nyt apteekin myymät ovat poikkeus? ???

  Meneekö e-neste geneerisen substituution (eli lääkevaihdon) määrityksiin, eli jos resepti on kirjoitettu jollekkin nyt kaupassa olevalle tuotteelle (esim. nicorette vai mitä ne apteekin myymät inhalaattorin ampullit on), niin voiko sen vaihtaa vastaavaan (mutta halvempaan ) e-nesteeseen?


   
   
 3. #3

  Vs: resepti

  Tuolla E-savukkeen laillinen asema-ketjussa kirjoitinkin omasta reseptihommastani jo. Saan reseptin postitse, joten en vielä tiedä mitä siinä tarkalleen ottaen lukee, mutta kuulemma se täytyi tehdä käsintäyttölomakkeella tjs. Kunhan tulee niin tsekkailen mitä siinä tarkalleen ottaen lukee. Ymmärsin kuitenkin että määräys tulee tehdä nimenomaan e-savukkeen nikotiininesteille, koska muut nikotiinihoitotuotteet eivät ole reseptilääkkeitä. Ei tarvitse mainita brändin nimeä kuitenkaan. Pakkohan se on kuitenkin olla määrättävissä, jos se on reseptilääkkeeksi luokiteltu.

  Huomiona kuitenkin, että yksi lääkäri, johon otin yhteyttä, meinasi ettei itse kirjoittaisi moista reseptiä koska ei usko sen vieroittavaan hoitotehoon, vaan meinasi että "se on vain yksi tapa polttaa". Kyse oli tässä tapauksessa kuitenkin aika selvästi tiedon puutteesta ja lääkärinomaisesti ei oikein vakuuttunut, kun "maallikko" koitti asiaa hänelle valottaa Näitä tapauksia voi tulla vastaan muuallakin.

   
   
 4. #4
  Höyryttelijä 525's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Viestit
  94

  Vs: resepti

  Lainaus Alkuperäinen postaaja Netmonkey Näytä viesti
  Tuolla E-savukkeen laillinen asema-ketjussa kirjoitinkin omasta reseptihommastani jo. Saan reseptin postitse, joten en vielä tiedä mitä siinä tarkalleen ottaen lukee, mutta kuulemma se täytyi tehdä käsintäyttölomakkeella tjs. Kunhan tulee niin tsekkailen mitä siinä tarkalleen ottaen lukee. Ymmärsin kuitenkin että määräys tulee tehdä nimenomaan e-savukkeen nikotiininesteille, koska muut nikotiinihoitotuotteet eivät ole reseptilääkkeitä. Ei tarvitse mainita brändin nimeä kuitenkaan.
  Kiitokset, siellähän se reseptijuttu jo olikin. Mielenkiintoista seurata miten homma kehittyy, ja millä asenteella reseptejä lääkärit kirjoittaa, jos kirjoittaa.

   
   
 5. #5
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  11/2010
  Viestit
  10

  Vs: resepti

  Morjensta vaan...

  Eipä kirjottanut lääkäri mulle reseptiä, sanoi vain ettei sitä varsinaisesti voi muka käyttää tupakoinnin hoitoon ja oli kuulemma konsultoinut myös ylilääkäriä asian tiimoilta

  Tää on just tällästä paskaa, tarvitaan resepti mitä ei voi saada, helpoksi tehty tämäkin homma

  Onko kukaan koskaan saanut reseptiä ja jos on niin miten ja mistä?

  Soitin asian tiimoilta FIMEAan ja pyysin saada keskustella sellaisen henkilön kanssa joka tietää sähkötupakasta ja nikotiinia sisältävistä e-nesteistä sekä resepteistä
  mutta puhelimessa sanottiin ettei FIMEAssa ole ketään joka tietää niistä mitään. FIMEA on näin päättänyt että se on reseptilääke vaikka kukaan ei tiedä siitä mitään, merkillistä todella merkillistä. FIMEAn vaihde antoi minulle myös toisen numeron johon soitin ja vastaus oli tyly: nauhoite joka sanoo "Tämä numero ei ole käytössänne""

   
   
 6. #6
  Höyryttelijä 525's Avatar

  Liittynyt
  03/2010
  Viestit
  94

  Vs: resepti

  Lainaus Alkuperäinen postaaja hiFive Näytä viesti
  Onko kukaan koskaan saanut reseptiä ja jos on niin miten ja mistä?
  Siis tuossa edellisissä viesteissähän on linkki keskusteluun jossa reseptistä kerrotaan, meni varmaan sulta ohi? :

   
   
 7. #7

  Vs: resepti

  niin onhan tuo nikotiini lääke aine,MUTTA E-NESTETTÄ EI LÖYDY MISTÄÄN LÄÄKEAINE\TUOTERSKISTERISTÄ MITÄ APTEEKIT KÄYTTÄÄ ELI MITÄ TEKEE RESEPTILLÄ KUN KÄYTÄNNÖSSÄ EI KOKO TUOTETTA OLE......
  2x Darwin 3 tulos uudella näytöllä.2x ego 1100

   
   
 8. #8
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  04/2009
  Viestit
  59

  Vs: resepti

  Eihän meistä kukaan varmaan näitä ole apteekista ostamassa. Eikä sillä ole mitään merkitystä onko e-nestettä jossain rekisterissä kun resepti haetaan vaikuttavalle aineelle eli nikotiinille, joka on lääkeaineluettelossa.

   
   
 9. #9

  Vs: resepti

  ei pidä paikkaansa.eli jos vaikka saan reseptin silmätipoille joissa on vaikuttavana aineena Kokaiini ni meinaatko että voin tilata columbiasta KILON KOKAIINIA.EIPÄ TAIDA ONNISTUA.itse olen sitä mieltä että e-neste pitäis olla itsehoito lääke.koska muuten ETTE VOI TILATA E-NESTETTÄ SUOMEEN KUN SE ALKUPERÄ MAASSA EI OLE LÄÄKE, RESPTI ON LÄÄKETTÄ VARTEN JOKA ON TEHTY LÄÄKETEHTAASSA.mitä e-neste ei ole.
  2x Darwin 3 tulos uudella näytöllä.2x ego 1100

   
   
 10. #10

  Vs: resepti

  Mistä muuten tulli pystyy mitenkään tietämään onko kyseinen putiikki kohdemaassa "apteekki" vai ei?

   
   
 11. #11

  Vs: resepti

  no jos vaikka katsot sun edellistä lääkemääräyksen alaista valmistetta niin huomaat että siinä on se lappu missä on käyttö\annostelu ohje sekä muita numeroita.....ei reseptillä voi ostaa ku APTEEKISTA.ETTE KAI VOI RESEPTILLÄ OSTAA NAAPURILTA TROPPEJA
  2x Darwin 3 tulos uudella näytöllä.2x ego 1100

   
   
 12. #12

  Vs: resepti

  Eli tällöin ulkomailta/eu-maasta ei voisi tuoda ollenkaan reseptilääkkeitä vaikka niille olisi resepti?
  Esimerkiksi kaikissa EU maissa ei kait edes ole virallista "apteekkia" kuten suomessa vaan lääkkeitä voi ostaa vähän sieltä sun täältä.

   
   
 13. #13
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  09/2010
  Viestit
  55

  Vs: resepti

  älkää hyvät ihmiset spakuloiko turhaan ku kukaan ei näytä tietävän oikeeta vastausta ja kelläkään ei oo ees mitään argumentoituja väitteitä! ootellaan et joku tilaa sillä reseptillä ja katotaan mitä sitte, tai ottakkee yhteyttä tulliin ja kysykää.

  Ite veikkaisin, että sillä kyseisellä firmalla pitää olla lupa myydä laakkeitä siinä maassa, mistä ootte jotain tilaamassa. Näin ainakin ite sain käsityksen tullin aikoinaan lähettämästä kirjeestä. Suomessa ainoat paikat, mitkä saavat myydä lääkkeitä on apteekit. Mutta muualla euroopassa voipi kenties olla joku mesta, jolla on myyntilupa lääkkeisiin, ei välttämättä edes apteekki.

   
   
 14. #14

  Vs: resepti

  lääkemääräys eli resepti on lääkärin tai hammaslääkärin kirjallisesti tai elektronisesti tai puhelimitse ANTAMA MÄÄRÄYS LÄÄKEVALMISTEEN TOIMITTAMISEKSI APTEEKISTA POTILAALLE.TÄMÄ ON LAINATTU KIRJASTA JOKA KUULUU JOKAISEN LEKURIN OPPIMÄÄRÄÄN.joten ei kelpaa tullissa soitin tulliin ja vahvistivat asian
  2x Darwin 3 tulos uudella näytöllä.2x ego 1100

   
   
 15. #15
  Höyrypää

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  kirkkonummi
  Viestit
  610

  Vs: resepti

  odotettasko nyt ihan rauhallisesti että jos nuo mun tilaukset nyt sinne tulliin vaikka jäisi niin voin käydä niitä tolla reseptilläni kyselemässä. infoan kyllä heti kuinka käy.
  ja missään kohtaa tullin lausunnossahan ei lue sanaakaan että
  (muualla reseptivapaa lääke aine nikotiini) pitäisi tilata apteekista.
  myyvällä liikkeellä pitää tosin olla myynti lupa omassa maassaan.

  ja mitä siihen reseptiin tulee niin lääkärisi voi kirjoittaa sen tähän tyyliin :


  INHAL HÖYRYNESTE NIKOTIINI 30ml/pll pitoisuus ?? mg
  D. 12 pll S.
  ohjeen mukaan sähkötupakkaan tupakoinnin vieroitukseen.  V1 & V2 PROVARI,ADAM,PROVAPE,BOLT,ARCTIC JA LUMI,KICK.SIAM COBRA.NAUTILUS.ODDY"v2".

  tulossa:kaikenlaista

   
   
 16. #16

  Vs: resepti

  jep resepti varmaan kirjotettu ihan oikein.mut mistä ostaa tai tilata ku ei sellasta lääkettä kun e-neste ole olemassa.ainakaan mikä täyttää suomes ja eta alueella lääkkeelle vaaditut määräykset.mitkä on ERITTÄIN TIUKAT
  2x Darwin 3 tulos uudella näytöllä.2x ego 1100

   
   
 17. #17

  Vs: resepti

  Lainaus Alkuperäinen postaaja juhis8 Näytä viesti
  lääkemääräys eli resepti on lääkärin tai hammaslääkärin kirjallisesti tai elektronisesti tai puhelimitse ANTAMA MÄÄRÄYS LÄÄKEVALMISTEEN TOIMITTAMISEKSI APTEEKISTA POTILAALLE.TÄMÄ ON LAINATTU KIRJASTA JOKA KUULUU JOKAISEN LEKURIN OPPIMÄÄRÄÄN.joten ei kelpaa tullissa soitin tulliin ja vahvistivat asian
  ei kiinnosta vittuakaan, nuo on niitä lekureiden teknisiä ongelmia, tosiasia on se että tulli pyysi fimealta konsultointia koskien tw:n nikotiini nesteistä ja fimeasta sanottiin että voidaan luokitella resepti lääkkeeksi joten tulli ilmoitti julkisesti helsingin sanomien kolumnissa että epäilee ettei nesteiden tilaajilla ole reseptiä (siihen sävyyn että resepti vaaditaan) se on hankittu, joten jos nesteet tulliin jää, eivätkä sitä reseptiä vastaan anna niin uusi taistelu alkaa..tuo tullin mielipiteiden kysely on mielestäni yhtä vitun turhaa kun lihamyllyn paneskelu, tietäähän sen mitä tuleman pitää..vai onko mielestäsi tullin asenne ollut niin suopea ja myötätuntoinen että voisit sieltä muka saada puolueettoman vastauksen, vähän niinkuin kyselisi saatanan palvonta ohjeita kirkosta...katsotaan mitä tuleman pitää..hanki sinäkin se resepti, ei se ainakaan haittaa se on varma.

   
   
 18. #18

  Vs: resepti

  jep.resepti on hankinnas mut ei kannata eurookaan maksaa eli ei yksityiseltä lekurilta.ja tuskin kunnalliset kirjottaa.ei pidä luulla etten ole sitä mieltä ettei ne reseptit pitäis kelvata,mutta kun laki on laki ja etenki suomes reseptilääkkeitä koskevat lait on eu.n tiukimpia.ja tullihan seuraa lakia pilkun tarkasti.viimeksi kysyin hussin kardiologian YLILÄÄKERILTÄ RESEPTIÄ HÄN KYSYI MINKÄ LÄÄKETEHTAAN TUOTE ON KYSEESSÄ asia jäi siihen kun hän sanoi että resepti on LÄÄKEAINE MÄÄRÄYS
  2x Darwin 3 tulos uudella näytöllä.2x ego 1100

   
   
 19. #19
  Höyrypää

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  kirkkonummi
  Viestit
  610

  Vs: resepti

  nikotiinistahan tässä oli kyse eikö ? "e-neste"yksinään ei ole mitenkään päin lääke aine tai reseptin alainen.viimeisimmän selvittelyni tulos oli että tarvitsemme sen reseptin vain siihen nikotiiniin(jolla täytyy osto maassa olla myynti lupa,joka ei vältämättä tarkoita apteekkia) emme siis siihen missä muodossa kyseinen aine sattuu olemaan(ei se buranakaan pelkkää lääkettä ole). en tiedä osaanko tuoda asiani selkeämmin esille asioidessani ns:ammattilaisten kanssa mutta mukanani on myös aina jotain fakta tietoa mihin väitteeni perustan en suu vaahdossa selitä niitä näitä, vai mikä on mutta kuitenkin.
  lääkärissä varmaan auttaisi kun sinulla olisi näyttää kovaa faktaa asioista ihan paperilla itselläni oli tullin , fimean, FDA:n lausunnot. ryan e ja t.w:n omat tutkimukset.....nähkää vähän vaivaa asioide eteen ei me muutama aktiivinen kaikkea pystytä tekemään vai eikö tämä pahuuden ruumiillistuma ole moisen arvoista?
  ja sitten kevennys loppuun: u.s.a:ssa jo 3miljoonaa käyttäjää !!!!


  edelleen odottelen tullista saapumis ilmoitusta.
  V1 & V2 PROVARI,ADAM,PROVAPE,BOLT,ARCTIC JA LUMI,KICK.SIAM COBRA.NAUTILUS.ODDY"v2".

  tulossa:kaikenlaista

   
   
 20. #20
  Höyrypää

  Liittynyt
  09/2010
  Sijainti
  kirkkonummi
  Viestit
  610

  Vs: resepti

  no niin nyt on nesteet haettu tullista 2x gold&silver 24mg resepti kourassa jota kukaan ei sen tarkemmin tahtonut nähdä ???? tympeä ilme ja vilkaisu muminaa että joku paperi mulla on... eli duuni paikan ruokalista olisi ilmeisesti ajanut aika pitkälti saman asian tällä kertaa.
  siispä ei muuta kuin keuhkoja kohti...
  uusi tilaus vetämään nyt T,W
  V1 & V2 PROVARI,ADAM,PROVAPE,BOLT,ARCTIC JA LUMI,KICK.SIAM COBRA.NAUTILUS.ODDY"v2".

  tulossa:kaikenlaista

   
   
Sivu 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Keskustelu Terveys-, lakiasiat, uutisointi ja matkustus

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •