Tulokset 1 - 12 / 12

Aihe: Matkani höyryssä

 1. #1
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  06/2012
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  20

  Matkani höyryssä

  On lienee jonkinlainen selviö, että kertomukseni eivät ala juuri siitä hetkestä kun alkoi höyryttelykin, vaan aavistuksen jälkikäteen. Harvemman höyryttely tuskin alkaa sillä, että ensimmäisenä haaveillaan kirjailemisesta ja hommataan laitteet vain tarinan sisällöksi, eikä tälläkään kertaa näin ollut. Niinpä on syytä lienee aloittaa kirjottaminen muistellen hieman menneitä. Muistini toki on myös lähipiirissä huomattu lähes käyttökelvettomaksi, joten osa tarinasta saattaa poiketa todellisuudesta, mutta oma persoonanikin tekee jo satunnaisia poikkeavuuksia normaaliudesta, joten ei hätää sinänsä.

  Huomasin, etten ole ainut joka ratkaisee kirjotteluntarpeen täällä tarinoimalla sen sijaan, että kävisi kirjoittelemassa muihin keskusteluihin joutavia, joten kuulun ilmeisesti tähän ihmistyyppiin jotka toivovat omien kokemuksien välittyvän tätä kautta kaikkine faktoineen ja fiktioineen.

  Vaikka lähtökohtaisesti täytänkin tällä vain oman tarpeeni tehdä tietokoneella jotain näennäistä ja näkyvää niin voi olla että salaa toivon tästä kehkeytyvän myös pienimuotoista keskustelua muiden foorumilaisten kesken

  Itse päiväkirjan aloittaminen on huomattavasti hankalampaa minulle kuin tämä joutava höpöttäminen, mutta eiköhän tästä pienen muistelun jälkeen päästä tarinaan. Toivottavasti tuleva kirjoittelu tuo minusta ja matkastani höyryssä jonkinlaisen kuvan minusta ja millaista höyryttely voi olla silloin kun ei aivan tiedä mitä laitteiden kanssa tekee, mutta silti se on auttanut analogisien savukkeiden rappeuttavasta otteesta eroon.
  Elämä on kuin suklaarasia, naapurilla se on aina sisällöltään runsaampi.


   
   
 2. #2
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  06/2012
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  20

  Vs: Matkani höyryssä

  Naapurin isäntä hommannu jonkun sähkötupakan.. mitä ihmettä?!

  Omasta analogisen tupakan polttelusta oli muodostunut itselleni jonkinlainen ongelma. No kenellepä tupakoivalle se ei pienimuotoinen ongelma olisi, mutta lähes säännöllisin väliajoin ilmestyneet kurkkukivut, hapenottokyvyn heikentyminen ja mystiset yskimiset hankaloitti hyvin paljon laulamista, jota tulee hyvinkin aktiivisesti harrastettua. Ihminen kaikessa viisaudessaan keksii ratkaisuja asioihin mitä erikoisimmin keinoin, useinmiten kuitenkin pyrkien selviämään mahollisimman helpolla.. Tai no ainakin minä

  Nokkela nuorimies kun olen, niin punaisesta L&M:stä oli siirtyminen siniseen ja vakuuttava uskottelu lähinnä itselleni, että tämähän on hyvä juttu ja asiat vaan yksinkertaisesti on paremmin. No olipa tosiaan, sikäli jos pitää hyvänä puolena, että kessua sytyteltiin nyt tiuhempaan ja verorahoja tuli kerrytettyä valtiolle enemmän. Sinistä tulikin poltettua sitten senkin edestä ja pitkään. Vaan eipä hätää, kun jotenkin kummasti ajauduin vihreän L&M:n pariin ja sekin vaikutti taas ratkaisulta ns. raikkaudellaan. Näin onglemaa oli taas pyritty ratkaisemaan ja asiat olivat taas muka paremmin.

  Työpäivät kruunasivat koko olemukseni tupakoitsijana. Hektinen yhteiskuntamme onneksi tarjoaa työssäkäyvälle tekemistä päivien ratoksi, kuten myös minulle. Innokkaana ja kiinnostuneena lähdin noin neljä vuotta sitten normaalista työnkuvasta projektiin, jonka oli tarkoitus olla lyhytkestoinen, sitäkin intesiivisempi ja opettaivainen kokemus nuorelle ammatin uusiin puoliin. Perheetön ja sinkku asentaja sopi tähän tehtävään kuin nenä pyllyyn, sillä lomat on tarkotus pitää lomakausien ulkopuolella, jotta tavoitetaan asiakkaat parhaiten eli heidän lomaillessaan eikä kotona odota kuin mainoslehdet ovella joten päivääkin voi jatkaa. Sana urakkatyö kiinnosti niin paljon, että jo ajatuskin sai innostuneena vetämään pari kessua putkeen sitä suunnitellessa, kuinka kohta pääseekään kodin viihde-elektroniikkaliikkeisiin tekemään hankalasti perusteltavia hankintoja hetken mielijohteesta.

  Sanalla urakkatyö tässä tapauksessa tarkoitettiin työtä asiakkaiden aikataulujen mukaan ja taukoja ei ole päivässä, ellei satu olemaan niin nopea että aikaa jää sovittujen aikojen väliin, taikka joku asiakas peruu tapaamisen niin lyhyellä varoitusajalla ettei siihen löydy korvaavaa tapaamista. Lyhytkestoisella projektilla tarkoitettiin ilmeisesti ainakin neljän vuoden projektia samalla työtahdilla. Ruokatauot korvattiin tupakalla ja energiajuomilla. Voi sitä tupakan määrää.. Sillähän ei ollut mitään merkitystä että omaa terveyttä tuli tärveltyä ihan päätä huimaavaa vauhtia, mutta suhteellisen sosiaalista luonnettani vaivasi suunnattomasti se haju, mikä vääjäämättä seurasi joka paikkaan mihin meninkään. Olinhan kuitenkin aina siirtymien aikana kiskaissut analogisen joko vitutukseen, taikka nälkääni.

  Työpäivän jälkeen ei enään voinut aina puhuakkaan, että tupakkaa olisi muka tehnyt mieli. Eipä se silti mitään muuttanut.. Niin vain analogisen pariin palattiinkin jo monesti seuraavien tuntien aikana lähinnä sosiaalisista syistä. Kahvittelua, telkkaria, ruokailua ja paskanjauhantaa. Kaikkia niitä joko edelsi tai seurasi mukava sosiaalinen hetki, jossa pysähdytään jauhamaan lisää puutaheinää ja ottamaan ystävien kesken tupakki tahi kaksi "raikkaassa" ulkoilmassa. Päivät toistivat analogisten osalta itseään.. piinaavan paljon, mutta mistä ratkaisu kun mikään yritys eroon tupakan kaikista haitoista ei vaan tuottanut pysyviä tuloksia.

  Yllättävä tunnustus veispuukin tsättiin.. Naapurin isäntä on hommannut jonkun sähkötupakan.. mitä ihmettä?! Tätä asiaa oli kommentoitava sarkastisesti mahdollisimman pian, kunhan vain sain leukojeni hallinan takaisin ja kasattua ajatukset. Tuo läpeensä tatuoitu ja ruholtaan kookas ystäväni oli siirtynyt katu-uskottavasta vuonna -54 lanseeratusta Marlboro-miehestä 2000-luvun tervattomaksi citymieheksi.. niin paljon kuin se ulkomuoto nyt vain antoi siirtyä. Jos tuo muutos ei kannusta asennemuutokseen myös itseäni, niin ei sitten muuten mikään. Ei muuta kun röökiaskit mukaan ja ihmettelemään paikanpäälle omin silmin mistä tässä nyt oli kysymys. Paikanpäällä isäntä höyrytteli koneella jotakin, minkä nimi ei sitten tarttunut millään mieleen. Yhdestä asiasta olin kuitenkin varma, että nimi ei ollut L&M, Marlboro tai Bonus. Perheen tupakoimaton rouvakin oli ilmeisen tyytyväinen siihen asti kunnes minä tupakoineni astuin huoneiston aluerajojen sisäpuolelle.

  Huvittuneen uteliaisuuden valtaamana seurasin isännän kaikenlaista toimintaa sähkötupakan parissa. Tuli oma aika siirtyä analogisen pariin parvekkeelle ja yllätyksekseni huomasin isännän lähtevän epäröimättä seuraksi. Sinne vaan kaiken kiusauksen keskelle? Siinä sitä sauhuteltiin kummatkin omalla tavallamme enkä voinut olla ääneen epäröimättä laitteen toimintaa, mutta niin vain vastaus oli päättäväinen ja varma.. ei tee mieli analogista eikä ole sähkökessun ostohetkestä asti kuulemma tehnytkään. Voiko tuosta laitteesta olla siihen ja jos on niin ovatko haitalliset terveysvaikutteet tosiaan niin olemattomat kuin olen saanut ymmärtää. Tilanne oli sekava. Ajatus kiehtoi, mutta uskallus suoraan heittäytymiseen puuttui.. ei ole tapaistani.

  Tuo laite jäi mieleen. Sen enempää nolosti innostumatta ajattelin naapurin isännän tehdä asian tiimoilla pioneerin työtä kunnes tiesin mistä on kyse. Laitteet ja puuhastelu.. voisiko siitä saada jonkinlaisen harrastuksenkin? Tilanne pysyi edelleen sekavana. Päätin että tuon miehen avustuksella koitan tutustua laitteisiin..

  Jatkukoon päiväkirjani kun olen saanut vahvistuksia lisää olettamuksilleni tapahtumien todenmukaisesta etenemisestä muualta. Muistini kun.. noh, on tilapäisesti poissa käytöstä.
  Mukavia höyryttelyhetkiä kaikille
  Elämä on kuin suklaarasia, naapurilla se on aina sisällöltään runsaampi.


   
   
 3. #3
  Höyrykonkari Polgara's Avatar

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Varkaus
  Viestit
  366

  Vs: Matkani höyryssä

  Kirjoitat hyvin ja tekstisi oli mukavaa luettavaa, jatka toki.

  Savutta #0059

  Let's Twist.


   
   
 4. #4

  Vs: Matkani höyryssä

  Koitapa saada se muistisi takaisin käyttöön, jotta päästään lukemaan jatkoa.


  (käytetty rahaa 1201,66 e-savukkeisiin)

   
   
 5. #5

  Vs: Matkani höyryssä

  Mielenkiinnolla täälläkin odottelen jatkoa

   
   
 6. #6

  Vs: Matkani höyryssä

  Hyvää kirjoitusta

  Tämä kohta "kuinka kohta pääseekään kodin viihde-elektroniikkaliikkeisiin tekemään hankalasti perusteltavia hankintoja hetken mielijohteesta." voi pienellä varioinnilla olla yllättävän lähellä näissäkin leikeissä

   
   
 7. #7
  Höyrykone hesekiel's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Tamperehan se
  Viestit
  2,762

  Vs: Matkani höyryssä

  Mielekästä luettavaa, sinulta tuntuu kirjoittelu sujuvan?
  Jatkoa odotellessa

   
   
 8. #8

  Vs: Matkani höyryssä

  Osaat kirjoittaa tosi hyvin, jatka ihmeessä!

   
   
 9. #9
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  06/2012
  Sijainti
  Por
  Viestit
  11

  Vs: Matkani höyryssä

  Hyvää, selkeää ja viihdyttävää teksti. Mielelläni lukisin lisää

   
   
 10. #10
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  12/2011
  Viestit
  114

  Vs: Matkani höyryssä

  Perhana,oot ihan väärissä hommissa: kirjailija sun pitäisi olla Mutta juu niinkuin jo muutama ehtikin sanoa,anna tulla vaan lisää tekstiä ja kokemuksia kunhan on mistä kertoa!

   
   
 11. #11
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  06/2012
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  20

  Vs: Matkani höyryssä

  Hyvänen aika mikä vastaanotto!

  Kiitoksia kaikille lukeneille ja kommentteja laittaneille. Tämä viikko arkipäivineen mennäänkin näköjään työnpaskassa luovien noin 07.00-19.00, joten houkutus kirjotteluun marinoitukoon hetken. Väsyneenä ainakin oman puheeni sisältö muuttuu sen verta yksinkertaiseksi, etten tohdi julkisesti kirjoituksien sisältöä edes testata

  Puheyhteys kuitenkin autenttiseen todistajaan tapahtumien todellisesta kulusta on saatu avattua. Tarina siis tulee saamaan aavistuksen faktaakin sen tarinan rinnalle, missä itse muistelen olleeni pahuksen lihaksikas ja liikkeellä kahden mallin kanssa. Rikas en muista olleeni, mutta mistäs sitä varmaks tietää kun sekin täytyy vielä varmistaa jostakin.

  Nyt hyvät illanjatkot kaikille höyryttelijöille
  Elämä on kuin suklaarasia, naapurilla se on aina sisällöltään runsaampi.


   
   
 12. #12
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  06/2012
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  20

  Vs: Matkani höyryssä

  Sähkömiehelle sähkötupakka!?

  Nähtyäni naapurinsedällä sähkötupakan tositoimissa, oli ajatusmylly valmis raksuttamaan. Se siis oikeasti antoi käsille tekemistä, se antoi suuvärkille tekemistä ja se vimpain vielä avusti pois tupakista uskottavan tehokkaasti.

  Onkohan kenellekään tuttua sellanen olo, missä jonkin asian näkeminen alkaa kiinnostaa niin paljon ettei siitä ajatuksesta pääse millään eroon? Itse olen vahvasti sitä mieltä, että nuo tuntemukset liittyvät jotenkin ihmisen sisänrakennettuun tarpeeseen saada vain yksinkertaisesti kaikkea pikkukivaa itselleen. Toisilla tuo tarve pysyy kurissa ja toisilla taas.. no vähän vähemmän. Sen enempää syventymättä niihin kaikkiin asioihin mitkä mieleen voikaan pakkomielteen lailla pinttyä, on syytä lienee mainita että sähkötupakka oli jälleen yksi tekninen vempain, joka ei vaan lakannut kummittelemasta mielessäni.

  Aikaisemmin teksteissä tulikin jo mainittua, että terveyttään ihminen harvemmin ajattelee kun tarjolla on muutakin ajateltavaa mikä houkuttelee. Edellinen lause rakentui jälleen sellaiseen muotoon, että yrittäkäämme kaikki pitää ajatuksemme asiaankuuluen sähkötupakassa. Olihan jo itselleni käynyt ilmi miten tehokkaasti naapurinsetä oli onnistunut välttelemään terveydelle ainakin yleisesti haitalliseksi todettua tupakkaa, mutta en voinut olla salaa innostumatta myös sen tarjoamista mahdollisuuksista harjoittaa ihan pienimuotoista välineurheilua. Tätä innostumista pohtiessa olin jo kuitenkin saanut jonkinlaisen käsityksen höyryttelyyn tarvittavista välineistä.. toki niiden nimet olivat yhtä hepreaa, mutta väliäkös tuolla koska nimiä oli sen verran monta että määrällisesti ne ylittivät kiinnostumiskynnyksen.

  Ennen kuin oma höyryttelyni edes alkoikaan oli käynyt jo selväksi se, jotta mikäli kyseiseen puuhasteluun ryhdyn on laitteen koostuttava useasta eri osasta. Tuostahan nokkela nuori mies aloitti automaattisesti loogisen ajattelunsa. Mikäli yhteen höyryttelyyn tarvittavaan laitteeseen tulee yhdistää useita eri osia, on väistämättä oletettavissa että osia on saatavissa myös useita erilaisia. Mikäli osia taas on useita erilaisia, on niistä kaikista otettava vähintään pintapuolisesti selvää. Oli kyseessä nyt mikä tekninen hankinta tahansa, niin tässä vaiheessa sitä useinmiten huomaankin olevani niin syvällä koko jutussa, ettei mitään yksinkertaista loitsua tai manausta enään ole jolla palauttaisi ajatukset aiheen parista pois.

  Palatakseni vielä aavistuksen jäärään luonteeseeni on vielä mainittava muutama seikka, jotka omassa mielessäni askarrutti sähkötupakkaan siirtymisessä. Aikaisemmin elämääni tavalla tai toisella liittyneet ihmiset kehottivat lopettamaan tupakoinnin. Useinmiten ajattelinkin lopettavani, mutta ennen kuin se todellinen tahtotila siihen löytyi, tapasin aina sanoa miten tupakointi on niitä harvoja asioita mihin omassa elämässäni voin vaikuttaa ja niinpä käytän oikeuttani päättää tupakoivani.. muutenhan sekin päätösvalta olisi poissa jos lopettaisin Entäs kun huomasinkin lopetusyrityksiä olevan useita? No silloinhan olin vuorostani niin kova jätkä, että pystyin lopettamaan tupakoinnin jopa monesti. Koko ajan taustalla kuitenkin häämötti tupakoinnin lopettaminen, koska tavalla tai toisella se aina haittasi itseni olemista muiden seurassa, tai muiden olemista minun seurassani. Entäpäs jos siirtyisin sähkötupakkaan.. olisiko se tälle luonteelle taloudellinen konkurssi ja häviääkö nikotiinista luopumisen tarve, kun laitteen myötä häviää niin paljon tupakoinnin haittavaikutuksia?

  Kuin yllättäin tajusin, että olin lienee jo päätökseni tehnyt. Asiaa oli mietitty jos jonkinlaiselta suunnalta ja sitten tuli se viimeinen niitti. Herranen aika.. Savukkeessa höyrytettäviä nesteitä saa vaikka minkälaisina makuina! Ja sitä tarjontaa nimittäin näytti riittävän niin paljon, että olin jo koukussa niihin vaikkei ensimmäistäkään henkosta ollu vedetty edes leikkimielellä. Siitä se ajatus sitten lähti, kyllä nyt sähkömiehellä pitää sähkötupakka olla?! Aivan uusi tapa kikkailla ja käyttää aikaa.. jota muuten useinmiten on paljon käytettäväksi. Kenties jopa se mukava pikkuinen harrastus, joka liittyy vielä elektroniikkaan.. mikä yhteensattuma! Saatoinhan jo nähdä omat ilmeeni ennakkoon siitä hetkestä, kun taas jonkun vaikeasti perusteltavissa olevan päätöksen myötä olen höyryttelemässä ABC:n liikennemyymälän terassilla joko pekonin- tai pitsanmakuista nestettä.

  Asian märehtiminen oli saatava päätökseen, muutenhan sitä olisi tullut hulluksi. Seuraavan kerran kun naapurin isäntä tilaisi itselleen uusia liemiä, olisi aika laittaa oma höyryttely käyntiin. Matkani höyryssä oli siis lähempänä kuin alkuun saatoin uskoakaan.
  Elämä on kuin suklaarasia, naapurilla se on aina sisällöltään runsaampi.


   
   
Keskustelu Blogit ja päiväkirjat

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •