Tulokset 1 - 5 / 5

Aihe: Sossualan työhakemukset

 1. #1
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  03/2015
  Viestit
  91

  Sossualan työhakemukset

  Elikkäs, kaipailisin vertaistukietietoa fellow sosiaalialan (ei terveyspuolen) onnistuneista työhakemuksista: minkä verran olette runoilleet sitä schaissea (also know as teksti) työhakemukseenne? Tuollainen yksi n. viiden rivin kappale on minusta riittävä antamaan informaatiota, siis sen verran, että voisivat kutsua haastatteluun jos tuntuu siltä, mutta kokemus on alkanut osoittamaan että ei, se ei riitä.

  Olen lisäillyt toisenkin kappaleen schaissea, mutta se alkaa jo tuntua siltä että lukijaa alkanee enempi ärsyttämään kuin kiinnostamaan.

  Mietin sit, kun jostain on jäänyt mielikuva, että kirjoittavatko jotkut ihan pidemmälti - vaikkapa jopa kolmekin ~5 rivin kappaletta, tai enempi? Tuottaako tällainen itsestä ja elämästä (vai mistä siinä sitten tarkemmin ottaen kirjoitetaan?) kertominen tuloksia?

  Pitäis vapaamuotosta hakemusta pistellä sisään keikkatyötä ja yhtä nuorisokotia varten.

   
   
 2. #2
  Höyrykone Niksi's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Satunnainen
  Viestit
  1,047
  Nyt ei ole kokemusta sossualasta, mutta työnhausta muuten.
  Ensinnäkin ei se runon pituus välttämättä ole ratkaiseva tekijä, vaan kuinka paljon siinä on asiaa. Voihan sitä kirjoittaa vaikka kaksi sivua, ilman että sieltä tulee edes selville se kiinnostus työhön.
  Itse olen tottunut vapaassa hakemuksessa kirjoittamaan vain lyhyesti oman koulutuksen, kiinnostuksen työpaikkaan ja pikkusen tarinoinut itsestäni. Perään pistän vielä liitteenä cv:n, josta löytyy melkein koko omaelämänkerta, jos lukija haluaa tietää jotain enemmän.

  Eli avoimeen hakemukseen, sellainen ~10 riviä painavaa tekstiä, johon vielä cv perään. Tottakai se kirjoitustapakin ratkaisee. Omakehu haisee, mutta ei sitä sääliä anelemallakaan töihin pääse.

   
   
 3. #3
  Höyrykone ktdd's Avatar

  Liittynyt
  04/2013
  Sijainti
  Kuopio
  Viestit
  12,342
  Mulla on yks tuttu joka vastaa suurehkon yrityksen rekrytoinnista. Joskus oli puhetta näistä hakemuksista, ja totesi että missään nimessä ei kannata siihen hakemukseen runoilla liikaa tai sitä ei edes lueta kunnolla.

  Tiivistä kaikki oleellinen pariin viiden rivin kappaleeseen ja MUISTA KEHUA ITSEÄSI (kohtuuden rajoissa). CV:ssä sitten kerrot tarkemmin kaiken.

   
   
 4. #4
  Höyrykone AnttiE's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Jyväskylä, aika-ajoin Tampere
  Viestit
  3,768
  Erottuminen on kans kova sana. Sossualalle et nyt voi hirveen törkeitä heittää mutta omaa persoonaa tuoda ilmi.

   
   
 5. #5
  Höyrykonkari mikagee's Avatar

  Liittynyt
  09/2015
  Sijainti
  Pori
  Viestit
  354
  15 v takana töitä lastenkodissa ja sinne aikoinaan porukkaakin rekrynnyt. Avainsanoja on kykenevä noudattamaan sovittua linjaa, olla nuorille aikuinen ja aikuisuuden malli, antaa kuva siitä että ymmärtää työelämän pelisäännöt työaikoineen yms. Maalaisjärjen käyttö on myös tärkeää. Ja mieluummin selkeä lyhyemmän mallinen hakemus kuin pitkiä litanioita jonnin joutavaa. Tsemppiä ja onnea työnhakuun.

   
   
Keskustelu Yleinen keskustelu

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •