Tulokset 1 - 6 / 6

Aihe: Freemax Scylla

 1. #1
  Höyrypää

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Oulu
  Viestit
  446

  Freemax Scylla

  Elikkäs, ei näy olevan tälle omaa keskustelua ja kun tästä on ollut jo tuolla Starre-ketjussa puhetta niin kai sama tehdä omansa tälle?

  Kyseessä siis Freemaxin uutuus keraamisilla vastuksilla, tarkmmat speksit tuolta: Freemax Scylla Tanks


  4 millin tilavuus, RBA-mahdollisuus, Starren coilit sopii suoraan, ylätäyttö. Musta tuntuu että oon jo myyty tälle ilman ensimmäistkään kokemusta?

  Starrea en ole koskaan omistanut koska siihen ei tuntunut saavan "järkevän" oloista RBA:ta mistään, mutta tämä tuntuu että vois jopa toimiakkin. Onko tätä kukaan vielä nähnyt Suomikaupoissa myynnissä, tai tietoa onko tätä johonkin tulossa?


  "Find your own gods, not in dreary chapels and decimal shrines, but under the stones and streams, in faint mist on familiar hills, through soft morning light, behind the shadow of trees..."   
   
 2. #2
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  07/2014
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  116
  Jostain näyn arvostelun kylläkin ceramics tankista ja siinä haukuttiin kun koko höskä kuumenee ihan pirusti että ei voi koskea tankkiin

   
   
 3. #3
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Nivala
  Viestit
  209
  Tänään tuli mulle tuo laitos.
  En siis ole vielä ehtinyt tehdä sille muuta kuin ihmetellä.

  Tuo täyttöhomma vaikuttaa vielä toimivammalta kuin pro-mallissa, muista ei kokemusta.
  Driptippi on yksinkertaisempi rakenteeltaan mutta siitä on jätetty pois (puuttuu?) ne ylimääräiset ilmareijät.
  Mutta vastapainoksi väliin on lisätty muovinen eristerengas, kaiketi tuon lämpiämisen takia?

  RBA oli vähän pettymys, melko halvasti ja sinneppäin tehdyn oloinen oli, kierteet tuskin kauaa kestää.
  Voi olla että jää kokeilematta koko rba kun nuo vakioatomisaattorit tuntuvat kestävän ikuisuuden.
  Pro-promallissa mulla on Ni-ato ollu kuukauden käytössä, litkua menny läpi jo kohta desin verran ja maku vain paranee.

  Saas nähdä milloin tuon keraamisen saan testattua, on vähän valinnan vaikeus että millä nesteellä aloitan.

   
   
 4. #4
  Höyrykonkari JesseBob's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  152
  Olen melkein yksinomaan Starreilla (0.5 ohmin kanthaleilla) höyrytellyt yli puoli vuotta ja nyt Freemax Scylla käpälässä ja siinä keraaminen 0.3 ohmin atopää. Matalista odotuksista huolimatta tämä on jopa pienoinen pettymys.

  Itse clearo on itseasiassa tosi hyvä - aivan timanttinen ylätäyttö eli hattu irtoaa noin kolmasosakierroksen tipin juuresta kääntämällä ja vaikka täyttöaukot (2kpl) ovat pienet, niin VG-liisteriäkin pystyy valuttamaan sisään aika siististi. Ainakin ensikokemuksen perusteella selvä parannus Starre Pron täyttösysteemiin, jossa oli parin kierroksen jengat ja tipin juuressa on/off valinta halusitko nesteet taskuun vai pysymään tankissa. Scyllan metallikuorinen tippi on omaan suuhun siedettävä, mutta ei hyvä. Oman tipin voi vaihtaa metallikuorisen tilalle, jos löytyy sopiva 13.0 mm halkaisijan matala tippi esim. OBS Criuksen orkkis lasitippi sopii päähän melkein nätisti. Tässä Scyllan tipissä ei ole enää onneksi juuressa niitä Starre Pron ilmareikiä.

  Mutta se atopää. Ok, pari tankillista vasta tällä höyrytellyt, mutta ei vakuuta. Ensimmäiset viisi henkosta oli ilmeisesti joku jumalmoodi päällä ja mietin, että voiko olla jopa liikaa makua. Capellan vesimelonia keuhkoon ja olin hetken kuin pellolla keräilemässä arbuuseja. Siitä eteenpäin ei ole maistunut pari tankillista oikeastaan miltään. Starrella tehot 0.5 atopäällä olivat mulla vakiintuneet maltilliseen 35 wattiin ja tykkään enemmän viileistä miedoista höyryistä. Tämä 0.3 ohmin keraaminen atopää tuntuu ainakin mun suuhun iha eri kaliiperin vehkeeltä. Atopää vaikuttaa siltä, että tätä saa imeä ensinnäkin aivan tolkuttomasti. Siis hengittää mielellään suoraan läpi. Tehopuolella 35 watissa ei tapahdu oikein mitään, 50 watin kohdalla höyryt on vanhan Starren 35W tasolla ja jossain 70W paremmalla puolella kyllä pöhisee, mutta omat lemppari hedelmänesteet menettää jo hienoimmat nuottinsa ja höyry on luonnollisesti jo kuumaa. Cuboidista runttasin 100W koneeseen, eikä atopää ollut moksiskaan, mutta omien keuhkojen rajat tulevat vastaan. Isommilla tehoilla keraamisessa 0.3 ohmin atopäässä on ainakin mulle sellainen negatiivisessa mielessä Clapton-setupin fiilis. Liikaa, liian kuumaa ja liikaa kaikkea. Saisi ruveta kantamaan VTC Minin kaverina myös vara-akkuja taskunpohjalla noilla tehoilla.

  Ato kuumenee basesta myös aivan tautisesti vähänkään enemmän ketjussa höyrytellessä. En tiedä onko se varsinaisesti huono juttu, mutta itseäni ei ainakaan vakuuta. Atopään nestereiät on neulanpään kokoiset, mutta jotenkin tuo silti näyttää wickkaavan 80VG:tä. Atopäiden käyttöikä jää nähtäväksi, mutta vaikka kestäisi vappuun saakka, niin itse vaihdan normi 0.5 ohmiset vaan Scyllaan käyttöön.

  Mukana tuli myös RBA-pää, jota en vielä testannut. Näytti niin rimpulalta, että velodeckkeihin tottuneelle saattaa olla askartelua luvassa. Mutta pohjimmiltaan Scylla on (orkkistipillä) alkuperäisen Starren korkuinen Starre toimivalla ylätäytöllä, eli ei paha. Sääli, jos tämä Starre/Scyllan ensimmäinen keraaminen ato on todella näin tuhnu.


  freemaxceramic.jpg

   
   
 5. #5
  Höyrykonkari JesseBob's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  152
  Ja sitten tuo Scyllan RBA-pää, olipa savotta. Tämä ei muuten käy Starreen, jos sillä on väliä. Pohjan kierteet ovat erilaiset. RBA-pää kireälle kiinni ruuvattuna Scyllan plussaposti puskee pohjasta myös sen verran ulos, että ainakin VTC Minissä koko ato jää 510-liittimestä vähän ulos ja heilumaan.

  Yritin pelottomasti dualcoilia heti kärkeen ja toisen coilin mahdollistavat "lisätolpat", jotka ruuvataan ekan coilin ja sen postien päälle, ovat todella rimpulat. Tasapääruuvarilla kiristettävät kakkospostit pitäisi saada suoraan, jos haluaa ylemmän coilin langat siististi ja tämä vaikuttaa ainakin 0.4 langalla ihan onnenkaupalta. Menee jos menee ja nyt ei lähelläkään. Löysälle jäävät postit liikkuvat ja vääntyvät lankoja kiristettäessä. En edes yrittänyt pumpuloida, vaan alistuin testaamaan singleä.

  Pelkillä "alaposteilla" single coil onnistui ihan kivasti. Ruuvit ovat mikroskooppiset, mutta langan kiertäminen ja kiristäminen onnistuu kyllä. RBA-päässä on kahdet horisontaalireiät pumpuleille ja singlessä toiset voi tulpata mukana tulevilla silikoninapeilla. Varaosapussissa on vain yksi pari ja tulpat ovat taas pinseteillä aseteltavan kokoiset ja joustavan kimpoilevat n. 3mm halkaisijaltaan. En usko, että montaa setuppia pysyvät tallessa.

  Setupin ruuvit ovat hiukan ahtaasti suorassa linjassa, joten tuuppasin 0.4 ss-langasta 8 kiepin microcoilin 2,5mm tankoon ja sille varovainen pulssitus. RBA-pää kuoren aukot ovat alle 3mm, mutta mikään ei estä tekemästä coilia vaikka 3mm halkaisijalla, koska pumpulin pujotus kuoren läpi onnistuu kyllä ihan helposti. Itse väänsin coilin ylempien reikien tasolle ja tulppasin alemmat. Tuuppasin riistovillat läpi ja leikkasin ulkopuolelta kuorta myötäillen ylimääräiset pois. Tilaa kuoren ja lasin väliin jää lopulta ehkä milli, joten pumpulin päitä saa hiukan asetella, kun laittaa tankin paikalleen. Paketti kasassa ja tässä vaiheessa vähän sellainen huvittunut fiilis, että olisin voinut viimeisen tunnin käyttää jotenkin hyödyllisemminkin, mutta tulipahan kokeiltua.

  Mutta höyryt, voi veljet. Huomasin pulssitellessa, että jo 20 watilla 0.5 ohmiin asettunut microcoil hehkuu nopeasti ja pirteästi, joten VTC Ministä ss-lämmönsäätö päälle 220C rajoituksella ja maltilliset 20W tehoja. Todella miellyttävät viileät höyryt ja wickkaa täsmällisesti 80VG-kiisseliä. Erittäin miellyttävä ja hiljainen, eikä ainakaan vartin seisottamisen aikana floodaa RBA-päätä nesteellä, eikä kurlaa. Jännä juttu, veikkaan että setupissa kävi kerrankin munkki. Melkein tankillinen tätä kirjoittaessa uponnut ja kuherruskuukausi senkuin jatkuu. Todella hyvä, melkein kuin old school Taifun GT tai kaiffari, mutta äänetön ja lunghitteihin ihanan löysä. Lopputuloksen keveyteen vaikuttaa positiivisesti varmasti single coil, kun on leikkinyt viime hetket Criuksen ja Griffinin dualcoileilla.

  Tekisinkö uudestaan? Ehkä, tai en ainakaan huvikseen ala purkamaan tätä ensimmäistä setupin onnenkantamoista. Korvaako muut RTA:t tai Scyllan/Starren atopäät? Tuskin. Ihan hauska lisä Scyllaan, mutta on tämän rakentelu aika näpräystä. Varmasti kuitenkin helpompi rakentaa, kuin esimerkiksi uudelleenrakentaa käytettyjä atopäitä, jos haluaa säästää pari euroa tai muuten vaan puuhastella. Tai aika näyttää. Jos RBA-pää ei täyty nesteellä, eikä ala kurlaamaan tai siihen ei löydy pumpuloinnista ratkaisua, niin tämä saattaa jäädä ihan käyttöön.

   
   
 6. #6
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Nivala
  Viestit
  209
  Tuo vois olla vähän paremmin tehty kuin Freemaxin teos:
  http://cdn1.bigcommerce.com/server40...0.1280.jpg?c=2

   
   
Keskustelu Atomisaattorit / cartot / tankit

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •