ENjuice – Black Label Classic No. 5 - 18 mg - 7% PG 80% VG
http://enjuice.com/index.php?route=p...product_id=853
Valmistaja: ENjuice
Kotisivu ja ostopaikka: enjuice.com
Hinta: 10 ml n. 8,20 e
Laitteisto: Lavatube Mini + Boge 510D SR

Valmistajan kuvaus:
”a sweet and distinctive Burley tobacco flavour with rich caramel aromas.”

Ensimmäisenä tulee mieleen ”jälkiruokatupakkamaku”. Ei muusta mausta erottuvaa alkumakeutta eikä -kirpeyttä, vaan siirrytään suoraan päämakuun, joka on tunkkaisen makea, ei lainkaan raikas. Päällimmäsenä on tumma toffee tai kinuski, johon sekoittuu juuri sopivassa suhteessa hieman Burley-pohjan outoa, lähes kemikaalimaista ruohon tai oljen makua. Myös hitunen mallasta. Ensituntumalla yhdistelmä on hyvin kummallinen, mutta se toimii, kun makeus pysyy etualalla.

Kurkkutuntuma on kohtuullisen voimakas ja terävä. Itse höyry ei ole lainkaan pehmeän maitomaista, eikä maussa ole jälkiruokamauille tyypillistä kermaisuutta tai voimaisuutta, vaan pikemminkin ”raaka”.

Varsinainen maku ei juuri jää pyörimään suuhun, vaan sen korvaa pian kuiva, tunkkainen ”tupakkamaku”. Tämä tasapainottaa höyryä hienosti eikä makeus jää ällöttämään.

Kokonaisuutena melko monivivahteinen ja tasapainoinen tupakkamaku, joka on päämaultaan poikkeuksellisen makea. Juuri makeutensa puolesta ei pääse suosikkilistalleni, mutta voin tätä ehdottomasti suositella!

Maku: 8
Kurkkutuntuma: 8
Höyry: 8
Kokonaisuus: 8