Tulokset 1 - 2 / 2

Aihe: M401 (Auto)

 1. #1

  M401 (Auto)

  M401 (Auto)

  Valmistaja: Shenzhen Smoore S&T Co., Ltd.
  Kotisivu: http://cigarette.fuzing.com/
  Ostopaikka: N/A
  Hinta ostohetkellä: N/A
  Malli: Supermini
  Kokonaispituus / halkaisija: 108mm / 8.6mm
  Paino: 12g
  Kytkimen tyyppi: Automaatti (mikrofoni)
  Max. imaisu / Jäähtymisaika: 7 sek. / 7 sek.
  Akkujen kapasiteetti 200 mAh
  Pakkauksen sisältö: 2 akkua, 1 atomisoija, 1 usb-laturi ja verkkovirta-adapteri, 5 patruunaa, ohjekirja
  Takuu: N/A
  Yhteensopivia malleja: Pilot Hybrid, Intellicig EVOlution

  Olin jo harkinnut M401 e-savukeen ostamista luettuani arvosteluita joissa sitä kehutaan. Sitten kävi kuitenkin aivan uskomaton mäihä ja voitin sen erään foorumin kilpailusta. En siis voi kertoa toimituksesta tai muutenkaan ostokokemuksesta sen enempää. Voin kuitenkin kertoa että kilpailun järjestänyt myyjä oli http://www.minicigarette.net/ ja laitteen normaalihinta heillä on $49.99 eli noin 37€. Tulen arvostelussa vertailemaan laitetta toiseen omistamaani pienikokoiseen e-savukkeeseen eli DSE 901:een. Laitteet ovat hieman eri kokoisia mutta ei kuitenkaan niin paljon että vertailu olisi epäreilua. En myöskään omista vielä muita pienen kokoluokan e-savukkeita joten tähän pitää tyytyä. M402 ja M403 ovat täsmälleen samoja e-savukkeita kuin M401 mutta niissä on hieman lyhyempi ja kapasiteetiltaan pienempi akku. M402:n kokonaispituus on 96mm ja akun kapasiteetti 150mAh, M403:n kokonaispituus on 85mm ja akun kapasiteetti 100mAh. Akusta ei siis saa näissä yhtä pitkää käyttöaikaa mutta muut osat ovat täsmälleen samoja ja kaikki osat ovat yhteensopivia. M401:ä myydään myös ainakin Pilot-nimellä.

  M401 toimitetaan todella tyylikäässä magneettiläpällä varustetussa laatikossa. Itse e-savuke ja vara-akku olivat irrallaan laatikon sisällä koska nauhakiinnitys oli kuljetuksen aikana pettänyt, osat olivat kuitenkin ehjiä enkä huomannut naarmuja. Onneksi, sillä tämä e-savuke on todella tyylikkään näköinen. Kauttaaltaan mattamustassa varressa näkyy vain kullatut atomisoijan ja akun liitokset. Myös patruuna on mattamusta ja saman muotoinen kuin varsikin eli täysin pyöreä. E-savukkeen päässä on myös sininen led-valo joka syttyy kun savukkeesta imetään, cut-off aktivoituu tai kun akku loppuu / ladataan. Luulisin että halkaisija on sama kuin normaalilla tupakalla eli tämä tuntuu kädessä ja suussa lähes samalta kuin oikea tupakka, tosin painoa ja pituutta on hieman enemmän. Kaikenkaikkiaan tämä on tyylikkäin e-savuke mitä olen tähän mennessä kokeillut.

  Aloituspakkauksen sisältö on perinteinen eli 2 akkua, 1 atomisoija ja laturi. Mukana toimitettiin 5 patruunaa, 2 High, 1 med, 1 low, 1 no (nikotiiniton). Peruspatruunoiden maku on kuivahko tupakkamainen ja makeutta joka e-nesteille on ominaista ei juurikaan huomaa. Ei oma suosikkini mutta ei pahaakaan. Itse patruuna on tässä mallissa aika erikoinen. Syvällä patruunan sisällä on pieni putkilo jossa e-nestettä pidetään. Tämä ei ole ongelma jos käytät vain valmiiksitäytettyjä patruunoita mutta patruunan uudelleentäyttö on varsin hankalaa. Kupin joutuu nostamaan ulos patruunasta klemmarin tai vastaavan työkalun kanssa jotta sen täyttö onnistuu kunnolla. Tällainen ratkaisu selittyy sillä että M401:n atomisoija ulkoinen eli se on törröttää näkyvillä kun patruunan poistaa. Tässä mallissa siis atomisoija työnnetään patruunan sisään eikä toisinpäin kuten yleensä. En itseasiassa tiedä onko tästä mitään käytännön hyötyä muuta kuin hieman pienempi koko mutta näin asia kuitenkin on toteutettu. Patruunan toinen ilmiselvä miinus on sen nestesäiliön pieni koko. Siihen mahtuu vain n. 5 tippaa e-nestettä eli moninkertaisesti vähemmän kuin esimerkiksi DSE 901 patruunaan. Laite käyttää kuitenkin nestettä todella säästeliäästi sillä sain tällä määrällä höyryteltyä yllättävän pitkään, n. 4 analogista savuketta vastaavan ajan eli 60 imaisua.

  Kun aloitin käytön, akut tietenkin ensin kunnolla ladattuani oli pettymys melkoinen. Laitteesta lähti todella onneton höyrymäärä ja kurkkutuntumaa ei ollut lainkaan. Muutaman tunnin käytön jälkeen meinasin jo luovuttaa ja mietin että atomisoijassa on jotain vikaa. Jatkoin kuitenkin testailua ja n. vuorokauden silloin tällöin höyryttelyn jälkeen alkoi näyttää paremmalta. Tämän "sisäänajojakson" jälkeen laite ei edelleenkään ole mikään savukone mutta pääsen jo lähelle DSE 901:n höyryntuottoa. Mukana toimitetuista patruunoista en saa edelleenkään irti minkäänlaista tuntumaa mutta omilla 10 - 16mg nesteillä kurkkutuntuma on jo huomattavissa mutta silti aivan liian heikko ainakin minun makuuni. Kokeilin laitetta myöhemmin myös toisella atomisoijalla mutta tulokset olivat samat. Onhan laite melko pienikokoinen mutta tämä tulos on silti pettymys. Muilla laitteillani suurin kurkkutuntumaan vaikuttava tekijä tuntuu olevan e-nesteen nikotiinipitoisuus mutta tämä pölli ei vain toimita toivottua tulosta millään e-nesteellä.

  Patruunoita paremman tuloksen sain tiputtamalla e-nestettä suoraan atomisoijaan. Vaikka atomisoija onkin ulkoista mallia niin lankaan pystyy imeyttämään muutaman tipan e-nestettä ilman että se valuu joka paikkaan. Tämä täytyy kuitenkin tehdä rauhassa ja odotella että neste imeytyy kunnolla ennen kuin lisää toista tippaa ja tiputella pieniä tippoja eri puolille lankaa. Vaikka lopulta sainkin laitteesta melko hyvin höyryä ei minkään e-nesteen maku tuntunut kovin voimakkaana. Laitetta pidempään käyttäessä huomasi myös että atomisoija lämpenee huomattavasti, ei vaarallisen paljon mutta häiritsevästi kuitenkin.

  Toinen todella suuri miinus tulee kytkimestä. M401:n atomisoija on mikrofonilla aktivoituva eli se kyllä aktivoituu todella hennosta imaisusta mutta käynnistyy myös itsekseen todella usein esimerkiksi kovasta äänestä tai kolahduksesta. En ole kokeillut mutta veikkaan että esim. äänekkäässä baarissa akku hehkuisi koko ajan pelkän melun vaikutuksesta. Ei siis missään nimessä pidä kuljettaa tätä koottuna taskussa vaan aina irrottaa akku atomisoijasta kun laite ei ole käytössä. Kotikäytössä herkästä kytkimestä ei ole kauheasti haittaa mutta en kyllä suosittelisi tätä mallia koko ajan mukana kuljetettavaksi. M401:n cut-off tapahtuu noin seitsemän sekunnin kohdalla eli jos otat liian pitkän yhtämittaisen henkosen, turvatoiminto katkaisee virransyötön. Tämä on myös hyvä toiminto jos laite unohtuu koottuna taskuun ja kytkin alkaa harrastaa yllä mainittua toimintaa. Seitsemän sekuntia on niin pitkä imaisu että se tuskin normaalikäytössä tulee koskaan häiritsemään käyttöä. Jos kuitenkin saavutat cut-off pisteen niin tämän jälkeen laite jäähtyy toiset 7 sekuntia eikä tänä aikana reagoi imaisuun. Markkinoilla on ilmeisesti M40X-malleja joissa nämä ajat vaihtelevat.

  Imeminen M401:stä vaatii suunilleen yhtä paljon voimaa kuin DSE 901:n läpi imeminen. Rinnakkain testatessa 901 vie mielestäni niukasti voiton tälläkin saralla mutta ero ei ole suuri. Imu on kuitenkin kummassakin liian vaikea minun makuuni. M401 Patruuna/atomisoija myös inisee todella ärsyttävän kuuloisesti joka kerta kun savukkeesta imee, tästä kyllä pääsee eroon ruuvaamalla akun ja atomisoijan liitosta hieman löysemmälle mutta tämä taas johtaa siihen että liitos alkaa itsekseen löystymään lisää.

  Akku kesti täydellä latauksella 160 noin neljän sekunnin imaisua joka on todella hyvä tulos tämän kokoiselle e-savukkeelle. Aloituspakkauksen mukana toimitettiin usb-laturi ja tälle erillinen verkkovirta-adapteri. Kummassakaan ei ole johtoa eli laturi vain kytketään virtalähteeseen ja akku ruuvataan laturiin kiinni. Johdottomuudesta en keksinyt mitään moitittavaan, itseasiassa voisin ottaa jatkossa kaikki laturini tämän mallisena.

  Koko alkuteksti meni lähes kokonaan negatiivisia puolia kertoessa mutta M401:ssä on myös paljon hyviä puolia ja kokonaisarvosana onkin lähellä DSE 901:ä. Ensinnäkin se on todella kevyt ja pienikokoinen. Pysyy hyvin kädessä ja voi pitää myös pelkästään huulien varassa. Suukappale tuntuu huulilla melkein samalta kuin tupakan filtteri koska se on täysin pyöreä. Akkukesto laitteessa on uskomaton kokoon nähden eikä höyryntuotto heikkene merkittävästi ennen kuin akku on kokonaan tyhjä. Jos siis pystyt elämään laitteen huonojen puolien kanssa niin saat myös paljon hyvääkin.

  M401 on niin tyylikkään näköinen e-savuke että todella halusin pitää siitä mutta valitettavasti lähinnä kurkkutuntuman puuttumisen takia siitä ei tullut suosikkihöyrystäjääni.

  Höyryn määrä: 7 / 10
  Kurkkutuntuma: 5 / 10
  Imu: 6 / 10
  Kytkin: 7 / 10
  Akkukesto: 9 / 10
  Ulkonäkö: 9 / 10
  Patruuna: 6 / 10
  Hinta/laatu: 6 / 10

  Kokonaisarvosana: 7 / 10


   
   
 2. #2
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  03/2011
  Viestit
  31

  Vs: M401 (Auto)

  Tuo pahin miinus eli kurkkutuntuma paranee huomattavasti kun hankkii tähän vehkeeseen Cartoja.
  Tuolta niitä ainakin löytyy.
  http://www.onlyecig.com/new-5pcs-emp...01c-p-267.html

   
   
Keskustelu Sähkötupakka arvostelut (eS)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •