Tulokset 1 - 12 / 12

Aihe: Taifun GSL

 1. #1

  Taifun GSL

  Markkinoiden parasta uudelleenrakenneltavaa pumplitankkilaitetta etsiessäni löysin Taifun GSL.

  2469_0.jpg
  GSL:stä löytyy nestesyötön säätö ja imuilmansäätö, jotka kummatkin ovat kätevästi karhennettuina renkaina tankin ympärillä. Nestemäärä on helposti tarkkailtavissa tankin ikkunasta. Nesteen imeytyminen on toteutettu todellisella painovoimaperiaatteella, missä neste imeytyy hurjaan määrään pumpulia painovoiman avulla hieman kuin vuotava katto vettä lattialle. Luulisi vikkaavaan vaikka 100 % VG:llä! Täyttö onnistuu myös vaikka 5:n litran kanisterista suoraan. Vaivaa on nähty lisäksi omistajan käsikirjan muodossa http://www.smokerstore.de/WebRoot/St...-_Manual_E.pdf

  Englanninkielistä testivideoa ei löytynyt, mutta tässä yksi video saksaksi:  Mites nämä Taifunit eivät ole niin hehkutettuja anglo-saksisissa maissa? Itse katsoin juttuja Tayfun GSL:stä silmät suurina, välillä epäuskoisesti mumisten "tossa se on" ja "kohta tulee (kaupat)". Mutta teknisiä tietoja pieneltä präntiltä luettuani havaitsin mitan "leveys 23 mm". Ei saatana, en ala mitään poksimodeille suunniteltuja tankkeja ostamaan, ja niin jäi kaupat tekemättä. Muuten kaikki olisi natsannut ulkonäöstä lähtien, mikä on erikoisen asiallisen työjuhtamainen.


  Edit: Nestesyötön mekaanista säätöä ei ole GSL:ssä, toisin kuin ylempänä väitin. GT II:ssa on.
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat
  Viimeksi muokannut messsucher; 19.10.15 kello 14:46.

   
   
 2. #2
  Höyrykone Niksi's Avatar

  Liittynyt
  12/2013
  Sijainti
  Satunnainen
  Viestit
  1,047
  Mutta eikös myös Taifun Gt ollut aikanaan 23mm? Ei se millin gäppi nyt pitäisi niin rasittava olla. Ja jostain tuohon tulee kuitenkin joku beautyring, jolla sen välin saa piiloon.

   
   
 3. #3
  GT II on 23 mm.

  Niin, ei se mikään hirveän paha juttu ole, jos on millin paksumpi. M by Aero on 21 mm, eikä 22 mm H-Atty ollut yhtään paha siinä.

  Pitäisi vielä tietää, että mitä muuta eroa GSL:llä ja GS II:lla on kuin 10 euroa hintaero. Ei GSL varmaan mikään "loose draw" ole kun näyttäisi olevan samanlaiset ilmasäädöt. Mistään ei löydy tietoa ja räjäytyskuvissa on vähän vertailtavaa


  Edit: Haha, GS II on 19 mm, siinä ne suurimmat erot kaiketi ovat.

  Edit: Löytyy myös rengas pohjaan, millä särmä 22 milliä putken ja GSL:n välillä häviää.
  Viimeksi muokannut messsucher; 19.10.15 kello 15:04.

   
   
 4. #4
  Geneltä 23mm putki kaveriksi
  2 x Mister V3/G-Tube .. Gister?

   
   
 5. #5
  Olisi kyllä todella hyvä H-Atty istuu niin hyvin G-Tuben nokalla, että kyllä GSL tarvitsisi oman putken

  Löytyi ulkomaisilta foorumeilta juttua GSL:stä. Paljon sai kehuja, mutta vaatinee hieman perehtymistä saada vikkaus kuntoon.

  H-Attyn kanssa tulee vielä viimeinen taisto tehdä siihen hyvin wikkaavat vuotamattomat setupit. 70 PG nesteillä H-Attyn sai helposti vuotamattomaksi, mutta nuo 50 PG mitä itse teen ovat vähän haasteellisimpia. Jos ei ala onnistua, niin sitten joutunee GSL:n tilaamaan. Toisaalta taas STEAMer antaa ampärikaupalla makua, joten luulen, että jos genisiksistä ei ala löytyä yhtä paljon makua, niin pumpulilaitteisiin joutuu siirtymään sai gennysetupit vuotamattomiksi millä tahansa nesteillä.

  On tää vaikeeta, pitäsi vaan jatkaa löytöretkeilyä höyryttelymaailmassa ja tilata tuo GSL, sillä höyrytellessä on varmasti hyvä vatvoa mitä tahansa

   
   
 6. #6
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Riippuen vähän tarvittavan ilmaröörin koosta tuossa 23 mm koossa löytyy monta muutakin laaturautaa, kuten Taifun GT tai oma suosikki, Flash-e-Vapor.
  KGO & Twist

   
   
 7. #7
  23 mm ei ole mikään pakko vaan harmitekijä kun ei sovi tasaisesti 22 mm putken kanssa yhteen. Taifun GT:stä katselin videoita ja kuvia, ihan jees varmasti, mutta tykästyin GS:n nesteensyöttöperiaatteeseen ja ulkonäköön sekä täytettävyyteen. Tuo Flash-e-Vapor pitää googlettaa nyt saman tien.

   
   
 8. #8
  Olikin sangen mielenkiintoinen löytö tuo Flash-e-Vapor. Millainen imuilmavastus siinä on ja miten tulee makua? Aika iso höyrykammio hieman huolettaa maun kannalta. Muuten näytti olevan upea ja tilava väkertää setuppia.

   
   
 9. #9
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132

  Taifun GSL

  Paremmin, kuin millään tähän mennessä vastaan tulleella single coil pumpulilla.
  Tuo kammio vähän huijaa, koska coili tulee ylös todella lähelle imuputkea ja kammion saa lyödä aika täyteen pumpulia, koska ilma tulee sivulta.
  Imuvastus taisi olla maksimissaan 2 mm ilman ruuvia, joka passaa hyvin poskareihin, ehkä myös tiukkaan keuhkohittiin.
  Vaatii vähän opiskelua saada rullattua meshistä sopivat nestesyöttöwikit, mutta on imo vaivan arvoinen, wikkaa vielä aika paksuillakin mehuilla.
  KGO & Twist

   
   
 10. #10
  No sitten makua varmaan piisaa ihan riittävästi. Ja jos ei piisaa, niin tekee vahvemman makuista nestettä

  Mites tuo Flash pysyy kasassa kun näytti olevan samanlainen kuin STEAMer, eli ei ole kierteitä, millä tankki on alustassa kiinni? Tuplatiivisterenkaat näytti olevan vähän pitemmältä matkalta sekä pikkupinni vaimentamassa tietynsuuntaisia vääntöjä, mutta silti on STEAMerin seurauksena hieman inho tuollaisiin "käsiin hajoaviin" laitteisiin.

  Olikin tullut uudet akut G-Tubeen, niin nyt on STEAMer kiinni G-Tubessa ja ihme ja kumma, 18650 AW IMR akku G-Tubessa jaksaa antaa STEAMerille potkua aivan eri malliin kuin mitä 18 500 Efest M by Aerossa. Eli tällä hetkellä ei vaikuttaisi enää olevan sen suhteen tarvetta sinkkupumpulilaitteelle. Pitää katsoa tuleeko STEAMerin vuotojen kanssa toimeen.

  Vuotaakos tuo Flash-e-Vapor?

   
   
 11. #11
  HöyryGuru Troll from behind's Avatar

  Liittynyt
  09/2011
  Sijainti
  Pietarsaari
  Viestit
  14,132
  Pirun hyvin pysyy kasassa, kun on toleranssit kohdallaan ja helkkarin näppärä avata tarvittaessa.
  Ottaen huomioon, miten vanha konsepti tämä on, niin hattua täytyy nostaa.
  Voihan tämäkin vuotaa, mutta silloin täytyy olla kuuma tankki ja lämmennyt neste.
  KGO & Twist

   
   
 12. #12
  On se kyllä hieno kun on tilaa vaikka muille jakaa setuppia tehdessä

   
   
Keskustelu Laitteet

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •