Tulokset 1 - 19 / 19

Aihe: Miksi höyryttely muuttuu monilla harrastukseksi

 1. #1

  Miksi höyryttely muuttuu monilla harrastukseksi

  Tälläistä otsikon mukaista kysymystä olen pähkäillyt jo pidemmän aikaa.

  Eli jos ja kun joku pääsee höyryttelyn avulla perinteisestä tupakasta eroon, niin miksi aloituslaitteilla ja nesteillä ei läheskään kaikki jatka höyryttelyä hamaan tappiin asti?

  Siis miten ja miksi ja missä vaiheessa tupakan korvike muuttuu niin monilla harrastukseksi? Itse aikanaan poltin saman merkkistä tupakkaa vuosikaudet, eikä ollut mitään halua/tarvetta kokeilla muita merkkejä. Mikä halvattu tässä höyryttelyssä on siis se juju, mikä koukuttaa (osaa porukasta) etsimään aina vaan mahdollisesti parempaa laitetta/nestettä...?
  Viimeksi muokannut Pottula; 16.10.15 kello 17:23. Syy: Mm. otsikkoa hieman muutettu
  "Not a bad life really"

   
   
 2. #2
  Höyrykone AnttiE's Avatar

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Jyväskylä, aika-ajoin Tampere
  Viestit
  3,768
  Maku. Haetaa aina vaan parempaa makua vs. aina yhtä tunkkanen kessu

   
   
 3. #3
  Optimistinen nikotiinipitoisuuden laskeminen vaatii isommat tehot,jotta saa samat kuin nuhaisesta laitteesta,mutta vahvasta nesteestä. Eli laitteet kovenee samaa tahtia kuin lasketaan pitoisuutta.?

  tosin itse siirryin tupakoista sikareihin koska tupakoista ei saanut enää irti tarvittavaa tömäystä. Näistä höyryvehkeistä irtoaa sen verran,että tupakat on varsin mietoja. Eli ei ole tarvetta kuin vain höyryihin.

   
   
 4. #4
  Pääsin röökistä kuin itsestään eroon höyryttelyn avulla, eikä tee röökiä mieli. Aina kun olen ilman höyryttelyä lopettanut röökin, niin röökiä on tehnyt varmaan joka päivä mieli ja napostelumielihalut ovat lisääntyneet.

  Höyryttelylaitteet ovat seksikästä mekaanista tavaraa, jos ovat hyvin suunniteltuja ja hyvin tehtyjä. Mikäli laite toimii hyvin (ja on kotimainen), niin en tarvitse sitä korvaavia laitteita. Mutta mikäli laite on ärsyttävä kuten M by Aero -putki, siinä säädetään purkkavirityksellä eli silikonirenkailla akun väljyys pois, niin sellainen pitää tietysti korvata paremmalla. Gennyjä ostin kaksi koska halvalla sain ja ovat kotimaisia, lisäksi varalaite on erinomaisen hyvä olla.

  Höyryttely on mukavaa puuhaa ja höyryttelytietoisuuden harjaantuessa sitä voi ruveta hakemaan parempaa makua parempien nesteiden ja laitteiden avulla samalla tavoin kuin ruoanlaitossa voi ruveta pyrkimään tekemään parempaa ruokaa tai urheillessa pyrkimään parempiin suorituksiin tai valokuvatessa pyrkimään saamaan parempia kuvia. Sitä kutsutaan edistykseksi.

   
   
 5. #5
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  05/2015
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  350
  Höyryttelyn monipuolisuus laitteiden, ja etenkin nesteiden osalta. Ymmärrän että e-nesteestä saa tehtyä yhden makuista, esimerkiksi omenan makuista nestettä. Mutta edelleen hämmentää se, että miten saa tehtyä omenapiirakan makuista nestettä, jossa sisäänhengityksellä maistuu raikas omena pienellä kanelilla, ja uloshengityksellä makunystyrät täyttää täyteläinen piirakkapohja. Se on sitä höyryttelyn parasta antia, jonka takia haluaa testata lisää nesteitä erilaisilla laitteilla. Ja ainakin itsellä höyryttely on muutakin kuin tupakoinnin korvaamista, kun opettelee tekemään uusia setuppeja, wickailu yrityksiä yms

   
   
 6. #6
  Höyrypää japau's Avatar

  Liittynyt
  12/2014
  Sijainti
  kotona
  Viestit
  976
  kyllä se alkuun lähti siitä että tuli niillä valmis atoilla kesken päivää palaneen makua suuhun tai dry hittejä yms. hermothan siinä meni. Sama homma nesteiden kanssa. ostat jotain mikä kehuttu maasta taivaisiin ja et pysty irvistelemättä maistelemaan. Ei se auttanut kun selvittää miten noista ongelmista pääsee yli tai palata tupakkaan.

  Noh pääseehän niistä 2km lankaa pyörittelee coilille, parikuutioo pumpulia hapsuttelee sillä tällä ja tolla tyylillä, sekä 500l pahoja nesteitä viemäriin niin alkaa löytyä ne mitkä itelle sopii.

  Eniten tässä maksaa se pieni lapsi sisällä joka tahtoo näpistellä jotain uutta koko aika.

   
   
 7. #7
  Höyrykonkari obsifi's Avatar

  Liittynyt
  08/2015
  Sijainti
  Kempele
  Viestit
  147
  Ma huomasin vähän samaistuvan edelliseen.. Jätin laskelmat pois ekan kuukauden jälkeen ja totesin että empähän polta ainakaan kessua.

   
   
 8. #8
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  04/2014
  Viestit
  67
  Yksinkertaista. Nikotiinikoukku on pysynyt ihan samanlaisena kuin röökillä, purkalla ja nuuskalla. Maku on se mikä merkkaa ja kun tämä nyt on niin "terveellistä" ei ole hirveää hinkua edes lopettaa toistaiseksi.

   
   
 9. #9
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2015
  Sijainti
  Kittee
  Viestit
  190
  Kyllähän se pieni sisäinen materialisti hieman sisällä hymyilee kun uutta laitetta tulee käyttöön mutta en kyllä omasta mielestäni ole edes vielä paljoa hamstrannut laitteita kun vasta kaksi modia, kaksi tankkia, eGo ONE setin ja yhden dripperin olen ostanut ja kaikki edelleen käytössä. Okei pitää myöntää että matkalla on vielä yks tankki ja yks dripperi. Ja onhan tätä kehitystä hieno seurata kun valmistajat puskee uutta laitetta pihalle ja näkee niissä hyvinkin hienoja innovaatioita jotka jopa joskus toimii. Ja onhan se tosiaan tuo makujen ja aromien metsästys kivaa, ja huomata kuinka eri tavalla nesteet maistuu eri laitteilla ja setupeilla.

   
   
 10. #10
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  08/2015
  Viestit
  20
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Nenolanjones Näytä viesti
  Kyllähän se pieni sisäinen materialisti
  Tämä. Itsellä myös rakentelu ja muutenvaan hifistely, joka myös peilaa toisesta harrastuksesta, joka kylläkin vetää melkein kaiken vapaa-ajan ja ylimääräisen rahan. Noh, onpa sentään jotain mihin upottaa kaikki mitä tuosta jää

   
   
 11. #11
  Höyrypää Deetwo7's Avatar

  Liittynyt
  07/2014
  Sijainti
  Tampere
  Viestit
  448
  Nautinto. Ei siihen muuta tarvii

   
   
 12. #12
  Mukavaa touhuamista ja ei tee röökiä pätkääkään mieli. Voisin heittää 100 euroa kuukaudessa vaikka roskikseen, jos sen seurauksena ei tekisi yhtään röökiä mieli. Valitettavasti röökiä tekisi silti mieli, jos heittäisi 100 euroa roskikseen tai käyttäisi 100 euroa kuukaudessa WHO:n ja Patjan hyväksymiin nikotiinikorvaustuotteisiin.

   
   
 13. #13
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  09/2015
  Sijainti
  Hämeenlinna
  Viestit
  10
  Itse siirryin piippu & sikari "tavasta"(R-kioskin tupakkatuotteet eivät kuulu tähän) höyrylaitteisiin. Alkujaan tuli savukkeita polteltua, mutta mitään nikotiini riippuvuutta en omista.

  Piipputupakeistaki tuli pelkästää harrasteltua aromaattisia makuja ja käytännöllisyys katosi verrattuna höyrylaitteisiin kun pitää 30-50min sitä sauhutella ulkona


  Kyllä niitä idiootimpiaki harrastuksia löytää, imbesilli on se joka moittii toisen harrastuksia

   
   
 14. #14
  Höyrypää japau's Avatar

  Liittynyt
  12/2014
  Sijainti
  kotona
  Viestit
  976
  Muuttuu jo lähinnä sen takia kun hetken höyrynneenä huomaa miten paljon paremmin asiat voi tehdä. Siinä mukaan hyppää diy kokkailut, erillaiset ato variaatiot joita on miljoonia ja erilaiset tottomukset joiden mukaan sitten hakee sitä omaa kalustoa kohalleen. Tää on vähän sama kun meet seisovaan pöytään missä on miljoona eri vaihtoehtoa. Kyllähän siinä menee tovi kun löytää mitkä itselle maistuu. Tietäen vielä että mitä syvemmälle uppoaa sitä 'turvallisemmin vapottaa' ja sitä enemmän pysyy erossa tupangeleista niin aika selvä yhtälö. -> tupakka v2 höyryn muodossa. yhtä koukuttavaa jollei enemmänkin. Tavallinen pulliainen saa kikkareita vähän ku joulu kerran kuussa.

   
   
 15. #15
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Nivala
  Viestit
  209
  Himohamstraaja.
  Hullu.

  Mulla ei tahdo mikään innostuksen kohteena oleva juttu pysyä järkevissä rajoissa...

  Aina pitää saada se tehokkaimmasta/isoimmasta/kalleimmasta päästä oleva vehje jota sitäkin pitää yleensä vielä virittää.
  Tai vaihtoehtoisesti halvempia/pienempiä ja jokasorttia tosimonta tai vähintään kaikkia yksi.

  Toki taustalla vaikuttaa myös älytön kiinnostus kaikkia teknisiä vimpaimia kohtaan.

   
   
 16. #16
  Höyrykonkari Zep's Avatar

  Liittynyt
  12/2015
  Sijainti
  United Federation Of Planets
  Viestit
  357
  Flavor/flavour chasing. Omalla kohdallallani uskon kyseessä olevan itse matka, ei niinkään sen päämäärä. Ja matkastani tuli nopeasti harrastus kun huomasin lähes rajattomat valinnat, joita voi tehdä esim. miksaillessa omia makuyhdistelmiä. Omin käsin ja aatoksin voi luoda jotain jonka lopputuloksen suunnan näkee (maistaa) lähes heti (pikastiippauksella siis .

  Ja itse laitteet ja tekniikka siis tietysti myös kiehtoo aina.
  Viimeksi muokannut Zep; 20.02.16 kello 00:19. Syy: Typotykset

   
   
 17. #17
  Höyryttelijä

  Liittynyt
  02/2016
  Viestit
  87
  Uuden oppiminen/kokeileminen ja itsensä toteuttaminen. Ehkä siihen liittyy vähän jopa intohimo, omalla tavallaan? Miksi nyt yleensäkin tulee tehtyä asioita mistä tykkää. Itsellä tupakoinnin lopettaminen höyryttelyllä muuttui aika nopeastikin harrastusmaiseksi. Makujen jahtaaminen esimerkiksi: Ostat kaupasta vanukkaan ja tykästyt makuun, alat miettimään miten saat tämän tietyn maun nesteeseen, alat miettimään erilaisia makuprofiileja ja siitä sitten erilaisia komboja kokeilemaan. Kun viimein kaikki palaset osuu kohdalleen ja maku on toivottu, kyllähän se onnistumisen tunne on mahtava. Näin lyhyesti kuvailtuna.

  Toinen mikä itseä kiinnostaa, on oman piirillisen modin rakentaminen mutta valitettavasti oma tietotaito ei riitä kumminkaan tarpeeksi pitkälle että sitä voisi (vielä) edes kuvitella turvallisesti tekevänsä. Meni vähän OT, mutta tässä miten mulla kävi
  Viimeksi muokannut Jag; 21.02.16 kello 21:04.

   
   
 18. #18
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  12/2015
  Sijainti
  Björneborg
  Viestit
  229
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Casull Näytä viesti
  Himohamstraaja.
  Hullu.

  Mulla ei tahdo mikään innostuksen kohteena oleva juttu pysyä järkevissä rajoissa...

  Aina pitää saada se tehokkaimmasta/isoimmasta/kalleimmasta päästä oleva vehje jota sitäkin pitää yleensä vielä virittää.
  Tai vaihtoehtoisesti halvempia/pienempiä ja jokasorttia tosimonta tai vähintään kaikkia yksi.

  Toki taustalla vaikuttaa myös älytön kiinnostus kaikkia teknisiä vimpaimia kohtaan.
  Allekirjottaneella olis tätä vikaa myös. Lähtee vähän kaikki tällänen lapasesta...
  Mut on tää kyllä hiukan poikkeus. Väittäsin että tää toki liittyy myös siihen että joku laite on tossa vieressä 24/7, ja näissä härpäkkeissä kun löytyy ihan todellisia käyttöön suuresti vaikuttavia eroja.
  Ei mulla kuitenkaan partaveitsi/hajuvesi/mopedi/kesärassi/sun muu *askartelu oo koskaan aina siinä käsillä ja yllättävän nopeesti löytää sen mikä itelle sopii. Jäi tuo höyryttely takavuosina pariin otteeseen, väittäsin että olis jatkunut saumattomana jossei käteen olis osunut aika karun näkösiä kapistuksia vielä karummalla toimivuudella, nää setit miellyttää jo omaa silmää sen verran et niitä haluis hypistellä varmaan vaikkei vapotteliskaan. Tykkään kauniista härveleistä (ja naisista)
  Toki en vieläkään käsitä miten mua kiinnostaa vieläkin tuo capella enemmän kuin vaikka varvatos, osasin jo alussa varautua et välineet lähtee käsistä mut emmä tätä litkuhommaa osannut odottaa... Varsinkin kun tykkään lähestulkoon mauttomista litkuista Diy neste hommakin kyllä lähti siitä kun nuo valmiit mitä kokeilin oli ihan kauheita kaikki pidemmän päälle(tankki tai kaks), atmoksen mustikka/vadelma ainoana poikkeuksena ja sitäkin olisin halunnut blissata Too much flavor for me.

  Ps. Onhan näitten kanssa väkertely mukavaa aivot narikkaan puuhaa. Helposti hurahtaa tunteja kun tutkit/teet mitä vaan vapojuttuja, kelpaa mulle ainakin... Narikka osuus on yhtä iso plussa kun tupakoimattomuus.

  "Ei tuo ole mies, se on ihan täys susi"

   
   
 19. #19
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  01/2015
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestit
  110
  Kyllä se on varmaan se että vaikka hyvin pärjää sillä hetkellä omistavillaan laitteilla niin mahdollisuus saada vähän vielä parempaa kiehtoo. Tavallisessa tupakassa ei ole paljonkaan vaihtoehtoja.
  Kaikilla ei ole sellaista piirrettä joka pakottaa ettimään aina vaan parempaa vaikka olemassa olevakin ois tarpeeks ja tässä on varmaan eroo myös naisten ja miesten välillä. Marjametässä vaimo kattoo aina et tässähän on ihan kelvollisesti marjoja ja poimii siitä, ite aattelen et jos tässä on ihan ok niin oiskohan tuolla vähän kauempana vielä paremmin. Ei tääkään tietysti koske kaikkia miehiä ja naisia mut kyllä miehet vaan yleensä on sellasii löytöretkeilijöitä et aina pitää ettii vähän parempaa vaikka ei ees tarviis. Tässä hoyryttely hommassakin on vähän sellasta löytöretkee..

   
   
Keskustelu Sähkötupakka (e-Savuke) yleisesti

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •