Näytä äänestyksen tulokset: Sähkötupakasta K-18

Äänestäneet
68. Sinä et voi antaa ääntä tässä äänestyksessä
 • Sähkötupakasta K-18

  60 88.24%
 • Sähkötupakka pysyy ikärajattomana

  8 11.76%
Tulokset 1 - 14 / 14

Aihe: Sähkötupakkaan ikäraja

 1. #1

  Sähkötupakkaan ikäraja

  Pitäisikö suomessa määrätä laki joka tekisi sähkötupakasta virallisesti K-18 tuotteen? Vai sallitko itse alaikäisen höyryttelyn?

   
   
 2. #2
  Höyrykone IcedForce's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  2,196
  Sanokkaa kukkahatuksi, mutta mielestäni K-18 ikäraja on ihan paikallaan. Ei se mitään tietenkään estä (samalla tavalla lapset höyryttimiä saavat ku viinaa ja tupakkaakin), mutta mediassa ja politiikassa "näyttää" paremmalta, että tuo leima on.

   
   
 3. #3
  Höyrykone ktdd's Avatar

  Liittynyt
  04/2013
  Sijainti
  Kuopio
  Viestit
  12,342
  Ihan sama täyskielto kun muissa nikotiinituotteissa, ei alaikäisille. Imekööt tikkaria.

   
   
 4. #4
  Lainaus Alkuperäinen postaaja IcedForce Näytä viesti
  Sanokkaa kukkahatuksi, mutta mielestäni K-18 ikäraja on ihan paikallaan. Ei se mitään tietenkään estä (samalla tavalla lapset höyryttimiä saavat ku viinaa ja tupakkaakin), mutta mediassa ja politiikassa "näyttää" paremmalta, että tuo leima on.
  Tuossa IcedForcen viestissä on oikeastaan kiteytetty kaikki oleellinen, eli täältäkin ääni K-18 ikärajalle. Olisihan se ehkä sellainen "imagovoitto" höyryttelylle, jos säätäisivät K-18 lain. Nythän liikaa iltapulut jne. hehkuttavat näitä porttiteorioita; penskat kokeilevat ensin höyryttelyä ja siitä "innostuneena" alkavat muka tupakoimaan.

  Pessimistinä täytyy mainita, että nyt teon alla oleva lakimuutos sähkötupakasta taitaa olla mallia K-100, eli yrittävät kieltää koko touhun. No, se tuleva lakiesitys/muutos ja siitä jauhaminen, ei varmaankaan kuulu tähän äänestykseen/ketjuun...

   
   
 5. #5
  En kannata, en vastusta.

  Periaatetasolla, en kannata valtion sääntelyä ratkaisuksi mihinkään ongelmaan, koska sitä samaa sääntelyvoimaa voi käyttää (ja käytetään) muuhunkin kuin kivojen ja ruusuisten asioiden edistämiseen. IcedForcea kuitenkin kompaten, ei höyryttimet mihinkään katoa teinien kourasta vaikka K18-lätkä niihin laitettaisiinkin, mutta se lätkä todellakin "näyttää" median ja poliitikkojen silmissä hyvältä. Huomioon ottaen nykytilanne, jossa asiat voivat mennä höyryttelyn kannalta persiilleen, en kyllä näe järkeä vastustaa ehdotusta jolla voi parantaa höyryttimien imagoa.

  Siunaustani alaikäisten höyryttelylle ei ole, en itse kauppaa tavaraa alaikäisille ja soisin muiden yksityishenkilöiden/kauppiaiden tekevän samoin.
  All your cookie are belong to us.

  RIP Mr. Marlboro 18.10.2013

  Laitteisto: 2 x ESquare DNA40, G-Tube #115, 3 x Billow V2, Hobo 3.1, Kayfun V5, Bachelor

   
   
 6. #6
  Höyrykone Petsku89's Avatar

  Liittynyt
  05/2014
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  1,034
  Ehdottomasti K18. Ei mielestäni selittelyjä kaipaa. Suurin osa kauppiaista onneks on jo sen verran vastuuntuntoisia, että alaikäisille eivät myy.

   
   
 7. #7
  Höyrykone eLehis's Avatar

  Liittynyt
  12/2011
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  2,622
  Koko kysymys vähän ärsyttää, vaikka täytyy myöntää että se näyttää median silmissä hyvältä.
  Savukkeissa ei ollut varoituksia & rajoituksia siihen aikaan kun itse aloittelin (tuskin niillä olisi ollut edes mitään vaikutusta) mutta oli jo silloin kauppiaita jotka kieltäytyivät myymästä pienimmille ja kun kirjoitti itse ostoslappuun itselleen röökit lisää ja näytti tarvittaessa sitä niin meni läpi tosin ei sitäkään aina tarvittu. Olin 13 aloitin röökaamisen ja 40v sitä kesti.
  Ai niin siihen aikaan sai vielä oluttakin tosin vanhempien laittamalla lapulla ja äkkiäkös siihen muutti muutaman pullon lisää

   
   
 8. #8
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  05/2015
  Sijainti
  joensuu
  Viestit
  10
  ei se k-18 lätkä auta vaikka mitä tekis lätkäistään lappu 18v "tupakka tuotteisiin" niin kaikki +11 lapsukaiset kiinnostuu varmasti. johan noita on pummimassa nestettä kun töissä on höyryttely tauolla. Elikkäs k-15-16 nikotiinittomiin :/ perusteluja koska yleisin tupakoinnin aloittelu ikä ja höyryttely on terveellisempää niin voin 3 lapsen vastuuttomana isänä sanoa että annetaan mieluummin mahdollisuus "kokeilla" rant rant ja en tiedä mihin tähtäsin tais tulla huti

   
   
 9. #9
  Höyrykonkari Lampinen's Avatar

  Liittynyt
  04/2014
  Sijainti
  Hollola, Etelä-Suomi
  Viestit
  375
  Näinköhän jos laki siihen puuttuu, että asetettaisiin ikäraja, vaikuttaa nopeasti muihinkin sähkötupakkaan liittyviin kysymyksiin. Tällä hetkellä, mitä vähemmän puututaan höyryttelyyn, sitä varmemmin me kaikki aikuiset saadaan höyrytellä. En kyllä hyväksy nikotiinituotteita alle 18v, mutta ei sähkötupakan nikotiini ole meille muillekaan saatavilla kun ulkomailta. Eli erillistä lakipäätöstä ei alaikästen nikotiini nesteistä tarvita mihinkään. En ole oikeastaan puolesta enkä vastaan.
  Ja väitän itsekin, että valitettavasti sitä houkuttelevampaa siitä lapsille tulee jos se on kiellettyä, ja kun näitä tavaroita ja nikotiinia voi tilata netistä kuka vaan.

   
   
 10. #10
  Höyrykone eLehis's Avatar

  Liittynyt
  12/2011
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  2,622
  Tuli mieleen että kun/jos tuo ikäraja tuodaan lakiin sehän olisi kuin sähkötupakka olisi hyväksytty ja siihen voidaan lisätä muuta esim veroja, nythän sitä ei ole mitenkään (paljoa) säädelty ja kun nikotiini kuuluu 'kiellettyihin' aineisiin siihen ei voi liittää (vielä) verojakaan, eli "älkä lastatko kamelia ennen kuin saatte sellaisen"

  Eli kun esavuke on virallisesti nou-nou niin ei siihen voi liittää virallisesti mitään jes-jes, noin minä sen ymmärrän

   
   
 11. #11
  Höyrykone Miru's Avatar

  Liittynyt
  03/2015
  Sijainti
  Järvenpää
  Viestit
  6,563
  Poika aloitti 15 vuotiaana tupakan...tappelin sen kanssa asiasta 2,5 vuotta mutta millä sitä vahtaat? se on hirveetä kun oma muksu polttaa! ja kyllä..olen varmasti jonkun mielestä huono äiti, mutta hommasin pojalle sähkiksen, koska mielestäni parempi vaihtoehto, ollaan muutenkin keskusteltu näistä asioista todella paljon, koska en usko natsi meininkiin lasten kanssa.Poika menee nyt 3mg nesteillä ja aikoo syksyyn mennessä lopettaa höyryttelynkin, on alkanut lenkkeilemään ja sai muuten minutkin höyryttelemään.Mitään en ole hävinnyt tässä asiassa, päinvastoin.Me molemmat poltettaisiin vieläkin jos ei olisi juteltu ja päätetty yhdessä lopettaa.Mitä itse tekisit jos sun lapsi polttaisi? Kaikki ei ole aina niin mustavalkoista.

   
   
 12. #12
  Höyrykonkari Syntse's Avatar

  Liittynyt
  03/2015
  Sijainti
  Helsinki
  Viestit
  243
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Miru Näytä viesti
  Mitä itse tekisit jos sun lapsi polttaisi?
  Ekan röökin vedin 6 vuotiaana kun kaverin äidiltä varastettiin tupakki ja mentiin pusikkoon yskimään sen kanssa. Enemmän vakituinen polttelu alkoi about siinä vaiheessa kun menin ylä-asteelle. Itse toimisin oman lapsen kanssa aivan samalla tavalla jos huomaisin että tupakkaan on tutustuttu, höyrytin kouraan että mielummin sillä kuin analogisella. Tietysti toiveena ja kannustuksen kanssa että kyseessä vain teini iän kokeilu.
  Youtube: Syntsen höyryt

  "Miksi tehdä muuta, kun voi höyryttää?"

   
   
 13. #13
  Höyrähtänyt

  Liittynyt
  07/2012
  Viestit
  9
  Tämä on hieman kaksipiippuinen juttu, toisaalta K-18 rajoitus vaikuttaa järkevältä ja kohtuulliselta, mutta onko se toiminut tupakankaan osalta. Aika harva on aloittanut polttamisen täysikäisenä. Kielto voisi jopa toimia kannustimina. Mainontaan voisi puuttua. Tuskin kukaan haluaa nähdä e-malbroro miestä.

   
   
 14. #14
  Höyryttelijä pihkoo's Avatar

  Liittynyt
  10/2016
  Sijainti
  Suomen TEXAS
  Viestit
  84
  Kyllä olen kans samaa mieltä että K-18 pitäs olla kans sähkötupakassa.
  Mutta jos ei jotkut hörhöt möisi alaikäisille nesteitä missä on nikotiinia niin kyllä siloin jollakin tapaa hyväksyisin sen sähkötupakan käytön.
  Perheessämme on teiniikäinen ja useat sen kaverit polttaa tupakkaa. Noh siinä sit juteltii että miksi noin.
  Niin yleisesti siksi vain ku haluaa näyttää kovalta.
  Ja toiset nuoret polttavat sähkötupakaa ja osa tupakan polttajista on siirtynyt sähkötupakan käyttäjiksi.
  Koska sähkötupakan käyttäjät on kans kuulemma koviksia.
  Joten jos jompi kumpi pahe nuorille pitäisi valita niin ehdottomasti sähkötupakka ja ilman nikotiinia.
  Silloin jäisi usealta varmasti oikee tupakka kokeilemattakin ja kun he ovat aikuisia niin uskon että he ei silloinkaa aloittaisi normaalia tupakkaa polttamaan koska jos jotaa haluaa sauhutella niin voi sauhutella sähötupakkaa.
  Joten moni vanhempi mitä on tullut juteltuu ovat samalla linjalla että jos jompikumpi pitäisi valita niin ehdottomasti sähkötupakka.
  Ja jos alaikäisten pitäisi saada ostettua nesteitä sähkötupakkaan niin he saisivat ostaa silloin mautonta ja ilman nikotiinia olevaa nestettä.
  Joten pakko sanoa että aika ristiriitaiset tunnelmat on.
  Mutta niin minä kuin muutkin vanhemmat mitä ollaa juteltu niin se olisi nikotiininesteiden käyttö ehdottomasti alle 18 vuotiailta kieletty.

  Joten toisaaltaa sen sallisi mutta toisaalta taas ei. Siksi äänestin K-18
  Do not give up
  Smoking is dead
  Vaping is future
  Future is now

   
   
Keskustelu Gallupit/äänestykset

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •