Copper Creek – Buttered Rum - 24 mg - 30% PG 70% VG
http://www.shopcoppercreek.com/Buttered-Rum_p_140.html
Valmistaja: Copper Creek
Kotisivu ja ostopaikka: shopcoppercreek.com
Hinta: 15 ml n. 6,90 e
Laitteisto: Lavatube Mini + HH.357

Copper Creek on pieni, luonnontuotteisiin erikoistunut jenkkiyritys (e-nesteiden lisäksi ihovoiteita, saippuoita yms.). Päätin tutustua kyseisen firman tarjontaan, kun olin lukenut ylistäviä kirjoituksia muutamalta brittiläiseltä foorumilta.

CC:n valikoima keskittyy perinteisiin amerikkalaisiin jälkiruokiin, hedelmiin ja juomiin. Muutama tupakkanestekin sentään löytyy. Pg/vg-suhde on vapaasti valittavissa 50/50:stä 0/100:aan 10 prosentin askelmin ja nikotiinin määrä 0-24 mg välillä 6 mg askelmin. Pullokoot ovat 15, 30 ja 120 ml, ja aina isommassa koossa nesteen ostaminen tulee hieman halvemmaksi.
Jonkinlainen erikoisuus on se, että jälkiruokamakuihin saa valita täytteen. Esim. viineriä voi tilata erinäisillä marjoilla ja hedelmillä, kakullekin löytyvät omat täytteet.

Asiakaspalvelu toimii CC:llä mainiosti. Kun olin poiminut sopivan valikoiman makuja ostoskoriin ja siirryin täyttämään maksu- ja yhteystietoja, ei maalistasta löytynyt Finlandia niin millään. Yhden sähköpostin ja puolen tunnin jälkeen asia oli ystävällisesti korjattu! Sähköpostissa oli lisäksi pahoittelut kalliista postikuluista ($16,95, jolla saa matkaan 12 kpl 30 ml pulloa, ja tilaukseni tuli perille viikossa) ja pyyntö ottaa yhteyttä, jos haluan halvemman postitusvaihtoehdon. Foorumeilta löytyy myös viestejä, joiden mukaan CC on sekoitellut makuja myös tilaajan toiveiden mukaan. Lisäksi jokaiseen lähetykseen tulee ilmeisesti mukaan 3 ml maistiainen, joka tapauksessani oli juuri Buttered Rum.

CC käyttää hyvin pehmeitä, jopa hieman kumimaisen tuntuisia, samean läpinäkyviä muovipulloja, joilla tippa kerrallaan annostelu onnistuu mainiosti. Etiketti on yksinkertaisen mustavalkoinen, ja siitä löytyy logon lisäksi tiedot nesteen nimestä ja määrästä, pg/vg-suhteesta, nikotiinin määrästä, ”Shake Well” –kehoitus, perusvaroitukset pikkupräntillä sekä ”Born On” –päiväys.
Nesteet syntyvät vasta tilauksen jälkeen, joten tuoreus on taattua – jopa niin taattua, että näitä nesteitä käsittääkseni kannattaa kypsyttää korkki auki muutaman päivän ajan.

*****

Buttered Rum maistuu yksinkertaisesti Budapest-konvehdille. Maussa on tryffelille tyypillistä pehmeää voimaisuutta, hieman tummahkoa maitosuklaata ja hienon hieno rommiaromi. Yllättävää kyllä, tämä ei ole kuitenkaan äklömakea neste vaan pikemminkin mukana on tiettyä pölyistä tunkkaisuutta. Maku ei kaiken kaikkiaan ole kovin voimakas. Sivumakuja ei ole, vaan sama maku säilyy koko höyryn ajan ja heikkenee vähitellen. Jälkimaku – tai paremmin ilmaistuna jälkituntuma – on yllättävän kuiva ja tunkkainen, jopa tupakkanestemäinen ilman tupakan makua. Rommiaromin henkäys jää pyörimään viimeisenä suuhun.

Höyryn määrä on todella voimakas, hienorakenteinen ja paksu. Kuiva mutta samalla pehmeä – erittäin hyvä! Kurkkutuntuma on kuivahko ja terävä.

Kokonaisuutena laadukkaan oloinen, maultaan erinomainen herkutteluneste, jota voi höyrytellä pidempäänkin, koska makeus ei aiheuta ällötystä. Ainoa asia, mitä jään kaipaamaan, on tupakkamauista tuttu makujen moniulotteisuus alku-, pää- ja jälkimaun muodossa. Mutta sen voinee jättää tupakkanesteiden huoleksi ja nauttia herkusta omana itsenään.

Maku: 9
Kurkkutuntuma: 8
Höyry: 10
Kokonaisuus: 8,5

P.S. Jatkan muilla CC-nesteillä samaan threadiin, kun saan niihin sopivasti tuntumaa.