Sivu 1 / 8 12345 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 141

Aihe: Kirjallisuus

 1. #1

  Kirjallisuus

  Puhutaanpa kirjoista. Faktaa, fiktiota, elämäkertoja, sarjakuvaa; paperilla, sähköisenä, äänikirjana; muodosta ja tyylilajista riippumatta.

  Mitä luit viimeksi? Mitä pidit siitä? Mihin kirjaan palaat kerta toisensa jälkeen? Mitä haluaisit lukea? Mikä oli ihan hirveää huttua? Mikä seisoo kirjahyllyssä pölyttymässä? Suosituksia, dissauksia, arvosteluja, mainintoja, makuasioita.

   
   
 2. #2
  Höyrykone ktdd's Avatar

  Liittynyt
  04/2013
  Sijainti
  Kuopio
  Viestit
  12,342
  Viimeisin luettu kirja oli Remeksen Teräsleijona. Ihan jees, mutta samaa kaavaa kun muutkin Remekset - jos tykkää yhdestä, tykkää kaikista.

  Sain mutsilta Michael Connellyn 6 kirjaa, niitä sitten seuraavaksi järjestyksessä lukemaan.

  Ostin muka 8-tuumaisen tabletin e-kirjoja varten, mutta näemmä ihan analoginen kirja on silti parempi

   
   
 3. #3
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  En ole kovin innokas lukija mutta tuon luin viimeksi.
  Ja keskellä virtaa joki


  Niteet kirjastoissa


  [Valitse kirjasto]

  Nimi
  Ja keskellä virtaa joki


  Tekijä
  MacLean, Norman


  Tyyppi
  romaanit


  Kirjallisuudenlaji
  eräkirjallisuus (tietokirjallisuus) (tietokirjallisuus)
  uskonnollinen kirjallisuus


  Aiheet ja teemat
  perhokalastus
  perhot -- valmistus
  vanhempi-lapsisuhde


  Konkreettiset tapahtumapaikat
  Montana


  Tarkka aika
  1937


  Asiasanayhdistelmät
  ihmissuhteet : isät : pojat


  Alkukieli
  Englannin kieli


  Elokuvat
  Ja keskellä virtaa joki


  Kuvaus
  Ja keskellä virtaa joki on vanhan hyvän ajan kertomus kadonneesta Amerikasta, Montanan vuoristoseudulta. Se on kirja elämästä ja perhokalastuksesta, ja joka jälkimmäistä on harrastanut, tietää, että ne ovat sama asia.
  Kirja kertoo presbyteeripappisisästä, joka opettaa kahdelle pojalleen elämän lainalaisuuksia ja perhokalastusta Iso Mustajalka –joella. Sunnuntaipäivät on pyhitetty katekismukselle, muu aika kalastukselle. Isä opettaa pojille kuinka perho sidotaan ja millaiset asiat täytyy elämässä ottaa muita enemmän huomioon.

  Ja keskellä virtaa joki on karun viisas, eleettömästi kerrottu tarina, eräänlainen ”perhokalastuksen zen”. Ilmestyessään 60-luvulla se oli Pulitzer-palkintoehdokkaana ja siitä tuli bestseller. Kertomuksesta on tehty elokuva, jonka on ohjannut Robert Redford.

  Norman Maclean kuoli 1991.
  (takakansiteksti)  Julkaisut
  Nimi
  A river runs through it


  Ensimmäinen julkaisu
  kyllä


  Ilmestymisaika
  1976


  Kieli
  Englannin kieli  Nimi
  Ja keskellä virtaa joki


  Ilmestymisaika
  1993


  Sivumäärä
  133


  Kustantaja
  WSOY


  Kieli
  Suomen kieli


  Kääntäjä
  Meripirtti, Anja
  Kommentit (0 kpl)


   
   
 4. #4
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  Sry tuplana pukkas.
  Mukavaa et pistit tämän pystyyn.

   
   
 5. #5
  Alkuun korkeakirjallista fiktiota. Luin pari viikkoa sitten joululahjaksi saadun viimevuotisen Finlandia-voittajan, Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät. Aiemmin olen muistaakseni lukenut kaksi Finlandia-palkittua, joista olen pitänyt, ja ne olivat Kari Hotakaisen Juoksuhaudantie ja Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi, ja tässä tulee kolmas Finlandia-suosikki.

  Valtosen kirja on osin hyvin ajankohtainen ja liikkuu osittain vielä sci-fin puolella, mutta niin hienovaraisesti, että suuri yleisö tuskin edes panee asiaa merkille. Teemoja Valtosella on paljon: tieteellinen tutkimus, eläinkokeet, ihmiskokeet, sosiaalinen media ja älylaitteet, perhesuhteet. Hetkittäin tuntui, hukkuuko punainen lanka runsaudensarveen, mutta ei se huku. Kieli on erittäin sujuvaa; tämä ei tunnu raskaalta lukea vaan on jopa helppo. Minulla ei ollut ennakkoon oikeastaan mitään odotuksia, joten lukukokemus oli yllättävän positiivinen. Suositan, ja kirja jää lainauskierroksen jälkeen talteen omaan hyllyyn.
  Viimeksi muokannut SVK; 08.03.15 kello 11:22. Syy: Typo

   
   
 6. #6
  Taas sama pisti kirjansa oikein kahdesti Minä olen nähnyt tuon elokuvana, pääasiassa siksi, että siinä oli Brad Pitt

   
   
 7. #7
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  Tökkinyt eilen ja tänään Fooru...Luen niin harvoin. Heti tuli tuplana, niin näyttää et lukis enemmän.

   
   
 8. #8
  And then something completely different. Ko. pätkä pyörii tällä hetkellä elokuvissa ja on herättänyt aika lailla monenlaista keskustelua. Eli E.L. Jamesin Fifty Shades of Grey -trilogia. Luin tämän pari vuotta sitten, yksi osa taisi olla englanniksi, ja on kyllä yksi aikuiselämäni ristiiriitaisimmista lukukokemuksista.

  Pääaineksena on kioskikirjallisuuden kirjoitustyyli ja tematiikka. Ah niin viaton nainen, joka kohtaa kohtalokkaan miehen, joka laukoo tökeröitä onelinereita ja viettelee naisen kidutuskammioonsa. Mies on tietysti kärsinyt kovin ja jorisee pitkät pätkät siitä, mitä sadomasokismi on. Kerrotaan anustapeista ja silkkihuiveista. Mies tietenkin rakastuu naiseen niin tulisesti, että sadismikin lievenee. Sitten ollaankin jo menossa naimisiin ja perustamassa perhettä. Naisen sisäinen jumalatar keikistelee joka välissä ja mies käy kuumana aina, kun nainen mutristaa leikkisästi alahuultaan. Oikeasti! Ja seksiä tietysti on, joo.

  Eli koko teos kaikilla ainesosillaan aiheuttaa lähinnä päänsärkyä. Ja kuitenkin, kuitenkin, niin vaan tuli luettua ne kaikki kolme osaa peräjälkeen pikapikaa. Jotain koukuttavaa siinä oli, niin häpeällistä kuin se onkin tunnustaa. Haluanko lukea sen ikinä uudelleen? En. Suosittelenko sitä kellekään? En. Olenko hämmentynyt? Olen. Teoriani on, että kirjasarja palautti minut penskana mökillä luettujen Reginoiden kummalliseen maailmaan.

   
   
 9. #9
  Höyrypää phage4i's Avatar

  Liittynyt
  01/2013
  Sijainti
  Helsinki,FI
  Viestit
  747
  Laitetaan parit omatkin suositukset nyt tähän.
  Toiset useampaan kertaan luettu/kerrattu.

  Yksi pahasti kesken, voi arvata mikä koska teksti on melkein hankalampaa luettavaa kuin Raamattu tai Kalevala.. ja kyllä, kummatkin on tullut joskus luettua. Ymmärretty? Ei.

  Isyyspakkaus - (Kirjoittajaa en muista)
  Kaiken käsikirja - Esko Valtaoja
  Mihin Suomi tänään uskoo - Harri Leino (Uusi painos)
  Natty Congo Bongo - Kari Kosmos
  Alaston apina - Desmond Morris
  Jaguaarin voima - Anders C. Krogh
  Lajien synty - Charles Darwin (J.Koskimies,alkuperäiskäännös)
  Viimeksi muokannut phage4i; 08.03.15 kello 11:01. Syy: Yksi lisätty.
  Natureg0ing is a must..pd!

   
   
 10. #10
  Höyrykone IcedForce's Avatar

  Liittynyt
  08/2012
  Sijainti
  Turku
  Viestit
  2,196
  Viimeksi tuli luettua Esko Valtaojan Ensimmäinen koira kuussa ja kannatti lukea, todella hyviä kolumneja, joiden lukemisessa kannattaa pitää mieli virkeänä, koska suurin osa on niin hyvin kirjoitettu, että jos jostain provokoidut helposti, niin luet kolumnin väärin ja provokoidut siitä.

  Tällä hetkellä lukujonossa:
  Dimitri Gluhovski - Metro 2033 ja Metro 2034
  Stephen King - Herääminen
  Antti Heikkinen - Risainen elämä Juice Leskinen

  Ja heti kun jostain löydän kohtuu hintaisena kovakantisena Stephen Kingin Musta Torni VII Velho (mitä antikvariaatteja seurannut, niin 60€+postit ollut pyyntöhinta, joka ei kyllä omasta mielestäni korreloi yhtään kirjan painovuotta eikä määrää ), niin lukujonoon tulee sen jälkeen Stephen Kingin Tuulen avain (suomeksi ja englanniksi) (ja ihan vaan sen takia tuossa järjestyksessä, että Musta torni -sarja ollut sitä luokkaa, etten halua mitään spoilata iteltäni).

   
   
 11. #11
  Minulla on kirjahyllyssä irkkutuliaisena saatu James Joycen Ulysses, eli suomennettuna Odysseus. Siellä se on ollut 10+ vuotta ja ei ole edistynyt varovaista avausta pidemmälle.

   
   
 12. #12
  Höyrypää

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Kuopio
  Viestit
  632
  Sven Hasselin koko tuotannon olen haalinut kasaan, mutta muuten ei tule enää niin paljon lueskeltua kuin nuorempana. Tähtien sotaa tuli jonkun verran lueskeltua sekä Reino Lehvaslaidon kirjoja vielä armeijassa ollessakin. Nykyään pääosin tulee vain Mullikasta luettua Fingerporia.

   
   
 13. #13
  Lainaus Alkuperäinen postaaja humanteri Näytä viesti
  Sven Hasselin koko tuotannon olen haalinut kasaan, mutta muuten ei tule enää niin paljon lueskeltua kuin nuorempana. Tähtien sotaa tuli jonkun verran lueskeltua sekä Reino Lehvaslaidon kirjoja vielä armeijassa ollessakin. Nykyään pääosin tulee vain Mullikasta luettua Fingerporia.
  Hetkonen. Tähtien Sotaa lueskeltua? Onko siitä joku kirjasarja vai

   
   
 14. #14
  Höyrypää

  Liittynyt
  10/2013
  Sijainti
  Kuopio
  Viestit
  632
  Tarkoitin näitä kronologisesti Jedin paluun jälkeiseen aikaan sijoittuvia kirjoja. Onkohan niitäkin kaksi trilogiaa olemassa, en muista niin tarkkaan.

  Muistin oikein. Kyseessä olivat Jediakatemia ja Thawn trilogiat.
  Viimeksi muokannut humanteri; 08.03.15 kello 15:23.

   
   
 15. #15
  Höyrypää meikkupeikko's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Myrskylä
  Viestit
  622
  Mä luen paljon ja melko laajasti kaikenlaista. Viimeisin luettu kirja on Terry Pratchettin Monstrous Regiment alkukielellä. Hauska kirja niinku kaikki Pratchettin kirjat. Varsinkin uran alkupään kirjat on loistavaa parodiaa, näissä miehen viimeisimmissä paistaa läpi tietynlainen katkeruus. Se on kyllä ihan ymmärrettävää, koska herralla on Alzheimer.

  Tällä hetkellä luen Campbellin Biology-teosta. Yritän valmistautua yliopiston pääsykokeisiin.

  Kirjoja, joihin palaan on paljon. Kingin kauhut, Tolkienin teokset, Robin Hobbin fantasiat, J.R. Wardin ja Charlaine Harrisin vampyyritarinat, James Herriotin eläinkertomukset ja niin edelleen.

  Goodreads on hyvä nettisivu luettujen tallentamiseen ja uusien kirjojen etsimiseen. Se tarjoaa lukuvinkkejä luettujen perusteella ja sieltä tykkään lukea arvosteluita.

   
   
 16. #16
  Höyrykone

  Liittynyt
  09/2014
  Sijainti
  Kaasmarkku...Porin vieressä
  Viestit
  9,312
  Huomaatko SVK miten jännitit turhaan. Ettei mene ohi Topicin niin Raamatun luin jokus alusta loppuun, ku ei ollut muuta tekemistä. Ja olen Pakana ja eronnut Kirkosta.

   
   
 17. #17
  Höyrypää meikkupeikko's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Myrskylä
  Viestit
  622
  Pakana minäkin ja kirkosta eronnut ja raamattu tullut tankattua. Sehän se juuri saikin pakanoitumaan.

   
   
 18. #18
  Itellä taitaa viiminen luettu kirja olla enkunkielinen His Dark Materials sarja Philip Pullmannin kirjottamana,ja sitte tietenki enkunkielellä An Introduction to Philosophy ko häätyy kerrata noihin filosofian kirjotuksii ja muutenki filosofia on mielenkiintosta

   
   
 19. #19
  Höyrypää zelro's Avatar

  Liittynyt
  03/2013
  Sijainti
  Kajaani
  Viestit
  901
  Olen äärettömän huono lukemaan, ainakin romaaneja. Kuitenkin, kaikki Dan Brownin teokset on luettu ja mielestäni ne olivat ihan jees. Tulen ja jään laulun sarjasta (aka Game of Thrones) luin kolme kirjaa, mutta neljäs jäi kesken. Ostin kaksi ensimmäistä osaa, mutta pitäisi saada aikaiseksi aloittaa lukeminen uudelleen..

   
   
 20. #20
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  02/2015
  Viestit
  180
  Mä oon löytänyt uudestaan kirjojen kiehtovuuden. Tällä hetkellä on menossa Arnoldin elämänkerta, mukavaa ja motivoivaa luettavaa. Hyvää vaihtelua vertaen siihen mitä yleensä luen.

   
   
Sivu 1 / 8 12345 ... ViimeinenViimeinen
Keskustelu Yleinen keskustelu

Tämän aiheen tunnukset (tag)

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •