Sivu 1 / 6 12345 ... ViimeinenViimeinen
Tulokset 1 - 20 / 101

Aihe: Tarkempi kysymys nikotiinista

 1. #1

  Tarkempi kysymys nikotiinista

  Muutama eksaksimpi kysymys jotka kovin kiinnostavat:

  Kuinka monen light tupangin nikotiinit saan millistä medium - 14MG nestettä. Tällä hetkellä päässä pyörii. Polttelen tätä aika samaan tyyliin kuin normitupangia.

  Ovatko VG nesteet terveydelle haitattomampia kuin PG nesteet?

   
   
 2. #2

  Vs: Tarkempi kysymys nikotiinista

  Tuotevalvontakeskuksen 2004 tiedotteen löysin googlella ja siinä sanotaan, että yksi punainen marlboro siältää 0.8 mg nikotiinia, joten 1ml 14mg nestettä vastaa nikotiinipitoisuudeltaan 17,5 savuketta.
  Se kuulostaa huimalta kun mullakin menee 2 - 3 ml parhaina päivinä, mutta tupakka ja höyry on niin eri asioita ettei voi noin verrata. Ja sen nikotiinin haitallisuudesta taas.......
  Alussa tuli laskettua tupakoita ja käytyä "tupakalla". Nyt kun ei ole pakko polttaa sitä koko "tupakkaa" kerralla niin yhteneväisyydet tupakointiin on siinä että höyry näyttää savulta, ei muuta.

   
   
 3. #3
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856

  Vs: Tarkempi kysymys nikotiinista

  Pikavastauksena 1ml e-nestettä (vahvuudesta riippumatta) vastaa noin 5-7:ää analogista eli tästä päätellen 1ml 14mg/ml e-nestettä vastannee 5-7:n sinisen analogisen määrää. Vahvuudet e-litkuissa menevät jotenkin näin:

  - punainen analoginen : 18 mg/ml-
  - sininen analoginen 8-18 mg/ml
  - valkoiset <8 mg/ml

  Nestekoostumuksissa PG tuotaa kurkkuhittiä ja VG lämmintä höyryä, joten siksi suosituimmat e-litkut ovat niiden sekoituksia. Jotkut ovat saaneet alleriaoireita puhtaasta PG-litkuista, joten heille suositellaan puhdasta VG-litkua.

  :wq

   
   
 4. #4
  Höyrykone iisi's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Pori
  Viestit
  1,112

  Vs: Tarkempi kysymys nikotiinista


   
   
 5. #5

  Vs: Tarkempi kysymys nikotiinista

  Vertailun helpottamiseksi Nicorette inhalaattorin kapselit sisältävät esim. 10mg nikotiinia ja suositeltu päivittäisannos on 4 - 12 kapselia. Nyt ei 5 millilitraakaan 14mg nestettä kuulosta paljolta.

   
   
 6. #6

  Vs: Tarkempi kysymys nikotiinista

  Lainaus Alkuperäinen postaaja bert1377 Näytä viesti
  Vertailun helpottamiseksi Nicorette inhalaattorin kapselit sisältävät esim. 10mg nikotiinia ja suositeltu päivittäisannos on 4 - 12 kapselia. Nyt ei 5 millilitraakaan 14mg nestettä kuulosta paljolta.
  ok. Tähän logiikkaan perustuen light tupangissakaan on tuskin 0,5mg nikotiinia vaan paljon enemmän, ja siitä imeytyy tuo 0,5mg. Tiedättekö paljon yhdessä tupakissa on oikeasti nikotiinia?

   
   
 7. #7
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  01/2012
  Sijainti
  Joensuu
  Viestit
  352

  Re: Tarkempi kysymys nikotiinista

  Mikäli en ole ihan omilla poluillani niin olen käsittänyt, että toi nikotiini ei ihan 100% imeydy kehoon. Eli mikäli höyrytät 18mg nestettä 1ml niin kehoosi ei imeydy ihan 18mg nikotiinia. Uskoisin että tupakassa sama juttu ettei ihan kaikki imeydy.

   
   
 8. #8
  HöyryGuru Jalippo's Avatar

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  5,380

  Vs: Tarkempi kysymys nikotiinista


   
   
 9. #9

  Vs: Tarkempi kysymys nikotiinista

  Alla hieman spekulaatiota, joskaan ei täysin hypoteettista.

  Tupakan lehti sisältää MAOI-B:a joka on B-tyypin monoamiinioksidaasin estäjä. Kyseinen luonnon oma "masennuslääke" toimii estämällä elimistössä tapahtuvaa monoamiinin oksidaasia. Monoamiinioksidaasin estäjän nauttiminen voimistaa mm. nikotiinin vaikutusta keskushermostossa, sillä elimistö ei kykene tuhoamaan sitä luonnollisen monoamiinioksidaasin myötä riittävän nopeasti. Kansantajuisesti nikotiinia tarvitaan nauttia huomattavasti pienempiä määriä MAOI-B:n kanssa saman vaikutuksen aikaansaamiseksi.
  Tästä johtuu myöskin tupakalle ominainen nopea "nousuvaihe", kun nikotiinin nauttiminen sellaisenaan tuntuu "nousevan hitaammin". Lienee syytä mainita että MAOIn tankkaaminen voimistaa myös kehosta luonnostaan löytyviä kemikaaleja. Esimerkiksi dopamiminin hajoamisen estäminen voi tuntua erittäin miellyttävältä vaikkapa tunnin välein...
  Entäpä kun tuohon boostailuun on tottunut? - lopettaminen voi olla syystäkin epämiellyttävää.

  Aloittelevat höyryttelijät saavat tästä johtuen hyvinkin helposti "nikotiiniövereitä", koska höyryttellessä haluttua olotilaa ei saavuteta totutulla nopeudella, vaan nikotiini alkaa "tuntua" hiukan viiveellä, verrattuna tupakanlehden polttamiseen.

  Analogisen tupakan kerta-annoksen vaikutus on hyvin nopea ja väkivaltainen, mikäli sitä verrataan nikotiinipitoiseen höyryyn. Vaikutus nousee nopeasti ja myöskin laskee nopeasti. Tämän voi huomata tovin höyryteltyään, kun ei enää olekkaan pakko päästä tankkaamaan nikotiinia. Ainakin itse olen huomannut ettei höyryttely pilko päivääni "nikotiinin nauttimis -taukoihin", vaan nikotiinin hamuaminen on lähinnä liukuvaa ja vähemmän merkityksellistä.

  Tämän lisäksi lienee syytä muistaa että kaupalliseen tupakkaan lisätään koko joukko muita kemikaaleja, jotka voivat nopeuttaa ja vahvistaa nikotiinin imeytymistä.

   
   
 10. #10
  HöyryGuru Jalippo's Avatar

  Liittynyt
  10/2011
  Sijainti
  Seinäjoki
  Viestit
  5,380

  Vs: Tarkempi kysymys nikotiinista

  Hyvä kirjoitus Valopallolta! +1

   
   
 11. #11
  Epäilenpä vahvasti, että tupakan harmaanin tai norharmaanin MAO-estäjävaikutuksella olisi asian kanssa paljoakaan tekemistä. MAO-estäjiä saa monenlaisista elintarvikkeista, ja jos niitä nyt söisi tai joisi samalla kun höyryttelee nikotiinihöyryjä, niin eikö sopivasti valituilla elintarvikkeilla pitäisi saada siis melkoiset nikotiiniöverit aikaiseksi?

  Kysehän on mitä luultavimmin
  a) ennen kaikkea siitä, että poltettuna nikotiinin vaikutus on moninkertainen verrattuna höyrytettyyn (tai syötyyn). Sama juttu on mm. kokaiinilla crack vs. snortattu kokaiini
  b) tupakan lisäaineiden tehostusvaikutus - millä tosin on varmaankin jo selvästi vähemmän vaikutusta kuin polttaminen vs. höyrytys

  b) -kohtaa voisi testata lisäämällä esim. 0.7 mg nikotiinia johonkin yrttikääryleeseen tms., mitä hipit imevät (kannabiksen lisäksi siis). Kuinka suuresti vaikutus eroaa normaalitupakasta.

  Savuhan myös saa tupakkaa polttaessa elimistön immuunijärjestelmän shokkitilaan - mitä höyrytys tuskin aikaansaa.

  Noita vaikutuksia voi olla tosin vaikea tutkia kun ne perustuisivat jonkin yksittäisen koehenkilön musta tuntuu -kommentteihin, ja pitäisi olla ainakin isompi joukko ja kaksoissokkotutkimusjärjestelyt. Tai sitten mitata nikotiinin aikaansaamia muutoksia tietyissä aivohormoneissa, joiden pitoisuuksia ne voivat nostaa jopa tuhatkertaisiksi varsinkin krapulassa moninkertaistaen aivoverenvuodon riskin, ainakin poltettaessa tupakkaa (lähde: joku muinainen Hesarin artikkeli taisi olla).

   
   
 12. #12
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Pitää myös muistaa, että poltettaessa syntyvä häkä syrjäyttää hapen veressä, joten se tehostaa vaikutusta. On esitetty, että nikotiini yhdessä tuon MAO-estäjän kanssa aiheuttaa riippuvuuden eikä nikotiini yksistään wikipedia

  Miksiköhän Champix vaikuttaa nimenomaan tuohon MAO-estäjään, jos tupakan mielihyvä ei johtuisi tuon reseptorin aktivoitumisesta?

  :wq

   
   
 13. #13
  Eikö nuo MAOI:t vaikukuta enemmän serotiniinisysteemiin kuin dopamiiniin? En tiedä mikä on Champix, mutta jos joku SSRI/SNRI niin serotoniiniinhan sekin. Serotoniinihuumeetkaan kuten LSD tai psilosybiinisienet tai nk. mielialalääkkeet eivät kai aiheuta varsinaista riippuvuutta vierotusoireineen, ainakaan samassa mielessä kuin dopamiinihuumeet (kokaiini, crack, amfetamiini, nikotiini, alkoholi...).

  Kaikki keskenään aivan eri tyyppistä mielihyväähän aiheuttavat esim. kokaiini (dopamiini - palkitsemistunne jopa kolikkopelejä pelatessa ja monenlainen muukin inhimillinen toiminta), serotoniinihuumeet/lääkkeet kuten SSRI, opiaatit, kannabis (anandamidi).

   
   
 14. #14
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Champix on Pfizerin erittäin hinnakas ja toimimaton lopeta tupakointi-lääke. Itse en ole alan asiantuntija, joten löysin wikipedian artikkelin aiheesta.

  :wq

   
   
 15. #15
  Ok. Toinen tupakanvieroituksessa käytetty lääkeainehan on bupropioni, joka on jonkinsorttinen amfetamiini (miedommasta päästä noita pirejä).

  Mutta tuo Champix, siis varenikliini, näköjään estää paitsi serotoniinin, myös dopamiinin ja noradrenaliinin metabolisoitumista (ja siten nostaa niiden määrää). Kuitenkin ymmärtäisin käytännössä merkittävimmän vaikutuksen olevan tuo serotoniinin nosto, joka voi olla jopa hengenvaarallista joillakin MAOI ja esim. ekstaasiyhdistelmillä.

  Eli en usko, että dopamiinihuumeita voi 'boostata' niin paljoa MAOI:lla, että vaikutusta käytännössä huomaisi. Siten addiktiopotentiaalikaan tuskin kovin merkittävästi kasvaa, ja tuo tupakan MAOI:n toimiminen addiktiota (merkittävästi) lisäävänä on lähinnä spekulointia. Kertokaa, jos olen väärässä.

   
   
 16. #16
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Riippuvuutta aiheuttaa niiden yhdistelmä, yksinään ne eivät sitä tee. Champixin käyttäjillä nuo toteutuneet itsemurhat ja niiden yritykset ovat aika korkeat. Raportoituja tapauksia on satoja ympäri maailmaa ja kuitenkin mm. Suomessa sitä suositellaan ensisijaisena tupakastavieroittumishoitona. Hieman ristiriitaisesti sitten puhutaan höyryttimien vaaroista, jotka ovat haitta-aineiden kanssa samalla tasolla kuin nikotiini-inhalaattori.

  Nikotiini yksistään on sekä haitallisuudessaan että riippuvuutta aiheuttavana aineena verrattavissa kofeiiniin ja kummassakaan ei ole karsinogeenisiä ainesosia.

  :wq

   
   
 17. #17
  Lainaus Alkuperäinen postaaja kukkone Näytä viesti
  ok. Tähän logiikkaan perustuen light tupangissakaan on tuskin 0,5mg nikotiinia vaan paljon enemmän, ja siitä imeytyy tuo 0,5mg. Tiedättekö paljon yhdessä tupakissa on oikeasti nikotiinia?
  Tri. Farsalinoksen mukaan "One regular tobacco cigarette has approximately 10-20mg of nicotine. The level displayed on the package is the amount present in the smoke when you get 2-second puffs of 35ml air, one puff every 60 seconds."

  Linkki edelliseen: Interview with Linda McAvan MEP ? why doctor doesn?t always know best « The counterfactual (F:n kommentti keskusteluketjussa; kannattaa muuten lukaista itse juttu ja keskustelu kokonaisuudessaankin, paljon mielenkiintoista asiaa!)

  Tupakka-askissa olevat lukemat eivät siis kuvaa yhden tupakan sisältämää nikotiinimäärää vaan siitä savun mukana elimistöön saatavaa nikotiinimäärää. Tupakka siis tosiasiallisesti sisältää n. 10-kertaisen määrän nikotiinia askin kyljessä oleviin lukuihin nähden.

  Sähkötupakkanesteissä puolestaan ilmoitetaan nesteen sisältämä nikotiinimäärä, ei höyryn kautta elimistöön kulkeutuvaa määrää. Omasta mielestäni suoraa vertailua näin eri pohjalta annettujen lukemien välillä ei pitäisi tehdä ollenkaan, varsinkin kun imeytymistehot, käyttömuodot jne. poikkeavat radikaalisti toisistaan.

  Ainakin omien kokemusteni mukaan nykyiset e-nesteluokitukset kuitenkin käytännössä vastaavat varsin hyvin tavanomaista tupakkaluokitusta "kevytsavukkeista" vahvoihin kessuihin.

   
   
 18. #18
  Lainaus Alkuperäinen postaaja Rotax Näytä viesti
  Nikotiini yksistään on sekä haitallisuudessaan että riippuvuutta aiheuttavana aineena verrattavissa kofeiiniin ja kummassakaan ei ole karsinogeenisiä ainesosia.
  Addiktiopotentiaalihan esim. kokaiinilla vaihtelee suuresti sen käyttötavan mukaan crack, piikitys, snorttaus ja olikohan vielä muita. Sama siis lienee nikotiinilla.

  Onko muuten jotain lähteitä tai vaikka foorumilaisten kertomuksia koukutuksesta kun pitää höyryttelystä eri pituisia taukoja, vaikka ihan testinä, verrattuna tupakan polttoon tai esim. nuuskaan?

  Tietenkään tuo ei kerro sen MAOI:n tekemästä erosta. Silloin pitäisi verrata vaikkapa juuri poltettuna tupakkaa ja jotain muuta MAOI:ta sisältämätöntä ainesta joka on "leissattu" sprayaamalla nikotiinia tms. (älkää vain menkö kukaan kokeilemaan ettei tule yliannostusta)

   
   
 19. #19
  PoliisiGuru Rotax's Avatar

  Liittynyt
  11/2011
  Sijainti
  Espoo
  Viestit
  2,856
  Täällähän monet ovat sanoneet, että välillä oikein unohtuu höyrytellä, kun on keskittynyt johinkin asiaan. Myöskin on mainittu, että tupakointiaikana, jos tupakka-aski jäi kotiin, esimerkiksi kauppareisulla, niin käännyttiin takaisin sitä hakemaan, toisin kuin höyryttimien kanssa.

  Taisi olla nimimerkki Charun, joka piti testimielessä muutaman päivän tauon höyryttelystä ilman minkäänlaisia vieroitusoireita.

  Olen nyt noin kaksi vuotta höyrytellyt ja voisin ihan hyvin lopettaa tämän, sillä tämä ei aiheuta fyysisiä vieroitusoireita, mutta tästä on tullut erilaisten nesteiden maistelusta ja laitteiden testauksesta, rakentelusta ja hamstrauksesta mukava harratus. Onhan tässä harrastuksessa myös tämä sosiaalinen puoli, eli nämä keskustelufoorumit. Voisitko kuvitella, että nikotiinipurukumin tai -laastareiden käyttäjät keskustelisivat aikeesta? Hmm, mihinköhän kohtaan tänään liimaisin laastarin?

  :wq

   
   
 20. #20
  HöyryGuru Charun's Avatar

  Liittynyt
  02/2012
  Sijainti
  Vantaa
  Viestit
  9,245
  Juu, minähän se muutaman päivän olin kokonaan ilman höyryjä pariinkin otteeseen kokeilumielessä, vaikka laitteet koko ajan lähettyvillä olikin. Muistelisin myös lukeneeni muutamalta muultakin foorumikäyttäjältä samanlaista testiä.

  Itellä ei ainakaan läheskään samanlaista pinnakireyttä ja pakonomaista tarvetta höyryttelylle tullut, kuin jos tupakointiaikana ois parikin tuntia hereilläoloajasta ollut ilman röökiä. Lähinnä oli semmonen hämärä "jotain tästä nyt puuttuu", kun esim. aamukahvin kanssa mökin kuistilla istuskeli.

   
   
Sivu 1 / 6 12345 ... ViimeinenViimeinen
Keskustelu Terveys-, lakiasiat, uutisointi ja matkustus

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •