Tulokset 1 - 7 / 7

Aihe: KR808D-1 (Vapor King, Nebula)

 1. #1
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  KR808D-1 (Vapor King, Nebula)

  Kotisivu: http://www.healthcabin.net
  Hinta ostohetkellä: 20 usd
  Malli: KR808D-1
  Kokonaispituus: 115mm
  Kytkimen tyyppi: automaatti ja manuaali
  Max. imaisu / Jäähtymisaika: 10s
  Akkujen kapasiteetti: 280mAh tai 380mAh
  Pakkauksen sisältö: akku, 5 atomisoijaa ja laturi
  Takuu:
  Yhteensopivia malleja: Vapor King, Nebula, 901

  Erilaisia modeja lukuunottamatta taitaa tämä perusmalli olla ainoa jota täällä ei vielä ole arvosteltu.
  Kyseessä on siis poikkeuksellisesti kaksiosainen e-savuke joka koostuu akusta ja yhdistetystä atomisoijasta/nestesäiliöstä. Suomennosta en lähde keksimään, mutta tätä yhdistelmää myydään nimellä "cartomizer". Eli cartridge ja atomizer on yhdistetty toisiinsa.

  Näitä nesteytettyjö atomisoijia myydään ns. kertakäyttöisinä. Eli kun olet nesteet kerran atomisoijasta pois polttanut, niin vaihdat uuden tilalle. Käytännössä näin ei tietenkään kannata tehdä, koska atomisoijia voi ihan hyvin käyttää useamman kerran. Omiani olen täyttänyt nyt 3-4 kertaa enkä vieläkään ole havainnut mitään tarvetta heittää yhtäkään niistä pois. Olen itse asiassa ostanut kaikki omani tyhjinä ja täyttänyt omilla nesteillä.
  Viiden tyhjän hinta on sama kuin viiden täytetynkin. Yksittäin näitä ei saa, mutta 5 kpl paketti maksaa n. 4,50 dollaria Cabinin kautta Kiinasta ja reilu 6 puntaa Libertyn kautta Brittein saarilta.

  Nestettä näihin mahtuu runsaasti verrattuna esimerkiksi 401 tai 510 säiliöihin. Itse täytän nämä avaamalla höyrytyspäästä muovikorkin ja sen sisällä olevan kumitiivisteen pois pinseteillä kampeamalla. Tämän jälkeen atomisoijan ympärille kerittyyn pumpuliin mahtuu n. 18 tippaa nestettä jonka jälkeen tiiviste ja kansi takaisin painamalla. Toinen helppo tapa ns. "kondomitäyttö" on täyttää cartomizerien suojana toimiva muovinen suojakumi lähes täyteen nestettä ja pikkuhiljaa upottaa itse cartomizer tähän suojakumiin joko akkupäästä tai imupäästä. Neste imeytyy nätisti tätäkin kautta, mutta vaatii pientä talouspaperin pyyhintää. Kummallakin tavalla täytetty cartomizer on kuitenkin heti valmis käytettäväksi. Mitään erillistä aikaa ei tarvitse odotella jotta neste erikseen valuisi atomisoijaan. Erillistä atomisoijaa kun ei ole

  Akkuja löytyy sekä manuaalisena, että myös automaattisena. Perusakun kapasiteetti on 280mAh, mutta isompikokoista 380mAh saa samaan hintaan 8-12 dollarilla. Molemmilla on puolensa. Kummassakaan ei myöskään ole käyttöä häiritsevää akun katkaisua tai jäähdytysaikaa. Manuaalilla taisin kellottaa 10 sekuntia, jolloin akku katkaisi itsensä hetkeksi. Pystyin kuitenkin jatkamaan höyryttelyä heti tämän jälkeen.
  Akkujen kesto on mielestäni ihan riittävä. En osaa arvioida tarkkoja aikoja, mutta kyllä nämä m-401 akut voittavat kevyesti. Pelkkää kapasiteettiakin on jo perusakussa lähes kolmannes lisää, mutta myös automaattiakkuja käytettäessä itse imu on paljon lyhyempi kuin pikkuveljellä. 40x-sarjan vehkeitä saa nimittäin imeä aina maksimisekunnit, jotta niistä saisi tyydyttävän sauhun. Eli noin 5 sekuntia automaattiakulla. KR808D-1 malleissa taas itse suupala on jo huomattavan paljon suurempi (hieman paksumpi kuin 510 suupala) ja imua vaaditaan enemmän, koska mitään mikrofonia näissä ei ole edesauttamassa. Automaattiakulla ei siis käytännössä pysty edes kerralla imemään kovin montaa sekuntia. Manuaalilla tilanne on eri. Suuren suupalan vuoksi näitä tulee myös pidettyä keskellä huulia, kun taas ohuempia 40x-sarjan savukkeita tai lättänöitä kynämällin suupaloja voi helposti imeä "sivusuullakin".

  Pidän erityisesti tässä mallissa sen antamasta nesteiden mausta. Se ei ole terävä kuten 40x-sarjan malleissa eikä pois poltettu kuten 510-sarjan malleissa. Höyryntuottokin on mielestäni hyvä. Parempi kuin 801-sarjan kynämällissa, antaen kuitenkin hyvän maun lisäksi myös hyvän tarpeeksi kurkkutuntumaa. Laite on myös verrattain edullinen. Tuollaisen oman "aloituspaketin saa noin parilla kympillä, jossa on viisi atomisoijaa, laturi ja yksi akku. Muutama euro lisää niin saa jo ladattavan askin, johon mahtuu akun lisäksi kaksi nesteytettyä atomisoijaa. Kun molempiin mahtuu yhteensä lähes 40 tippaa nestettä, niin ei tule pitkälläkään automatkalla hätä käteen. Usb-läpiviennin saa 10 dollarilla. Atomisoijia ei tietenkään voi puhdistaa, mutta niin kuiviksi ne on aina tullut höyrysteltyä etten uudelleen täytössä ole havainnut mitään pahempia makujäämiä.
  Itse imutus on näissä melko äänekäs toimenpide jos se jotakuta haittaa.

  Alla olevissa kuvissä näkyy kokovertailuna m-401 (musta filtteri) ja m-402 (ruskea filtteri) savukkeet.
  Automaattiakku on metallinsininen. Kuvassa näkyy myös näille tarkoitettu PCC sekä parin dollarin rintataskuun klipsillä tuleva kotelo joka on tehty ohuesta pellistä.
  Höyryn määrä: 8 / 10
  Kurkkutuntuma: 8 / 10
  Imu: 8 / 10
  Kytkin: 8 / 10
  Akkukesto: 9 / 10
  Ulkonäkö: 8 / 10
  Patruuna: 9 / 10
  Hinta/laatu: 9 / 10

  Kokonaisarvosana: 8.4 / 10
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat

   
   
 2. #2
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  Vs: KR808D-1 (Vapor King, Nebula)

  Lisätään tähän vielä sellainen fakta, että ainakin omissa akuissakin voi ruuvimeisselillä säätää akkujen päästä imuvoimakkuutta. Tätä ei edes moni valmistaja tiedä, enkä ole nähnyt tätä mahdollisuutta missään mainostettavan. Enemmän on tullut tuota manuaalista akkua käytettyä juuri tuon voimakkaan imutarpeen takia tuossa automaattisessa akussa, mutta säätämällä tämäkin homma parani.
  Ominaisuus on myös ainakin joissakin adaptereissa joilla kr808d-1 cartomizereita voi käyttää 510-akkujen kuten esimerkiksi Tornadon kanssa.

   
   
 3. #3

  Vs: KR808D-1 (Vapor King, Nebula)

  Itselläni on tuo 380mah manuaali-versiona. Olen käyttänyt sitä normi 901:n atomisoijien kanssa. Hyvin toimii, kurkkutatsi jotenkin voimakkaampi kuin normaali 901:n akulla.

  Tonto: Kummasta päästä akkua tuota autoakun imuvoimakkuutta voi säätää? jotenkin tosta ledin kohdalta vai sieltä toisesta päästä?
  Tuommoinen olisi meinaan tulossa nyt PCC:n kera.

   
   
 4. #4
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  Vs: KR808D-1 (Vapor King, Nebula)

  siis tuossa ruuvipäässä johon tulee se cartomizer. Siinä on keskellä ihan sellainen selvä ruuvitaltan paikka ainakin kr808d-1 mallissa. Nyt en ole ihan varma onko sitä samaa 901-akussa.

  Cartomizereissahan on samanlainen ruuvi, mutta sitä ei pidä mennä säätelemään! Se poikkasee vastuslangan.

   
   
 5. #5

  Vs: KR808D-1 (Vapor King, Nebula)

  Ok. Kiitos tästä tiedosta, pitääkin kokeilla tuota jos saisi autoakun jota ei tarvitisisi imeä posket lommolla

   
   
 6. #6

  Vs: KR808D-1 (Vapor King, Nebula)

  Okei, nyt on ollut käytössä tuo KR:n PCC ja siihen 280mah auto-akku sekä cartomizerita.
  Tuo PCC on varsin kätevä ja sopiva (n. kämmenen) kokoinen ja pystyy ainakin mainoksen mukaan lataamaan akun n. 3 kertaa.

  Lisäksi siihen menee mukaan 2kplt cartomizereita. Tuon auto-akun imuvoimakkuutta pystyi tosiaan säätämään kevyemmäksi kääntämällä sitä cartomizeriin kiinni menevää puolta ruuvarilla vastapäivään. Autoakkujen kanssa kannattaa myös muistaa että niitä käyttäessä kannattaa eka ottaa lyhyt ns. primer-buffi ja sitten lisäveto heti perään.

   
   
 7. #7
  Höyrykonkari

  Liittynyt
  04/2010
  Viestit
  305

  Vs: KR808D-1 (Vapor King, Nebula)

  Joo tuo PCC on tosi kätevä, edullinen ja omani ainakin tyylikäskin. Cartomizereitakin on tullut testattua montaa eri sorttia ja noista ce2 rev4 saa hyvän kurkkutuntumankin. Niiden kanssa saa vain säätää melkoisesti etteivät ne vuoda. Noita LR cartomizereita ei ole vielä kr808 mallin kanssa tullut testattua mutta normi 510 malleissa nekin toimivat hyvin. Eivät sosin kestä montaakaan uusintatäyttöä.

   
   
Keskustelu Sähkötupakka arvostelut

Kirjoitusoikeudet

 • Sinä et voi kirjoittaa uusia viestejä
 • Sinä et voi kirjoittaa vastauksia
 • Sinä et voi muokata liitteitäsi
 • Sinä et voi muokata viestejäsi
 •