Testissä kaksi HOL:in El Toro -sarjan nestettä, jotka ovat siis tupakkamakuja hiukan erilaisilla vivahteilla. Vannoutuneena tupakkamakujen ystävänä odotin näitä nesteitä kyllä vesi kielellä.

Tässä testatut maut ovat Puros Dark ja Perique.

El Toron tupakkamaut nesteisiin uutetaan aidosta tupakkakasvista ja kypsytellään erilaisissa säiliöissä vähintään kuukausi.
Itse olen käyttänyt El Toron nesteitä (Cigarillos ja Eden) päivittäin jo varmaan parisen vuotta ja monia muidenkin valmistajien tupakkamakuja on tullut testailtua tässä muutaman vuoden sisään lukematon määrä.

Puhtaimmat ja parhaimmat maut kyllä saa näistä El Toroista ja höyryttelen välillä myös erittäin hyväksi todettuja ePipemodsin LBL:ää ja SM:ää. ePipemodsin nesteet on ehkä hiukan enemmän jalostettuja tupakkamakuja, joissa yhdistyy paljon muitakin makuja mutta ovat pääasiallisesti tupakan kaltaisia.

Testilaitteistona on Yihi SX Mini eGo-adapterilla ja Kangerin Evodit 2 ohmin atopäillä. Olen tottunut kangerin käyttäjä, joten Evodien atopäillä maut on itselleni hyvinkin vertailukelpoisia.
Watteja SX Minissä 8,5 ja kummankin nesteen nikotiinimäärä 12mg.


Puros Dark
Purkin avaamisen jälkeen ja tippanokkaa haistelemalla aistin täsmälleen saman tuoksun kuin Cigarillosista joka on siis oma ADV-suosikki ollut jo pitkän aikaa. Höyrystellessä maku on edelleen hyvin tuttua Cigarillosia mutta seassa maistuu hentona myös tuotekuvauksessa mainitut suklaa ja kahvi. Tästä tulee hiukan enemmän mieleen sikari kuin tupakka. Kahvin ja suklaan osuus mausta on todella kevyt ja pääasiassa höyry tuntuu kuin paksummalta Cigarillos-nesteeltä. Voisi kuvitella että tästä tulee Cigarillos jos lirauttaisi 30% VG/PG-nestettä sekaan. Tykkään kyllä, mutta tosiaan hiukan puolueellisuutta on havaittavissa juurikin tuon samankaltaisuuden takia. Höyryntuotto ja kurkkutuntuma erittäin hyvä ja tyypillinen firman muihin nesteisiin nähden. Tätä voisin hankkia mikäli Cigarillos ja Eden on loppu kaupasta.

Perique
Tämän nesteen kohdalla tuli suurin yllätys vastaan mitä tupakkamakujen kanssa on ikinä tullut. Tippanokkaa haistelemalla tulee nenään jonkun raa'an sienen tuoksu ja vähän jokin imelä maa-aines siinä sivussa. Noh, eikun tankkiin ja rohkeasti höyryttelemään. Höyrytessä ei ihan yhtä voimakkaasti maistu nuo edellä mainitut mutta jokin tunkkainen, puumainen ja maa-ainesmainen tässä maistuu... Nestehän kypysytellään ilmatiiviissä tammisäiliössä vähintään vuoden, joten ei mikään ihme jos maku on tumma ja tunkkainen. Tästä puuttuu selvästi muiden El Torojen tukappapohja ja tilalla on jotain astetta tai kahta tummempaa. Tavallaan tämä on aivan kauheaa mutta samalla tulee imailtua kokoajan tässä näppisrallin yhteydessä. Jokin tässä vetää puoleensa. Ei varmasti toimi hedelmämaku-puppeli-poikien nesteenä ja saattaa aiheuttaa monelle yökkömistä. Tupakkamakujen ystäville todennäköisesti vain alussa pientä irvistelyä. Täytyy testailla vähän enemmän ja miettiä seuraavaan ostoskoriin tätä. Ei tosiaan mikään ADV kenellekkään mutta fiilistelyyn kylminä talvi-iltoina aivan must!Yhteenvetona näiden kanssa voi todeta, että tupakkamakujen ystäville El Toron sarjasta käy varmasti kaikki -ainakin jollain tasolla. Ei näistä itselleni tullut vielä Cigarillosin tai Edenin korvaajaa mutta makustellaan lisää ja katsotaan mitä tulee. Kurkkutuntuma ja höyryntuotto on runsata sarjan muiden nesteiden tyyliin.